De tussendoortjes van Phoi Cai

 

Het nemen van een tussendoortje heb ik niet van huis uit meegekregen. Dat was ook niet echt iets wat in het cultuur van mijn ouders past. Ik ben daar echter vrij snel mee begonnen toen ik naar de middelbare school ging doordat ik toch wel merkte dat ik dat nodig had. Ook tegenwoordig geeft mijn lichaam tussen de maaltijden door aan dat ik wel wat extra's kan gebruiken. In deze blog laat ik jullie de tussendoortjes zien die ik het vaakst pak.

collage

♥ (Belegde) Crackers
Als ik er de tijd voor heb, pak ik graag wat lekkers als tussendoortje. Ik ben dol op deze crackers en neem er drie of vier als tussendoortje. Ik beleg ze met hetgeen wat ik in huis heb. Vaak is dat kaas met komkommer/tomaat. Daarna pak ik vaak nog iets met zoet beleg om de zoete trek te stillen. 

crackers

 ♥ Koekjes
Tegenwoordig heb ik altijd iets van koekjes in huis zodat we dat ook makkelijk mee kunnen nemen tijdens een dagje weg. Het verschilt wel per keer wat ik als tussendoortje neem. Soms zijn het deze koekjes van de Albert Heijn of Oreokoekjes. Maar ik vind de melkbiscuits of Tucs ook erg lekker!

 biscuit

♥ Cup a soup
Iets wat ik ook altijd in huis heb zijn soepjes. Vooral in de wintermaanden neem ik graag een soepje als tussendoortje. Heerlijk om even aan op te warmen. Mijn favorieten zijn Champignon-ham en Chinese tomatensoep. Als ik trek heb, dip ik er graag nog een boterham in.

soep

♥ Fruit
Ik ben altijd al dol geweest op fruit. Vooral in de zomermaanden kan ik er geen genoegen van krijgen. Ik ben namelijk dol op zomerfruit, zoals rode vruchten, watermeloen en dergelijke. Omdat ik vaak niet kan kiezen welk fruit ik wil en graag variaties heb, maak of koop ik nog wel eens een fruitmix. Vooral de bakjes met ananas en mango zijn mijn favoriet.

fruit

♥ Snoep
Omdat ik toch echt een zoetekauw blijf, pak ik regelmatig wat snoep als snack. Het hangt er maar net van af in welk snoep ik zin heb en wat ik in huis heb, maar ik merk vaak dat ik periodes heb van favorieten. De ene week kan ik niet afblijven van drop, terwijl ik de week erna zot ben op chocolade. Soms komt het voor dat ik alles prima vind en trakteer ik mezelf op een zakje schepsnoep.

snoep

♥ Ijsje
Het maakt niet uit of het zomer is of dat er buiten een pak sneeuw ligt.. Ik vind ijsjes altijd lekker. Soms lijkt het alsof ik juist in de winter vaker ijs eet dan in de zomer. Als het lekker koud is buiten, steek ik binnen wat kaarsjes op, doe ik mijn badjas aan, kruip ik onder de dekens en geniet ik van een kommetje ijs. Naast dat het een lekker tussendoortje is, is het ook echt wel een verwenmomentje!

ijs

Wat is jouw favoriete tussendoortje op dit moment?

 

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/hssuite/modules/cms/inc_cms_frontend_feed2012.php on line 479

Reacties

Hoi - Maandag 8 januari 2018 14:51
Leuk
aloe - Maandag 8 januari 2018 14:53
er is een foutje denk ik,. je blog is niet (meer) te lezen. groetjes
Anne - Zaterdag 3 februari 2018 10:33
Wat een goede tussendoortjes.!Van alles wat ,gewoon en makkelijk om te pakken.ā˜ŗ
Ik vind het goed dat je vertelde dat je het van thuis niet gewend was om tussendoortjes te nemen,maar dat je het bent gaan doen omdat je lichaam dat aangaf !

Ik vind tussendoortjes nemen zo ingewikkeld .Het voedt mijn dwanggedachten zo šŸ˜Ÿ
Hoe kom je daar van af?

Honeychild - Zaterdag 3 februari 2018 11:44
Ik eet eigenlijk ook het liefst dingen die jij graag neemt tussendoor. Crackers met hartig beleg, hier en daar een koekje of een stukje chocolade, en ja, ijs is gewoon altijd lekker, zomer of winter, haha! En ik moet bekennen dat ik dan ook 't liefst met mijn badjas aan op de bank zit terwijl ik zo'n ijsje opsnoep. Bedankt voor de leuke blog Phoicai, je bent een leukerd!
Anoniem - Zaterdag 3 februari 2018 11:57
Heel fijn deze blog! Ik heb het meeste moeite met de tussendoortjes en ben vaak bang dat het niet goed of teveel is, maar dit geeft me wel veel motivatie om het vol te houden :)
Elisa - Zaterdag 3 februari 2018 12:34
Mis een idee om een keer een favorieten toetjes te doen?
Vliegjeveerle - Zaterdag 3 februari 2018 12:37
Ik eet het liefst wat voedzamere tussendoortjes, bv goed belegde rijstwafels of crackers, dadelrepen, noten. En altijd een stuk fruit erbij! Maar voor de 'lekker' is zo puur mogelijk chocolade m'n favoriet. Ik hou niet zo van zoet, hihi.
Anoniem - Zaterdag 3 februari 2018 17:03
Sorry maar zo'n gedachte triggert mij enorm aangezien ik juist moet varieren met ongezondere tussendoortjes....
Nerdin - Zaterdag 3 februari 2018 19:44
Aah, kom op, zo kan je alles wel als trigger gaan zien. Doe wat goed is voor jouw proces op dit moment, maar ga dat niet opleggen aan anderen...
Stellar - Zaterdag 3 februari 2018 19:57
je hoeft niet te kijken he
marleen - Zaterdag 3 februari 2018 21:32
misschien moet je dan niet op een site vol eetstoornispatienten komen kijken. Bescherm jezelf als je dit niet aan kan. En probeer ook een beetje weerbaarheid te kweken, je wil toch ook niet dat iedereen op eieren moet lopen als jij in de buurt bent?
S. - Zaterdag 3 februari 2018 12:51
Cashewnoten, pure chocolade, soms yoghurt. Ik houd ook niet zo van zoet en bovendien krijg ik er eerder honger van dan dat het die wegneemt.
Sparkle - Zaterdag 3 februari 2018 13:00
Wat leuk en fijn om te zien! Ik dacht altijd dat ik ongeveer de enige was die mega kon genieten van crackers tussendoor. Maar niet gelukkig!
Floor - Zaterdag 3 februari 2018 14:55
Leuke blog en mooie kwaliteit foto's!
Jillie - Zaterdag 3 februari 2018 14:55
Ik ook ijs! En ook in de winter. Vooral Magnums :). Alles met chocola is goed :D.
Jildou - Zaterdag 3 februari 2018 15:19
Fijne blog, bedankt :-)!
Stellar - Zaterdag 3 februari 2018 19:56
jaaaa ijsjes, lekker
Maria - Zaterdag 3 februari 2018 19:57
Eet zelf vooral eiwitrijke dingen, omdat ik anders trillerig wordt. Eet dan bijv sojanootjes, speltcrackers, 'energymix' met zaden en vruchtjes. Bij het ontbijt eet ik niet altijd zo veel en dan neem ik later een paar slagroomsoesjes van de bakker.
Soep eet ik ook alleen zelfgemaakt of een enkele keer een pakje van de natuurvoedingswinkel, zonder smaakversterker. Smaakversterker zorgt voor verhoogde uitscheiding van taurine en verhoogt de eetlust omdat het ontregelend werkt op je hormonen.
Jansje - Zondag 4 februari 2018 18:44
Leuk en afwisselende tussendoortjes!
Dit is leuk om te zien, maar voor mij niet te doen, omdat ik zelf erg eentonig ben geworden en eigenlijk altijd hetzelfde pak.... anders mondt het steevast uit in een eetbui.
Wie weet kom ik ook ooit eens zover dat ik eens iets kan afwisselen.
Ik denk dat het daarom wel goed is om zulke blogs te laten zien.
Dat het ook gewoon zĆ³ kan.

Lost girl - Zondag 4 februari 2018 20:42
Zelfde als jansje, ik weet niet hoe ik sommige producen uit jou lijstje kan eten zonder door te slaan in een eetbui. Hoe heb jij dat aangepakt of heb je daar nooit last van gehad?
S. - Maandag 5 februari 2018 10:29
Ja,dat vind ik ook een probleem.
Ik denk dat in ieder geval een gedeelte van doorslaan komt omdat je die dingen zo speciaal maakt in je hoofd.Er zijn proeven gemaakt.Mensen die denken dat ze alles verknald hebben als zij bepaalde dingen eten skaan JUIST door ,maar mensen voor wie er geen labels op eten staan eten er maar net zo veel van als zij zelf willen.
Maar wie heeft nou niet labels op eten in deze wereld ?
T - Maandag 5 februari 2018 15:19
Wel gezond zeg! Ik mag fruit niet zien als tussendoortje, dus eet dit er "gewoon" naast :-)
snackgirlll gekkieee - Donderdag 8 maart 2018 17:41
hoii... (poichan!;)) ,hmmm lekkerr! ijs wil ik Ć³ok wel hihi
leuk geschreven ook :)

ik eet... Ɣlle soorten koekjes,van Mr bean koekjes, prince, en dubbeldikkers, cacou repen, en brownies, tot suikerige sterrenkoekjes met mini nootjes, tot 'daar de gezonde versie van, die gevoede pinda repen van de kruidvat, of naikded
(handig voor mensjes die een vullend en gezond tussendoortje willen?)
en stukjes chocola: peanut van milkaaa, puur, sunrises, en tonychoclonely
carnavals spekjes, fruit, gebrande nootjes, toostjes, paprika, peer, idd gemixt fruit :,) dingen van m'n vriendje, ;-) enz!
oja! en een handje cruslie! doen jullie dat ook??
Sorie voor mijn uitgebreide 'vind ik lekker' lijst
k weet nog niet goed hoe dit allemaal werkt... groetjuuuss! :)