DIY Beanie

 

Ik draag zelf regelmatig een Beanie. In de winter is het lekker warm en als je een bad hairday hebt, komt zo'n muts ook wel goed uit. De mutsjes zijn helemaal hip, maar ook nog eens heel erg makkelijk zelf te maken. Bijvoorbeeld van een oude trui, een rokje of een vest. In een aantal simpele stappen met alleen een schaar en textiellijm (of naald en draad) kun je zelf een Beanie maken. Ik zal je laten zien hoe.

beanie DIY

 Nodig:

Oude trui die je niet meer draagt of bij de tweedehands winkel hebt gekocht
Textiel lijm of Bison Universal (geeft wel een beetje geel af)
Scherpe (stof)schaar
Je eigen hoofd 

trui beanie

 Je kunt het beste een andere Beanie gebruiken om de lengte af te meten. Zo weet je dat de muts tenminste lang genoeg is. Je kunt hem altijd nog omrollen als hij iets te lang is. Knip de zijkant van de trui ook aan één kant open, zodat je één lange strook hebt.

muts maken

 Deze lange strook is te lang voor om je hoofd, dus moet je hem afknippen op de juiste lengte. Meet dit af door de strook stof om je hoofd te vouwen. Doe dit niet te strak en laat een plakrand van twee centimeter over. We gaan de muts lijmen, dus het kan geen hele strakke muts worden. Als je wel een strakke Beanie wilt, moet je hem naaien. 

beanie

 Je kunt de ronding van de muts op gevoel knippen of met een andere Beanie als voorbeeld. Knip dit wel iets ruimer af dan de muts die je erop ligt, zodat je ruimte hebt om te lijmen. Zorg dat de ronding aan beide kanten redelijk gelijk is.

Beanie

 Vouw alles nu weer open. Je kunt nu alle afgeknipte kanten aan elkaar gaan lijmen. Pas wel op dat de lijm niet door de stof komt, maar gebruik ook niet te weinig lijm. Je moet de muts binnenstebuiten in elkaar zetten, zodat alle gelijmde kanten mooi aan de binnenkant van de muts zitten als je hem weer omkeert. 

Beanie

 De ronde stukken lijm je aan elkaar door deze in je handen in een driehoek te vouwen, zoals op deze foto. Ook binnenstebuiten

Beanie

 En dit is dan de muts die je kunt maken van een oude trui! Ik vind hem helemaal leuk en ga hem zeker dragen. Hij zit helemaal goed omdat ik hem op de maat van mijn eigen hoofd heb gemaakt. 

Veel succes met jullie Beanie!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Celae - Zondag 27 oktober 2013 10:08
Haha wat leuk!
kruidkoek - Zondag 27 oktober 2013 10:10
leuk

leuke tvkast trouwens!
Kiek - Zondag 27 oktober 2013 11:21
super leuk!!
Pepernoot - Zondag 27 oktober 2013 12:41
Toevallig net eentje gekocht xP Volgende keer gewoon zelf maken dus ;)
Nikki - Zondag 27 oktober 2013 12:44
Heb toevallig net een trui hier die ik weg wil doen. morgen even textiellijm zoeken :)
ingrid - Zondag 27 oktober 2013 13:41
Super leuk!

Alleen geen trui :(
anorniem - Zondag 27 oktober 2013 14:10
leuk! maar waarom niet even met naald en draad aan elkaar zetten? Dan blijft die veel langer mooi want textiellijm lijkt handig maar mijn ervaring is dat het toch los gaat laten op den duur
Meisje14 - Zondag 27 oktober 2013 18:06
Leuk! Staat je goed
michelle - Zondag 27 oktober 2013 22:58
Ik draag ook vaak een beanie en ik zocht nog een leuke nieuwe! Maar dit is een veel leuker en slimmer idee! :) ga het zeker proberen!
anoniem* - Maandag 28 oktober 2013 12:01
wat nodig ... je eigen hoofd

xD hihi
anoniem* - Maandag 28 oktober 2013 12:01
wat nodig ... je eigen hoofd

xD hihi
Manisha - Vrijdag 6 december 2013 18:33
hihi, wat een goed idee!