Proudproeft: Groentebroodjes
Steeds vaker zijn er nieuwe producten te koop die 'plant-based' zijn. Bloemkoolrijst en courgettespaghetti zijn al een tijdje in de schappen te vinden en nu zijn daar ook groentebroodjes bijgekomen. Broodjes waar 35% groente in verwerkt zit. Niet de volledige basis aan groente, maar toch een beetje. Brood met groenten erin verwerkt? Is dat echt lekker of is het gewoon hip? En als het lekker is, wat doe je er dan op? Wij proeven broodjes met biet, bloemkool, paprika en spinazie!
Met een eetstoornis kan het spannend zijn om nieuwe producten te proeven. Daarom proeven wij ze alvast, zodat de stap misschien iets minder groot is! Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-Kanaal. Van dagjes mee tot proefvideo's en van ProudPraat tot kijkjes in de keuken.
♥
Gerelateerde blogposts
Reacties
Stel je kiest een bloemkoolbroodje ipv het standaardbroodje.
Wat zijn je gedachtes? Waarom kies je voor dat bloemkool broodje?
Eetgestoord zou zijn omdat je dit kiest omdat het minder calorien bevat (dat weet ik niet of dit zo is trouwens), omdat het minder van een door jou bestempeld “eng” of “verboden” product of nutrient bevat. Misschien wel minder vet dan de gewone. Misschien wordt je bang van de standaard en denk je dat de keuze van iets met groente altijd moet gekozen worden boven de ander.
Niet eetgestoord is als je dit doet omdat je de smaak lekker vindt, of benieuwd bent naar dit nieuwe product. Omdat je het wel leuk lijkt of een kortingsbon kreeg. Omdat je bewust met je gezondheid bezig bent en daarom eens de groente variant kiest. Omdat je allergisch bent voor iets wat in de standaard zit maar niet in deze. Of de kleur vond je wel gezellig. Of je hebt verkeerd gepakt en denkt bij thuiskomst, ach dan neem ik toch gewoon deze.
Eetgestoord zijn de gedachtes bij iets, een product kan niet eetgestoord zijn.
Groenten die dermate bewerkt zijn, hebben weinig toevoeging qua vitamines en mineralen. Verder bevat een normaal pitabroodje vrijwel dezelfde voedingswaarden. Sterker nog, meer eiwitten. Ook qua vezels zijn er weinig verschillen. Je kan beter meer groenten erop gooien, proef je ook meer van.
Al kies je de bietenvariant omdat het bij je borden matcht en je die avond vrienden te eten hebt en je ze wilt laten zien dat je oog hebt voor kleur. Wat boeit het.
Het gaat er om dat eetgestoorde producten niet bestaan... want een eetstoornis gaat niet om eten.
Waarschijnlijk is het ook wel chemisch maar toch: nu wil ik het oook proeven/proberen, just for fun. Vind het idee leuk: dat ik misschien ( ) ietsiepietsie groente binnenkrijg bij het eten van zo'n broodje.
Ik geloof niet dat dit broodje een gezondere of " meer verantwoorde keuze" is. I believe heilig in: lekker basic food. Gewoon gewoon. Beetje varieren als je daar blij van wordt. Je leeft maar 1x :)
Leuke vlog short story long!
Vandaag heb ik de paprika variant gekocht. Iemand nog suggesties voor beleg? Ik zou niet weten wat je op zo'n broodje kan doen? ;)
Liefs,
Fleur
Maar het inspireer (mij) wel om van eten te genieten =) en nieuwe dingen uit te proberen :)
Over de wortel ben ik niet zo enthousiast. Vind hem niet echt naar wortel smaken.
Hopelijk vind ik deze broodjes ook nog eens!