Tony's Chocolonely Limited Edition | Review

 

We konden er natuurlijk op wachten; de nieuwe lading Tony's Chocolonely Limited Editions. Altijd weer een verrassing en altijd up-to-date als het op smaakcombinaties aankomt. Tijd voor wat herfstige chocoladepraat! 

Ik vind het een hele hippe en herfstige collectie, die limited editions van 2019. De kruiden zijn duidelijk royaal uitgestrooid over deze repen. In smaakcombinaties die je tegenwoordig ook als thee of latte kunt bestellen. Zoals altijd kun je de drie repen samen in een leuke cadeauverpakking kopen voor €10,00. Maar de repen zijn bij de Marqt en Bijenkorf ook los verkrijgbaar voor €3,39. 

 

Melk Honeycomb Tijm

Wauw! De tijm komt je echt aangevlogen als je de wikkel openmaakt. Een behoorlijke geur-explosie, en dan heb ik nog geen hap genomen. Misschien is het ook wel extra wennen, omdat je die geur niet verwacht bij een reep chocola. Daardoor valt het vast meer op. Nieuwsgierig maakt het me in ieder geval wel. 

Ik ben niet zo dol op tijm, vaak laat ik het weg tijdens het koken, maar dit vind ik wel wat hebben. Het is heel fris en prikkelend en de melkchocolade lijkt daardoor nog zoeter. De stukjes honeycomb zijn een fijne toevoeging ook, die zitten er gelukkig ook genoeg in! Ik bedenk me nu dat ik honeycomb nog nooit los heb gegeten, maar dat wil ik nu ook wel eens proeven.

Het is even wennen, maar ik neem toch graag nog een tweede stukje. Dat zegt genoeg als het om chocola gaat, lijkt me. 

Puur Chili Fudge Roze Peper

Holy moly, ik ben geloof ik een beetje bang voor deze reep. Bij het lezen van deze ingrediënten wordt het mij eigenlijk al te heet onder de voeten. Zowel chili als peper zijn niet echt aan mij besteed, maar ik ga het zeker wel proberen!

Het is inderdaad een pittige reep! Natuurlijk vooral heerlijke pure chocolade, die doet er gelukkig niet aan onder. Je ziet alleen de peper zitten, maar proeft het pittige van chili wel stiekem tussendoor glippen. De peper komt wat later binnen zetten, en goed ook! Het is wat vreemd, alles behalve saai, maar je moet ervan houden...

De fudge ben ik na drie happen nog aan het zoeken, maar op zich is deze reep al boeiend genoeg door alle andere smaken. 

Wit Chai Kurkuma Kokos

Wit? Geel zul je bedoelen! Met die kurkuma zit het wel goed. Gewoon alles is geel, zowel de buitenkant als de binnenkant. Er valt dus niets bijzonders aan te zien, maar des te meer te proeven. De kurkuma maakt het behoorlijk pittig. Ik ben best gevoelig voor alles wat een beetje pittig van smaak is, maar ik kan dit goed hebben. Niet te veel en niet te weinig, als je kurkuma lekker vindt natuurlijk. Terwijl je afgeleid bent door de kruiden, smelt ondertussen de witte chocolade zoals altijd meteen in je mond. Heel fijn! 

De chai proef ik heel licht, maar zal op de achtergrond misschien wel wat extra pit geven. Kokos proef ik niet echt, maar dat vind ik persoonlijk wel vaker wegvallen in witte chocolade. Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Al met al, hele spannende repen! Heel erg leuk en echt weer eens wat anders. Na alle smaakexplosies deze dag, denk ik toch dat dit mijn favoriet is. Ik vind mijzelf normaal iets subtieler, als ik voor chocola ga, maar deze wilde reep vind ik echt fantastisch! 

Welke Tony's Limited Edtion ga jij proberen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anne-Maria - Vrijdag 4 oktober 2019 11:54
Het liefst zou ik zomaar een klein stukje proeven, zonder een hele reep te 'moeten' kopen. Stel dat ik het niet lekker vind - en eerlijk is eerlijk, daar ben ik bij deze smaakcombinaties best bang voor, haha - dan vind ik dat een beetje jammer van m'n geld. :O Maaar, ik ben wel heueul benieuwd, stiekempjes..
Blue - Vrijdag 4 oktober 2019 12:03
Ik denk dat dat de rede is waarom heel veel mensen twijfelen zo'n reep te kopen haha. Maar voor mij was dat ook in mijn eetstoornis tijd een uitdaging. Het moest 'echt' lekker zijn anders vond ik het zonde van mijn kcal en geld als ik het vervolgens weer weggooide. Voor mij was het juist een uitdaging om het gewoon te kopen en al is het iets minder lekker dan is dat ook oke :)
Anne - Zaterdag 5 oktober 2019 11:06
Dit is echt zo typisch ! ☺️
Anoniem - Vrijdag 4 oktober 2019 12:44
"Gewoon alles is geel, zowel de buitenkant als de binnenkant. Er valt dus niets bijzonders aan te zien"

Moest ik stiekem toch wel om lachen. Een gele chocoladereep is voor mij al bijzonder genoeg om te zien, hoor ;-)

Maar ik snap wat je bedoelde. Dank voor deze review!
L - Vrijdag 4 oktober 2019 15:21
Die gele is heeeeeerlijk! En de honeycomb ook. Die met chili twijfel ik nog wat over. Bijzonder om te proberen maar zou het nooit weer kopen zeg maar hahaha. En ik proefte die fudge indd ook niet... Wel originele smaken met Tony's kwaliteit!
Ingrid - Vrijdag 4 oktober 2019 15:51
Mijn favorieten zijn de oranje en de groene (puur met zout en noot). Maar ik ben wel heel benieuwd naar de honeycomb nu.
Anoniempje - Vrijdag 4 oktober 2019 16:20
Deze wil ik liever niet proeven ik vind de smaken niet zo interessant.
Chocolade moet voor mij gewoon chocolade blijven zonder meer.
Daarnaast vind ik deze ook behoorlijk duur om te proberen.
Maar ik koop regelmatig de gewone varianten
Anne - Zaterdag 5 oktober 2019 11:23
Die met chili en peper misschien, ik houd wel van iets pittigs. Toch vind ik dat wanneer er te veel smaken door elkaaar heen gaan het te veel een mengelmoes wordt waar je niets echts meer van proeft.
Ook vind ik het nogal duur om te kopen als je niet weet of je het lekker vindt.
Suus - Zondag 6 oktober 2019 12:53
Ze lijken me alle drie vies.
Sunny - Donderdag 7 mei 2020 15:07
Ik heb de honeycomb en tijm geprobeerd, deze leek me heel eerlijk gezegd heel vies als je het zo voor het eerst hoort, maar ik vond de smaak heel verrassend en ook wel subtiel, en dat had ik niet verwacht. Normaal gesproken zijn tijm en honing hele uitgesproken en sterke smaken, maar door de melkchocolade komt zowel de smaak van de chocolade als die van de honing en tijm goed uit. Ik ben blij dat Tony met deze smaak is gekomen!