De week van Irene - photo blog 42

 

Als je me deze dagen vraagt hoe het met me gaat, dan zal ik hoogstwaarschijnlijk antwoorden met 'z'n gangetje'. Zo voelt het wel! De dagen razen met gemak voorbij en ik voel me over het algemeen goed. Daarom voelt het ook een beetje alsof ik niet zo veel te vertellen heb in m'n photo blogs en alsof het veel van hetzelfde is, maar misschien valt dat voor de lezer best mee. Ik ga lekker mijn gangetje! Ook niet iets om te onderschatten, want mijn gangetje vind ik een heerlijk gangetje op het moment, haha. Series kijken, baksels bakken, muziek maken, printjes printen, weer een dagje op kantoor en een fris, maar lekker zonnetje na een week vol sneeuw en hagel. Veel lees- en kijkplezier! 

♥ Maandag

April doet wat 'ie wil. De winterse buien van de week hiervoor - afgewisseld met een contrasterend felle zon - zetten vandaag nog een dagje door. Wauw, wat een rijmwerk dit. 

Ik heb marmelade helemaal herontdekt als broodbeleg! Ik houd wel van bittere smaken. Jij?

De inmiddels bekende Zoomfoto. Ha collega's!

Mijn kledingkast kon wel even een lenteschoonmaak gebruiken en zo heb ik een aantal leuke kledingstukken op Vinted kunnen verkopen. Vandaag gingen er weer twee pakketjes op de post! Zij blij (hoop ik), ik blij! Ook kwam mijn vriend met ingrediënten - havermout, honing, pindakaas, zaden, pitten en noten - voor een nieuwe lading granola aanzetten. Tuurlijk maak ik dat even voor ons! Zelfgemaakt is het toch extra lekker. Het geheime ingrediënt? Liefde natuurlijk, duh.


Overigens is vandaag ook echt een hooikoortsdag voor mij. Gek kan ik ervan worden, al dat gekriebel! Vroeger kon ik me ook altijd heel dik voelen door hooikoortsklachten. Het gevoel dat ik een dik gezicht had, maar ook lichamelijk ongemak en frustratie,wat ik niet goed een plekje kon geven. Daarover schreef ik de blog 'Dik gezicht door de hooikoorts'. 

♥ Dinsdag

Vandaag ben ik net zo roze als onze website (nog is)! 

Het weer wordt langzaam aangenamer, maar ondanks het zonnetje vind ik het niet meer zo makkelijk om ‘zonder doel’ een wandelingetje te maken. Maar mijn vitamines (lees: excuus om snoepjes te eten in de ochtend) waren bijna op, dus voor deze dag had ik mijn doel weer gevonden! 

Mijn vriend kwam alwéér thuis met ingrediënten, haha. Dit keer een berg bananen die nog op zijn werk lag en op moest. "Ik dacht... misschien heb je wel zin om bananenbrood te bakken?" Die grijns op z'n gezicht verraadde natuurlijk alles. Daar had hij vooral zin in. Gelukkig voor hem ben ik daar altijd wel voor te paaien. Tuurlijk schatje, love you!

♥ Woensdag

Het komt echt door het photo bloggen en dat ik me dan bewuster word van wat ik doe, dat ik vandaag dacht: Kom op, Ireen, je hebt al weken geen frisse neus gehaald in de ochtend. En het zat nog wel zo lekker in mijn ochtendroutine. Hoewel ik helemaal content was met mijn ochtenden binnen - en ik mezelf echt van de bank moest schoppen - deed dit me toch ook wel echt goed. Behoeftes kunnen wisselen! Al scheelt het natuurlijk ook dat de zon scheen in plaats van dat er sneeuw en hagel naar beneden kwam.

Begin van de week had ik een printje besteld van een schilderij van mij, die kon ik vandaag ophalen.

Helaas was de print met kreukels aangekomen. Maar met een mailtje naar de klantenservice was het supersnel opgelost en werd dezelfde dag al een nieuwe opgestuurd. Super fijn, want de kwaliteit van de print is echt top! 

♥ Donderdag

Deze ochtend rolde ik mijn yogamat weer eens uit. Ook m'n schetsboek werd voor het eerst deze week (heel eventjes) opengeslagen. Soms kan ik hier veel mee bezig zijn, andere keren staat het weer op een lager pitje. Veel avonden gaan de laatste tijd naar de serie 'Once Upon A Time' kijken. Ik zit er echt helemaal in.

In mijn pauze haalde ik mijn printje op...

...en na werk ging ik even langs de livestream van m'n vriend. Daar at ik een hapje mee. Soep met rijst, linzen, kikkererwten, tuinbonen, ui, wortel, bleekselderij en koriander. En een prachtig uitzicht op de zonsondergang, later kleurde de lucht nog helemaal paars en roze.

♥ Vrijdag

Over paars en roze gesproken... Vandaag werkte ik samen met Daphne een dagje op kantoor. Ook weer zo'n lekker zonnetje vandaag! Het was nog fris, maar niet te fris om toch even buiten te lunchen.

Ik had het voornemen iets te gaan schilderen, maar totaal geen inspiratie. Best. Zodoende ben ik deze week echt een heel stuk opgeschoten met Once Upon A Time, haha. 

♥ Zaterdag

Een vriend van me vroeg of ik een rol kon spelen in zijn videoclip. Door mijn werk voor Proud2Bme - en alle vlogs en foto's die we maken - ben ik redelijk comfortabel voor een camera. Dat is wel echt iets dat ik heb moeten ontwikkelen, maar dat maakt dit soort dingen nu ook ontzettend leuk om te doen!

Bij thuiskomst stortte ik echt volledig in. Moe! Mijn vriend kookte voor ons en ik werkte nog even voor Proud2Bme. Om daarna gezellig samen een film te kijken, ofwel: op de bank in slaap te vallen.

♥ Zondag

Hier kijk ik elke week naar uit: spelen met Ivyvox! We zitten er zo lekker in de laatste tijd. Donderdag komt er ook een videoclip uit! Yes, yes, yes!

Het was zulk lekker weer, dus na het oefenen dronken we nog gezellig een biertje op het strand.


En zo is mijn weekje eigenlijk alweer voorbij gevlogen. Ik vind de tijd zo snel gaan. Toch voelt maandag alweer als een eeuwigheid geleden. Vreemd hoe tijd zo subjectief is, he? Ik hoop dat je het leuk vond om zo weer eens een weekje mee te kijken en dat je er iets uit kan halen voor jezelf. Of dat nou even ontspanning of afleiding is, of misschien wel inspiratie...

Ik kan natuurlijk nooit letterlijk alles delen. Maar als ik mijn week bijhoud, zijn dit nu toch de dingen waar ik aan terugdenk. Waar denk jij aan terug als je aan jouw afgelopen week denkt? Wanneer had jij even je camera erbij gepakt als je een photo blog moest maken? Misschien moeilijke momenten, die mogen er ook zijn, maar ik hoop ook fijne dingen. ♥

Liefs, Irene 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 19 april 2021 19:31
Had ik het toch goed gezien dat jij het was zaterdag in de stad voor de camera!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 20 april 2021 08:35
Ha Saskia, wat grappig! Inderdaad. :-D x
britneyangel - Maandag 19 april 2021 19:49
leuke plog weer irene, die vitaminepillen werken die voor je haren en gezicht? wat merk je er aan? die serie volg ik ook maar het ligt even stil!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 20 april 2021 08:37
Hee Britney,

Ik ben nu halverwege seizoen vijf! :-) Ik weet niet of ik heel bewust iets van de vitaminepillen merk. Het is natuurlijk geen wondermiddel en ik ben ook niet zo gericht daarmee bezig. Maar de vitamine's die erin zitten vullen naar mijn idee mijn voedingspatroon wel goed aan.

Liefs
Arwen - Maandag 19 april 2021 20:39
Hallo irene wat leuk dat je zoveel plezier hebt met het spelen voor de band fijn dat je genoot van het zonnetje en dat je printje mooi is geworden ik hoop dat de bananencake lekker was fijn dat jij en de andere dames die voor proud werken zoveel mensen helpen goed bezig
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 20 april 2021 08:38
Dankjewel voor je lieve reactie Arwen! x
Simone - Maandag 19 april 2021 22:40
Die geprinte foto doet me een beetje denken aan het effect van overgeven op de handen. Triggert me een beetje :(
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 20 april 2021 08:34
Hey Simone,

Ah, nee, wat vervelend. Dat was niet de insteek natuurlijk, maar als je het zo zegt kan ik het wel begrijpen. En uiteindelijk gaat het ook over wat het met jou doet natuurlijk. Super goed dat je het uitspreekt, want wat kan je doen als je door zoiets wordt getriggerd?

Triggers kunnen voor iedereen heel verschillend zijn en je kan ze altijd overal tegenkomen. Je kan dat ook niet altijd uit te weg gaan, maar je kan wel kijken naar hoe je ermee om wilt of kan gaan.

Ik denk dat het waardevol is dat je uitspreekt hoe het je laat voelen. Het kan helpen om voor jezelf na te gaan wat voor gedachten daar dan bij komen kijken. Wat triggert precies jouw eetstoornis? En is dat een helpende of kloppende gedachte? Sluit het aan bij jouw doelen en wat goed voor jou is? Dat kan weer wat richting geven en het helpen relativeren. Want een eetstoornis maakt het uiteindelijk ook niet beter. Jij verdient meer dan dat en je mag echt goed voor jezelf zorgen!

Wees ook altijd welkom op ons forum of in onze chat als je hulp of advies nodig hebt. We zijn er graag voor je! Daarnaast kan ik deze video van Nouska aanraden over hoe je met triggers om kan gaan: https://www.proud2bme.nl/Video_divers/Tips_tegen_triggers_bij_eetstoornissen

Liefs en take care! x
anillen93 - Dinsdag 20 april 2021 09:10
Mooie tekening
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 20 april 2021 10:58
Dankjewel Anillen! :-) x
Pinklady89 - Dinsdag 20 april 2021 11:17
Haha, leuke vriend heb jij met die hints. Nou, zijn wensen zijn in ieder geval duidelijk:-)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 20 april 2021 11:37
Haha, ja he. Ik zie het als een compliment. :-D x
L - Dinsdag 20 april 2021 17:15
Leuke week weer! Word altijd zo blij van deze plogs. :)
Is het recept voor de granola ook ergens te vinden?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 20 april 2021 17:52
Zeker! Ik gebruik een beetje een versimpeld/aangepast recept van Calvé. Precies vertellen hoe ik het doe kan ik niet, omdat ik het een beetje volg, maar ook een beetje op gevoel doe. Maar deze kan je sowieso volgen: https://www.calve.nl/recepten/zelf-pindakaas-granola-maken.html

Heel lekker! Eet smakelijk. :-)