10 foodvragen van Sandra

 

Op verschillende websites zagen wij de blog met '10 vragen over eten'. Laura heeft deze vragen onlangs al beantwoord in een blog en vandaag is het mijn beurt. Sommige vragen waren best wel lastig te beantwoorden omdat ik nu eenmaal geen ster in de keuken ben, maar aan de andere kant was het ook wel leuk om wat langer na te denken over bepaalde zaken rondom eten. Ik hoop dat je het leuk vindt om te lezen en ik ben vooral ook benieuwd naar jouw antwoorden op deze vragen. Laat die dan ook gerust achter in de reacties onder deze blog.

1. Sinds wanneer heb je een passie voor eten en koken?
Haha, nou niet. Ik ben helemaal niet zo dol op koken. Ik wil altijd graag snel klaar zijn en vind lang in de keuken staan vooral veel gedoe. Ik moet wel zeggen dat ik het leuker vind sinds ik in mijn eigen huisje woon. Daarvoor woonde ik op kamers in een studentenhuis en toen vond ik het al helemaal niet leuk om te koken omdat de keuken smerig was en het naar mijn mening te druk was. Nu ik alleen woon, heb ik mijn eigen spulletjes en neem ik meer de tijd om nieuwe dingen uit te proberen, dat maakt het wel wat leuker.

2. Wie is je grootste kookheld?
Deze tag is duidelijk echt iets voor mij, want een kookheld heb ik niet. Ik kijk vrijwel nooit naar kookprogramma's, daar heb ik niet zoveel mee. Vroeger keek ik weleens naar Jamie Oliver en ik vond het toen wel tof om te zien hoe die man vol enthousiasme sprak over zijn gerechten en hoe hij dit klaarmaakte. Als ik iemand zou moeten noemen, dan zou hij het denk ik zijn.

3. Wat is je favoriete gerecht dat vroeger voor je gemaakt werd?
Er zijn wel meerdere gerechten die me aan vroeger doen denken. Zo vond ik de bami en nasi van mijn moeder altijd erg lekker. Soms probeer ik het zelf na te maken en hoewel ik het dan precies doe zoals zij het deed, het smaakt toch altijd wat minder lekker. Verder aten we vroeger ook weleens rijst met rozijntjes en heel veel groenten, een recept van mijn oma. Dat vond ik ook altijd erg lekker en brengt echt een gevoel van nostalgie met zich mee.

4. Wat lust je niet?
Oei, heel veel, ik ben best een moeilijke eter. Ik zou niet zomaar spontaan bij iemand aan kunnen schuiven omdat ik best wel kieskeurig ben en veel dingen niet. Qua groenten lust ik echt geen rode kool of zuurkool en verder vind ik bepaalde salades zoals eiersalade ook heel vies. Van sommige producten kan ik de structuur ook heel erg vies vinden. Daarnaast zijn er ook genoeg dingen die ik gewoon niet eet omdat ik al weet dat ik het niet lekker vind. Veel mensen vinden dit onzin, maar ik ken mezelf inmiddels goed genoeg om te weten wat ik wel en niet lust waardoor ik sommige dingen niet eens meer hoef te proberen. Zo wéét ik gewoon al dat ik sushi heel erg smerig vind, hoewel ik het nooit echt op heb. Ik kan hier heel lang over door praten maar goed, ik ben dus best ingewikkeld.

5. Welk gerecht uit de Hollandse keuken vind je het lekkerst?
Ik vind aardappels met groenten en een vleesvervanger (ik eet vegetarisch) heel erg lekker. Heel simpel, maar daar kan ik keer op keer van genieten en dat doe ik dan iedere week wel een of twee keer. Ook een stamppot met prei of spitskool vind ik erg lekker.

6. Welke keuken trekt jou het meest?
Ik vind simpele dingen uit de Hollandse keuken dus best lekker, maar kan ook wel genieten van de Italiaanse keuken. Pasta vind ik erg lekker en ook van pizza kan ik wel genieten. Verder bedenk ik ook zelf wel gerechten met penne, een simpel sausje en wat groenten er doorheen.

7. Beschrijf je kookstijl in 5 woorden.
Simpel, snel, makkelijk, eenvoudig, weinig afwas.

8. Welk gerecht past het beste bij jouw persoonlijkheid?
Ja lastig. Ik moest als eerste denken aan een aangebrande maaltijd omdat ik nogal snel geïrriteerd kan zijn, haha! Los daarvan zou ik mezelf denk ik omschrijven als iemand die je eerst wat beter moet leren kennen. Aan de buitenkant ben ik soms wat lastig te peilen omdat ik me niet zo makkelijk openstel, maar als je me eenmaal leert kennen kan ik, volgens mij, heel aardig zijn. Misschien is dit vergelijkbaar met een product of gerecht dat er aan de buitenkant niet heel aantrekkelijk uit ziet, maar wel heel lekker is. Je moet dus even door die buitenkant heen kijken. Weet jij iets?

9. Wat vind je belangrijk aan de voeding die je eet?
Bij mijn hoofdmaaltijden vind ik het belangrijk dat wat ik eet voedzaam is en goed vult. Ik vind het niet prettig als ik een uur na het eten alweer honger heb terwijl ik dan voor mijn gevoel pas net iets heb gegeten. Ook probeer ik iedere dag wel te denken aan vitamines, dat wil zeggen dat ik elke dag probeer fruit en groenten te eten. Verder heb ik snel last van mijn darmen dus ik let ook op volkoren producten en probeer goed te drinken. Tot slot wil ik natuurlijk ook gewoon dat mijn eten lekker is. Tussendoor eet ik dus ook gewoon dingen die ik lekker vind.

10. Wat zou je willen eten de avond voordat je amandelen geknipt worden?
Waarschijnlijk gewoon een warme maaltijd die goed vult, omdat je daarna volgens mij niet zo fit bent en niet zo goed kunt eten. Uiteindelijk gaat dat ook wel weer over dus ik zou niet hele bijzondere dingen gaan eten.

Wat zijn jouw antwoorden op al deze vragen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nikki - Vrijdag 13 mei 2016 19:13
leuk om te lezen, en ik moest lachen in je omschrijving van je kookstijl in 5 woorden, want eigenlijk is eenvoudig, simpel en makkelijk alledrie hetzelfde, hihi.
verder denk ik dat het voor veel herkenbaar is dat je niet een keukenprinses ben,
ikzelf vind het wel leuk, maar ga ook snel voor makkelijke gerechten en gerechten die ik al veeeeel vaker gegeten heb.
Niikkii - Vrijdag 13 mei 2016 19:51
Nikki en Nikki hier haha.

Mijn meeste antwoorden zouden het zelfde zijn, ik kook ook het liefst in 10 minuten en zonder afwas. Doe de afwas vaak ook alvast tijdens het koken zodat ik daarna niet terug hoef.

Ik was ook altijd een moeilijke eter en ging er vanuit dat ik van alles niet lustte. Tot ik het verplicht (in behandeling) moest proberen. In die periode ben ik heel veel nieuwe producten (vooral groenten), maar ook vis en sausjes wel gaan leren eten
peanutbutter - Vrijdag 13 mei 2016 19:52
Leuke blog.
Lotje9 - Vrijdag 13 mei 2016 20:32
"7. Beschrijf je kookstijl in 5 woorden.
Simpel, snel, makkelijk, eenvoudig, weinig afwas."

Sandra, dat zijn zes woorden!
Anne-Maria - Vrijdag 13 mei 2016 22:53
'... kan ik, volgens mij, heel aardig zijn.' Het 'volgens mij' mag je weglaten, ik ben ervan overtuigd!
Miku - Vrijdag 13 mei 2016 23:37
Ik vond vroeger koken heel leuk, maar nu met een gezin ben ik al blij als ik het koken red (mijn vriend kookt vaak hihi!). Verder bij 8 moest ik aan een pizza calzone denken haha. Bedoel: van de buitenkant zie je eigenlijk vrij weinig bijzonders maar binnen in zit alle lekkere vulling. Heb nog nooit een pizza calzone gegeten trouwens, maar denk dat die qua persoonlijkheid ook op mij van toepassing zou zijn haha. Of anders een tortilla wrap misschien. Zelfde idee maar dat heb ik wel vaker gegeten.
G. - Zaterdag 14 mei 2016 00:26
Gave blog - anders dan anders: topper!
Lost girl - Zaterdag 14 mei 2016 01:42
Favoriete gerecht: bijna alles wat mijn vader maakt.
Kookheld: Gordon Ramsay. Ook gewoon omdat ik hem zo grappig vind met als zijn ge-f
Doe maar niet - Zaterdag 14 mei 2016 13:23
Zooo, wat een lange antwoorden zeg. Kon dat niet wat korter?
Sparkle - Maandag 16 mei 2016 15:31
Leuk om te lezen :)