7x andere kleurencombinaties

 

Met kleding en kleuren kun je eindeloos variëren en combineren. Veel mensen kiezen liever voor safe en dragen vaak dezelfde combinaties, terwijl iets wat meer afwijkend is vaak ook heel leuk is en je een heel andere look geeft. Ik word weleens geïnspireerd wanneer ik vrouwen zie die net even een andere kleurencombinatie dragen dan dat ik in eerste instantie zou doen en ik vind dit vaak wel heel mooi. Zo vind ik bijvoorbeeld grijs gecombineerd met fel rood best een toffe combinatie maar ik heb bijna geen rode kleding in mijn kast. In deze blog laat ik aan de hand van collage's wat mooie kleurencombinaties zien waar je misschien niet zo snel zelf voor zou kiezen en andere combinaties die wat bekender en toegankelijker zijn.

Het is een manier om met kleding te experimenteren en jezelf misschien iets meer uit je comfort zone te halen. Experimenteer eens met kleuren, je hoeft er vaak niks nieuws voor te kopen en als je het toch niks vindt of als je je er niet goed in voelt, doe je gewoon weer wat anders aan.

kleuren
Asos

Ik draag zelf veel neutrale kleuren, aarde tinten en bijvoorbeeld wel kleuren maar dan of pastel, of heel donker, zoals bordeaux rood. Ik heb weinig echt felgekleurde kleding, maar ik herinner mij nog goed dat ik een keer een heel fel gekleurd turquoise shirt aan had en dat ik heel veel reacties kreeg van mensen omdat ze het zo mooi vonden staan. Zelf dacht ik alleen maar.. nee hoor! Want ik voelde me er eigenlijk helemaal niet zo fijn in.

♥ Grijs - Rood
Ik vind rode kleding vaak heel mooi staan bij mensen en ben ook zelf nog op zoek naar een perfect rood jurkje. Als ik rood draag, combineer ik het vaak met zwart of wit maar eigenlijk is de combinatie met grijs naar mijn idee nog veel mooier. Ik heb veel grijze kleding en dit wordt door veel mensen ook gezien als een saaie kleur. Ik hou ervan, maar soms mag het wel eens gecombineerd worden met een wat spannendere kleur dan met wit, crème of zwart. Rood en grijs vormt een verrassende en ook spannende combinatie omdat het heel erg met elkaar in contrast staat. Je kunt natuurlijk kiezen voor een opvallende combinatie waarbij je bijvoorbeeld een rode blouse draagt en een grijze broek, maar je kunt ook gaan voor alleen een rode accessoire, een tas of schoenen.

grijs rood
H&M

♥ Donkerblauw - Zwart
De combinatie zwart met donkerblauw is door veel vrouwen afgeschreven. Het kon echt niet en was bijna net zo erg als donkerbruin en zwart en roze in combinatie met rood. Ik vind het wel vaak mooi en het kan zelfs heel chique en klassiek eruit zien. Daarnaast denk ik dat heel veel mensen onbewust al deze kleuren combineren. Denk bijvoorbeeld aan een donkerblauwe spijkerbroek in combinatie met zwarte schoenen of een colbertje.

zwart donkerblauw
H&M - Invito

♥ Roze - Rood
De roze met rood combinatie kon eerst ook echt niet volgens veel mensen omdat het vloekt, maar tegenwoordig kan bijna alles en staat het vaak juist heel leuk. Het is een heel vrouwelijke combinatie en staat ook vaak heel zoet, maar waarom niet?

roze en rood
H&M - Sacha - Asos

♥ Geel - Bruin
Een combinatie die ook heel mooi kan staan, is kleding met de kleuren bruin en geel. Ik ben zelf helemaal geen fan van gele kleding, omdat het mij echt niet staat, maar sommige mensen kunnen het wel heel goed hebben. Het is wel eens wat anders en misschien een combinatie om eens te proberen als je deze keuren toch al in je kledingkast hebt.

geel en bruin
H&M - Asos

♥ Lichtblauw - Grijs
Lichtblauw vind ik een hele mooie kleur en dit gecombineerd met grijs en zilverachtige tinten vind ik al helemaal geweldig! Het is niet altijd helemaal mijn kleur, donkerblauw, maar door mijn donkere haar kan ik het inmiddels al een stuk beter hebben dan voordat ik mijn haar had geverfd. Een heel mooie en stijlvolle combinatie!

grijs
H&M - Asos

♥ Camel - Lichtblauw
Een andere kleurencombinatie die helemaal hot is maar die je misschien nog niet hebt gedragen, is de combinatie camel met lichtblauw. Weer een goede manier om lichtblauw te combineren dus. Ik zie bijvoorbeeld een suede leren jasje voor me in camelkleur met een lichtblauwe blouse eronder. Super stijlvol!

lichtblauw en bruin
H&M - Invito - Asos

♥ Roze - Wit
Heel zoet en een beetje barbie volgens sommige mensen, maar wel een heel leuke kledingcombinatie. Zeker voor de lente en zomer is dit heel mooi en ziet het er ook vrolijk uit! Ik droeg vroeger veel roze en tegenwoordig meer oud-roze kleuren, maar ik vind het wel leuk en het wordt ook weer de kleur voor dit voorjaar. Roze met grijs vind ik overigens ook een top combinatie.

roze en wit
H&M - Asos

Welke kleuren combineer jij het liefste?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lost girl - Woensdag 4 mei 2016 10:11
Ik hou van lekker heldere vrolijke kleuren. Daar word ik zelf blij van en straal ik dan ook uit naar anderen. Tuurlijk heb ik ook wel eens iets donkers aan maar dan gaat het meestal om een officiële gelegenheid of sporten.
robin - Woensdag 4 mei 2016 11:17
Oh ik vind dat lichtblauw en grijze heel mooi! Staat chique. Ik ga gelijk kijken wat ik in mijn kast heb hangen.
S. - Woensdag 4 mei 2016 11:25
Zwart en donkerblauw, en dat zijn ook meteen de kleuren die ik het liefst en het vaakst draag. En anders draag ik vaak zwart met rood of zwart met grijs.
Mepi - Woensdag 4 mei 2016 11:28
Ik combineer vaak zwart met donkerblauw. Maar ik vind het lichtblauw met grijs ook echt heel mooi!
Imnotwillywonka - Woensdag 4 mei 2016 16:30
Ik vind kobaltblauw met licht koraal wel mooi.
Laura - Woensdag 4 mei 2016 20:19
Grijs draag ik veel, vind ik mooi met alle kleuren blauw eigenlijk.
Zwart met donkerblauw ook.

Wit met roze daarentegen heb ik echt een gruwelijke hekel aan
Robin - Woensdag 4 mei 2016 22:40
Grijs met rood vind ik erg mooi, brengt me op ideeën.