How to love your curves

Er zijn miljoenen redenen om van je lichaam te houden en toch vinden veel vrouwen het lastig om deze argumenten te geloven. Ook als je geen platte buik, cup C, lange benen en een smalle taille hebt mag je trots zijn op je lijf! Laten we eens kijken naar de positieve kanten van dat vrouwelijke lichaam!

 Reden 1: Gevulde Jeans
Je denkt misschien: wat is daar nou positief aan? Maar feit is dat vrouwen met vollere billen beter in hun jeans passen. De jeans slobbert niet zo snel en door de vollere vorm van benen, billen en heupen zitten spijkerbroeken vaker goed en ben je dus sneller geslaagd!

 Reden 2: Lekker loopje
Wist je dat vrouwen met curves vaak een mooi loopje hebben? Meestal omdat deze vrouwen meer rechtop lopen en wanneer ze geloven in hun lijf, ze zelfverzekerd rond paraderen! Wiegen met die heupen!

 Reden 3: Zandlopers
Heb je een zandloper figuur, wees dan trots. De meeste mannen eren vrouwen om hun borsten, taille en heupen. Heb jij een zandloper figuur, wees dan niet onzeker maar show it! Juist wanneer je die zekerheid uitstraalt komt je lichaam alleen nog maar mooier uit!

 Reden 4: Groot of klein
Heb je veel rondingen of grote rondingen ook dan mag je er trots op zijn. En ook wanneer je niet zo heel veel rondingen hebt, maar wel bijvoorbeeld blij bent met je ronde billen of je borsten! Geniet van je rondingen, in welke mate je ze ook hebt!

 Reden 5: Curvy is iets anders dan dik
Heb je ronde vormen, bolle billen of brede heupen? Dit heeft niet perse te maken met vet. Ook wanneer je gewoon af en toe lekker sport en gezond eet kun je deze vormen hebben. Dit heeft te maken met je lichaamsbouw of spiermassa. Van spieren hoef je namelijk echt niet perse een plank te worden. 

Noem jezelf daarbij niet dik, maar curvy of vrouwelijk. Dik is een negatief woord voor veel mensen. En dat je rond gevormd bent of een voller figuur hebt, betekent niet meteen dat je te dik bent!

 Reden 6: Mannen houden van rondingen
Het gaat niet alleen maar om de mannen, maar ben je onzeker tegenover je vriendje, die ene leuke jongen of je man, vrees dan niet. Mannen houden van rondingen, dus hou van je curves!

 Reden 7: Hou van je lichaam
Eén van de redenen om meer van je eigen lichaam te gaan houden is omdat het je zelfvertrouwen geeft. Ben jij trots op wie je bent, durf je jezelf te laten zien en kun jij jezelf accepteren met je plus- en minpunten dan voel je je veel zekerder. Dus maak je niet druk over dat buikje, die putjes in je billen, de vorm van je borsten of je bovenbenen. Dat heeft 90% van de vrouwen! Jij bent wie je bent. Als je dat accepteert loop je als een zelfverzekerde verschijning voorbij!

 Reden 8: Laat jezelf zien
Verhul je rondingen niet in wijde kleding, losse broeken of lange shirts. Je mag er zijn en juist omdat die rondingen mooi zijn, mag je ze ook laten zien. Ga eens lekker shoppen en koop die lekkere strakke jeans, dat taillerokje en die hoge hakken!

Tip: ASOS Curve is een super leuke collectie voor vrouwen die wat rondere vormen hebben. Je kunt er gemakkelijk bestellen en je hebt het snel in huis. 

 Reden 9: Sexy
Er zijn ontelbaar veel celebs die pronken met hun rondingen. De meest sexy vrouwen op aarde hebben rondingen. Neem bijvoorbeeld Beyonce, Kim Kardashian, Marilyn Monroe of Kate Winslet! 

Hou van je rondingen, ze mogen er zijn. Leer ze te zien als iets positiefs en niet iets waar je eeuwig een strijd tegen moet voeren.

Be Proud of Your Curves!

Foto1: ASOS blousje
Bron artikel: Allwomenstalk 

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

57 reacties op “How to love your curves”

 1. Ik heb redelijk ronde billen, maar moet daardoor veel moeite doen om in een skinny jeans te passen, ik ben er niet zo trots op.

 2. ik droom er echt van om wat rondere vormingen te hebben! Ik heb zo’n vreselijke platte kont, echt niet mooi in geen enkele jeans..

 3. Weet je wat ik zo jammer vind, dat de vrouwen met rondingen alleen mooi worden gevonden als ze overal rondingen hebben, dus EN grote billen EN grote borsten… kijk maar naar al die “vollere” celebrities die zijn ook vol op de juiste plekken. Ik heb een volle kont waar ik ja echt wel blij mee ben, maar heb bijna geen borsten, wat het verhoudingswijs een beetje raar maakt. Ja doordat ik altijd een flinke push up bh draag, klopt het wel weer, maar toch. Dat valt mij echt op in al die curve reclames en curve modellen…. zo zie je maar weer.

 4. hm, hoe vaak ik het ook lees, ik blijf mijn olifanten heupen echt haten..

 5. Ik had (voor mijn ES) rondingen; een echt zandloperfiguur… maar vond het vre-se-lijk bij mezelf, terwijl ik het bij anderen wél mooi vind.
  Nu ben ik ‘figuurloos’… en ben ik bezig met aankomen… maar ik wil echt niet meer terug naar mijn curvy-lichaam..

 6. Ik heb een vrij ‘plankerige’ bouw …
  En niet alle mannen vinden dat meteen minder dan curves.

  Geen slecht artikel, maarrr…. Niet zo over een kam scheren

 7. thankyouuu

 8. Ben even heel blij met deze blog!! Ik keek in de spiegel, ,bedacht me dat ik eigenlijk best wel mooie billen heb 🙂

 9. Fijn artikel!

 10. Inderdaad Vera, even een lekker momentje mijn heupen en (kleine maar mooie) borsten en billen bewonderd in de spiegel

 11. Goed artikel alleen na een poging iets positiefs te zoeken haat ik mijn figuur nog steeds. Het is echt helemaal uit verhouding V-e-r-s-c-h-r-i-k-k-e-l-i-j-k.
  En hahaha daar kan ik 4 a4’tjes vol over schrijven alleen daar ga ik me vast niet beter door voelen.

 12. Wat een vrouw het sexiest maakt is zelfvertrouwen, of ze een spriet of stevig is. En ja, zo simpel en cliché is het, dat is uiteindelijk wat mannen of vrouwen willen!

 13. Ik ben ook totaal niet in verhouding…
  Ik heb een platte kont, maar wel (veel te) volle borsten.
  Borsten die helemaal niet bij me passen (ook omdat ik aan ballet doe, ooit een ballerina met grote borsten gezien?)
  Ik haat ze en schaam me voor mijn borsten, ook al weet ik dat ik er trots op moet zijn en dat er veel vrouwen een moord voor zouden doen..

 14. Ik heb flinke rondingen zeg maar, vind het vreselijk..
  Ik kan niet achter de stelling staan van het mooi vinden..
  ik vind het echt vreselijk bij mezelf

 15. Positief berichtje:-) Alleen jammer dat die ASOS-curvelijn dan meteen weer plussize is (hier vanaf maat 46). What happened to normal?

 16. oke, je kan dus ook curvy zijn met een normale kledingmaat.. curvy betekent niet gelijk dat je plussize bent…

 17. Dames, laat nou alstublieft die gedachten varen dat het niet hebben van curves onaantrekkelijk is. Er zullen best wel mannen zijn die dat heerlijk vinden, maar heel veel mannen (misschien wel het overgrote deel) is gek op wat meer rondingen. En vertel nou eens eerlijk. Als een man je een tikkie op je achterwerk geeft, wat heb je dan liever, pijn in je botten of een tintelend gevoel in het zitvlees?

 18. Helemaal mee eens wat is er zo lekker of mooi aan zo,n strijkplankmodel?Die kan alleen maar door de strijkbout opgewarmd worden,hè!Wat is er mis met een beetje houvast?Een man wil toch zeker met een vrouw in bed liggen,en niet met een kleerhanger!
  (Sommige hebben een ziekte,die bedoel ik dus ook niet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *