9 redenen om naar de WEDAD te komen

Aanstaande zondag, 2 juni, is het zover: World Eating Disorder Action Day, oftewel de WEDAD. De dag waarop wereldwijd stil wordt gestaan bij eetstoornissen. In Nederland doen wij dat met onze paarse shirts in het groene Park Sonsbeek in Arnhem. Het belooft een prachtige dag te worden en daar wil jij bij zijn! Waarom? Hier zijn 9 redenen. 

1. We kunnen elkaar ontmoeten

Iedereen die op wat voor manier dan ook met een eetstoornis te maken heeft, is welkom op de WEDAD. Of dat nou is omdat je er zelf een hebt (gehad), een dierbare hebt die een eetstoornis heeft, omdat je het tegenkomt in je werkveld of omdat je er op wat voor manier dan ook mee in aanraking bent gekomen – op deze dag komen we allemaal samen. Zie elkaar, ontmoet elkaar en weet dat je niet alleen bent hierin. Of je nou veel mensen spreekt of gewoon stilletjes meekijkt met het programma, het gevoel van samenzijn overheerst op deze dag. De reacties op voorgaande jaren hebben ons geleerd dat dit enorm veel steun en kracht biedt. En jij bent meer dan welkom!

2. We vieren het 15 jarig bestaan van Proud2Bme en lanceren onze nieuwe website

Dit jaar is de WEDAD voor ons platform extra bijzonder. We vieren op deze dag namelijk ook ons 15-jarig bestaan. Al 15 jaar lang is er elke dag een mogelijkheid om te chatten en wordt lief en leed gedeeld op ons forum. Dat maakt ons behoorlijk PROUD! Op naar minstens nog 15 van deze waardevolle jaren. En dat gaan we doen met een gloednieuwe, toekomstbestendige website en huisstijl, die we ook op deze dag gaan lanceren. Vier je het met ons mee? 

3. Inspirerende sprekers en mooie muziek

Het programma zit bomvol inspirerende optredens waar je rustig zittend in het gras naar kunt luisteren. Er zullen sprekers zijn die delen over hun eigen ervaring met eetstoornissen en muzikale performances die steun, kracht en plezier brengen; denk bijvoorbeeld aan Sylvia Aimee, die ook ons Proudlied heeft geschreven en gezongen.  

4. Een optreden van Psychisch Gestoord Producties

Eerlijk is eerlijk, wij zijn fan van dit muziektheater-duo. Herkenning, humor, kracht en kwetsbaarheid komen allemaal samen in hun shows. We kijken maar wat uit naar hun optreden op de WEDAD.

5. Gezellig kletsen met hulporganisaties

Het benaderen van een hulporganisatie kan best spannend zijn en formeel voelen, maar de waarheid is dat we allemaal mensen zijn. Op de WEDAD staan verschillende hulporganisaties met een informatiestand, waar je ook gezellig een praatje kan maken of je vragen kunt stellen.

6. Leuke activiteiten en je T-shirts en tasjes bedrukken

Van inspirerende workshops tot creatief boekenleggers knutselen; er zal van alles te doen zijn op de WEDAD dit jaar. En zeker bij onze stand! Iets waar wij persoonlijk erg naar uitkijken is dat Sanne Boekel ons team weer komt versterken. Zij biedt de mogelijkheid om je eigen T-shirt of linnen tasje te bedrukken met een exclusief design van ons nieuwe logo. Neem dus vooral iets mee dat je wil bedrukken!

7. Armbandjes maken (en ruilen)

Alle Swifties verzamelen!! Nooit waren vriendschapsarmbandjes zo populair. Maak en ruil ze bij onze stand. En pssst, ook als je eigenlijk meer van andere muziek houdt, is zo’n armbandje een mooi gebaar. Zo neemt onze eigen Daniël een stapeltje mee uit Guatemala. Daar is het uitwisselen van armbandjes al sinds jaar en dag een manier om je vriendschap te bezegelen. Omhouden tot ze door slijtage vanzelf afvallen, is daar het devies.

8. Je hoeft niet alleen te gaan!

We hebben begrepen dat er wat mensen zijn die graag naar de WEDAD en het 15-jarig proud feest willen komen, maar het spannend vinden om alleen te komen of niet goed de weg weten vanaf het station. Daarom zullen er wat mensen van het team rond 12.15 uur bij het station wachten, voor iedereen die met ons mee wil lopen vanaf daar naar het evenement. In dit topic op het forum lees je er meer over. 

9. Wij vinden het ook spannend

En eh, even voor de goede orde: wij vinden het superleuk, maar ook heel spannend om Proudleden in het echt te ontmoeten. Dus laat de spanning je niet tegenhouden, want daarin zijn we ook allemaal gelijk. We vinden het alleen maar superleuk als je even ‘hoi’ komt zeggen of een praatje komt maken. En weet je: ook daar mag je anoniem blijven. Je hoeft niet te zeggen wie je bent (maar het mág natuurlijk wel).

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden! 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

15 reacties op “9 redenen om naar de WEDAD te komen”

 1. Reden 10 koekjes van snufkin haha

  1. hahaha perfect! mooie toevoeging! Tot zondag 😀

 2. Nummer 1 is mijn hoofdrede!
  Dit lieve redactieteam dat elke dag voor ons klaarstaat ontmoeten 🙂
  Jullie zijn toch een beetje mijn helden.

  Liefs!

  1. Je bent zelf een held! Tot zondag! ♥

 3. Zooooo spannend en vast zooooo leuk! Ik kijk ernaar uit! Graag tot zondag!

  1. Leuk dat je ook komt! Tot dan 😀

 4. Reden 11:
  NIJNENMANS Komt ook! Met mij mee iig! Tot zondag!

  1. Wat leuk dat je Nijnemans meeneemt! Tot zondag ♥

 5. Ik vind het heel spannend maar ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.

  1. Ah begrijpelijk dat het spannend is! We gaan er een fijne middag van maken ♥

 6. Ik ben erg benieuwd naar alles en iedereen. Hopelijk zal mijn man het ook leuk vinden samen. Tot Zondag!!

 7. ik kan er helaas niet bij zijn, maar ik kijk uit naar de video!
  bij een kraam van weet hangt mijn brief!

  ik hoop dat jullie goed weer hebben!

 8. Ik kom misschien ook same met mijn vriend

 9. Whoooooeeee

 10. Ik wens jullie veel plezier bij de WEDAD, mijn WEDAD t-shirt was helaas te laat thuis anders had ik deze zondag ook in Thailand gedragen.

  Groetjes Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *