Trend: de Naked Dress

 

Er is een nieuwe trend onder de jurken en dit is wel een heel opvallende maar super sexy trend. Namelijk: de Naked Dress. Ook wel See Trough dress genoemd en in het Nederlands: de doorzichtige jurk. Iets waar je lef voor moet hebben en wat door sommige mensen wel heel letterlijk wordt genomen. Verschillende beroemdheden zoals Jennifer Lopez, Kim Kardhasian en Beyonce zijn hier al mee gespot en in sommige gevallen slechts een kleine bedekking. De vertaling hiervan naar wat wij op straat zien is iets minder extreem, maar toch is het vaak wel opvallend.

Alle trends kennen extremen. Als je namelijk naar de trend kijkt waarin kleurcontrasten heel hip zijn, kun je als contrast zien dat je een rode broek draagt met een groen jasje en een paars t-shirt, maar je kunt ook kijken naar bijvoorbeeld een cremekleurige outfit met een rood tasje en accessoires in een andere kleur. Zo kent de Naked Dress ook verschillende gradaties. Bij sommige jurken zijn er delen doorschijnend en is het grootste gedeelte gewoon bedekt door stof en bij andere jurken ligt deze balans anders.

naked dress

Lef hebben en jezelf niet verbergen
Ik denk dat deze trend een tegenhanger is van wat veel meiden met een eetstoornis zouden dragen. In plaats van dat het je lichaam bedekt, laat je hiermee juist heel veel zien. Tegelijkertijd is het niet helemaal bloot, want het is een soort gaas waar je doorheen kunt kijken. Het heeft dus ergens ook wel een spannend en mysterieus uiterlijk. Ik denk dat het heel mooi en klassiek kan staan, maar het hangt er wel vanaf hoe je het draagt en waar naartoe. Het is minder geschikt voor naar je werk maar misschien wel voor een avondje uit of een romantische date. Als je dit wel een leuke trend vind maar het ook spannend vindt, kun je er ook voor kiezen om voor een jurk te gaan met weinig doorzichtige stukken of kant.

Ik vind het best een leuke trend maar ik vind wel dat het eerder subtiel dan opvallend moet zijn, voor mijzelf dan. Ik zou niet zo snel een half doorschijnende jurk dragen maar wanneer dit aan de onderkant van een lange jurk het geval is of bij de mouwtjes, kan ik dit wel leuk vinden. Het geeft wel een grappig effect vind ik. 

Modemusthaves

modemusthaves

modemusthaves

Asos

doorschijnende jurk

jurken

jurken

jurken

jurken

jurken

jurken

jurk

doorschijnende jurk

jurken

jurken

jurken

jurken

jurken

jurken

jurken

H&M

jurken

Wat vind jij van deze trend?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Curtis - Zaterdag 6 februari 2016 10:42
Die groene van de H&M vind ik wel mooi, de rest is me net iets te bloot.
May - Zaterdag 6 februari 2016 11:13
Als het niet te bloot is, vind ik het wel mooi :)
Laura - Zaterdag 6 februari 2016 12:59
Sommigen lijken meer onderjurken of iets voor in de slaapkamer vind ik.
Ik vind die zwarte rechtsboven van de Asos (naast die roze) wel heel leuk.
mire - Zaterdag 6 februari 2016 13:07
prachtig, maar inderdaad net ietsje meer voor in een slaapkamer..:)
Miekio - Zaterdag 6 februari 2016 14:15
Vind een groot verschil tussen wat ik zie. Sommigen zou ik zo dragen, als het weer het een beetje toelaat ten minste. Vind ik supermooi, dat kanten effect en een beetje speels. Ik voel me erg vrouwelijk in zoiets.
Maar er zitten er ook een paar bij die zou ik inderdaad voor de slaapkamer bewaren, ik vind dat weinig weghebben van lef. Ja, in zekere zin wel: als ik in mijn negliche over straat loop is dat ook een vorm van lef :p
Ik bedoel dan vooral die "jurken" wat imo gewoon ondergoed is.
Erna - Maandag 8 februari 2016 01:23
De subtielere versies vind ik heel mooi, maar de anderen gewoon onrealistisch, niet draagbaar.