Trend: Rode Bieten Latte

 

Waar je vroeger voornamelijk zwarte koffie, cappuccino en espresso kon bestellen, is het helemaal niet vreemd meer dat je een hele lijst aan keuzes hebt in soorten koffie op een menukaart. Latte macchiato, karamel macchiato, gewone latte, flat white, frappuchino en zelfs groene matcha latte. En nu is er ook de roze, bieten latte!

Bieten latte is knalroze koffie met allerlei leuke gezondheidsvoordelen, volgens de barista's. De koffie is een soort superfood drankje. Het is rijk aan antioxidanten en is extra goed op zware dagen, zoals dagen waarop je intensief hebt gesport of een rotdag hebt. Er wordt rodebietenpoeder door de melk gemengd, zodat de koffie de roze kleur krijgt. Je proeft dit niet heel erg goed, omdat er slechts een klein beetje poeder nodig is voor de roze kleur. En het ziet er heel erg leuk uit natuurlijk!

Barista special by Kim at #demitasse on a #rainy #LA day #beetlatte

Een foto die is geplaatst door Stephanie Lee (@stphanielee) op

Cafézinho cor de rosa no domingo ☕️

Een foto die is geplaatst door Larissa Assis (@laariassis) op

In Australiė is dit drankje al helemaal hot and happening, in Nederland heb ik het nog nergens gezien. Jij? Ik ben dan ook erg benieuwd wanneer ik in Nederland mijn eerste kopje roze koffie kan gaan bestellen! Lijkt me leuk!

Lijkt jou dit lekker?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lost girl - Zaterdag 30 april 2016 10:29
Ik lust geen koffie en geen bietjes dus weet niet of dit de combinatie voor mij is hihihi. Ziet er wel gaaf uit!
Anne - Zaterdag 30 april 2016 12:16
Ik vind het idee van rode bieten in de koffie wel raar hoor. Al ziet het er wel lekker uit.

In de zaak waar ik werk hebben we dit jaar het assortiment (naast koffie, cappuccino, latte macchiato, espresso en thee) uitgebreid met verse muntthee, chocolade macchiato en caramel macchiato.
*** - Zaterdag 30 april 2016 14:00
Lijkt me leuk! Prinsessenkoffie door dat roze kleurtje :-) Wel jammer dat je 't niet zo sterk proeft. Ik hou namelijk erg van rode biet.
E. - Zaterdag 30 april 2016 15:08
Ik denk niet dat het echt een superfood-drankje is, als je maar zulke kleine hoeveelheden er aan toevoegt, en dan ook nog eens gedroogd (veel vitamines, mineralen en met name actieve biostoffen zitten er dan niet meer in). Dan kun je beter een extra biet bij je avond eten eten. Of het door een smoothie doen. :P
Desalniettemin ziet het er wel mooi en lekker uit ;)
Aniek - Zaterdag 30 april 2016 16:42
Wat een onzin, het is zo lichtroze dat er maar een paar druppels rode bietensap doorheen zal zitten. Ik denk niet dat dat nu zoveel gezondheidsvoordelen zal bieden of ook iets zal doen voor de smaak, alleen een kleurtje.
vanAnaarB - Zaterdag 30 april 2016 20:38
Het is een hip drankje, maar voor de gezonde stoffen in rode bieten hoef je het niet te doen. Het lijkt mij dat er daarvoor veel te weinig biet door het drankje zit.
S. - Dinsdag 10 mei 2016 22:13
Bij Koffie&Koffie in Ede hebben ze het al! Ben benieuwd, ga gauw proeven. In ieder geval is het super mooi!