De week van Lonneke - photo blog 23

 

Buiten was het koud (sneeuw?!), maar mijn vriend en ik hadden ook behoefte aan een frisse wind binnenshuis. Ineens was de knop om. Alles moet anders! Vol frisse moed begonnen we aan ons interieurplan en ook al zorgde dat in eerste instantie voor wat chaos, uiteindelijk bracht het ook veel rust. Ben je benieuwd? Hieronder lees je hoe mijn week is geweest!

 

♥ Maandag

Waar ik de afgelopen weken mijn maandag in het bos begon, sta ik vandaag al om acht uur in mijn badjas te schilderen! Donderdagavond zijn mijn vriend en ik een nieuw project begonnen: zoveel mogelijk meubels vervangen of witten. We begonnen met twee kasten, waarvan er één naar de keuken gaat. Het was een flink karwei, maar het eind is in zicht als we om negen uur aan het ontbijt zitten.

De rest van de dag gaat verbazend traag, gezien de hoeveelheid werk die we hebben. Gelukkig hebben we de tijd, want ik ben overdag vrij. Meestal vliegt zo'n dag voorbij, maar tussen het schilderen moet er ook veel gewacht worden. Ik zoek wat boeken uit die weg kunnen en gooi (met pijn in mijn hart) de dode planten weg.

Aan het eind van de middag zijn de kasten klaar en kan er ingeruimd worden. Wat een rust geeft het weer; de vloer weer leeg en eindelijk kunnen stofzuigen. Ik ben van nature best een rommelkont, maar ik merk dat ik na een paar dagen in complete chaos wel erg onrustig word. Ook Chef de baardagaam was natuurlijk weer van de partij en vond het gerommel maar wat spannend.

Ook met Pasen is de chat op Proud2Bme gewoon open. De maandag is mijn vaste avond en ik had er weer zin in! We bestelden eten (ik koos voor lasagne, hmm!) en deze werd bezorgd net voordat ik moest beginnen. Terwijl ik aan het werk was, ontwierp mijn vriend een bureau dat hij binnenkort gaat maken. 

♥ Dinsdag

"Morgen yoga?", vroeg mijn vriend de avond ervoor in bed. Zwijgend had ik toegestemd en ik was het alweer vergeten toen de wekker ging. Mijn vriend sprong meteen uit bed. "Leg jij de matjes vast klaar?", riep hij vanuit de keuken. Het was vroeg, maar het voelde eigenlijk ook best fijn. Alsof mijn lichaam even rustig wakker kon worden. En leuk natuurlijk om het samen te doen!

Op de dinsdag werk ik tegenwoordig thuis. Ik werk dan voor mijn andere werk - ik werk naast Proud2Bme bij een Koreaanse skincare webshop! Deze dag gebruik ik vooral om content, vooral productfoto's, te maken. Met de vallende sneeuw was het een wat grotere uitdaging, maar gelukkig kan ik hier inmiddels wat omheen fotograferen. 

Na het werken besloot ik een rondje te gaan hardlopen. Ik ben vorig jaar weer opnieuw begonnen met hardlopen. Zeker in het bos vind ik dit nu heerlijk. Dat proces beschreef ik ook al in deze photo blog. Ik ben vorige maand door mijn rug gegaan (daar schreef ik over in deze photo blog) en hierna heb ik het hardlopen maar weer even gelaten. Dat had ik tijdens mijn eetstoornis trouwens heel lastig gevonden. Ik had veel last van bewegingsdrang en ik ging hierdoor vaak over mijn eigen (fysieke) grenzen. Herken jij dit? Klik dan hier voor alle blogs die we hierover geschreven hebben. 

♥ Woensdag

Ook vandaag lagen onze yogamatten alweer vroeg in de woonkamer om hierna samen te ontbijten. 

Nadat mijn vriend voor zijn werk vertrok, begon ik aan mijn werkdag voor Proud2Bme. Op het moment dat ik pauze wil houden, hoor ik Chef (de baardagaam) in de woonkamer. Meestal is hij er, als ik thuis ben natuurlijk, elke dag even uit. Hij vindt het fijn om rond te lopen en als hij genoeg gewandeld heeft, kruipt hij vanzelf weer terug in zijn terrarium. Voor mij natuurlijk heel gezellig! 

 

Na het werken begon ik meteen aan het avondeten. Ik had de hele week al zin in minestronesoep. De borden waren nog niet opgeruimd of mijn vriend had al een reep chocola uit de kast gepakt. Zo kan het ook gaan. Wel een toetje, geen toetje. Direct na het eten of nog even wachten. Het kan en mag allemaal en het mag ook elke dag verschillend zijn.

Nadat we de keuken hadden opgeruimd, haasten we ons naar een vriend waar we iets moesten ophalen. De caramelcornetto's waren net gehaald en de wijn was al open, dus we schoven met plezier aan voor een derde gang.

♥ Donderdag

Vandaag werkte ik een dag op kantoor voor mijn andere werk. Ik vind het fijn om, voordat ik begin met werken, even naar buiten te gaan of iets 'anders' te doen (zoals de yoga, eerder deze week). Ik woon dichtbij mijn werk, maar net dat stukje fietsen vind ik heel prettig. 

Twee dingen die ik helemaal heb ontdekt: 'sweet chili peas' gedroogde erwten met een licht pittig smaakje en de diepvries chili sin carne van Iglo. Ook niet belangrijk: vandaag heb ik ook wat vegan donuts besteld van Dunkin Donuts die later deze week binnenkomen!

♥ Vrijdag

Yes! Voor het eerst in tijden (maanden!) mag ik weer eens naar ons kantoor Leiden. Ik keek er de hele week al naar uit, maar ik merkte dat ik het, toen het zover was, toch spannend vond. Ik ben wat eerder moe en overprikkeld dan voor de coronacrisis, dus ik ben heel benieuwd hoe ik de dag ga beleven. Eén voordeel is in ieder geval al dat ik weer lekkere koekjes op het station kan halen, ook al moest ik er vroeg voor opstaan.

 

Op het kantoor lag het boek Zondagsleven van Judith Visser al een tijd te wachten. In oktober heb ik dit interview met haar gehouden. Hierin vertelde ze over haar diagnose asperger en haar wolfhonden. Destijds heeft ze ook het boek naar ons kantoor gestuurd, maar ik was tot vandaag niet meer op kantoor geweest. Ik heb Zondagskind, het eerste deel, echt verslonden en ik ben onwijs benieuwd naar dit deel. Ook al heb ik zelf geen diagnose in het autistisch spectrum (daar schreef ik al eerder de blog 'Net geen autisme' over), toch herken ik veel van wat ze beschrijft. Heb jij Zondagsleven gelezen? Wat vond je ervan? 

De dag vloog voorbij en om half 6 zat ik in de trein terug naar huis. Tijdens mijn overstap heb ik nog snel een broodje halloumi gehaald op het station. 

♥ Zaterdag

Het weekend begon met een 'opruimochtend'. De was moest nodig en ik heb ook de stofzuiger door het huis gehaald. Stiekem geniet ik heel erg van deze ochtenden. Fijne muziek aan en gaan!

In de middag zijn mijn vriend en ik op kraamvisite geweest én kwamen de donuts binnen. Dubbel feest! 

♥ Zondag

Het weekend betekent voor mij lekker naar buiten en dit weekend bleek geen uitzondering. Ik vind het heerlijk om in de natuur te wandelen, de vogels te horen en de bomen te ruiken. We nemen altijd een verrekijker mee (want vogels!) en koffie. Dit keer waren we de koffie vergeten, maar gelukkig vonden we een 'to go' standje waar ze van alles verkochten.

In de avond aten we bij vrienden. We hadden nog niet alle afleveringen van het nieuwe seizoen 'Ik geloof in mij' gezien. Daar moest nodig verandering in komen. Het was fijn om de week zo af te sluiten.

Ik hoop dat jij, net als ik, een fijne week hebt gehad met de nodige wind. Dat je jezelf niet weg hebt laten blazen en dat je met een fijn gevoel op je week terug kunt kijken. Ik hoop dat het goed met je gaat, dat je jezelf staande kunt houden. Dat je te midden van de chaos ook wat rust kunt vinden. Weet dat je in ieder geval altijd op ons forum of in de chat welkom bent. Hou je taai. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lora - Maandag 12 april 2021 19:57
Wat een ontzettend grappige foto van chef met dat koppie en met zijn tongetje 🤣🤣
Saskia - Maandag 12 april 2021 21:16
Haha die croissant knuffel, te leuk gewoon!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 april 2021 09:13
Haha, ja leuk he! Mijn vriendin (die dus net bevallen is) bakt zelf altijd brood en croissantjes dus deze knuffel vonden we perfect!
Flo - Maandag 12 april 2021 22:21
Heey Lonneke!
Jaaa, dode planten weggooien vind ik ook zo erg... Ik zie een plant stiekem eigenlijk als een soort van levend wezen waar ik de zorg voor heb..🙃
Wauw hoe cool dat jij een vriendje hebt die met jou yogaat!!!! Waar vind je die?! Het lijkt me een fantastische vent, zóó fijn voor je!😻😻😻😻😻😻😻
Bedankt weer voor het kijkje in jouw mooie en inspirerende leven! Liefs!❤️❤️
Flo - Maandag 12 april 2021 22:21
Heey Lonneke!
Jaaa, dode planten weggooien vind ik ook zo erg... Ik zie een plant stiekem eigenlijk als een soort van levend wezen waar ik de zorg voor heb..🙃
Wauw hoe cool dat jij een vriendje hebt die met jou yogaat!!!! Waar vind je die?! Het lijkt me een fantastische vent, zóó fijn voor je!😻😻😻😻😻😻😻
Bedankt weer voor het kijkje in jouw mooie en inspirerende leven! Liefs!❤️❤️
Evz - Dinsdag 13 april 2021 00:23
Dag Lonneke,

Waar heb je die gedroogde kikkererwten gekocht? Ik kan het zelf niet online vinden namelijk en het lijkt mij erg lekker.

groetjes,
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 april 2021 09:12
Hoi Evz,

Deze heb ik bij de Lidl gevonden! Het verschilt per winkel een beetje waar ze liggen, maar meestal bij de nootjes :)
Fran. - Dinsdag 13 april 2021 05:55
Wat leuk om te lezen Lonneke 🙂
O, ik vind yoga heel fijn, maar niet in de ochtend! Ik vind het zo knap als mensen dat doen.
Ik heb het wel geprobeerd maar ik werd er echt naar van dus ik doe het in de avond liever.
Wandelen of fietsen als ik opsta is geen probleem maar geen fitness of yoga.!
Als er chaos is in huis voel ik mij ook echt ontredderd, maar soms is het wel de moeite waard om daar doorheen te gaan 🙂
Wat leuk dat je bij een skincare webshop werkt
Dat lijkt mij zo leuk.!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 april 2021 09:14
Hi Fran,

Snap ik ook, dat het je niet ligt om dat in de ochtend te doen! Zelf gaat mijn voorkeur ook uit naar de avond, maar omdat mijn vriend in de ochtend vaak zelf al yoga doet, ik vind ik het ook wel leuk om met hem mee te doen. :)
Bedankt voor je lieve berichtje!
Amy Van eck - Dinsdag 13 april 2021 06:47
Hi Lonneke,

Wat een leuk photoblog!! Het lijkt net alsof je verhuisd bent? Klopt dat?
Mooie kastjes hoor.

Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 april 2021 09:16
Hi Amy,

Toevallig verhuisde ik in mijn allereerste plog naar het appartement waar ik nu zit! Nog steeds op dezelfde plek dus :) Wel hebben we inmiddels de indeling was veranderd en er zijn ook wat nieuwe meubels, dat doet ook wel veel vind ik! Bedankt voor je berichtje! :)
britneyangel - Dinsdag 13 april 2021 09:02
die serie ken ik niet die je zondag gekeken hebt!
Ellie-x - Dinsdag 13 april 2021 09:12
Wat een leuke plog weer! Superleuk dat je yoga samen met je vriend doet, dat wil ik ook wel haha.
Zondagskind en Zondagsleven vond ik allebei erg mooi en herkenbaar!
Die caramelcornetto's zijn lekker he! Dat is echt een van m'n lievelingsijsjes..
Patroklos10 - Dinsdag 13 april 2021 13:14
Beschuit met muisjes zijn zooo lekker. Goed idee om dat eens te doen ook om mijn es te bestrijden en even af te stappen van 'veilig' beleg (haha, moest lachen om jullie laatste post op instagram dat een gezond iemand de term 'veilig' bij eten zo anders interpreteert. Je Chef is echt een topper. Ik zou er bijna een gaan aanschaffen, maar doe het niet hoor, wil geen impuls aankopen doen nl
Patroklos10 - Dinsdag 13 april 2021 14:28
nam jij nu ook chocolade na het eten of deed alleen je vriend dat?
Floor - Dinsdag 13 april 2021 18:31
Ja ik ben bezig in zondagsleven (na zondagskind)! Beiden geweldige boeken!
. - Dinsdag 13 april 2021 19:42
Welke webshop werk je van die skin ding? Of wil je dat niet delen