Ervaring II Rembrandthof Hilversum

Gepost op Vrijdag 28 mei 2010 15:47 door Anoniem in Extra info hulpinstanties.

In Maart 2009 werd ik doorverwezen naar de Rembrandthof in Hilversum. Dit omdat het dichtbij was, en zij werkten met psychiaters die medicijnen konden voorschrijven en een intensievere behandeling aan zouden bieden. Door anoniem

By SaarrIn juni had ik de intake, met een 2de lijns psycholoog waarmee ik uiteindelijk ook de behandeling voort zou zetten. Hij stelde gewoon de vragen om meer inzicht te krijgen ("hoe vaak braak je?", "hoeveel eetbuien heb je?", "Automutileer je?"). Ikzelf was helemaal zenuwachtig omdat ik op de weegschaal zou moeten, maar dat was niet het geval.

Vrij snel na de intake kreeg ik een telefoontje met de datum voor het volgende gesprek. Hij gaf uitleg over de behandeling; ik zou in september naar een groep gaan voor eetstoornissen, en ik zou de diëtiste die gespecialiseerd was in eetstoornissen, gaan bezoeken om mijn eetpatroon weer op de rails te krijgen.

Ondertussen had ik gesprekken met de psycholoog, en ik werd niet gewogen. Ja, ik had een gezond gewicht, dus daar zal het wel aan liggen. Later kreeg ik ondergewicht, en moest ik wel altijd op de weegschaal verplicht. En ook bij de diëtiste is wegen verplicht, wat je gewicht ook is.

Toen het september was, had ik nog niets gehoord over de groep. Er werd mij verteld dat ik er nog niet klaar voor was, en ik gewoon gesprekken zou blijven volgen. Wel kreeg ik te horen dat er in oktober een diagnostiekdag plaats zou vinden, met ook mijn moeder erbij. Hier werd grondig gekeken naar de thuissituatie, het eetpatroon, en bijkomende klachten (daar gaat de psychiater op in).

Het wordt bekeken door mensen vanachter een spiegelwand. Aan het eind van deze dag; die altijd duurt van half 10 tot half 3, krijg je een behandelplan te horen en diagnose(s). Alles waar je last van hebt wordt op een groot bord geschreven (dus ook of je automutileert, je gewicht etc), zodat je moeder/ouders het kunnen zien. Ik vond dit persoonlijk heel naar, omdat ik had gevraagd of ze niet aan mijn moeder bepaalde dingen wilden zeggen. En ineens stond het daar levensgroot voor haar.

Mij werd hier verteld dat ik in januari in een groep zou komen. Tot die tijd de eeuwige gesprekken, G-schema's en het al andere.

Ondertussen ging ik wel naar de diëtiste, waar ik me wel woog (in kleding). Er werd eerst gekeken naar hoe de eetbuien verminderd konden worden. Zij stelt een eetlijst op; en er wordt verwacht dat je je hieraan houdt. Het was januari, en weer zeiden ze dat ik niet naar de groep ging. Hij zat vol.

Omdat ik ondertussen ook last kreeg van depressieve klachten, stelde mijn psycholoog voor medicijnen te gebruiken, en hij zou dus een afspraak voor me maken bij de psychiater. Hier heb ik niets meer van gehoord, tot uiteindelijk in februari een gesprek met hem en mijn moeder volgde. Hij beweerde dat medicijnen me niet konden helpen tegen mijn depressieve gevoelens.

Over het algemeen is het bij de Rembrandthof zo dat vrijwel iedereen zo'n beetje hetzelfde wordt behandeld. Ik heb daar ook altijd meer het gevoel gehad of ik een eetstoornis was, in plaats van "het meisje met een eetstoornis". Er wordt er snel gedacht dat door het maken van G-schema's en lijstjes, de eetstoornis wordt verminderd.

De diëtiste is erg goed, en weet waar ze over praat. Door haar leer je veel over voeding en het nodige ervan. Ook wist ze duidelijk veel van eetstoornissen af, waardoor het automatisch makkelijker was te praten.

Verder vind ik persoonlijk dat ze erg gemakkelijk denken over dingen, en dingen toezeggen die er vervolgens niet van komen. Inmiddels is het namelijk weer bijna juni, en omdat ik door mijn vorige psychologe hierheen was verwezen voor intensieve behandeling en medicijnen, is er niks van waar gemaakt.

Wel is het positief dat je vrij snel na de intake geholpen wordt. Na de vergadering wordt je al gebeld, en dan kunnen de gesprekken voort worden gezet. Helaas heeft het voor mij niet veel uitgehaald, die behandeling, maar ik hoop voor anderen dat het wel wat zal opleveren!

 

Reacties

vis1985 - Zaterdag 18 december 2010 18:45

Ik heb je verhaal even snel door gelezen,heb ook ervaring met de Rembrandthof en die zijn heel slecht!

M - Vrijdag 20 mei 2011 09:44

Mijne zijn ook erg negatief, maar misschien lag dat aan de therapeut die ik daar getroffen heb. Ben blij dat ik er nu weg ben iig! Moet erbij zeggen dat ik er niet primair voor m'n ES zat.

vis1985 - Donderdag 26 mei 2011 18:50

Hoi M,

Ik kwam er ook niet primair voor mijn ES.
Ik heb meerdere hulpverleners gehad daar maar ze
hebben me alleen maar meer ellende gebracht dan iets goeds.
Misschien kunnen we eens mailen??

E - Donderdag 9 juni 2011 12:04

Mijn ervaringen met de GGZ instelling van Symfora: het Rembrandthof in Hilversum, zijn (bijna) desastreus geweest!! Ze hebben me een (psychologisch)onderzoek laten ondergaan die op dat moment onder die omstandigheden door iedere 'deskundige' afgeraden zou worden!!! Ze hebben mij bijna laten geloven dat de uitkomst van het onderzoek 'de waarheid' over mij zou zijn. Gelukkig heb ik later het tegendeel kunnen bewijzen aan mijzelf en presteer ik meer dan zij aangaven van wat ik zou kunnen presteren en is er bij mij sprake van een hele andere diagnose. Ik moet hierbij aangeven dat ik mij voor andere problemen dan ES had aangemeld. Wat ik nog even kwijt wil is dat mij opviel dat het grootste deel van het onderzoek door een zogenaamde psycholoog in opleiding werd uitgevoerd en ik toen al dacht: 'het zal wel...'
Wat een ondeskundig, ongeregeld zooitje nietsnutten daar zeg! Ik raad daarom iedereen af daar te gaan werken of behandeling te ondergaan.

M - Zondag 19 juni 2011 20:21

Is goed Visje, waar kan ik naar mailen/pm'en?

Wat vervelend E, dat jouw ervaringen ook zo vervelend zijn geweest. Het eerste positieve verhaal over de Rembrandthof moet ik nog horen. Mijn intake verliep overigens erg chaotisch, niks geen psychologisch onderzoek, terwijl daar door mijn vorige behandelaar wel om was gevraagd. Als er vanaf het begin duidelijk was geweest wat er met mij aan de hand was, was het denk ik ook een stuk beter te behandelen geweest.

Pieter - Donderdag 7 juli 2011 01:40

Rembrandthof ggz hilversum ....

Wat kan ik er nog van zeggen zat in crisis en na 2 weken werkt ik er zonder pardon uigemikt zo van doe het zelf masr.

Dit terwijl ik slechter was dan bij binnenkomst.

Erg vaag het lijkt er op dat zeniet inzien het slecht het me me gaat ....
Moet ik dan eerst dood onder een trein liggen dt ze dan zeggen oh oeps..

Annelieke - Maandag 25 juli 2011 15:53

Hmm, 't valt me op dat jullie allemaaal erg negatief zijn over de behandeling, terwijl ik dat helemaal niet ben. Ik ben wel aangemeld bij afdeling eetstoornissen en ben er nog steeds en ben er zeker niet negatief over!!!!

B - Dinsdag 26 juli 2011 18:21

Ik zit ook bij de Rembrandthof afdeling eetstoornissen en ben erg tevreden.
Verhalen zijn natuurlijk erg persoonlijk, maar ik ben goed geholpen. De intake ging snel en ik heb echt het idee dat ze naar je luisteren. Sinds mijn aanmelding een jaar geleden is er al veel veranderd in mijn leven.

anoniem - Zaterdag 6 augustus 2011 16:21

ik vind ze ook heel slecht.
niet heen gaan!

vis1985 - Maandag 2 april 2012 21:52

Hoi pieter,

Dat herken ik!Heb ik ook een keer mee gemaakt dat ik in crisis was en werd opgenomen maar toen er een week voorbij was werd ik er ineens uitgegooid..ja de week is voor bij..ik zei nog van uhm ja en nu dan??Nou dat zoek je zelf maar uit,daar hebben wij niets mee te maken,daar zijn wij niet voor!Hopeloos die Rembrandthof!!Zullen vast ook wel goede medewerkers werken hoor..maar helaas ben ik die nog nooit tegen gekomen en heb ik alleen maar slechte ervaringen die mij behoorlijk hebben beschadigd :-(

vis1985 - Maandag 2 april 2012 22:01

Hoi E,

Ook bij mij is er een p.o afgenomen op een verkeerd moment onder verkeerde omstandigheden..nu 5 jaar later zijn ze er sinds kort achter gekomen dat ik een hele andere diagnose heb en dat ze het bij de Rembrandthof vanaf begin af aan helemaal verkeerd hebben gehad!Ik herken dat dus ook..dat de uitkomst van dat onderzoek dat ze dat zo erg overbrengen dat je haast gaat geloven dat dat wat daar staat allemaal waar is en dat jij dat bent maar dat is helemaal niet zo!Zijn echt een stelletje prutsers daar!

Binkie - Dinsdag 30 oktober 2012 06:04

Ik heb tot nu toe goede ervaringen. Ben een tjdje weg geweest omdat het goed ging, maar ik kon na een telefoontje van mijn huisarts weer beginnen. Ik wordt nu alleen wel beter in de gaten gehouden

Anja - Donderdag 4 juli 2013 17:59

Wat ontzettend jammer om zoveel negatieve berichten te lezen over de Rembrandthof.
De mijne is zeer ver van ontevreden.
Ik kan jullie vertellen dat het mijn leven echt heeft veranderd.
Ik zal jullie een stukje van mijn verhaal vertellen.
Ik was een obees, had mij aangemeld bij Obesitas kliniek in Loosdrecht/Hilversum.
Eindelijk was ik zover dat ik er wat aan wilde doen.
Na een intakedag met gesprekken met 4 behandelaars werd er tegen mij gezegd dat zij mij niet konden helpen omdat ik een eetstoornis had.
Eetstoornis aan mijn hoela dacht ik nog.
Maar goed dit een tijdje laten bezinken en er achter gekomen dat ik toch hulp nodig had.
Zoeken op internet kwam ik bij de Symfora terecht.
Ik heb mij daar aangemeld en bijna direct gaven zij gehoor aan mijn hulpvraag.
Ik dacht baat het niet schaad het niet.
Dus gestart en al doende kwam ik erachter dat ik toch wel een behoorlijk eetprobleem had.
De eerste twee fases hebben mij behoorlijk wat energie gekost. De cognitieve therapie vond ik zeker niet altijd even leuk en ging vaak met behoorlijke hoofdpijn en uitgeput naar huis.
Natuurlijk dacht ik er in die periodes wel eens anders over.
Maar wat ben ik ze nu dankbaar!
Tijdens de behandelingen was er ook ruimte om andere problemen aan te pakken.
Nu noem ik ze levenslessen en ben er wijzer door geworden.
De behandelaren gaven mij die ruimte!
Via de Symfora ook meegedaan aan de Mind fulness trainingen, wat is dat heerlijk, dit doe ik nu nog regelmatig met de cd's welke ik hier gehad heb.
Inmiddels heb ik ook een Gastric Bypass gehad.
Heel fijn vondt ik het dat ik mee mocht doen met de eerste behandeling van de postoperatieve groep.
Ook hier heb ik veel aan gehad.
Tijdens de behandelingen heb ik een behoorlijke dip gehad van alles wat er om mij heen gebeurde en dan doel ik niet op de eetstoornis.
Gelukkig kon ik hiervoor bij een psychiater terecht en bijna direct na mijn hulpvraag.
Dit heeft mij ook heel erg geholpen!!
Al met al heb ik bijna 3 jaar behandelingen gevolgd bij de Symfora.
Ik ben hierdoor geworden wie ik nu ben.
Ik kan relativeren en blijf niet meer hangen in gevoelens.
Ik heb ook mijzelf open moeten stellen tijdens deze behandelingen.
Maar ook zeer zeker heeft het deskundige team mij hierin verder geholpen.
Mijn dank aan hen allen is zeer groot.
Ik ben geworden een sterke vrouw en ik ben er heel blij mee.

Hopelijk hebben mensen hier ook wat aan.
Negativiteit verspreid zich zo snel en positieve verhalen zag ik niet.
Vandaar mijn verhaal.

anoniem - Maandag 11 november 2013 01:20

Ik denk dat het per persoon heel erg verschillend is,ik heb zelf vanaf 2001 ervaringen met de rbh en voorheen zon en schild.Ja het gaat soms fout,maarrrr er gaat ook veel goed.bij mijn laatste opname viel het mij op dat er heel erg negatief gesproken werd over mensen waar ik toevallig hele goed ervaringen mee heb,het viel me toen op dat men ging schuilen bij elkaar omdat ze zich niet begrepen voelde,en dus was alles slecht...en dat is absoluut niet zo.er zitten een paar kanjers tussen die zich echt inzetten voor je,maar je moet het zelf willen!!En ook ik heb van die fijne co assistenten gehad als psychiater,om het jaar een ander.......waardeloos voor ons als patient omdat je een vertrouwd iemand nodig hebt,zeker in deze soort van ziektes.Dr kan nog steeds een hele hoop beter,en je moet zelf altijd alert blijven en van je af bijten indien nodig,helaas heb ook ik gezien dat er veel psychiatrische patienten zijn die dat niet kunnen,en die komen er nooit meer weg,en daarnaast degene die helemaal niemand een kans geven en van te voren al een oordeel hebben ook die zullen nooit verder komen.Nogmaals ik heb beide kanten meegemaakt,,goed en betrokken,zeker in de verpleging met opname,maar ook de mensen in opleiding waarmee in over het algemeen hun meer kon vertellen dan zij mij.Al met al zijn er trainingen en mensen waar ik heel veel aan gehad heb!!

mascha - Dinsdag 9 juni 2015 19:34

Van mijn psychotherapeut bij Rembrandthof heb ik een posttraumatische stress stoornis overgehouden. Hij had nogal een kort lontje naar mij en nu heb ik iedere nacht nachtmerries daarover. De hele dag heb ik nare beelden van die psychotherapeut, vooral die gebalde vuisten toen hij zo uitviel. Ook kwam hij structureel zijn toezeggingen niet na. De pijn hierover is te hevig. Ik voel me erg beschadigd door die behandeling. Ik had natuurlijk al een wond voordat ik daar kwam, maar ik heb het gevoel dat hij in die wond flink geschopt heeft. Het voelt alsof het niet meer goedkomt, alsof er iets definitief kapot gegaan is bij mij van binnen door die psychotherapeut en dat dit uitstraalt naar de hele wereld. Ik heb er verschrikkelijke spijt van dat ik daar naar toe gegaan ben. Ik voel me kapotter dan ooit. Nooit naar toe gaan dus.

maatje - Zaterdag 2 april 2016 21:10

Ook ik heb zeer slechte ervaringen daar, vroeg om hulp! I.p.v dat hebben ze me een of ander etiket opgeplakt, de gevolgen waren traumatisch! Wat heb ik een spijt dat ik daar naar toe ben gegaan (verwezen door mijn huisarts)! Was geen eetstoornis, maar depressie, toen door hen gediagnosticeerd voor een persoonlijkheidsstoornis. Wat dan achteraf niet zo was, maar staat nog steeds in mijn dossier en wordt daardoor niet meer geloofd. Echt erg!

anoniem - Donderdag 25 augustus 2016 00:30

mijn leven is een hel door verkeerde diagnose ggz hilversum

Hulpinstantie

cijfer
5.5
6 stemmen

GGZ Centraal Rembrandthof

Gespecialiseerde eetstoornis instantie

Laan van de Heelmeesters 2
1211 MS Hilversum Nederland

035 6557555

Vind je dit waardevol?


feed