De best gelezen blogs van 2017

 

Ja mensen, daar is hij weer: De blog met daarin de best gelezen blogs van het afgelopen jaar. Ieder jaar zijn we benieuwd naar deze top 10. Gewoon omdat we willen weten wat jullie aandacht het meest heeft getrokken én waar jullie het meest in geïnteresseerd waren. Opvallend is dit jaar dat de eerste vier plekken op de lijst worden ingenomen door gastbloggers. Super bijzonder! Jouw verhaal, jouw gastblog kan dus enorm waardevol zijn.

We zijn uiteraard benieuwd of jij de best gelezen blogs van 2017 hebt gelezen en welke voor jou het meest waardevol was. Laat dit gerust achter in de reacties. Ook zijn we benieuwd waar je in 2018 graag meer over wilt lezen. Jouw ideeën zijn welkom.

De best gelezen blogs van 2017

Killerbody van een anorexia patient 74531
De best gelezen blog van 2018 is een gastblog van Eva! Dat vinden we super waardevol. Eva schreef een email aan RTL Late Night over het boek van Fajah Lourens en kreeg hier veel reacties op. Ze deelde haar email en verhaal op Proud2Bme. Zeker iets om trots op te zijn!

Nooit meer terug die put in 39296
Op nummer twee in de lijst van best gelezen blogs staat het verhaal van Imke. Zij leed aan de eetstoornis Anorexia en werd verrast door niemand minder dan Miss Montreal. Je vindt haar blog hier: Nooit meer terug die put in.

Autisme bij vrouwen 36813
Op nummer drie staat opnieuw een gastblog! We zouden ons als redactie bijna onzeker gaan voelen ;) Nee hoor. Dit was een hele goede gastblog van Margriet over autisme bij vrouwen. Iets wat vaak veel te laat herkend wordt en waar weinig over bekend is. De blog kreeg enorm veel aandacht op social media. Bekijk hier de blog over autisme bij vrouwen.

De best gelezen blogs van 2017

Voor omstanders van iemand met Borderline 14151
Hoe goed om te gaan met iemand die lijdt aan borderline persoonlijkheidsstoornis is duidelijk voor veel mensen erg lastig. Dat blijkt wel uit het feit dat deze blog voor omstanders zo enorm veel gelezen is op Proud. Deze waardevolle gastblog werd geschreven door Julie.

Vallen hoort bij het leven 13598
Ik had liever een ander soort blog van mij het goed zien doen, maar ja, het is niet anders. Mijn blog waarin ik 'uit de kast' kwam en vertelde over mijn terugval werd door velen van jullie gelezen. Je vindt het hier terug: Vallen hoort bij het leven.

Pasen en een eetstoornis 13231
Ik heb geen idee waarom de Pasen zo populair is, buitenom dat dit gewoon een hele goede blog van Nouska was. Jullie hadden duidelijk moeite met alle chocolade eitjes en luxe brunches, want deze blog over Pasen en een eetstoornis staat op nummer zes in de lijst van best gelezen blogs.

Borderline voelt als... 12677
Hoe voelt borderline? Ja, leg dat maar eens even uit. Sandra deed dat, iets wat velen van jullie waardeerden, want de blog werd enorm veel gelezen. Een waardevolle en bijzondere blog, die je niet vaak langs ziet komen. Heb je hem nog niet gelezen? Neem dan hier een kijkje: Borderline voelt als...

De best gelezen blogs van 2017

Ik wilde afvallen, ik wilde niet dood 12115
Yael schreef haar verhaal waarin ze vertelde dat ze in 4 jaar tijd maar liefst dertig keer was opgenomen. Een verdrietig verhaal, maar ook een krachtig verhaal. Ondanks alle nare dingen die Yael meemaakte, gaf ze niet op. Wil je haar verhaal nog lezen? Dat kan hier: Ik wilde afvallen, ik wilde niet dood.

Anorexia en dol op eten 10789
Hoe kan het nou dat je lijdt aan anorexia en tóch dol bent op eten? Dat leg ik uit in deze persoonlijke blog. Het voelt als je anorexia, mede door vooroordelen, toch een beetje als taboe om eten lekker te vinden. Dat vonden velen van jullie met mij, want de blog werd erg veel gedeeld op social media. Je vindt hem hier: Anorexia en dol op eten.

De best gelezen blogs van 2017

Je zal het maar hebben: eetstoornis 10158
Op nummer 10 van de lijst met best gelezen blogs staat een blog over het televisieprogramma Je zal het maar hebben. Als kind ontwikkelde Marvel (21) door verschillende ingrijpende gebeurtenissen een eetstoornis. Anorexia, binge-eating disorder en nu heeft ze boulimia... Een indrukwekkende aflevering, die zeker het kijken waard was: Je zal het maar hebben.

...en mocht je nog heel graag willen weten wat er op nummertje 11 t/m 15 stond:

Lentekleding die blij maakt 10046
Een bijzondere blog om zo hoog in het best gelezen lijstje te eindigen. De blog is nou niet bepaald eetstoornis gerelateerd. Waarschijnlijk scoort deze blog ook gewoon hoog in Google, waardoor hij door een hele diverse groep aan mensen wordt bekeken. Op zich is het ook wel een hele vrolijke blog!. Je vindt de blog hier: Lentekleding die blij maakt.

Euthanasie bij jongeren: Too Young to die 10034
De onderwerp dat de afgelopen jaren steeds meer speelt is euthanasie bij jongeren. In de documentaire Too Young To Die onderzoekt Gwen Pol van de website VICE hoe er in Nederland en  wordt omgegaan met psychisch lijdende jongeren die een zelfgekozen dood wensen. Een heftige documentaire die veel door jullie werd bekeken.

meisje
bron foto

Geen kwestie van gewoon weer gaan eten 9687
Door mijn terugval ben ik er weer eens dubbel en dwars achter gekomen dat herstellen van een eetstoornis niet 'gewoon een kwestie van weer gaan eten' is. Hoe langer in je herstel, hoe verder die eetstoornis van je af komt te staan, hoe minder je kunt begrijpen waarom je dit of dat ooit gedaan hebt. Het 'gewoon weer gaan eten' is nog nooit zo ingewikkeld en moeilijk geweest. Heel naar, maar wel een goede inspiratie voor de blog: Geen kwestie van gewoon weer gaan eten.

Trailer To the Bone gelanceerd op Netflix 9556
De film To The Bone was absoluut een populair onderwerk in 2017. De verwachtingen waren hooggespannen en al voordat de film op Netflix stond waren en tientallen discussies over de waarde van de film. Samen met de redactie bekeken we de film in Leiden. Wij waren onder de indruk. De blog met daarin de aankondiging van de trailer van To The Bone werd door jullie massaal gelezen.

Tazmin wilde leven 9442
Tazmin kenden velen van jullie nog van het programma Sophie op 3. Het meisje met anorexia, waarvan velen zich afvroegen of ze het wel zou redden. Tazmin vocht en overwon. "Wie vecht kan verliezen, maar wie niet vecht...heeft verloren" Lees haar verhaal hier: Tazmin wilde leven.

Dit waren de best gelezen blogs van 2017. Op naar heel veel nieuwe, waardevolle blogs in 2018! Jouw gastblog is van harte welkom. Stuur deze in een Word document met twee foto's als aparte bijlage naar redactie@proud2Bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nadine - Zondag 31 december 2017 14:01
Ik had Nouska’s afscheidsblog hoog verwacht!
B. - Zondag 31 december 2017 14:11
Idem!
Floor - Zondag 31 december 2017 14:16
Ik zat al op deze blog te wachten!. :-)
Jammer dat er wat minder foto's van de blogs bij staan dan vorige jaren.
Juist door zo'n foto heb ik sneller zoiets van "Oja die, die heb ik gelezen!".
muus83 - Zondag 31 december 2017 22:25
Voor het héle proud2bme team: DANK JULLIE WEL! Ik bezoek jullie site en lees jullie blogs dagelijks en dit is een enorme steun in mijn strijd tegen deze rotziekte! Ik wens jullie een fijn, liefdevol, gezond en gelukkig 2018!❤️❤️❤️
Imke - Dinsdag 2 januari 2018 09:43
Wat bijzonder dat ik de tweede plek heb weten te bemachtigen. Hiermee wil ik zeker niet zeggen dat het een wedstrijd is, maar dat ik dankbaar ben dat ik mijn verhaal met zóveel mensen heb mogen delen. Mijn wens dat andere mensen zich hierdoor begrepen voelde en herkenning terug konden lezen, die is waargemaakt. Super dankjewel hiervoor! Ik kan hier met trots op terugkijken.

Liefs,
Imke (van het stukje; "nooit meer terug die put in")
Eva - Dinsdag 2 januari 2018 11:42
Wauww wat méga gaaf dat ik de meest gelezen blog heb van her afgelopen jaar! Daar ben ik super dankbaar voor! Ik zit bijna nooit meer op proud2Bme, omdat ik met heel mijn hart kan zeggen dat ik genezen ben. (en het gewoon weg niet meer nodig heb)
Ik wist nog wel van voorgaande jaren dat jullie deelden wat het meest gelezen is, dus daarvoor ben ik even terug om te kijken, haha.
Verder wens ik iedereen een goed 2018! En dat iedereen van zichzelf én van het leven gaat houden! Het is het zó ontzettend waard om de schouden eronder te zetten en het gewoon te gaan DOEN!!! Ik ben gelukkiger dan ooit!
Heel veel liefde naar iedereen!
Tazmin - Maandag 2 juli 2018 16:53
Wow... wat bijzonder dat mijn verhaal hier bij staat. Zo fijn dat een succesverhaal zo vaak gelezen is... ik hoop zo zo zo erg dat ik anderen heb kunnen helpen hiermee. Al heeft iemand een uurtje even hoop gevoeld...
De reacties helpen mij om sterk te blijven en iedere dag weer dankbaar te zijn.
Super bedankt team van proud2bme dat ik de kans heb gekregen om mijn verhaal van hoop te mogen delen. Zo is de strijd, de pijn en de ellende toch nog een beetje...hoe zeg je dat...ergens nuttig voot geweest xx