Mentos Choco Caramel

Mentos ken ik eigenlijk vooral van de pepermunt en fruit snoepjes. Deze kreeg ik wel eens mee op schoolreisje. Ook had je van die kleine rolletjes, die wel eens op kinderfeestjes getrakteerd werden. De snoepjes zijn keihard en hebben een taaie, zachte binnenkant die smelt. Ik vind ze erg lekker. Maar van chocolade houd ik ook! Mentos heeft daar blijkbaar iets op bedacht, want we kwamen een bijzondere smaak tegen bij Jumbo. Namelijk Mentos Choco & Caramel!

Ik heb deze twee smaken maar eens geproefd, want ik was wel benieuwd. De rolletjes ziet er een beetje anders uit. De kleuren zijn natuurlijk aangepast aan de smaak en doen me nu een beetje denken aan Rolo. Er is een smaak met witte chocolade en karamel en melkchocolade met karamel. Ik ben benieuwd!

Mentos Choco Caramel (Melk)
De snoepjes zitten in een rolletjes, zoals alle andere Mentos snoepjes. Er zitten er 9 in een rolletje. Ik weet even niet of dit hetzelfde aantal is als bij de andere smaken Mentos. De snoepjes zelf zijn iets dikker van formaat, heb ik het idee. Ze zijn zacht en ‘taai’ als je er op bijt. Ik verwachtte, net als bij andere Mentos, een keiharde buitenkant, maar dat is niet zo. Ook verwachtte ik de karamel aan de binnenkant, maar in het karamel snoepje zit juist de chocolade.

Ik vind dit snoepje het beste te omschrijven als een omgekeerde Rolo. De karamel is alleen wat minder ‘karamel’-smaak, maar wel heel erg lekker. De chocolade die erin zit smaakt ook goed. Ik lust er nog wel een!

Mentos Choco Caramel (Wit)
Ook dit snoepje ziet er een beetje hetzelfde uit als de andere smaak Mentos Choco alleen is hij lichter van kleur. Deze smaakt veel meer naar karamel dan de andere. Heel erg lekker. De witte chocolade maakt wat meer plek voor karamel smaak en dat vind ik erg lekker. In de binnenkant zit een klein beetje witte chocolade, hmmm. Een leuke variat en net even wat anders dan de karamel snoepjes die ik al kende. 

Wil de deze Mentos ook eens proberen, dan kun je deze vinden bij Jumbo en de Appie voor 1,79 euro per drie stuks. Toen wij ze kochten waren ze in de aanbieding voor 1 euroknaller bij Jumbo. 

Ken jij deze al of wil je ze graag proberen?

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

36 reacties op “Mentos Choco Caramel”

 1. Lijkt me lekker, ga ik proberen!
  Ik denk dat het een beetje hetzelfde is als Meller snoepjes.
  Het aantal is niet gelijk, want normaal zitten er 13 snoepjes in een mentosrol.

 2. Ik heb ze ook gehad, en wat just me zegt: ik dacht ook meteen aan een meller!

 3. Klinkt lekker. Allebei eigenlijk wel. Dus dan is het nog lastig welke ik als eerste zou willen proeven. Is het wel zo dat er geen menthos/minty smaak meer aan zit? Want dat lijkt me eigenlijk met die combinatie niet lekker.

 4. Heb zooo een mint idee bij mentos dat ik elke keer als ik deze zag, dacht: ieuhw lijkt me niet lekker. Maar ik denk als een ander merk ze had uitgebracht, ik ze mischien al wel had gekocht haha. Misschien toch maar ooit proberen dan:D

 5. Volgens mij is dit gewoon hetzelfde als die Meller snoepjes…

 6. Klopt, deze heette eerst gewoon meller & meller white. Ze zijn precies hetzelfde šŸ™‚

 7. Weet je zeker dat je niet Meller ipv Rolo bedoelt?

 8. Eerst heetten ze inderdaad Meller…. Maar ze zijn veranderd van naam.

 9. Ik had de bruine versie al getest en was heerlijk!!!

 10. Heb de bruine versie hele lange tijd geleden paar keer gehad, erg lekker.

 11. Ze zijn 1000x lekkerder dan Meller. De verbeterde versie volgens mij. Alleen belachelijk verslavend…

 12. Wat een sperige rommel. Het is erg taai en heeft een te sterke onnatuurlijke (Chemische) caramelsmaak. Onbegrijpelijk dat iemand dit lekker vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *