10 foodvragen van Laura

 

Op verschillende websites zagen wij de blog met '10 vragen over eten'. Het leek ons leuk om deze vragen ook eens te beantwoorden en ik moet zeggen, niet alle vragen zijn even makkelijk te beantwoorden voor mij. Ik heb echt wel even moeten nadenken maar ik vind het ook wel leuk om dat eens te doen. Ik hou enorm van lekker eten en ik sta ook graag in de keuken om nieuwe dingen uit te proberen. Wel hou ik nog iets meer van lekker eten. Ook als ik dit niet zelf gemaakt heb. Zo vind ik het heerlijk als mijn vriend, vader of een vriendin iets lekkers maakt en dat ik zo kan aanschuiven. Ben je benieuwd naar mijn antwoorden? Lees dan verder en lees ook eens onze eerdere tag met vragen over eten.

foodvragen

1. Sinds wanneer heb je een passie voor eten en koken?
Zelfs deze eerste vraag is al lastig. Ik ben best een moeilijke eter geweest. Ik heb dit nog steeds wel een beetje maar vroeger was het nog veel erger. Ik weet nog dat ik op de middelbare school heel vaak aan mijn moeder vroeg wat we gingen eten. Soms stuurde ik daar zelfs speciaal een berichtje voor. Dan wist ik of ik mij daar op kon verheugen. Ik kan namelijk enorm uitkijken naar het avond eten als ik weet dat ik het heel lekker vind. Ik denk dat dat op heel jonge leeftijd al begon. Ook had ik vroeger een eigen kookstelletje waarmee ik zelf pasta sausjes kon maken. Dat vond ik geweldig! Naarmate ik ouder werd, ik denk wel op de middelbare school ben ik ook steeds meer zelf gaan koken en als gerechten dan lukken en ook nog eens heel lekker zijn, krijg je natuurlijk steeds meer zelfvertrouwen als het daar om gaat.

2. Wie is je grootste kookheld?
Ik denk dat mijn grootste kookhelden mijn ouders zijn. Ik ben opgegroeid met heel lekker eten en gezegend met ouders met kooktalent. Ik denk wel dat dit er ook voor gezorgd heeft dat ik zo kieskeurig ben en echt een fijnproever ben. Als ik verder nadenk, word ik geïnspireerd door heel veel mensen. Zo kijk ik graag naar 24 Kitchen en ben ik ook wel een beetje Jamie Oliver fan. Ik vind hem leuk en ik heb een aantal kookboeken van hem waar heerlijke gerechten in staan.

3. Wat is je favoriete gerecht dat vroeger voor je gemaakt werd?
Mijn lievelingseten was vroeger lasagna. Mijn moeder maakte dat zelf en het was echt heerlijk. Op gegeven moment heb ik ook geleerd om mijn lievelingseten zelf te maken. Er is ook een tijd geweest dat ik dat helemaal niet graag meer at. Ik denk omdat ik het teveel heb gegeten. Inmiddels kan ik er weer heel erg van genieten. Iets anders wat ik heel graag at, waren mijn moeders zelfgemaakte eierkoeken. Het was altijd een feestje als zij dit maakte. Heerlijk!

4. Wat lust je niet?
Er is best veel wat ik niet lekker vind. Als het gaat om groentes bijvoorbeeld, dan eet ik alles wel. Ik vind zeker niet alles even lekker maar ik probeer het wel of ik eet het wel op. Voor andere dingen ben ik wat meer panisch. Bijvoorbeeld kaas. Kaas vind ik ergens ook gewoon een beetje eng ofzo. Ik eet het wel door de pasta maar dan alleen gewone kaas, mozzarella of parmezaanse kaas. Het moet dan wel helemaal door de pasta verwerkt zijn en gesmolten. Tosti's vind ik ook heel lekker, maar ik zou nooit een gewone boterham met kaas eten. Verder vind ik veel vlees ook niet lekker zoals rauw vlees. Ik kan daarnaast ook heel jaloers zijn als mensen zo kunnen genieten van ossenhaas of biefstuk. Ik lust dat niet. Gelukkig is er wel heel veel wat ik wel lekker vind.

foodvragen

5. Welk gerecht uit de Hollandse keuken vind je het lekkerst?
Ik ben helemaal geen fan van de Hollandse keuken, sterker nog... ik was nooit blij als mijn ouders zeiden dat we aardappels, vlees en groenten gingen eten. Mijn moeder kon daar met haar buitenlandse achtergrond wel heel erg van genieten. Soms vind ik het wel lekker hoor, zeker als de aardappels lekker gekruid zijn. Maar over het algemeen ligt mijn voorkeur bij de buitenlandse keukens. Als ik bijvoorbeeld aan stampot denk, vind ik alleen zuurkool wel lekker.

6. Welke keuken trekt jou het meest?
Ik weet niet of ik echt één antwoord kan bedenken op deze vraag. Ik vind zoveel dingen lekker. Italiaans staat wel heel hoog bij mij maar Surinaams en Marokkaans ook.

7. Beschrijf je kookstijl in 5 woorden.
Gevarieerd, goede combinaties, buitenlands, lekker, flexibel.

8. Welk gerecht past het beste bij jouw persoonlijkheid?
Taart denk ik. Ik ben gek op taart en andere zoete dingen. Wat dit zegt over mijn persoonlijkheid? Bij zoet denk ik aan lief en ik ben wel lief en betrokken en daarnaast bestaan er zo veel verschillende taarten en dat past ook wel bij mij omdat ik mijzelf wel als veelzijdig zie en enerzijds een heel duidelijke persoonlijkheid heb maar tegelijkertijd vormbaar ben en het met veel verschillende mensen goed kan vinden. Ik heb bijvoorbeeld heel wat vrienden die heel anders zijn dan ik ben.

9. Wat vind je belangrijk aan de voeding die je eet?
Het meest voor de hand liggende antwoord op deze vraag is voor mij: 'dat het gezond is'. Dat vind ik ook belangrijk, maar niet alles wat ik eet moet per se gezond zijn. Ik kan heel erg genieten van snoep en taartjes, gewoon omdat ik het lekker vind. Ik denk dus dat ik het het belangrijkste vind dat ik er van kan genieten en dat ik er blij van word. Verder vind ik het natuurlijk wel belangrijk dat ik ook gezond eet en genoeg fruit en groente binnen krijg en gevarieerd eten vind ik ook belangrijk. Maar dat komt wel goed, want ik ben snel op dingen uitgekeken.

10. Wat zou je willen eten de avond voordat je amandelen geknipt worden?
Wat een nare vraag. Ik ben heel bang voor operaties en dat soort dingen..... Het hangt er ook heel erg vanaf waar ik op dat moment trek in heb. Soms kan ik heel veel zin hebben in sushi maar het kan ook heel goed zo zijn dat ik dan meer zin heb in pasta of een hamburger. Ik denk dat ik gewoon een driegangenmenu zou maken met vanalles waar ik trek in heb en dat ik zou afsluiten met een heerlijk toetje.

Dit waren de antwoorden op mijn vragen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Natuurlijk kun je ook zelf de vragen beantwoorden. Ik ben benieuwd of jullie ook zo lang moeten nadenken over sommige vragen.

Nu is het jouw beurt..

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anoniempje - Zondag 24 januari 2016 19:00
Ik vind zulke vragen ook altijd lastig! Hahahaa
Nikki - Zondag 24 januari 2016 20:02
heel leuk om te lezen! Fijn om te lezen, hoe erg je ook kunt genieten en houden van eten.
Lost girl - Zondag 24 januari 2016 22:43
Panisch voor kaas, hihi. Waarom?
Romy - Zondag 17 juli 2016 07:56
leuk!!