Carrot Cupcakes maken

 

Carrot cake klinkt zo heerlijk vintage, biologische en gezond, maar hoe smaakt het eigenlijk en hoe maak je zelf een carrot cake? Ik was hier wel benieuwd naar en dus besloot ik om carrot cupcakes te gaan maken met marsepeinen worteltjes als versiering. Ik zocht op internet naar het recept en vond er velen, maar koos uiteindelijk voor een recept met de volgende ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • Een stuk of 10 worteltjes of 1 grote winterworel
  • 150 gram suiker
  • Twee teelepels kaneel
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram poedersuiker (halve bus)
  • 100 gram monchou
  • Oranje en groene marsepein

Nu kan ik beginnen met het bereiden van de carrot cake. Maar voordat ik begin verwarm ik de oven alvast voor op 175 graden. Nu ga ik de worteltjes raspen. Je kunt het beste een grote winterwortel kopen want dat raspt een stuke eenvoudiger. Hierna smelt ik de boter (150 gram) en vermeng deze dan met de eieren, het suiker en de wortelrasp in een grote kom. Hierna doe ik het bakmeel erbij en twee theelepeltjes kaneel. Goed door elkaar mengen en dan is het beslag gereed om in de vormpjes te doen.

carrot cake maken

Nu de cupcakes in de oven staan kan je aan de slag met de worteltjes en de frosting waarmee je de cupcakes gaat besmeren. Verdeel de marsepein eerst in het aantal benodigde worteltjes. Kneed met de oranje en groene marsepein dan eenvoudige worteltjes in elkaar. Dan is even een klusje, maar als het eenmaal klaar is, is het erg leuk!

worteltjes maken

Voor de frosting doe je het volgende: Smelt het restje boter in de pan en vermeng dit met de de monchou, poedersuiker en vanillesuiker. Meng alles goed door elkaar met een mixer tot een gladde frosting is ontstaan. Nu kan je de frosting op de cupcakes smeren. Ik vond het er leuker uitzien als de cupjes van de cakejes eraf waren, dus die heb ik eerst verwijderd. Zorg wel dat de cupcakes goed afgekoeld zijn voordat je de frosting erop doet. Bovenop de frosting kan je vervolgens een marsepeinen worteltje leggen.

carrot cake maken

Nog even goed laten afkoelen en dan zijn je carrot cupcakes helemaal klaar. Je kunt ze serveren op wat wortelloof of gewoon op een mooie schaal. Kijk, zo zien mijn carrot cupcakes er dan uiteindelijk uit!

carrot cake cupcakes wortel

♥ En hier zie je ze van wat dichterbij ♥
De carrot cupcakes waren trouwens erg lekker. Ze smaakten niet heel erg naar wortelen, maar waren wel nét wat hartiger dan een gewone cupcake. Een leuke variatie dus!

carrot cake cupcakes wortel

Heb jij weleens carrot cake gemaakt of gegeten?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Onegirl - Donderdag 7 november 2013 18:56
Carotcake (worteltaart) heb ik eens gegeten.
Eng maar suuuper lekker.
Yelyahlisan - Donderdag 7 november 2013 19:12
Ohh ziet er super lekker uit! ik heb wel een x carrotcake gegeten, heerlijk is dat
Merel - Donderdag 7 november 2013 19:15
Die heb ik ook een keer gemaakt, ik had de groene takjes gebruikt van echte wortels ;-)
Mathilde - Donderdag 7 november 2013 19:24
Carrot cake is heeeerlijk! Heb 't afgelopen zondag nog gegeten en heb nog een paar plakken in de vriezer. Op m'n werk maak ik ze ook wekelijks!
. - Donderdag 7 november 2013 19:50
Mmmm. Alleen al die overheerlijke kruidige geur die vrijkomt bij het bakken van deze kleine wonderlijke gebakjes! niet boven de geur van vers gebakken kruidig gebak! Kan mijn familie bijna niet blijer maken qua gebak dan met carrot (cup)cakes(!) :-D
Jillie - Donderdag 7 november 2013 20:11
Ziet er echt heel goed uit!
Ben een half jaar in Zuid-Afrika geweest en daar is carrot cake iets wat veel gegeten wordt. Het staat bijv. ook op bijna elke dessertkaart. Lekker!
Dit recept ga ik bewaren, wel zonder de marsepein want daar houd ik niet van :).
Daf - Donderdag 7 november 2013 21:04
Ik heb wel eens een stukje op bij een high tea. Na het zien van dit artikel ga ik zelf maar eens aande slag! :) weet alleen niet of mijn worteltjes zo mooi worden als die van jou,hihi ;)
Vivienne - Donderdag 7 november 2013 21:11
verrukkelijk lekker! maar best wel ongezond..
@vivienne - Donderdag 7 november 2013 21:15
Niets ongezond aan een plakje carrot cake hoor!

Lekker!!
R. - Donderdag 7 november 2013 21:59
Ziet erg superleuk uit en is vast ook heel lekker. Ik heb ook wel eens carrot cake gegeten en het smaakt helemaal niet echt naar worteltjes (gelukkig want dat leek me maar raar)
-------- - Donderdag 7 november 2013 22:34
ziet er echt lekker uit !!!
Vera - Vrijdag 8 november 2013 09:49
Ziet er gezellig uit, maar klinkt niet echt aantrekkelijk. Ik zou het niet zo gauw proberen, brrrr ;)
Laura - Vrijdag 8 november 2013 12:26
Ik doe altijd nog walnoot in de carrotcake; dat is heel erg lekker!
Sophie - Vrijdag 8 november 2013 14:46
Iemand op school had een tijdje geleden carrot cake getrakteerd. Ik vond het niet zo lekker.
Cinn - Vrijdag 8 november 2013 15:03
super leuk!! ga het morgen denk ik proberen te maken :D

ik vind carrot cake echt super lekker
Rebecca - Vrijdag 8 november 2013 16:50
carrot cake is echt mijn favoriete taart/cupcake/cake, zoooooooooooo lekker.
zien er heel leuk uit deze!
*** - Zaterdag 9 november 2013 12:33
Ik maak er thuis ook regelmatig. Maar ik doe er walnoten, pompoenpitten en rozijnen bij. Iedereen die ze eet, is er gek van!
GLM1993 - Zondag 10 november 2013 16:26
Zooooo lekker!