Tussendoortjes van de redactie II

 

Al eerder hebben jullie kunnen zien wat wij eten als tussendoortjes. Het is soms best lastig om iets te bedenken en het is toch wel leuk en lekker om hierin af te wisselen. We hebben op deze blog veel positieve reacties gehad dus wij hebben besloten om dit nog een keertje te doen. Nouska, Laura en ik hebben daarom een week lang onze tussendoortjes op de foto gezet. Het is natuurlijk niet zo dat elke week er zo uit ziet. Zie het als inspiratie en motivatie om voor jezelf ook lekkere tussendoortjes te eten ♥

tussendoortje proud2bme

Tussendoortjes van Scarlet

♥ Maandag: Vandaag drink ik een lekkere grote koffie met twee bastogne koeken. Dat zijn echt één van de lekkerste koeken die er bestaan!

bastognes

♥ Dinsdag: Vandaag eet ik tussendoor een vegetarisch saucijzenbroodje. Die zijn van Valess en echt superlekker! Ze zijn net echt!

vegetarische saucijzenbroodjes valess campina

♥ Woensdag: Vandaag eet ik op mijn werk een pakje nieuwe koekjes. Ik vind ze eigenlijk een beetje saai, maar omdat ik hier een review over heb geschreven voor Proud, heb ik ze nu eenmaal ik huis.

canon koekjes

♥ Donderdag: Vandaag drink ik een grote koffie met melk samen met twee frou frou koekjes met zo'n fijne vanille vulling. Ik probeer ze altijd van elkaar af te halen zodat ik de vanille los kan eten, haha.

frou frou

♥ Vrijdag: Vandaag eet ik op mijn werk een Goed Bezig reep. Ook hierover heb ik een review geschreven. Ik vind vooral deze variant erg lekker!

tussendoortje

♥ Zaterdag: Vandaag eet ik een havermout koek van Quaker. Deze zijn nieuw en ik had er een review over geschreven voor Proud.

havermoutrepen van quaker

♥ Zondag: Vanavond eet ik lekker blauwe M&M's voor de televisie en laptop. Ik vind de blauwe echt het meest lekker! Jullie?

blauwe M&M

♥ Tussendoortjes van Nouska

Maandag
Deze koekjes vind ik echt heel erg lekker. Je kunt ze kopen bij de Lidl en ze zijn er in heel veel verschillende smaken. Ook de koekjes met cranberry en witte chocola zijn erg lekker. In deze koekjes zit hazelnootpasta en ik at ze bij een kopje thee.  

chocolat chip cookies Lidl

Dinsdag
Deze middag at ik een sinaasappel en twee koekjes met cranberry en chocola. Ik dronk er ook een flesje water bij. Ik vergeet soms om genoeg te drinken, maar een flesje water meenemen en afspreken met mezelf dat ik hem leeg drink bij een tussendoortje helpt wel.  

tussendoortje koekjes

Woensdag
Vandaag was ik op kantoor en had ik een Crunch reep die ik een keer heb gekocht bij Action. Hij was erg luchtig en lekker. Ik dronk er chocomel bij. 

crunchy

Donderdag
Vandaag zat ik 'smiddags lekker op een terras bij een vriendinnetje in Delft. We bestelden koffie, muntthee en een plankje met nacho's, stokbrood, houmous en tzatziki. Het was heel erg lekker en we zaten er best vol van. 

hapjes

Vrijdag
'Savonds at ik een lekker bakje Pepitamix. Deze notenmix heb je misschien al eerder bij mij gezien en is mijn favoriete hartige snack. Ik dronk er een glas Roos Vice bij.  

notenmix

Zaterdag
Vandaag zat ik lekker buiten in de zon en dronk ik een glas limonade. Ik at er een eierkoek met boter en jam bij. Zoals je ziet was ik net op tijd met het maken van een foto en had ik al een hap genomen.  

eierkoek

Zondag
Een makkelijk mee te nemen tussendoortje dat me doet denken aan vroeger zijn de rozijnen van Sun-Maid. Vroeger kreeg ik deze in een klein doosje van mijn moeder, maar tegenwoordig zijn hier ook grote doosjes van verkrijgbaar. Het meisje op het pakje is nog steeds precies hetzelfde.  

sun maid

♥ Tussendoortjes van Laura

Maandag
Ik ben gek op tussendoortjes, ook al noem ik het zelf eigenlijk nooit echt zo, omdat ik er niet op die manier mee bezig ben. Ik heb bij de Turkse supermarkt een zak rauwe cashewnootjes gekocht. Ik hou niet zo van gezouten cashewnoten en ik vond deze eerst ook niet lekker, maar nadat ik ze een keertje had geproefd, vond ik het toch wel erg lekker. En het is gezond! 

nootjes

Dinsdag
Dinsdag werkte ik thuis en heb ik mijzelf verwend met een bakje nibbit. Dit at ik als kind al erg graag en ik vind het nog steeds heel lekker. Vroeger had ik dan liever die ronde nibbit, zodat ik ze van mijn vingers kon eten. Haha!

Nibbit

Woensdag
Ik hou van Macarons, ze zijn lekker en zien er leuk uit! Maar ze zijn wel ontzettend duur. Maar bij sommige supermarkten zijn ze goedkoper te vinden. Zoals bij de Aldi. We hebben ze al eerder een keer getest voor Proud2Bme.  

macarons

Donderdag
Na het eten heb ik vaak wel zin in iets zoets. Soms is dat een snoepje of een stukje chocola, een koekje bij de thee of een plakje cake, maar zeker wanneer het wat warmer is, is een ijsje ook erg lekker. Dus ik ben rond 21:00 uur nog even door de drive van Mac Donalds gereden voor een lekker softijsje!

Softijsje

Vrijdag
Toen ik boodschappen ging doen, heb ik een grote doos met studentenhaver meegenomen. Ik hou van deze mix omdat ik eigenlijk alles wat er in zit lekker vind. Ik gebruik deze mix ook wel eens in taarten en cakes, maar gewoon als tussendoortje vind ik het ook erg lekker.

studentenhaver

Zaterdag
Vandaag heb ik in een leuk cafe een lekker taartje gegeten bij de verse muntthee. Het was een taartje met banketbakkersrrom en verse bosvruchten met poedersuiker. Echt een taartje voor mij.  

Taart

Zondag
Ik heb lekker buiten in het zonnetje gezeten en samen met een vriendin genoten van deze lekkere bittergarnituur. Ik vind dat altijd wel lekker zo tussen de lunch en het avondeten in met wat lekkers te drinken. 

Bittergarnituur

Wil je meer foto's zien van onze tussendoortjes en maaltijden?
Volg Proud2Bme dan op Instagram: Proud2BmeNL

Instagram proud2Bme

We hopen dat het je kan motiveren ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xchanel - Woensdag 18 juni 2014 13:08
Zo leuk om te zien!!!
Lotte - Woensdag 18 juni 2014 13:19
Bedankt voor deze blog. Nieuwe inspiratie om deze week een paar uitdagingen aan te gaan! :-)
Diedjuh - Woensdag 18 juni 2014 13:37
Superleuk weer!! Bedankt
dancer! - Woensdag 18 juni 2014 13:40
Bedankt voor deze ideeën weer!
Me - Woensdag 18 juni 2014 13:46
Ik vind dit soort blogs altijd inspirerend, omdat je dan kunt zien dat je elke dag wel een lekker tussendoortje kunt nemen (ipv altijd die saaie liga etc). Maar dan zie ik op instagram dat deze foto's al weken oud zijn, sommige 7 weken , sommige 4 weken.. vind ik het niet heel geloofwaardig meer :(
N - Woensdag 18 juni 2014 14:03
Dat taartje van Laura op de één na laatste foto ziet er goddelijk uit!
Liadan - Woensdag 18 juni 2014 14:09
hmm macarons!
Hester - Woensdag 18 juni 2014 14:12
Leuk! Ziet er allemaal lekker uit!
lisanne - Woensdag 18 juni 2014 14:34
De tussendoortjes van scarlet en nouska zijn (voor mij) echt weinig, ik eet drie keer meer en ik hoef niet meer aan te komen ;)! Maar Laura's tussendoortjes zijn echt een voorbeeld, vooral omdat ze echt een super figuur heeft!!!
ArcanaSilva - Woensdag 18 juni 2014 14:36
@me: maakt dat zoveel uit? Ze eten het en daar gaat het volgens mij vooral om!
Charlotte - Woensdag 18 juni 2014 15:12
Ik vind deze posts altijd heel fijn!! Dit helpt me echt want ik weet nooit wat goed of normaal is voor tussendoor en ik heb ook nooit inspiratie, blijf dit aub doen :)
Me - Woensdag 18 juni 2014 15:28
Nee maakt niet zo heel veel uit, maar ik vind het gewoon een beetje vreemd, das alles. Ligt meer aan mij,dan aan hun.
Nikki - Woensdag 18 juni 2014 15:37
Hele fijne blog, geeft ideetjes, omdat het soms best lastig is en je altijd toch weer dezelfe merken koeken koopt.
Verder ook geruststellend, het kan/mag gewoon dit soort tussendoortjes, want jullie hebben een normaal figuur.

Herhaal deze blog maar weer over een tijdje hoor!
Prue - Woensdag 18 juni 2014 15:54
Nr 4 van Nouska is lekker!
Esther - Woensdag 18 juni 2014 15:56
Mag ik zeggen dat het alleen maar ongezond is? Prima als je een keertje een bakje chips of een koekje eet, maar elke dag.... Wat is er mis met een doodgewone appel?
angela - Woensdag 18 juni 2014 15:58
Lekker allemaal, ik vind van die eetdagboeken en filmpjes ook wel fijn om te zien want dan zie je wat jullie allemaal op een dag eten, nu zie je van elke dag 1 tussendoortje, leuk maar wij weten niet of je meer tussendoortjes at op een dag of wat er verder werd gegeten of wat je die dag hebt gedaan. Maar soms staat er wel bij dat het in de middag was dat is wel fijner!
Ingrid - Woensdag 18 juni 2014 16:03
Leuke ideetjes, ben erg benieuwd naar die koekjes van de Lidl die had ik nog niet gespot daar. Deze week ben ik erg in to yoghurt, honing, vers fruit en muesli van de AH hun eigen merk, met stukjes fruit en rozijnen, en helemaal niet duur een zak kost maar 1,50 en je het staat erg gezellig in een glazen pot!
Dank je wel weer voor deze leuke blog!
Maiskolf - Woensdag 18 juni 2014 16:15
@Esther

Wil je dan elke dag drie appels eten? Daar lijkt me nou ook niks aan. En dit is van elke dag maar een tussendoortje, dus je weet niet wat er nog meer gegeten wordt natuurlijk!
Lidewij - Woensdag 18 juni 2014 16:29
Ik vind het niet zo erg dat blogs eerder geschreven worden, maar inderdaad, als je het presenteert als weekoverzicht, maar is eigenlijk een verzameling foto's van meerdere weken samen, dan vind ik het zo jammer dat het lijkt of we voor de gek gehouden worden, en dan ga ik weer twijfelen aan mijn 'tusendoortjes'.

Dat zou ik niet moeten doen, maar als er over gelogen wordt vind ik het toch heel moeilijk om dit anders te zien.

Zelf eet ik of iedere dag iets van chocolade (balisto/prince koekjes/eat natural bar) OF een flinke bak fruit (banaan, meloen of aarbei) OF een handje cashews
@ Maiskolf en @ Esther - Woensdag 18 juni 2014 16:40
ik begrijp wat jullie beide bedoelen maar de ene zegt zwart en de andere wit. Daar gaat het niet over. Het feit is dat we niet weten wat ze de hele dag eten, maar dit gaat over 1 van de 2/3? tussendoortjes. Nee ze hoeven niet te leven op drie appels, en idd dit is geen gezonde voeding. Maar dit gaat ook niet over een of-of verhaal, volgens mij eten alledrie de meiden heel gezond en gevarieerd en mag hun tussendoortje dan al eens iets 'ongezonds' zijn. Het gaat erom dit te combineren met gevarieerde maaltijden en dan is het prima en gezond...
Prue - Woensdag 18 juni 2014 16:43
@Esther:
Het is niet 'alleen maar' ongezond! Muntthee is gezond, humus en tzaziki ook, nootjes zaden en pitten zijn gezond, vanwege de goede vetten en mineralen, rozijnen zijn niet ongezond want er zit ijzer in, een sinaasappel is gezond...en ik heb het idee dat de vegetarische sauzijzebroodjes van valess ook niet helemaal ongezond zijn. Ik vraag me af wat dan jouw normen voor gezond zijn behalve die appel...
Terwijl appel erom bekend staat daarbij bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en laagjes over de appel om die er beter uit te laten zien...
Wat ik wil zeggen is: volgens mij is het nodig om je blik te verruimen!
X - Woensdag 18 juni 2014 17:09
Leuk om te zien en lekkere dingen zitten erbij! Zelf eet ik ook zeker wel elke dag koek of chips of chocola en dan reken ik 'gezonde koeken ' nog niet eens mee.

Ik denk dat ik de meeste dagen 1x een echt ongezond tussendoortje eet, 1x 1 of 2 pakjes 'gezonde' koeken en 1 twee boterhammen wat ook prima is als tussendoortje.

Ik zou ook niet 3 x chocola bijvoorbeeld willen eten, dat zou toch niet gezond voelen
jelle - Woensdag 18 juni 2014 17:12
@ lisanne: hoezo weinig? Eet jij als tussendoorthe 3 repen, 3 saucijzenbroodjes of 3 eierkoeken dan?
M40 - Woensdag 18 juni 2014 17:17
@Nouska: Heb jij model gestaan voor het rozijnendoosje? Meisje lijkt op je ;-)
Lotte - Woensdag 18 juni 2014 17:19
Ik kan me voorstellen dat mensen onzeker worden wanneer ze zien dat al deze tussendoortjes een verzameling zijn van een langere tijd, maar dat maakt niets uit. Wanneer dit een weekoverzicht zou zijn zou het ook prima zijn. Natuurlijk mag je elke dag een lekker tussendoortje!
Mathilde - Woensdag 18 juni 2014 17:27
Leuk en lekker om te zien!
Ik kan ook wel zeggen: ik word getriggerd door die foto waarop maar 1 cranberry reep van Bolletje ligt, omdat ik er altijd wat bij neem om 't voor mij volwaardig te maken, maar dan ben ik ook zo eerlijk om te zeggen dat ik geen stuk taart of een keer een saucijzenbroodje neem als td. Wat ik hiermee wil zeggen: verruim je blik en probeer het van verschillende kanten te bekijken, niet alleen wat voor je eetstoornis uitkomt!
xChicksterr - Woensdag 18 juni 2014 17:51
Leuke ideeën weer! (:
Elvera - Woensdag 18 juni 2014 17:51
k vind de snacks van scarlet wel beetje aan de ongewone kant... als ik naar mijn omgeving zou kijken, eten die nooit 2 bastone koeken maar wel minstens 3-4...
en ook 2 frou frou's???
ik zie duidelijk verschillen tussen laura's tussendoortjes en dat stelt mij eerlijk gezegd wel teleur. ga ik later ook als volwassenvrouw maar 2 koekjes eten? en het zijn telkens van die 'gezonde' standaard koek pakjes. niet gewoon iets van de bakker od.
en dat de foto's niet recent zijn had ik ook al opgemerkt in een andere blog 'ontbijt van de redactie' waarbij 2 maal dezelfde foto werd gebruikt (zie blog: yoghurt variatie).
LiveStrong - Woensdag 18 juni 2014 18:11
Superleuk en motiverend om te lezen en zien!
Waar ik wel eens nieuwsgierig naar ben: welke tussendoortjes eten jullie over een dag verspreid? Nu staat er per dag maar 1 tussendoortje. Misschien zou ik die ook wel durven, en dan de andere 2 tussendoortjes niet/veel kleiner.
Ik ben dus wel eens benieuwd naar een blog met een paar dagen alles wat jullie eten. :)
Jelle - Woensdag 18 juni 2014 18:33
Elvera, echt waar??? Bij ons thuis word maximaal 1 Bastognekoekje gegeten, twee is eccht een uitzondering. Maar twee koekjes?? Ik weet niet wat voor beeld jij hebt van normaal, maar dat er drie koekjes in een pakje Sultana's zitten, wil nog niet zeggen dat drie koekjes altijd normaal zijn.
Jelle - Woensdag 18 juni 2014 18:33
Mathilde, getriggerd worden door een koekreep van Boletje? Sorry, maar hier moet ik even smakelijk om lachen.
Jelle - Woensdag 18 juni 2014 18:36
Chips, grote koeken, saucijzenbroodjes en nootjes vind ik trouwens meer weekendtussendoortjes of aankom-tussendoortjes. Het is ook maar net wat je gewend bent vanuit huis.
lola - Woensdag 18 juni 2014 18:41
Kijken jullie allemaal eens terug naar de periode dat je geen eetstoornis had.. Toen at je toch ook lekkere dingen en echt niet alleen maar fruit. En ja, misschien eet de een maar 1 koekje bij de thee, maar er zijn genoeg mensen die er veel meer eten. Nou en? De ene eet grotere hoofdmaaltijden, de ander houdt van tussendoortjes. Prima toch. Het gaat er om dat je jezelf wat lekkers mag gunnen en je lichaam de hoeveelheid geeft het nodig heeft.! Fruit reken ik niet mee als een tussendoortje, daar mag nog een tussendoortje bij. De ene keer een stuk chocolade, de andere keer een granenbiscuit. So what? En als je wilt leven zonder ook maar iets als chocolade,ijs of weet ik veel wat te eten prima hoor. Dan is het je eigen keuze. Maar dan loop je zoveel mis terwijl het echt niet ongezond is om te eten. Je beperkt je wereldje daar in zo.. Nooit zomaar uiteten, lunchen, ergens wat lekkers halen. Jammer is dat.

Het leven bestaat uit zo veel meer dan eten.. Investeer eens in het echte leven dan alleen maar te leven in je eetstoornis. Dat is veel meer waard.
@Jelle - Woensdag 18 juni 2014 18:43
Ik denk dat je jezelf helemaal gek maakt door steeds reacties te plaatsen.. Misschien is dit anders dan jij gewend bent en vind jij het allemaal maar te ongezond, maar dat is JOUW mening en niet de mening van de mensen zonder eetstoornis. Die eten ook echt wel een keer een sauzijenbroodje of chips, zelfs doordeweeks en zelfs als ze niet hoeven aan te komen. Daar is niks mis mee, met jouw gedachtengang eerder.
Mathilde - Woensdag 18 juni 2014 18:52
Jelle, nee zo bedoelde ik het niet!
Ik word hier totaal niet door getriggerd.
Ik bedoel dat sommige mensen zo goed zijn om er 1 ding uit te pakken wat hun eetstoornis goed uitkomt. Ik kan kijken naar het feit dat Scarlet maar 1 graanreep nam van Bolletje, omdat ik er altijd wat bijneem. Als ik alleen dat zou zeggen, pak ik er 1 ding uit. Je kunt dus ook kijken naar welke dingen ze eten die weer groter zijn dan jouw tussendoortje, zoals stuk taart oid. Beide kanten dus. Dit betekent niet dat ik het lastig vind om te zien dat Scarlet dus maar 1 reep nam, nee, ik wil hiermee zeggen dat je niet 1 ding uit moet vergroten wat je ziet, maar het totaalplaatje moet bekijken. Pff, wat ben ik slecht in dingen uitleggen zeg, hopelijk snap je het nu.
@Jelle - Woensdag 18 juni 2014 18:59
ik moet dan even smakelijk om jouw reacties lachen. geniet vooral van je bastonekoekje (en bof jij even als je er 2 mag!!)
waar haalde jij uit dat ik bedoelde dat koekjes altijd uit 3tal moeten bestaan? ik bedoelde dat mensen vaker in een normale leefstijl uit zich zelf al gelijk meer koekjes nemen.
en op jouw laatste reactie heb ik eventjes geen woorden... ;)
dus ik zou zeggen geniet van jouw weekendsnack's en je hebt helemaal gelijk dat elke persoon op aarde die dagelijks chips, grote koeken, saucijzenbroodjes en nootjes aankomen... (voor degene die het nog niet door hebben SARCASME)
Debby - Woensdag 18 juni 2014 19:04
Hey,
Valt me op dat jullie vooral snelle suikers nuttigen. Meer verantwoord zijn de eiwitten en gezonde vetten. (Nootjes zijn super natuurlijk)
@jelle - Woensdag 18 juni 2014 19:30
Het is wel zo dat dit voor sommigen grote tussendoortjes zijn
Mijn moeder eet 1 koekje bij de koffie, gewoon omdat ze na 1 genoeg heeft. Ik heb ook van huis uit geleerd om er 1 te nemen
Maar toen ik een eetstoornis kreeg en de diëtiste mij een lijst gaf, ben ik ook dit soort td's gaan eten. Je moet jezelf de vraag stellen: wat is normaal? Wat normaal is,is waAr jij je goed bij voelt. Sommigen hebben geen behoefte aan tussendoortjes, anderen hebben behoefte aan een heel pak koekjes, dat is, Zolang je gezond bent, allemaal prima.

Dit is trouwens een reactie naar iedereen
@ Elvera - Woensdag 18 juni 2014 19:45
ja, ik had het ook gezien, die tweede foto van Laura staat ook op instagram, maar dan als een foto van 2 maanden geleden... vreemd
@ Elvera - Woensdag 18 juni 2014 19:47
de eerste van Scarlet trouwens ook...
@ Elvera - Woensdag 18 juni 2014 19:49
die van Laura, voor Donderdag staat ook op instagram als een foto van een maand geleden
Lotteke - Woensdag 18 juni 2014 19:57
Ze zouden dit niet plaatsen als het geen realistische weergave was van de werkelijkheid. Je kunt het proudteam echt wel vertrouwen daarin. Ik zie ook wel dat niet elke foto van dezelfde week is, maar geloof wel dat ze dit eten in een voorbeeldweek. Ze zullen misschien die foto gebruiken van een eerder moment. Vriendinnen, broers en zussen en mijn ouders zouden dit ook best eten.

Probeer er iets positiefs uit te halen. Zo is het bedoeld en ik denk dat het proud team echt geen leugens als voorbeeld geeft. Mij inspireert het zeker.

Laat je in je commentaar niet leiden door negativiteit of je eetstoornis. Je kunt er namelijk ook iets van leren.
Laartje - Woensdag 18 juni 2014 20:07
Nogal logisch als niet altijd dezelfde week wordt gepost, dan is de kans toch groot dat je veel dezelfde koeken en tussendoortjes ziet. Daarnaast lijkt me de kans ook groot dat je af en toe gewoon iets vergeet te fotograferen of een dag vrij bent. Ik vind het zo kinderachtig dat de redactie keer op keer wordt aangevallen. Zij hoeven zich niet te bewijzen, bewijs jezelf maar degenen die hier zo negatief reageren, bewijs dat je zelf gezond, voldoende kan eten en een baan kan hebben zoals deze redactieleden... En kom dan terug met nuttige en gezonde feedback. Dit zijn enkel jaloerse eetgestoorde reacties.

Leuke blog, leuk om sommige koeken te zien en te zien wat jullie zoal eten als tussendoortjes!
Jelle - Woensdag 18 juni 2014 20:29
Laf hoor, die anonieme reacties naar mij toe. Heb dan ook het lef om gewoon je naam te vermelden. Ja, chips, vulkoeken e.d. noem ik weekendsnacks of aankomvoer. Ik vind het niet normaal om elke dag chips te eten. Of om vier Bastognekoekjes te schranzen. Dat is iets wat volkomen los staat van mijn eetstoornis. Zoals al eerder gezegd, heb ik dit van huis uit meegekregen. Doordeweeks 1 koekje bij de thee of koffie, in het weekend een gevulde koek en chips. Maar niet voor gewoon doordeweeks, tenzij je een 16-jarige puber bent die volop in de groei is. Ik geniet daar inderdaad lekker in het weekend van
@ Lotteke en Laartje - Woensdag 18 juni 2014 20:36
jullie hebben gelijk.
H. - Woensdag 18 juni 2014 21:16
Wowie, wat een aangebrande felle reacties.

In de kliniek waar ik heb gezeten moest je 3 bastogne koeken als tussendoortje..

Dus dat 2 koekjes ongezond zijn oid is natuurlijk een leugen.

Nu moet ik zeggen dat in mijn cultuur ik ben opgevoed met bijna geen koekjes.
We moesten vooral 'veel brood' eten.. dus als tussendoortje krentebol of extra boterhammen. Dus enerzijds snap ik Jelle wel, Anderzijds zijn ontbijt koek, volkoren koekjes/nootjes ipv een boterham + boter en beleg helemaal niet ongezonder..

Leef en laat leven.
ELVERA (zo beter?) - Woensdag 18 juni 2014 21:28
zie reactie 18:59
Jelle - Woensdag 18 juni 2014 21:29
In de kliniek waar ik zat, kon je zelf een koekje kiezen. De mensen die nog diep in hun eetstoornis zaten, kozen steevast voor een froufrou. Degenen die wat meer lef hadden, namen één Bastognekoekje. Daarmee ben ik ook wel bevestigd in de gezonde gedachte dat een koekje prima is.
Ank - Woensdag 18 juni 2014 21:37
Mijn oma houdt ook van froufrou. En ze heeft geen eetstoornis als ze er twee neemt bij de koffie.

Ik vind deze blogs juist leuk en hoop dat ze blijven als voorbeeld!
Lottexxx - Woensdag 18 juni 2014 21:56
Scarlet, Nouska & Laura hebben geen eetstoornis (meer), dus als het goed is zijn ze ook niet meer zo sterk met eten bezig van; ik moet perse zoveel gezonde tussendoortjes of aan zoveel kcal komen om het tussendoortje volwaardig te maken. Daarbij is het 1 tussendoortje van een dag, weet jij veel wat zij daarvoor en daarna hebben gegeten. De meeste mensen in mijn omgeving houden echt niet vast aan 3 tussendoortjes en 3 maaltijden per dag. Ik denk dat dat juist een beetje eetgestoord is. En bijna iedereen die ik ken neemt ook wel een ongezond tussendoortje of meerdere per dag. En nee ze zijn niet dik.
Dreaming - Woensdag 18 juni 2014 22:00
Ik vind het een hele fijne motiverende blog en ik hoop zeker dat jullie het vaker doen!
R. - Woensdag 18 juni 2014 22:06
Ik denk, en dat blijkt hier ook weer, dat het heel verschillend is wat mensen als normaal zien. Ik denk ook dat het heel erg afhangt wat je van je ouders hebt meegekregen. Het mooie is dat als je volwassen wordt, je zelf kan gaan bepalen wat je normaal vindt. Dat is misschien lastig als je een eetstoornis hebt maar uiteindelijk moet je toch zelf bepalen wat je goed voor jezelf vindt en wat je normen zijn.

Charlotte - Woensdag 18 juni 2014 22:10
Ik zou wel graag willen weten hoelaat jullie ongeveer een tussendoortje nemen, en hoelang na jullie ontbijt/lunch
S. - Woensdag 18 juni 2014 22:13
De reacties zijn haast nog vermakelijker dan de blog zelf.

Toch vind ik het, net als Jelle, niet normaal om 3 of 4 bastognekoeken als één te zien. Of nou ja, tegenwoordig is dát normaal, immers velen doen het, máár overgewicht is tegenwoordig ook normaal en dat stuk wordt nogal snel vergeten. En als je geen overgewicht hebt, wil dat nog niet zeggen dat die koekjes dan geen kwaad kunnen. Beetje zo van: jaaaa als ik de basislijst eet kan ik daarnaast eten wat ik wil! Zo komt 't voor mij vaak over. Alsof je dan ineens wel gerust 4 plakken cake op een dag kunt eten 'want dan maakt het niet uit'.

Maar er staan ook genoeg andere (gezonde) tussendoortjes tussen. En nootjes zou ik eerder bij de 'basisvoeding' rekenen.

Maar goed, ik ben vooral blij dat ik er niet meer zo over nadenk en dat ik net zo lief brood met lekker beleg eet als tussendoortje. Meestal heb ik toch honger en dan helpt een lullig koekje niet echt.
R. - Woensdag 18 juni 2014 22:17
Oh ja, zelf ben ik en beetje klaar met in het weekend lekkere dingen eten en doordeweeks niet. Vroeger thuis was dat wel maar ik zie er eigenlijk het nut er niet van. Doordeweeks heb ik juist meer trek omdat ik dan hard moet werken en daardoor een hogere energiebehoefte hebt. Ik probeer nu gewoon gemiddeld over de hele week een beetje af te wisselen met gezonde en minder gezonde en luxe en minder luxe producten.

Koekjes eet ik wel per 3-6 omdat ik ze zo lekker vind. Mijn vriend eet altijd maar een koekje maar die eet weer kaas als tussendoortje wat ik dan weer apart vind.

Eigenlijk denk ik dat de meeste mensen zonder eetstoornis helemaal niet nadenken of het normaal is wat ze eten.

Zo is iedereen verschillend...
Kimberley - Woensdag 18 juni 2014 22:18
Dit is echt zo'n motiverende blog! Ben er echt heel blij mee! Hele leuke variatie!
Want ik vind tussendoortjes altijd nog best wel "eng" om te nemen.
Ben altijd zo bang dat het zo ongezond is en dat ik er veel van aankom of wat dan ook. Echt lastig! (Sorry voor deze stomme reactie)
Hebben jullie misschien tips om toch elke dag een koekje of ander tussendoortje te durven nemen?
Zou het ook erg leuk vinden als er nog eens een keer een video komt van een dagje eten met... En dan lijkt het me leuk om dat ook van de andere redactieleden te zien. Ook zou ik het leuk vinden om eens een tussendoortjes blog te zien over de hele dag. Dus wat jullie op één dag als tussendoortjes eten.
anoniem - Woensdag 18 juni 2014 22:48
Kon ik maar zoveel eten…. zelfs nu ik nog niet eens een vijfde basislijst eet blijf ik op gewicht :')
Xsnoesje - Woensdag 18 juni 2014 22:55
Hahahaha die reacties
Jullie kunnen een compleet boekwerk uit gaan geven ermee!
Met; 'Eetgestoord ten top' als titel ofzo?
Nee maar even serieus;
Lekker boeiend dat het in verschillende weken gefotografeerd is.
Lekker boeiend of je zin hebt in 1, 2, 6 of 80 bastogne koekjes.
Lekker boeiend of je in het weekend chips eet of doordeweeks.
MENSEN WAAR MAKEN JULLIE JE DRUK OM.
Eet waar je zin in hebt. Luister naar je lichaam dát is gezond! En dat is volgens mij precies wat Scarlet, Nouska en Laura doen.
Danku. :)
@jelle (dit is lisanne) - Woensdag 18 juni 2014 23:05
Ja ik eet idd drie belegde eierkoeken of twee porties schoolkoeken met een mok chocomel! En bij een saucijzenbroodje zou ik eentje met vlees pakken maar ik denk dat je zelf wel door hebt dat een eierkoek wat anders is als een saucijzenbroodje
@Xsnoesje - Woensdag 18 juni 2014 23:14
Je hebt helemaal gelijk!
Mensen haal diep adem en waardeer gewoon dat ze bereid zijn om foto's te maken van hun tussendoortje inplaats van ze te gaan aanvallen met dat het ongezond is! Jij weet zelf wat jij moet eten en dit is wat zij eten en daarmee KLAAR.
@lisanne - Woensdag 18 juni 2014 23:16
Lucky you
Line - Woensdag 18 juni 2014 23:17
Wat ik nog vergeten ben te zeggen in mijn berichtje hierboven

Leuke foto's met lekker eten, bedankt Nouska, Scarlet en Laura :)
Sophie - Woensdag 18 juni 2014 23:33
Leuke blog weer!
Gezien de reacties is het misschien toch een idee om een keer een blog te maken met alle td's van een dag? Geloof dat daar ook al meer om gevraagd is. Lijkt mij ook leuk ter inspiratie. En nee, ik heb geen eetstoornis. :)
anoniem - Woensdag 18 juni 2014 23:35
Scarlet en nouska s tussendoortjes zijn echt te weinig. Je ziet bij hun ook nooit eens een gebakje of zo als td. En koekjes op een bordje? Waarom niet gewoon uit een pak en dan zoveel pakken als je zin hebt? De ene keer vier en de andere keer heb je maar zin in eentje. Net iets te dwangmatig allemaal. Chips eet je toch meestal ook uit een zak? En dan stop je wanneer je niet meerlu st.
@anoniem - Donderdag 19 juni 2014 00:39
Is dit een troll?

Ik zie toch echt een gebakje en een ijsje.

En wat is er gek aan koekjes op een schaaltje? Ik doe ook koekjes op een schaaltje zodat ik niet kruimel (ja oke, misschien ben ik iets te netjes). Maar voor een foto staat dat toch ook veel schattiger?

En hoezo eet je chips uit een zak? Als ik chips als tussendoortje neem doe ik het ook in een schaaltje, anders is die zak in een keer leeg. (En wederom, in een schaaltje zorgt voor een vele leukere foto).
michelle - Donderdag 19 juni 2014 06:58
Jeetje :3 wat een haat en nijd. Lieve mensen. Ik heb van het weekend in 1 dag 2 stukken taart op 0_o *bij wijze van uitzondering* en was er niet van aangekomen hoor. Dus relax alsjeblieft. Heb elkaar lief en laat elkander in waarde. De één heeft genoeg aan 1 koekje en de ander eet er soms 1 en soms 4. Leave it en maak je geen zorgen. Zonde van de tijd.
kind_van_de_Sterren - Donderdag 19 juni 2014 07:17
Wauw... Sommigen denken volgens mij echt dat ze worden opgelicht met de tussendoortjes van deze dames.. Denk eens na, welk gezond denkend persoon zou überhaupt op die gedachte komen? Het is hilarisch

En tja... Soms neem ik een koekje en soms twee, de ene keer heb ik meer honger dan de andere keer, so what?

Leuk blog meiden :)
Nicole - Donderdag 19 juni 2014 07:54
Wauw, wat een reacties zeg. Normaal reageer ik niet, maar nu kon ik het echt niet laten.

Wat een nutteloze discussie eigenlijk. De redactie eet gewoon waar ze op dat moment zin in hebben en zo hoort het ook. En sorry hoor S., maar het slaat helemaal nergens op dat als je 3-4 bastognes eet als tussendoortje, je overgewicht krijgt. Overgewicht krijg je pas als je elke dag veel meer eet dan jou lichaam om vraagt. Dan heb ik het niet over de ADH, maar over elke dag meer eten dat je zo vol zit dat het pijn gaat doen. (En nee, bij herstel van een eetstoornis zijn deze signalen niet betrouwbaar).

Ik hoop dat de redactie al deze negatieve kritiek die ze elke keer krijgen niet te veel aantrekken, want ik vind dit soort blogs best leuk om te bekijken, om ideeën op te doen. Voor dezelfde reden lees ik vaak de reacties, maar daar ga ik maar mee stoppen, want het enige wat ik lees is eetstoornis.

Trouwens, dat de foto's een paar weken oud zijn, zegt niet dat ze dat in die week niet hebben gegeten. Als ze op een dag bijvoorbeeld een eierkoek hadden gegeten en ze hadden daar al een foto van, waarom dan een nieuwe maken?
ellie-x - Donderdag 19 juni 2014 08:28
Jeetje wat een reacties. Volgens mij ging het niet om de hoeveelheden en ook niet om wat ze precies eten, maar lekker td-ideetjes!
Black Rose @xSnoesje - Donderdag 19 juni 2014 08:53
AMEN voor jou! Je hebt helemaal gelijk!
Margrietje - Donderdag 19 juni 2014 09:12
De reacties zijn grappig. En ik doe er lekker nog een schepje bovenop ;). Ik heb soms toch het idee dat bepaalde eetlijst/eetstoornis-achtige gedachte/gewoontes bij sommige redactieleden in het hoofd zit. Hoe kan je een bastognekoek nou echt het lekkerste koekje ter wereld vinden? Ik vind het eerder het meest saaie koekje wat je kan bedenken! Maar goed... over smaak valt natuurlijk niet te twisten...
@Margrietje - Donderdag 19 juni 2014 10:11
Misschien moet je dan eens wat persoonlijke blogs over herstel bij 'leven met een eetstoornis' blogs lezen. De redactie is duidelijk hersteld en dat geeft mij kracht en hoop dat ik dat ook kan.

Wat een gezeur. Zullen we nu met elkaar stoppen met kritiek geven op elkaar en de blog? Het is wel klaar nu denk ik.
H. - Donderdag 19 juni 2014 11:17
Stiekem vind ik de reacties lezen op de blogs het allermooiste :$ haha..
Lieke - Donderdag 19 juni 2014 11:21
Het belangrijkste is om te doen waar je je lekker bij voelt, zonder het gevoel te hebben dat iets "moet". Dat verschilt per persoon en kan je dus ook niet over anderen beoordelen.
Dus om nou te beginnen over termen als 'schranzen' vindt ik persoonlijk nog al disrespectvol. Zeker op een site als deze waar je je "veilig" moet kunnen voelen om open en eerlijk te kunnen zijn.
Lara - Donderdag 19 juni 2014 12:33
Jammer dat zo'n leuke en goedbedoelde blog altijd zo onderuit gehaald moet worden met alle reacties. De redactie van Proud kan er ook voor kiezen om niet meer zulke blogs te schrijven, even dat jullie het weten. Persoonlijk vind ik het ook jammer dat mensen hier hun mening altijd opdringen aan anderen. Wat jou aangeleerd is vroeger betekent niet per definitie dat het goed was of dat het als feit gezien kan worden. Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar er blijft een groot verschil tussen mening en feit en het is jammer dat mensen dat verschil niet lijken te begrijpen.

Super leuke blog, ik vind dit altijd één van de leukste en meest inspirerende eetgerelateerde blogs. Hoop dat jullie je niet tegen laten houden door de reacties en er nog veel meer komen! :)
kind_van_de_sterren - Donderdag 19 juni 2014 13:00
@H: Helemaal mee eens :P
@ Nicole - Donderdag 19 juni 2014 13:10
Lezen is moeilijk, hè? Zou wat zijn als je van dat aantal koekjes meteen overgewicht krijgt. Maar goed, lees het vooral zoals jij het lezen wilt. :)
Nicole - Donderdag 19 juni 2014 13:30
@^^

Zo had ik het begrepen. Zou je misschien willen uitleggen wat je dan wel bedoelde?

Nu ik mijn reactie zo terug lees, staat het er ook niet heel erg vriendelijk. Sorry daarvoor. Dit is een onderwerp waar ik me nogal over kan opwinden en soms komen dingen er dan iets scherper uit dan de bedoeling is.
Ikeaa. - Donderdag 19 juni 2014 13:41
Jeetje, die reacties zijn nog wel het allerleukste eigenlijk - en de blog is al leuk en lekker om te zien :') -

Ik denk dat iedereen, met of zonder eetstoornis, gewoon wat anders gewend is. Bij mij thuis eet iedereen 1 boterham en magere melk als ontbijt en bij de koffie 1 koekje: omdat ze dat gewend zijn. Maar dat betekent niet dat ze graatmager zijn, afvallen en er zo mee bezig zijn. Nee want als er iets anders komt tussendoor, als een stuk taart of een reep chocola, eten ze dat ook gerust op.
Iedereen krijgt iets anders mee van thuis en iedereen heeft een andere behoefte naar eten qua hoeveelheid. De een heeft nou eenmaal meer honger/trek dan de ander. Wat maakt het uit?
En ik lees zo belachelijk vaak dat er wordt gedacht dat Scarlet(/Nouska) nog een eetstoornis zou hebben: stél dat het zo zou zijn (waar ik het absoluut niet mee eens ben maar stel), wat dan nog? Waarom zijn jullie de mensen die hun daar op zouden moeten wijzen? Ik geloof dat ze genoeg levenservaring hebben en genoeg mensen om hun heen die daar prima op kunnen letten. En zij zelf ook.

Zeer jammer dat op zo'n leuke inspirerende blog altijd zulke afkrakende reacties komen. Waardeer gewoon het feit dát ze dit doen, dat ze deze moeite nemen en proberen te hélpen.
Waarom moet er altijd zo'n groot issue van iets kleins worden gemaakt?

Leuke blog Scarlet, Nouska en Laura! Ziet er heerlijk uit :)

x
@ Nicole - Donderdag 19 juni 2014 14:12
Ja, tuurlijk wil ik dat uitleggen. ;-)

Kijk, ik snap dat één keer een heel pak koekjes eten geen probleem is. Maar ik vind het niet normaal om drie keer per dag 3 of 4 koekjes te eten. Hallo? Dan zit je ook zowat aan een pak per dag, en dat elke dag? En ik merk dat dát laatste wel normaal aan het worden is. Niet alleen hier hoor, maar ook buiten op straat. Het lijkt haast normaal om de hele dag te eten. Vind je het dan raar dat ik wijs op dat overgewicht (oprechte vraag)?

Ach, en ik snap dat mensen hier moeten leren normaal te eten, logisch ook. Maar als twee koekjes als 'te weinig' wordt gezien, mwahhh. Mijn ouders zouden me vragen of ik wel goed wijs ben als ik 4 bastognekoeken pak, snap je?

Nou ja, ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. :-)
T. - Donderdag 19 juni 2014 14:56
@S: Is dat niet heel het punt van op gevoel eten? Soms eet je een half pak koekjes en soms maar 1. En zodra je echt op gevoel kan eten dan krijg je geen overgewicht...Ook niet na een 'snack aanval'
Emily - Donderdag 19 juni 2014 16:07
Misschien kunnen jullie (Scarlet, Nouska en Laura) een blog schrijven over o.a de reacties die op dit soort blogs altijd gegeven worden?

Ik merk dat het me mateloos begint te ergeren dat iedereen hier zo'n commentaar op heeft. Iedereen meet hier met twee maten. Wel commentaar hebben op het feit als jullie iets minder/gezonder eten, maar zelf niet eens een taartje of een patatje eten. Dan denk ik: als je zo graag soms een klein tussendoortje als de redactieleden eet, wees dan ook zo'n held om ook de grote maaltijden te eten.
Ik weet dat dit een site voor eetstoornissen is. Been there, done that en ik heb hier zelf ook genoeg ervaring mee, maar hier gaat het wel ver. Ik vind de negativiteit ook echt niet leuk om te lezen.

Misschien zou er dus een blog kunnen komen voor de mensen die hierdoor getriggerd raken (wat ik al erg apart vind) en wat je daar tegen kunt doen. Of een blog over het niet meten met twee maten (wel commentaar leveren op het eten van een klein tussendoortje, maar vervolgens niks zeggen over een frietje tussendoor bij wijze van spreken).

Ik kan me enorm opwinden over de reacties hier en voor alle mensen die steeds zulk commentaar achter laten bij deze eet-blogs: ik hoop dat jullie in het dagelijks leven een stuk minder kritisch en een stuk gezelliger in het leven staan, want het leven wordt er niet leuker op op deze manier. Richt je op jezelf, luister naar wat je lichaam nodig heeft en vecht tegen je eetstoornis. En anders kunnen jullie altijd nog een boek maken over het perfecte eetpatroon (Succes daarmee, want dat bestaat niet).
@ Jelle - Donderdag 19 juni 2014 16:14
Jelle, ik meen jou te herkennen (puur uit je manier van reageren, moet je nagaan) van andere fora, en daar stond je ook al beknd om het zeuren over het feit dat je maar zo weinig kon eten of je kwam al aan, weet je zeker dat je reacties niet meer vanuit die gedachte geschreven zijn?
@ T - Donderdag 19 juni 2014 16:31
Misschien wel, ja. Maar ik blijf van mening dat je ook zelf moet nadenken, en niet klakkeloos moet aannemen dat iets(/een portie) normaal is (en dus wel goed zal zijn), want dat verandert door de jaren heen nogal eens. :-)

Tyrande Whisperwind - Donderdag 19 juni 2014 17:27
Ik ben het ZO eens met H. Ik heb deze blog gelezen toen hij net uitgekomen was maar nu, een poosje later, kom ik nog even terug omdat ik gewoon WIST dat er gigantische discussies zouden zijn :P Heerlijk simpel vermaak dit :P

Desalniettemin hoop ik wel dat de redactie gewoon verder gaat met dit soort blogs met hun foodfoto's. Ik vind het leuk om te kijken en vooral uit de avondeten/lunch/ontbijt (maar ook deze) haal ik veel inspiratie en ideetjes en motivatie.
T. - Donderdag 19 juni 2014 17:51
@s. Natuurlijk moet je niet alles klakkeloos aannemen. Heb ik ook nooit gedaan. Maar ik heb inmiddels wel geleerd dat ik alles klakkeloos aan kan nemen van mijn lichaam zodra het ergens om vraagt. And guess what: ik eet nu alles wat los en vast zit...en ben nog dunner dan voor mn eetstoornis
mamamies - Donderdag 19 juni 2014 17:57
Ik denk dat de redactie enorm goed zijn best doet om een leuke blog te maken voor ons. Iedereen moet meer in zijn eigen "bord" kijken :)

Wel vind ik het ook jammer dat deze tussendoortjes in week-vorm worden gegeven, terwijl je op instagram idd ziet dat ze van verschillende tijdstippen zijn en helemaal niet van 1week. Dat vind ik jammer.

Ook vind ik dat je idd een groot verschil ziet tussen de tussendoortjes van Scarlett & Nouska (die ooit een ES hebben gehad) en dan de tussendoortjes van Laura ( die dacht ik geen ES heeft gehad). Ik vind persoonlijk dat het verschil toch groot is. Maar dat kan aan mij liggen.

Niet dat ik het beter doe, verre van. En deze blog is super inspirerend en helpend voor mij. Ik vind het knap dat de redactie zoiets in elkaar steekt.

Maar ik ben het ook eens met wat van de "negatievere" reacties van de mensen op deze blog. Misschien dat de redactie dit kan verduidelijken? Zou leuk zijn.

Iedereen nog veel sterkte!
Nicole - Donderdag 19 juni 2014 18:21
@S (ik neem aan dat jij het bent?)

Ik had het inderdaad iets anders gelezen. Toch hoeft het niet verkeerd te zijn om zoveel koekjes per dag te eten, als je (instinctief) de rest van de dag het eten erop aanpast. En nee, ik vind het niet raar dat je wijst op overgewicht, maar dat betekent nog niet dat ik vind dat je gelijk hebt. Het verband tussen de hoeveelheid die iemand eet en zijn gewicht(stijging) is niet zo lineair als men je graag doet geloven. Dat is verder geen persoonlijke aanval naar jou toe, want heel veel mensen denken dat dit wel het geval is. Ik kan nu wel gaan uitleggen hoe het wél zit, maar dat zou veel te lang duren. Ik kan je wel naar enkele goed artikelen erover verwijzen, als je eventueel interesse hebt.

Ik denk dat sommige mensen twee koekjes als te weinig zien puur komt doordat bij een eetlijst iets van koek oid + fruit gezien wordt als een tussendoortje. 4 bastognekoeken staan misschien ook wel gelijk aan een volwaardig tussendoortje tijdens herstel, dat weet ik niet. Tijdens je herstel is het denk ik vooral ook gewoon belangrijk dat iemand niet te weinig neemt.

Maar goed, bedankt voor je verdere uitleg!
Diantha - Donderdag 19 juni 2014 18:41
Ik ga echt stuk om al deze reacties lmao, als ik geen es had zou ik nu met een bak popcorn alles lezen. Bij wijze van spreken :')
Sterretje - Donderdag 19 juni 2014 19:03
Ik ben echt helemaal gek van studentenhaver!!!! Vind het echt overheerlijk!! Ik zou het iedere dag als tussendoortje kunnen eten!
Sanne - Donderdag 19 juni 2014 19:09
Die reacties hier zijn ook gewoon grappig ;-) Ik vind het gewoon vermakelijk en vraag me werkelijk af hoe dit voor de redactie is. Stiekem zou ik er heel hard om moeten lachen als ik in de redactie zat, denk ik.
C. - Donderdag 19 juni 2014 19:09
Wat ik me afvraag hè... Waarom komen er altijd enorme discussies onder dit soort blogs? Het is toch leuk om wat variatie te zien en ideetjes op te doen door de tussendoortjes van anderen? Zucht. Stop de discussie nou een keer...
Line - Donderdag 19 juni 2014 19:18
Ik vind dat de redactie nu echt moet ingrijpen!
Want kom op waar gaat het nu over, dit is pure waanzin.
Jose - Donderdag 19 juni 2014 19:30
Het lijkt me heel naar voor de redactieleden om zo in twijfel te worden getrokken terwijl je helemaal niets eetgestoords laat zien en ook geen eetstoornis meer hebt. Mensen hebben duidelijk zelf meer problemen met eten dan jullie. Ik zie ook de andere tussendoortjes blogs en zie dan vooral veel variatie, geen verschillen tussen laura en nouska en scarlet. En ook geen eetgestoorde dingen. Je kunt trouwens niet aan een foto zien of iemand eetgestoorde dingen denkt of niet. Laten we ze dus maar gewoon op hun woord geloven. Dat lijkt me het meest waarschijnlijke om te doen. Eet wat je wilt eten en inspireer ons vooral met leuke voorbeelden en jullie verhalen over herstel!
T. - Donderdag 19 juni 2014 19:31
Weet je waar deze discussie me aan moet laten denken: Aan de tijd dat de KIB nog in de Ursula bestond. Iedereen die elkaar 24/7 aan het bespioneren was en overal hun eigen (eetgestoorde) ideeën over had...om vervolgens zo snel mogelijk naar de leiding te rennen en te vertellen 'aaaah (naam) heeft een koekje te veel (of te weinig) gegeten....
Koffie - Donderdag 19 juni 2014 19:36
Ik vind het een erg leuke blog!
Het laat zien dat niet elk tussendoortje supergezond moet zijn etc. Waar ik vaak bang van ben is als ik meerdere dagen 'ongezonde' tussendoortjes heb, want dat mag toch niet, want het mocht toch maar 'af en toe' ongezond zijn en niet bijna altijd?
Maar als ik dan dit zie denk ik, oef, zie wel dat dat kan om ook vaker te snoepen:) en dat werkt motiverend.

Het is duidelijk een veelbesproken blog, dat moet kunnen. Al maken veel reacties me onzeker als dit bv teveel zou zijn etc.. dan voel ik me snel een veelvraat etc.. Dat kwetst, maar dat is dan weer een werkpuntje bij mezelf.
@ T & @ Nicole - Donderdag 19 juni 2014 23:43
@ T: Dat is 't belangrijkst, luisteren naar je lichaam. :-)

@ Nicole: (ja ik ben S.): Ik heb er ook meer over gelezen, maar tja, ik kan me nauwelijks voorstellen dat het niet ook (deels?) te maken heeft met wat je eet. Als leek kom je daar toch niet uit, denk ik...

En dat je tijdens je herstel genoeg moet eten, ben ik helemaal met je eens, ik heb in die periode ook alles gegeten wat los en vast zat.
jelle - Vrijdag 20 juni 2014 12:47
Hilarisch, deze discussies. Tegelijk ook triest dat er zoveel wantrouwen is. Als je het niet normaal vind om vier koekjes te eten, omdat je er thuis nooit meer dan 1 mocht, wordt dat direct door sommig mensen uit zn verband gerukt. Het zou dan vanuit de eetstoornis komen. Zelfs de redactie wordt bekritiseerd. Stee liever energie in je eigen genezing, zou ik zeggen
Anoniem - Vrijdag 20 juni 2014 16:58
Misschien een volgende keer de reacties uitschakelen? Het is en blijft een super leuke blog, alleen altijd dat commentaar maakt het minder leuk.
Roos - Vrijdag 20 juni 2014 19:39
Lieve mensen, het hoeft niet eetgestoord te zijn als het je ergert dat er gedaan wordt alsof het in één week plaats vindt, terwijl dat overduidelijk níet het geval is.
Het gaat om het principe dat niet de volledige waarheid weergegeven wordt.
Wanneer er op het nieuws iets wordt gepresenteerd als nieuws van vandaag terwijl het een week oud is zou ik het net zo vervelend vinden.
En ik begrijp ook wel dat je wel eens vergeet een foto te maken, maar vertel dan simpelweg wát je hebt gegeten zonder foto, of vermeld dan in ieder geval bij de hergebruikte foto dat hij van eerder is en weer van toepassing.
Aan de bronvermeldingen zou sowieso wat harder gewerkt kunnen worden op deze site.

Verder mooie foto's, het ziet er lekker uit!


Paula - Vrijdag 20 juni 2014 20:23
Lekker allemaal

@roos onzin, er staat nergens dat het een aanengesloten week is. Dan nog, ze eten dit toch, zeur niet zo over niks en werk eerst aan jezelf, heb je meer aan.
Callingnewyork - Vrijdag 20 juni 2014 23:25
Gieren, dit! Ik kom elke dag opnieuw kijken voor nieuwe reacties. Gratis en voor niets puur entertainment;)
dees - Zaterdag 21 juni 2014 12:34
Sommige mensen hier zijn echt zeikerds.
Als je gezond eet is er niks mis mee om wat lekkers te nemen!
@ roos - Zondag 22 juni 2014 02:31
Juist eens met roos, het is een heel verschil of je bijv. 3x per week taart eet of dat je dat verspreid ovet een paar maanden.
Ik vind het zelf niet fijn dat dan wordt gedaan alsof dat wel in een week zou zijn.
michelle - Vrijdag 27 juni 2014 22:14
Voor jullie info: nouska heeft al 2x gefilmd wat ze over een hele dag gezien eet en doet. Dat verschilt niet met de td die je hier ziet. Miss moeten jullie dat eens bekijken.
Lee - Zondag 21 september 2014 16:36
Waar komt de beker van Scarlet vandaan? Hij staat op de foto bij dinsdag en zondag. Ik zoek al een tijdje zo een beker en ik zag hem bij Scarlet staan. Waar kan je deze kopen?