Fearfoods eten en overwinnen

Als je een eetstoornis hebt, kan het zijn dat je angst hebt voor bepaalde producten: fearfoods. Een tijdje terug vroeg ik via een Instagram story wat jullie fearfoods waren. Dat was niet voor niks; ik wilde namelijk een video maken over dit onderwerp. Een video waarin ik jullie fearfoods eet – zodat we dit ‘samen’ kunnen doen – maar ook een video waarin ik bespreek wat mij heeft geholpen fearfoods te overwinnen en weer vrijer te kunnen eten.

Elke dinsdag staat er weer een nieuwe video voor je klaar op ons YouTube-kanaal. Deze video zullen we altijd hier op onze website plaatsen, maar kijk gerust eens rond wat we eerder al hebben geupload! En mocht er iets zijn dat je graag zou willen zien? Laat het ons zeker weten, bijvoorbeeld hier in de reacties. We kunnen niks beloven, maar lezen altijd al jullie reacties en nemen dat zeker mee. 

Meer lezen over fearfoods en angsten aangaan? Bekijk dan eens de volgende blogs:

Welke fearfood wil jij overwinnen? 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Irene

Geschreven door Irene

Reacties

7 reacties op “Fearfoods eten en overwinnen”

 1. Bedankt voor deze video! Ik heb zelf geen fearfoods in de zin van dat ik bang ben om bepaalde producten te eten, maar ervaar wel dat producten zoals pizza, chocola, brood etc niet vullen en ik daardoor niet vol zit met het aantal kcal dat ik zou moeten eten om mijn gewicht stabiel te houden. Aangezien ik ook naar mijn hongergevoel wil luisteren eet ik dan dus meer dan ik binnen zou moeten krijgen en daardoor ben ik best wel wat aangekomen en dat vind ik lastig. Ik zat gewoon op gezond gewicht en nu op zich ook nog wel maar toch wordt het steeds moeilijker om niet te denken ‘ik skip gewoon die producten’.

  1. Hey Amy,

   Ik herken dat brood niet vult. Ik heb ook een tijdje last gehad van hongergevoelens terwijl ik net een x aantal boterhammen op had als lunch. Ik ben opzoek gegaan naar brood wat goed vult. Van dat stevige Duitse brood bijvoorbeeld, van dat bakstenenbrood vol zaden en pitten (even zoeken naar wat je lekker vindt). Bij mij vult dat veel meer waardoor ik vol zit en minder aan eten denk. Misschien geeft dat je dan ook wat vertrouwen om vaker zulke producten te eten.

 2. Allereerst wat een fantastische video en wat heb jij Irene toch een fijne uitstraling !
  Ik zelf ben al 5 jaar hersteld en van de week mijn ultieme fearfood gedronken ( aardbeien milkshake ) in de 5 jaar wel elke keer een slokje genomen maar toch de angst om zo’n grote beker te drinken. Voor de rest kon ik gewoon alles eten en drinken zonder er bij na te denken sinds ik hersteld ben!
  En nu dan toch na 15 jaar een hele beker op , dit was mijn laatste stap , nu ben ik echt vrij!
  Stapje voor stapje komt het allemaal goed!

  1. Wooooh wat super goed van je Ilona!!!!

  2. Oh you! 👊🏻👍🏻👏🏻❤️

 3. Fijne video!

 4. Wauw waardevol!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *