De week van Lonneke - photo blog 22

 

We gaan richting het voorjaar; eindelijk weer 'lichte' foto's! Althans, dat dacht ik. De week begon inderdaad licht en zonnig, maar richting het einde van de week begon het vooral flink te stormen en te waaien. Gelukkig deed dit niets af aan mijn beleving van mijn week. Ik stond veel in de keuken, pak een 'oude' hobby op en nam ook de nodige rust. Dus heb je behoefte aan wat lekkere baksels? Scrol dan snel naar beneden!

Maandag

Sinds vorige week werk ik twee uur per week minder voor Proud2Bme, in verband met mijn andere werk. In de praktijk betekent dit dat ik wat later begin op de maandag. Ook al was de lucht grijs en voelde het ineens weer als herfst, toch ben ik naar buiten gegaan. Ik merk dat ik mijn dag fijner begin als ik al even buiten ben geweest. Ook vertelde mijn vriend dat er bij een specifiek stukje bos op een paar minuten van ons huis vaak reeën te spotten zijn. Nou, dat laat ik me geen twee keer zeggen!

Op de linkerfoto zie je trouwens een mountainbike route in de maak. Ze zijn bij mij in de buurt druk bezig met het aanleggen van nieuwe routes. Ik heb er vandaag al even overheen gelopen en ik kan niet wachten tot het af is! Wat betreft de reeën vandaag helaas minder geluk. Hopelijk de volgende keer!

Als ik thuis kom, kijk ik altijd het eerste bij de reptielen. Ook al ben ik tien minuten van huis geweest. Ik wist dat Ingo, mijn eerste luipaardgekko, ging vervellen. Hoe dat eruit ziet, zie je hieronder!

De rest van de dag heb ik gewerkt. Als ik thuis werk, zit ik bij gebrek aan een fijne ruimte en een bureau, aan mijn keukentafel. Eigenlijk werkt dit voor mij wel fijn. Ik ben namelijk een gigantische rommelkont. Ik laat makkelijk al mijn glazen staan plus alle andere rommeltjes die ik op een werkdag gebruik. Omdat we 's avonds weer aan de tafel willen eten, moet ik het na het werken wel opruimen. Herken jij dit? Of ben je iemand die alles netjes houdt en meteen alles wat je gebruikt opruimt?

  

Dinsdag

Vandaag werk ik een dag voor mijn andere werk. Ik ben dan vaak zo druk, dat ik vergeet om foto's te maken. Er gebeurde trouwens ook niet echt iets wat 'plog-waardig' is. Wél nam ik een foto van een glas water. Dat was schijnbaar belangrijk. 

 

In de avond aten we risotto met pompoen. En ja, als de wijn dan toch al open is... 

Woensdag

Ook vandaag begin ik een uurtje later dan voorheen. Chef stond al vroeg op zijn raam te kloppen. Nu hij uit zijn winterrust is, wil hij er eigenlijk elke dag wel even uit. Meestal loopt hij dan rond en kruipt zelf weer terug in zijn terrarium als hij weer wat rust wil. 

 

 

Sinds kort heb ik mijn abonnement bij Hello Fresh weer 'aangezet'. Ik was er een tijd geleden even klaar mee. Ik vond de recepten niet heel vernieuwend meer en ik had het wel even gezien. Toch merkten mijn vriend en ik dat we het wel begonnen te missen. Het scheelde ons best wat tijd namelijk. Hiernaast vind ik het vaak lastig om te bedenken wat ik wil koken en is het voor mij echt een uitkomst om een zak uit mijn koelkast te pakken en het recept te volgen. Koken met een recept vond ik trouwens niet altijd even makkelijk. De recepten waren tijdens mijn eetstoornis nooit 'goed genoeg'. En dat terwijl ik tijdens mijn herstel juist vaak terugviel op recepten. In deze video vertelde ik hier al meer over. Kook jij liever met of zonder recept? 

 

Donderdag

Ook al wist ik dat er een storm op komst was, ik kon me er niet echt op voorbereiden. Op de fiets naar kantoor miste ik regelmatig bijna de afslag omdat ik mijn stuur niet kon draaien en ook ben ik twee keer bijna onderuit gewaaid, but I made it! Ik weet niet of het door de wind kwam, maar de rest van de dag had ik ontzettend veel hoofdpijn. Ik heb het laatste halfjaar sowieso wat meer last weer van migraine, maar voor nu voldeed wat paracetamol gelukkig. 

Na het werken ben ik snel langs de supermarkt geracet. Ik wilde namelijk een wortelcake bakken! Dat heb ik helemaal ontdekt. Het ziet er op de foto niet heel lekker uit, maar geloof me, het was heerlijk! 

Terwijl de cake in de oven stond en voordat mijn vriend begon aan het eten, aten we allebei een brownie. Die had mijn vriend meegenomen. Vlak voordat ik naar bed ging en ik mijn tanden had gepoetst, was het tijd voor iets nieuws. De laatste tijd knars ik enorm veel (wellicht dat dit de hoofdpijn ook zo aanwakkert). Zo erg zelfs, dat ik mijn vriend 's nachts wakker knars. Ik heb hier een bitje voor gevonden. Die vorm je zelf naar je gebit en die draag je 's nachts, zodat je niet kunt knarsen. We gaan het zien. 

Vrijdag

"Moeten we de cake nog even proeven?", vroeg ik aan mijn vriend toen hij koffie stond te malen. "Ja, laten we dat maar doen." Cake bij het ontbijt, dat kon ik me jaren geleden niet voorstellen. Maar wat een vrijheid dat het nu wel kan en mag! De cake was iets minder lekker dan de vorige, maar dat vind ik niet erg. Onder het mom van 'het recept nog even bijschaven', wil ik best nog een cake bakken.

De rest van de dag heb ik gewerkt. Ik zat er zo in dat ik zelfs vergat om pauze te nemen. Herken je dat? Dat je zo in iets op kunt gaan dat je jezelf er 'verplicht' even vanaf moet halen? Na het werken besloot ik nog een rondje door het bos te lopen. Al snel schrok ik van een buizerd die dichtbij neerstreek. Zo bijzonder om ze van zo dichtbij te zien! Terwijl ik verder zoek naar de reeën meer vogels, belde mijn vriend. "Ben je in de buurt? Kom naar de cafetaria, dan halen we frietjes!" 

 

Zaterdag

"Het is alweer bijna weekend!", roep ik geloof ik elke dag. De dagen lijken zo onwijs snel te gaan, maar het is nu echt weekend! Gisteravond besloten we de slaapzakken uit de kast te halen en op de bank te kamperen voor het ultieme weekendgevoel. 

 

Ondanks de grijze lucht, zat ik al vroeg op de fiets. Ik had afgesproken om foto's te maken van een vriendin die hoogzwanger is. Ik heb eerder foto's gemaakt van mijn zusje toen ze zwanger was. Ook al was dat destijds een beetje improviseren, ik vond het heel leuk om te doen. Ik heb wel eens eerder verteld dat ik twee opleidingen (grafisch ontwerp en fotografie) aan de kunstacademie heb gedaan. Ik ben met beide opleidingen gestopt, vanwege mijn mentale gezondheid. Hierdoor heb ik het heel lang heel moeilijk gevonden om weer foto's te maken. Het was elke keer een te grote confrontatie. Iets wat tot het verleden behoorde, iets waar ik nooit goed genoeg in zal zijn, waar ik nooit meer in toekomst in zal hebben. Het heeft echt even geduurd, maar langzaam begin ik te beseffen dat ik ook iets voor 'de leuk' mag doen. Zonder dat ik er iets mee hoef. Dit soort 'klusjes' voor vrienden zijn voor mij dan ook een fijne mogelijkheid om weer met fotografie bezig te zijn, zonder dat er voor mijn gevoel veel van afhangt. Wil je trouwens meer lezen over dit proces? In deze blog schreef ik daar meer over. 

Onderweg begon het trouwens enorm te hagelen. Ik moet er wel aan wennen dat het weer zo snel om kan slaan. Maart roert zijn staart, toch?

Zondag

Eindelijk, mijn vriend is jarig! Ik kijk altijd heel erg uit naar verjaardagen, vooral als ze van anderen zijn. Mijn vriend is helemaal into het hardlopen en had een speciaal hardlooprondje gepland met zonsopkomst. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om nog even een cake te bakken (poppyseed met gember, hmmm). Terwijl ik me wilde aankleden, ging ik door mijn rug. De pijn was niet te doen en natuurlijk zijn de pijnstillers op wanneer je ze nodig hebt. Toch een cake gebakken en daarna maar op de bank gekropen. 

Gelukkig was de dag verder heel fijn. We aten restjes Indisch en plakken cake terwijl we op de bank naar buiten keken.

Hoe is jouw week geweest? Ik hoop dat je er met een fijn gevoel op terug kunt kijken en vooral met goede moed weer verder kunt. Dat je rust kunt pakken waar nodig, zonder je hier schuldig over te voelen. Hoe jouw komende week er ook uit ziet, zet 'm op en take care. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maluka - Maandag 15 maart 2021 19:31
Wat een leuke Plog!! Haha ik las ''take care'' als ''take cake'' x''D
Lonneke - team Proud2Bme - Maandag 15 maart 2021 20:15
Haha oh, wat een gemiste kans!
Saskia - Maandag 15 maart 2021 22:02
Hahaha omg ik ook!
Maluka - Maandag 15 maart 2021 20:23
Hahahahaha x''D
Dolphin - Maandag 15 maart 2021 21:11
Dat van die wind donderdag herken ik, ik kwam die dag ook amper vooruit op de fiets (in tegenstelling tot de terugweg, ik was snel thuis, hahahah).
Waar heb je dat bitje gevonden? Ik heb soms ook het idee dat ik aan het tandenknarsen ben (heb soms zere kiezen, heb ook veel hoofdpijn, vooral de laatste tijd, en ik merk dat ik soms mijn tanden enorm hard tegen elkaar aan klem). Misschien kan ik dat ook wel eens proberen, wie weet helpt het
Anoniem - Dinsdag 16 maart 2021 09:25
Ik ben niet Lonneke maar ik geloof dat ik hetzelfde bitje heb, aan de gebruiksaanwijzing op de achtergrond te zien. Die van mij is een Sona Night Guard, die kun je o.a. kopen bij Bol.com :-)

Je hebt ook nog goedkopere bitjes van bijvoorbeeld de drogist, maar die zijn vaak of voorgevormd, of van slecht materiaal, of hebben geen gaatjes erin, waardoor er geen speeksel bij je tanden komt (daardoor krijg je slijtage). Ik vind deze heel fijn!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 16 maart 2021 10:13
Hee Dolphin,

Ik heb inderdaad de Sona Night Guard! Toen ik die ochtend wakker werd, zat hij toch niet helemaal lekker, maar ik kon makkelijk ook delen opnieuw warm maken en zo meer passend maken. Ik gebruik hem nog niet zo lang dus, maar ik heb wel het idee dat mijn kaken iets minder gespannen zijn, dus dat is fijn!
Dolphin - Woensdag 17 maart 2021 17:02
Bedankt voor je reactie Lonneke (en jij ook bedankt Anoniem)! Ik ga er eens naar kijken
Patroklos10 - Dinsdag 16 maart 2021 12:07
he hoi, ga je/wil je ook iets vertellen over je andere werk naast Proud? En benieuwd naar het recept van de marmercake! ;)
Arwen - Dinsdag 16 maart 2021 12:53
Lieve lonneke fijn dat je genoot van het wandelen wat akelig dat je door je rug bent gegaan fijn dat je vaak lekker hebt gegeten hou je haaks liefs
Maartje - Dinsdag 16 maart 2021 14:37
Hoi Lonneke, kan je hoofdpijn niet komen door je bloedarmoede? Dat hadden ze toch gesignaleerd toen je wilde doneren?
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 17 maart 2021 10:35
Heey Maartje,

Jeetje, wat heb je dat goed onthouden, dat was ik zelf alweer vergeten! Ik heb nadien wel dagelijks supplementen geslikt, maar een afspraak bij de huisarts kan misschien geen kwaad. Dankjewel! :)

x
Lin - Dinsdag 16 maart 2021 17:30
Herkenbaar van de Hello Fresh. Ik vind dat fijn dat je uit een aantal recepten kan kiezen, dan al een overzicht hebt van je weekmenu zonder dat je alles bij elkaar moet zoeken in de super. Is relaxt na een drukke werkdag om zo aan de slag te kunnen zonder na te denken en iets lekkers en gevarieerds op tafel te zetten.
britneyangel - Dinsdag 16 maart 2021 18:53
ik had van de tandarts ook een keer een bitje gehad voor het knarsen , want ik kreeg pijn aan me tanden, nu heb ik er geen last meer van
Flo - Dinsdag 16 maart 2021 21:15
Botox is super effectief bij tandenknarsen en/of spanning op de kaak!