A trip down memory lane

 

Het is alweer de laatste maand van het jaar en zo rond de jaarwisseling hebben we de gewoonte om vooruit te blikken, maar vooral ook terug te kijken. En wat is er veel om terug te kijken! In de twaalfenhalf jaar dat Proud2Bme al bestaat, zijn er meer dan 3.574.600 berichten geschreven op het forum, meer dan 4500 blogs geschreven en 7500 berichten op Instagram geplaatst... Als het over eetstoornissen gaat, zijn we van zoveel content voorzien! Daarom blikken wij komende maand terug om samen te werken aan de toekomst. Een toekomst met een gezonde relatie met voeding, je lichaam en jezelf.

Terugblikken en vooruitkijken met een eetstoornis of andere psychische problematiek is niet altijd makkelijk. Ook de feestdagen kunnen een hoop spanning met zich meebrengen. Misschien is de maand december voor jou beladen, voel je veel spanning en zijn er herinneringen die boven komen zetten waar je niets mee wilt of kunt... December is zeker niet voor iedereen een feestelijke maand. Vandaar dat we jou wat afleiding willen geven. Je nostalgie willen prikkelen. Nostalgie is een krachtige emotie, vind ik zelf althans, en we hopen dat we jouw december hiermee een beetje warmer en feestelijker kunnen maken.

In voorgaande jaren plaatsten we vaak 'best gelezen blogs' of 'meest waardevolle blogs', om zo de 'oudere' content opnieuw te belichten en terug te blikken. Dit jaar doen we dit grootser! Omdat er elke maand, elke week en elke dag zoveel bijkomt, kan al die content verloren gaan onder de grote stroom aan nieuwe informatie. En dat is zo zonde, want er zullen vast mensen zijn die alle eerder geplaatste blogs nooit hebben gelezen of niet goed kunnen vinden, terwijl er iets tussen kan zitten dat je nét nodig hebt vandaag. Vandaar dat we dit jaar op een andere manier terugblikken op 12 jaar Proud2Bme! 

Om al die informatie opnieuw door te geven en vooral ook om even stil te staan bij wat de (eerdere) redactieleden van Proud2Bme in het verleden allemaal hebben geschreven en overwonnen; a trip down memory lane! Waarin we een maand lang elke dag een blog 'uit de oude doos' opnieuw plaatsen. Om samen terug te blikken, die mooie of steunende woorden nog eens te lezen of toch weer een artikel te vinden dat je was ontschoten of juist in deze tijd heel goed bij je past. 

Duik met ons terug in de voorgaande jaren van Proud2Bme, a trip down memory lane, waarin we (opnieuw) kennismaken met de redactie, de redactie die ons voorging nog eens ontmoeten en lezen wat zij hebben meegemaakt. Wat hen heeft geholpen, om zo jou weer een stapje verder te helpen. Buckle up! Wij zitten er klaar voor! Kijk je mee terug?

Kan je niet wachten tot we morgen van start gaan?
Hier vind je een verzamelblog met een greep uit onze eerder geplaatste 'dagje mee-eet' video's!


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Grietje - Woensdag 1 december 2021 13:16
leuk zeg! Vooral benieuwd naar (oude) blogs over wat je doet als je je motivatie even niet kan vinden, volhouden als je wel op gewicht bent maar nog wel een es hebt, of als je herstel nog niet oplevert wat je had gehoopt. Natuurlijk kan ik zoeken op deze blogs, maar ook wel benieuwd welke jullie opduikelen!
britneyangel - Woensdag 1 december 2021 18:49
leuk!
Floor - Woensdag 1 december 2021 19:22
Wat jammer! Ik vond die 'best gelezen blogs' of 'meest waardevolle blogs' juist altijd zo leuk aan het eind van het jaar! Daar keek ik altijd naar uit.
Kunnen jullie niet en dit doen (wat ik overigens ook best leuk vind en waar ik benieuwd naar ben) en op 31 december toch ook nog een blog met de best gelezen blogs van het afgelopen jaar? Zou ik super vinden! :)
M@@rtje - Woensdag 1 december 2021 21:21
Wat een leuk idee! Vast en zeker heel erg waardevol.
Elza - Donderdag 2 december 2021 12:20
Misschien een bemoeialerige vraag, maar weten de oude redactieleden dit ook of worden die nu onverwacht geconfronteerd met persoonlijke blogs en oude foto’s van henzelf? Lijkt me best raar namelijk als je zoals Nouska of Laura ofzo al een heel ander leven hebt.
Daniël, hoofdredacteur Proud2Bme - Vrijdag 3 december 2021 10:01
Hoi Elza,

Lief dat je je dat afvraagt! Maar maak je geen zorgen, we hebben korte lijntjes dus we horen het snel genoeg als iemand iets niet opnieuw geplaatst wil hebben. Vergeet niet dat de redactieleden en oud-redactieleden met hun openheid bijdragen aan het doorbreken van stigma's en met hun blogs zorgen voor herkenning en steun omtrent eetstoornissen en aanverwante problematiek. Daar mogen ze hartstikke trots op zijn, want zij maken Proud2Bme tot wat het is: de grootste online community over eetstoornissen, waar maandelijks 100.000 tot 200.000 bezoekers hulp en begrip vinden.
C - Donderdag 2 december 2021 19:08
Komen er nou bijna alleen nog maar oude blogs online de hele maand? Zou ik jammer vinden, als trouwe bezoeker heb ik de blogs doorgaans wel gelezen toen ze online kwamen. En sluit me aan bij Floor of er los van dit idee misschien ook nog een meest gelezen blogs item kan komen?
Eva - Zaterdag 4 december 2021 08:23
Superleuk!! Ben erg benieuwd :)
Anoniem - Maandag 6 december 2021 10:47
Eens met C.
Erg jammer dat enkel dit komt. Zonder vervelend te willen doen maar inhoud en professionaliteit valt wel tegen laatste tijd. Zeker sinds die funding. Ik snap dat er veel nodig is en dingen tijd en geld kosten maat blijf jezelf ook afvragen wat je eigenlijk doet en wilt doen!
Wie wil je bedienen en lukt dat?