Wat niemand durft te vragen | Video

2019 – Wat niemand durft te vragen. En vooral; waar niemand antwoord op durft te geven. Een eetstoornis is pijnlijk en soms gênant, dus daar horen soms hele confronterende vragen bij. Die vragen stellen wij in deze video aan onszelf. Omdat het belangrijk is om juist de meest akelige vragen niet uit de weg te gaan.

Waar schamen we ons het meest voor? Hoe veel geld heeft die hele eetstoornis gekost? Zouden we niet stiekem iets dunner willen zijn? Deze vragen horen nu eenmaal bij een eetstoornis, maar houden we vaak liever voor onszelf. Hoe meer openheid we daar aan kunnen geven, hoe makkelijker we over die moeilijke vragen kunnen doen. Een eetstoornis is namelijk al moeilijk genoeg. En die moeilijke vragen? Heel menselijk, wat ons betreft. 

Wil je meer video’s van ons zien? Op ons YouTube-Kanaal komt elke dinsdag een nieuwe video online!

Welke vraag vind jij moeilijk? Stel hem aan ons! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

Daphne

Geschreven door Daphne

Reacties

14 reacties op “Wat niemand durft te vragen | Video”

 1. Wat ik een heel lastige vraag vond en me heel erg voor schaamde was het volgende: ik was in opname om ‘beter’ te worden, maar toen ik bij begon te komen raakte ik zo in paniek dat ik stiekem terug begon te braken. Ik viel af in opname en om het niet te laten merken naaide ik gewichtjes in mijn ondergoed. Toen ze erachter kwamen vroegen ze me: "Als je toch niet wilt bijkomen en iedereen voor de gek houdt, waarom ben je dan hier?" Ik wist het zelf ook niet. Ik wilde gewoon niet naar huis want daar was het te moeilijk om te het nog te dragen. Ik had een sterke drang naar zorg van anderen, maar tegelijkertijd wilde ik niet bijkomen omdat ik schrik had dat die zorg dan weg zou vallen en niemand me nog iets waard zou vinden.
  Daar voel ik me achteraf wel heel schuldig over want nu pas besef ik dat je ook zorg en aandacht kan krijgen op een positieve manier en niet alleen door je uit te hongeren.

 2. Waar ik benieuwd naar ben is hoe jullie antwoord geven op de vraag; maar wat deed je dan? Als iemand mij dat vraagt sla ik dicht en kan en weet ik niet wat ik moet antwoorden. Rare vraag is het ook want wat gaat iemand dat aan wat ik deed voor de opname of nog steeds doe. Hebben jullie deze vraag ook gehad?

 3. Als het kan zou ik graag deze vraag willen stellen aan jullie of anderen.
  Denk je dat je enkel kan genezen als je aan een gezond gewicht zit. Ik heb een es, wil echt genezen want dit is slopend en niet leefbaar, maar langs andere kant wil je wel fysiek zo blijven en wil je niet dat je lichaam verandert. Liefst wil je stabiel blijven in gewicht, blijven eten, maar niet gaan eten om te blijven aankomen. Maar de enige manier om beter te worden is om eerst bij te komen hoor ik steeds weer. Nu lukt het mij om meer te eten dan voorheen en mijn gewicht stabiel te houden. Is dat niet voldoende en kan ik er zo ook niet van afgeraken door weer alles te leren eten maar niet de hoeveelheden vergroten of aantalen per dag (6x eten) te moeten doen?
  Hopelijk snappen jullie mijn vraag/ bedenkingen een beetje.

  Liefs,
  Margaux uit Belgie

 4. Dat is wel fijn als je met een ervaringsdeskundige kan praten en hij/zij vertelt over zijn eigen ervaringen en ook gênante dingen daarin. Als je het aan iemand vertelt die je bv. vertrouwt, maar na iets echt schaamtevols gezegd te hebben over je eetstoornis en je merkt dan aan die persoon, dat ze je dan echt anders benaderen nadien (alsof je gestoord bent oid.) dat doet echt wel pijn.

 5. Bedankt voor alle reacties op de video! We zullen de vragen meenemen voor een volgende video. Als je nog meer vragen hebt: stel ze gerust! ♥

 6. Waar ligt de grens tussen nog niet genezen en iedereen is wel bezig met eten en gewicht?

 7. Heb je wel eens gestolen om aan eetbuivoedsel te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *