DIY Jolly Box

 

Iedereen heeft wel eens een bepaald gevoel dat niet fijn is. Er is iets naars gebeurd waardoor je een vervelend gevoel krijgt, je hebt zo'n dag waarop alles misgaat of je hebt een zeurend gevoel, zonder te weten waarom. Je ziet op het moment geen leuke of fijne dingen. Bij psychische problemen komen dit soort dingen helaas vaak voor. Je kan op zo'n vervelend moment wel wat positiviteit gebruiken.

Een fotoboekje bekijken met foto's vol met heel leuke herinneringen met je vriendinnen, je lievelingsfilm kijken of je favoriete muziek luisteren of dat ene knuffeltje vasthouden dat je herinnert aan een fijne tijd. Door die dingen tevoorschijn te halen kun je je gelijk al een stuk beter voelen, maar naar al die dingen op zoek gaan ergens diep in een rommelkast kan even te veel moeite zijn. Wat nou als je al die dingen samen opbergt op een plek waar je het makkelijk kan pakken?

jollybox

Meet the Jolly Box. Dit is een doos die je helemaal zelf kan inrichten en versieren zoals je zelf wilt. Het mag alle kleuren, patroontjes of materialen bevatten, dat is helemaal aan jou. Wat het belangrijkste is, is wat je in je Jolly Box bewaart. Dit kan van alles zijn. Het gaat erom dat de spullen die in de doos zitten je een beter gevoel geven en het liefst een grote glimlach op je gezicht zullen toveren. Dit is een doos vol spullen die jou positiviteit brengen. Of dat nou een mooie foto is of een scheetkussen, het is prima. Je kan er zo veel in stoppen als je zelf wilt. Alles is aan jou.

Ik heb zelf een Jolly Box gemaakt. Om dit te maken heb ik een simpele schoenendoos gebruikt en die vervolgens met wit papier verpakt. Dat doe je eigenlijk op dezelfde manier als een cadeautje inpakken. Ik heb verschillende versieringen in huis gehaald. Je kan natuurlijk helemaal zelf kiezen wat voor versiering jij wilt gebruiken.

jollybox

Wat heb ik gebruikt?
♥ Alleslijm;
♥ Een schaar;
♥ Een (schoenen)doos;
♥ Lint;
♥ Stukken stof;
♥ Houten vlinders en bloemetjes;
♥ Kant;
♥ Stukken nep hout.

Ik heb mijn versiering van de Jolly Box redelijk natuurlijk gehouden en in bruin tinten, omdat dit bij mij past en ik het mooi vind. Vind jij knalroze met glitters leuk, beplak en strooi de doos dan daar vooral mee. Het hoeft niet perfect of een meesterwerk te worden, als je er maar vrolijk van wordt. Het maken van de Jolly Box kan al heel fijn en ontspannend zijn. Je bent lekker creatief bezig en hoeft even niet aan vervelende dingen te denken. Je kan je gedachten nu op het versieren storten. Ikzelf heb dit altijd fijn gevonden. Ik vond het versieren daarom ook erg leuk.

Heb je alle versieringen die je wilt gebruiken? Dan kan je aan de slag gaan!

jollybox

jollybox

jollybox

jollybox

jollybox

Zo heb ik dus mijn Jolly Box gemaakt. Ik heb nog een aantal figuurtjes getekend met een fineliner en op de doos geplakt met een pritstift.

jollybox

Nu komt het iets lastigere gedeelte. Wat ga je in je Jolly Box bewaren? Ikzelf moest er ook even goed over nadenken.

jollybox

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een klein fotoalbum voor Polaroid foto's. Ik heb daarin foto's van mijn katten bewaard, omdat ik heel veel van dieren houd en blij word als ik mijn huisdieren zie.

jollybox

Ik heb een notitieboekje gebruikt dat er uit ziet als een camera. Dit symboliseert mijn twee grootste hobby's in één; fotografie en schrijven.

jollybox

Ook heb ik er een koeien- en kattenknuffeltje in gestopt, dat zijn namelijk mijn lievelingsdieren.

jollybox

Ik heb een cd van Nirvana, één van mijn favoriete bands, gebruikt.

jollybox

jollybox

Er zit een film, The perks of being a Wallflower, in die ik heel leuk en mooi vind en ik heb zelf een kleine collage gemaakt met Photoshop van mijn lievelingsserie, Skins UK.

jollybox

jollybox

Ik heb een paar kleine fotootjes van een leuke dag op mijn eerste festival geplastificeerd en aan elkaar geniet met het plaspartout bandje dat ik daar kreeg.  

jollybox

Ik houd heel veel van geurkaarsen, dus ik heb de kaarsjes met mijn lievelingsgeurtjes in mijn Jolly Box gestopt.

jollybox

Ook heb ik een klein foldertje van het kasteel waar ik laatst op vakantie was bewaard, omdat dat zo'n leuke herinnering is.

jollybox

Daarbij heb ik nog een metalenring, die ik gebruik om dromenvangers te maken. Dat vind ik erg leuk om te doen.

Dit is wat mij blij maakt, maar voor jou kunnen dat heel andere spulletjes zijn. Je kan altijd nog meer in je Jolly Box stoppen. Waar je blij van wordt kan met de tijd ook veranderen en zo mag je dan ook je Jolly Box opnieuw inrichten. Doe helemaal wat je wilt, het is namelijk jouw Jolly Box.

Ik vond het erg fijn en helpend om deze DIY te maken. Ik ben benieuwd of jij ook een Jolly Box gaat maken en wat je er dan in zou doen. Laat het gerust weten, dat zou ik heel leuk vinden!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

nijn - Vrijdag 28 augustus 2015 10:14
Wauw wat een gaaf idee:)
Cinderella. - Vrijdag 28 augustus 2015 10:35
Super leuk idee!
Lisa - Vrijdag 28 augustus 2015 10:53
Wat een super leuk idee zeg!
Ik ga er dit weekend eventjes mee aan de slag.
Vind het echt super leuk!
Dankjewel voor het delen!
Liefs
cupido - Vrijdag 28 augustus 2015 11:12
Ik heb al zo een doos :-) Super handig!
Ook als je boos bent of je hebt even afleiding nodig.
Wat ook wel leuk is om in de doos te zetten zijn proefstaaltjes die je in winkels krijgt.
Dan kan je allemaal dingetjes uittesten als je je verdrietig voelt. Of een aantal positieve quotes in het doosje zetten is ook wel leuk!

Star* - Vrijdag 28 augustus 2015 11:19
heb ik ook.. alleen gebruik hem nog te weinig omdat ik het mezelf soms nog niet waard vind (:
marleen - Vrijdag 28 augustus 2015 12:47
ik had wel al het idee om allerlei leuke spulletjes te verzamelen op 1 plek, maar heb me nog niet met de doos zelf bezig gehouden.
Wat er bij mij inzit:
- een flow magazine
- een pakje 'heartwarming' yogi thee
- een luisterboek
- geurkaarsjes
- snoepjes (best niet nadoen als je last hebt van eetdrang ofzo)
- een leuk boek

Daarnaast heb ik van een vriendin wel al eens een mooie doos gekregen met daarin allerlei inspirerende quotes.
Miekio - Vrijdag 28 augustus 2015 14:20
Wat een cool idee zeg, zoiets ga ik ook doen. Lastige wordt nog, wat ga ik er in doen. Sommige dingen weet ik al meteen, anderen even goed over nadenken.

Doe van jou is mooi geworden!
N. - Vrijdag 28 augustus 2015 14:35
Ik word alleen maar verdrietig van al die leuke herinneringen ed bij elkaar, maakt dat ik me nog ellendiger voel met hoe de situatie nu is...
Herkent iemand dat?
Anne-Maria - Vrijdag 28 augustus 2015 15:54
Heel leuk, dat zet ik op m'n ideeënlijstje! Het stomme is dat ik mezelf het niet gun om te ontspannen, en zo ook niet kom tot het maken van motiverende en opbeurende DIY's :s. En eerlijk gezegd vind ik dat heel jammer. Dat is helemaal gekkie....
Anne-Maria - Vrijdag 28 augustus 2015 15:55
Oh, en N,dat herken ik wel hoor. Heb dat vooral als ik foto's kijk van fijne dingen bv.
L - Vrijdag 28 augustus 2015 23:30
Wel weer jammer, dit idee heb ik al veel eerder op het forum gezet..
Beyanoniem - Vrijdag 28 augustus 2015 23:53
Beyanoniem - Vrijdag 28 augustus 2015 23:52
Ik zou er baby speentjes indoen, een baby knuffel, een baby fles, een foto van m'n ouders en een foto van ons oude huisje.. Waarom, omdat ik m'n ouders heel erg mis.. En ik mis mijn jeugd en ja.. Nja.. Het is zo dat ik er nog wel verdrietig van word. Maar tis een "mooie" waardevolle herinnering..
Miku - Zaterdag 29 augustus 2015 14:07
Mooi idee! Misschien maak ik ook wel eens zoiets voor mijn beste vriendin. Die heeft mij zo vaak gesteund door de jaren en nu heeft zij wat meer steun nodig. Dit zou echt een leuk cadeau zijn met vrolijke, inspirerende inhoud:)
Rosalie - Maandag 31 augustus 2015 08:18
Wat leuk!