Unox Vegetarische gehackt balletjes sate review

 

Ruim drie jaar geleden plaatste ik een review op Proud over de toen nieuwe vegetarische saté stukjes van Mora. Ik was best enthousiast en heb deze stukjes in de jaren erna dus ook nog regelmatig gekocht voor bij een normale avondmaaltijd of voor bij een frietje. Kort geleden kwam ik plotseling iets nieuws tegen wat een beetje in de lijn van deze satéstukjes past: Vegetarische gehacktballetjes met satésaus van Unox. Ik vond dit nieuwe product van Unox bij Albert heijn, waar het de vrij pittige prijs van 3,39 euro droeg. Een zak bevat 400 gram met ongeveer 10 gehackt balletjes. Ik kocht een zak en besloot ook deze voor Proud te reviewen. 

Die avond kookte ik aardappels in schil, sneed deze erna in plakken en liet ze heerlijk roosteren met flink wat kruiden en zeezout in de oven. Ik nam er wat rode kool bij, waar ik eigenlijk niet zo'n fan van ben en nam hierbij de gehack balletjes in satésaus. De saus rook goed, was wel wat dunner dan ik had verwacht. Ik warmde de balletjes eenvoudig op in een pannetje.

Unox vegetarische gehackt balletjes in satésaus vegetarische slager

Goed, de bereiding van deze balletjes is dus een eitje: even opwarmen. Rauw zijn ze immers niet, dus gaar hoeven ze ook niet echt te worden. De balletjes roken lekker naar, hoe kan het ook anders: saté. Je kunt de balletjes ook in de magnetron klaarmaken, zoals je kunt lezen op de foto van de verpakking hieronder. 

Unox vegetarische gehackt balletjes in satésaus vegetarische slager

Zoals je verder kunt zien op de foto's zit er lekker veel satésaus in de zak. Ideaal, want zo kan je het prima combineren met nasi of gewone rijst en er een simpel gerecht van maken. Ik combineer het nu met een Hollandse pot. Ik vind het aantal balletjes wel wat weinig voor meer personen, als je het als avondmaaltijd neemt. Vijf balletjes is toch wat weinig en om nou per persoon 1 zak te kopen is wel weer heel prijzig. 

Unox vegetarische gehackt balletjes in satésaus vegetarische slager

Unox vegetarische gehackt balletjes in satésaus vegetarische slager

Tijd om de gehackt balletjes te serveren! Ja hoor, ze ruiken goed én zien er best lekker uit. Ik had er wel zin in. De substantie van de balletjes lijkt als ik een hap neem ook echt een beetje op gewoon gehakt. Grappig! De smaak van de balletjes is ook goed en best wel een beetje 'echt'. Sommigen vinden dat juist niet fijn als het op echt vlees lijkt, ik vind dat wel prima. Ik vond vlees altijd erg lekker, maar wil het vanuit diervriendelijkheid niet meer eten. Als het dan nog wel een beetje zo smaakt, doe je me daar best een plezier mee.

Hoe dan ook: lekkere ballen. Over de satésaus ben ik ietsje minder enthousiast. Ik ben die van de stukjes van Mora gewend en die is een stukje pittiger en dikker. Iets wat ik wel echt lekkerder vind. Deze satésaus is lekker, maar had denk ik nóg lekkerder gekund door hem iets dikker en pittiger te maken. Smaken verschillen, dus wie weet vind jij juist deze saus lekkerder. Het is sowieso een prima aanrader om eens te nemen bij de rijst, frietjes of een Hollandse pot.

vegetarische sate balletjes unox

Ben je ook benieuwd naar deze vegetarische gehacktballetjes? Je vindt ze in het schap bij de Unox worstjes bij de Albert Heijn en misschien inmiddels wel bij meerdere supermarkten. Ik kan ze je zeker aanraden en hoor uiteraard ook graag of jij ze al hebt geprobeerd en wat jij ervan vond! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

vanAnaarB - Zondag 19 februari 2017 19:07
Ik zag ze laatst al voorbijkomen in het topic "nieuwe producten gespot". Leuk!
Bijzonder dat Unox is gaan samenwerken met de Vegetarische Slager voor dit product.
Anoniem - Zondag 19 februari 2017 22:44
Best prijzig
E. - Maandag 20 februari 2017 06:09
Lijken mij best lekker,maar echt duur. . Waar zijn ze van gemaakt eigenlijk?
Jeanne - Maandag 20 februari 2017 19:05
Jullie zouden kookworshops moeten gaan doen. Zoals bijv. Scarlets kruidige ovenaardappels. Die zien er heerlijk uit!
Aniek - Maandag 20 februari 2017 20:10
Ik heb ze ook geprobeerd maar vond ze nogal zompig.. Zelf vegetarische stukjes/balletjes opbakken en er zelf satesaus over doen vind ik veel lekkerder.