Vegetarisch saucijzenbroodje van Valess review
Toen ik afgelopen weekend boodschappen deed bij Albert Heijn zag ik in het schap met vegetarische producten ineens een pakje met twee vegetarische saucijzenbroodjes. De verpakking was van het merk Valess. Ik had dit nog nooit eerder gezien! Op de Facebookpagina van Valess zie ik nu ook staan dat de broodjes er liggen sinds afgelopen weekend! Ik heb dus echt de primeur. Zonder enige twijfel heb ik de broodjes gekocht. Ik was vroeger dol op saucijzenbroodjes.
Als ik vroeger bij de bakker of een lunchroom iets mocht uitkiezen, nam ik bijna altijd een saucijzenbroodje. Toen ik eenmaal vegetarisch ging eten, was dit feest voorbij. Ik was dus razend benieuwd of deze vegetarische variant het zou halen bij de echte vleesvariant.
Twee broodjes kosten 1,99 euro. Dat vind ik helemaal niet duur. Ik kan me herinneren dat een saucijzenbroodje bij de Hema rond de 1,50 euro kost. De verpakking ziet er vrolijk en wat nostalgisch uit met dat paarse ruitje.
Op de voorkant van de verpakking staat vermeld dat ik de broodjes 6 tot 8 minuten in de oven moet doen op 180 graden.
Eenmaal een paar minuutjes in de oven, beginnen de saucijzenbroodjes heerlijk te geuren, precies zoals ik dat ken van de echte broodjes. Ze worden nog iets goudbruiner in de oven dan ze al waren. Na 8 minuutjes haal ik ze uit de oven en leg ik ze op een bordje.
De vulling van het vegetarische saucijzenbroodje is in tegenstelling tot de vleesvariant niet bruin maar wit met wat wit gemeleerde saus.
Ik ben direct verkocht als ik een eerste hap neem. Dit smaakt exact zoals ik me een saucijzenbroodje kan herinneren van vroeger! Wat ontzettend lekker! De binnenkant is smeuig en kruidig en smaakt perfect.
Ja, ik ben super enthousiast over dit vegetarische saucijzenbroodje, maar dat mag inmiddels wel duidelijk zijn! Het is ook prima geschikt voor mensen die wel vlees eten, maar af en toe willen kiezen voor een vleesvervanger.
Kortom: ga het proberen & geniet ervan!
Gerelateerde blogposts
Reacties
Ben heel benieuwd
klinkt echt goed!
Hee Scarlet, ik zag gister in de AH soort flesjes 'melk' van Mars en nog een variant staan bij de soyamelk producten. Ik weet niet of het nieuw is, maar ik dacht 'ik vertel het even, voor het geval dat!' Had het nog nooit eerder gezien namelijk.
Gelukt dus bij deze.
Ik sluit me aan bij jullie mmening.....
Gevraagd bij de albert heyn hier.. maar daar werd ik uitgelachen om mijn vraag
of ze die ook verkochten! Verder zoeken dus
Wanneer je de specifieke kruiden van de nieuwe "Verse Worstjes" van Valess zou weglaten, dan zou dat worstje qua structuur en mondgevoel perfect in een saucijzenbroodje passen.
Ik zal ze vandaag gaan testen aan zo'n 200 proevers, we zullen zien of je gelijk hebt... Zelf ben ik ook erg benieuwd naar de smaak. Ohja, bij appie mag je vandaag en morgen proeven...
Dus zeg maar, smaak is goed!
@Marloes: inderdaad, de broodjes van de vegetarische slager vind ik ook veel lekkerder. Wel jammer dat ze zo zout zijn. Dat vindt mij omgeving ook wel, maar wij eten zoutarm.. Ik laat ze nu ontdooien en gebruik half de vulling en half hun gehackt.
Het scheelt overigens wel om die van valess langer te bakken dan 8 minuten.
Het wordt vind ik tijd dat ze de kruiden voor saucijzenbroodjes los, dus ook zonder zout, gaan verkopen. Wie 'ze' zijn maakt mij niet uit voor de mieren-eh ...liefhebbers. (zoals ik)