Het mooiste avontuur van mijn leven

In augustus is het grootste en mooiste avontuur van mijn leven begonnen; ik ben mama geworden van Flip. Een heel erg lief, klein ventje dat lekker groeit, heerlijk naar me kan lachen en ons ondertussen wallen tot op onze knieën bezorgt. Wat bijzonder dankbaar en verwonderd ben ik dat ik dit mee mag maken…

Echte liefde vinden en een kindje krijgen zijn mijn grootste dromen geweest en iets waarvan ik op bepaalde momenten in mijn leven wel eens heb gedacht dat het misschien wel nooit meer zou gebeuren. Ik heb dan ook zeker versteld gestaan van hoe ver je blijkbaar kan komen in herstel. Ik dacht wel eens dat ik toch nooit meer beter zou worden. Ik heb gevochten en echt alles gegeven en mag nu aan het moederschap beginnen zònder eetstoornis, mèt een rugzak vol zelfkennis en ervaringen om nieuwe uitdagingen mee aan te gaan en te blijven staan als het leven even heel moeilijk is. 

baby

Ik heb tevens met die nare, maar uiteindelijk geslaagde overwinning iets moois mogen teruggeven; ik heb mijn ervaring voor Proud2Bme in mogen zetten om mensen te helpen weer een beetje te durven geloven dat herstel mogelijk is… 

Zes jaar geleden is het allemaal begonnen. Een vacature, een ontmoeting, een begin. De start van een leerzame periode in mijn leven waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen en veel mensen heb mogen ontmoeten, aanmoedigen en inspireren. Inmiddels, ruim zes jaar later is er een einde in zicht gekomen. Ik neem afscheid van Proud2Bme. Ik stop.

Jullie mogen best weten dat ik het daar wel even moeilijk mee heb gehad. De keuze om te stoppen bij Proud2Bme betekent veel voor me. Het is een baan waarin ik mezelf heb gegeven. Iedere werkdag werd ik meegenomen in verhalen, gedachtes en worstelingen van mooie mensen. Herkenning, een stukje eigen verwerking van mijn verleden met een eetstoornis en mijn brandende passie voor mensen die dit zelfde gevecht moeten en moesten voeren. Mijn hart zit in Proud2Bme. 

Ik heb altijd geweten dat mijn werk voor Proud2Bme eindig zou zijn. Het zou een keer ophouden, het zou een keer te ver van me af komen te staan, op raken. Als het goed is tenminste. Zo voelde ik dat. Dat dit punt nu (al) aangebroken is, voelde als een relatie waarin je merkt dat het niet meer werkt, niet meer wordt zoals het was en die je na steeds toch nog proberen besluit uit te maken. Mijn liefde is niet op, maar mijn toekomst ligt niet hier. Er komt een punt achter mijn verhaal. Een punt die ik zelf al 8 jaar geleden achter mijn eetstoornis heb gezet, maar die ik nu ook mag gaan zetten onder mijn werk dat over mijn verleden met een eetstoornis en de overwinning hiervan gaat. 

Het is goed zo. Heel goed. 

Ik heb zoveel mooie dingen kunnen doen en via Proud2Bme, zoveel mensen kunnen bereiken die hetzelfde mee moesten maken als ik. Ik ben dan ook meer dan Proud. Van blogs tot video‘s en van forumberichten tot gesprekken in de chat. Van interviews in tijdschriften tot voorlichtingsavonden en workshops en van e-mailcontact tot ontmoetingen bij Proud2Meet. Ik heb het allemaal met liefde gedaan, ervan genoten en mezelf erin gegeven. 

Ik ga Proud2Bme vast enorm missen. Niet alleen mijn werk en collega’s en de betrokken groep vrijwilligers, maar vooral ook jou. Ik ben zo ontzettend veel mooie, lieve mensen tegen gekomen in dit werk. Mensen waarin ik de definitie van hoop zag. Onzekerheid en pure angst, maar een nog sterker verlangen naar liefde, vertrouwen en een lichtpuntje in het donker. Mensen zoals jij die vreselijk worstel(d)en met het leven, maar het toch willen leren leven. Ik heb in zoveel ogen van meiden die ik ontmoette die fantastisch sterke kracht mogen zien, terwijl zij het zelf soms nog niet voelde. 

baby

Ik ben jou tegengekomen, die me aansprak op de gang onderweg naar therapie. Ik heb jou ontmoet, die ik bij een Proud2Meet sprak over je twijfels over hulp en je later mogen herinneren en bevestigen in je herstel. Ik heb jou een beetje leren kennen, die in haar dagboek haar gevoelens en gedachtes met ons deelde. Maanden later op een informatie avond heb ik met tranen in mijn ogen die van jouw moeder mogen zien, omdat het inmiddels zo goed met je ging en we zo blij voor je zijn. Ik heb jou, die ik helaas nooit in het echt heb kunnen ontmoeten, hier en daar toch nog mogen ondersteunen.

Ik heb jouw vragen beantwoord die je stelde in het topic ‘Vragen aan de ervaringsdeskundige’, jouw verhaal mogen lezen en samen met jou mogen zoeken naar handvatten om uit dit stomme, diepe dal te komen. Wat jou, net als (gelukkig) veel andere meiden en jongens, uiteindelijk lukte! Ik heb geprobeerd te doen wat ik kan, omdat ik in je geloof en blijf geloven, ook als ik niet meer werk voor Proud2Bme. Blijvend, krachtig herstel is en blijft mogelijk, ook voor jou. 

Trots ben ik, op alle mensen die hier komen. Die dit lezen, die nieuwsgierig blijven zoeken naar antwoorden op hun vragen rondom herstel, die mij hebben gevolgd de afgelopen jaren en die stapjes zetten, grote en kleine. Herstel is groot, moeilijk, maar ondanks dat en ondanks het onmogelijke gevoel is het  mogelijk! 

Bedankt voor je openheid, de lieve berichtjes, kritische vragen en alles wat ik door jou heb mogen leren en zien. Dankjewel. Zet hem op en heel veel liefde! Je kunt meer dan je denkt. 

“Leer echt leven. Als je écht kan huilen, kan je ook pas écht lachen. Leef met je armen wijd open. Het doet soms ongelofelijk veel zeer, maar zorgt er ook juist voor dat je klaarstaat om al het mooie met beide armen wijd open in ontvangst te nemen.” – Nouska

Liefs

Fotografie: Jazzy Hartog

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

334 reacties op “Het mooiste avontuur van mijn leven”

 1. Wat een mooie blog Nouska !
  En prachtige foto’s!!!

  Heel erg bedankt voor alles wat je hier hebt gedaan en hebt gezegd. Heel veel succes en geluk in de toekomst.

 2. Prachtig!

 3. super mooie afscheid!
  ik vind het heel jammer dit te lezen maar ik snap je echt heel goed
  een nieuwe wereld is voor je opengegaan en ik hoop heel erg dat je veel plezier gaat hebben in de toekomst! super veel plezier en succes, bedankt voor alle keren dat je een blog schreef, een video op nam en antwoordde op vragen van iedereen 🙂
  veel geluk!

  groetjes, Astrid123

 4. Dit is het allermooiste van de wereld, vandaag. Ik moet vanbinnen huilen, zo’n ontieglijk schoon gevoel van “Het komt goed”. Bedankt, lieve Nouska. Ik wapper met mijn vleugels voor jou. En voor mij en iedereen. Je betekent veel.

 5. Nouska, ten eerste van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon. Ik hoop dat de zwangerschap, bevalling en nu zo de eerste maanden goed zijn gegaan. Het verbaast me niet dat je stopt bij Proud2BMe. Je staat nu aan een nieuwe periode in je leven en ik kan me voorstellen dat het werken bij Proud niet meer helemaal in deze periode past. Maar ik snap ook zo goed dat dit een afscheid is dat best zwaar valt. En we gaan je missen! Jouw blogs vond ik altijd de fijnste, je hele persoonlijkheid en de rust die je uitstraalt vind ik enorm inspirerend. Dank je wel voor de lessen die je ons geleerd hebt, de wijsheid die je hebt gedeeld, het vertrouwen dat je altijd in ons hebt gehad, en nog steeds. Ik wens je alle goeds toe in deze nieuwe fase in je leven. Dat je een fantastische mama bent weet ik nu al. Dag Nouska, en toitoitoi!

 6. Je heb heel veel betekend voor de mensen op proud en ook voor mij!
  Een voorbeeld, weten dat het goed kan komen. De manier zoals je in het leven staat is gewoon mooi en inspirerend.
  Het allerbeste nouska en bedankt voor je tijd op proud!

 7. Gefeliciteerd met Flip!!

  Jammer Nouska, maar tegelijkertijd kan ik me ook heel goed voorstellen dat je niet de rest van je leven bezig wilt zijn met je eetstoornisverleden en verder wilt kijken. Succes met je toekomstige baan.

 8. Gefeliciteerd met je zoon!

  Hoop voor je dat de toekomst heel veel moois gaat brengen 🙂

 9. Jeeetje wat zit ik hier te huilen Nouska. Wat raakt me dit ontzettend. Ik ben nooit actief geweest op het forum en heb je daardoor niet zelf gesproken, maar jij bent mijn grootste inspiratie geweest de afgelopen jaren. Jouw blogs waren de blogs die ervoor zorgden dat ik er een heel klein beetje in ben gaan geloven: ik kan anorexia verslaan. Ooit. Jouw blogs waren de blogs die mij door moeilijke momenten heen sleurden, kracht en hoop gaven.

  Ik ben jou zo ongelooflijk dankbaar daarvoor. Ik gun dit alles jou zo. Gefeliciteerd met de geboorte van je prachtige zoon, maar vooral gefeliciteerd met alles wat je bereikt hebt. Ik vind het heel jammer dat je afscheid neemt, maar ik snap je keuze volledig. Het is mooi om te lezen dat je dit nu af kunt sluiten.

  Alle geluk voor de toekomst gewenst. Bedankt voor alles. Je bent een van de mooiste en meest inspirerende mensen ooit. Je bent een topper lieve Nouska.

  Heel erg veel liefs! ♥

  1. Hier sluit ik me bij aan! Je blogs hebben onwijs veel voor me betekent! Ik vind het jammer dat je weg gaat, maar ik snap het wel. Heel veel geluk Nouska, ik gun het je echt! Je bent geweldig en ik wens je het allerbeste toe! 🙂

 10. Als eerste van harte gefeliciteerd met je zoontje, wat een lief mannetje en wat een trotse mama!

  En daarnaast heel erg bedankt voor alles wat je gedaan hebt, voor je berichtjes, je blogs etc! Ik zal je missen!
  Heel veel geluk in de rest van je leven en alles wat de toekomst je brengen gaat!

 11. Wauw.. bedankt voor al het moois dat je voor mij en vele anderen betekend hebt! Heel veel succes in de toekomst. Ik geloof in jou, net zoals jij altijd in ons geloofd hebt! Liefs x

 12. Gefeliciteerd en heel veel geluk

 13. Een mooiere afsluiting van een waardevolle periode bestaat er niet! Gefeliciteerd met je mooie zoon en heel veel geluk voor de toekomst! Er zullen voor jou nog heel veel meer manieren zijn om mensen te blijven inspireren.

 14. wat een mooie blog nouska.
  en geniet van het mooiste avontuur van je leven het moederschap van kleine flip.

 15. Dank voor alles, je bent een bijzonder en mooi persoon. Een heel gelukkige toekomst gewenst voor jou en je mooie knulletje,
  Liefs💞

 16. Je straalt!! En je kijkt zooo verliefd naar dat kereltje van jou!! Heerlijk!!

  Bedankt voor al het moois dat je gedaan hebt en dat er heel veel moois nog mag gebeuren voor jou!

 17. wauw, ik heb echt lopen janken om deze woorden ♥ ik ben zo blij dat je de rust in jezelf hebt kunnen vinden en nu een kindje en liefde hebt gevonden

 18. Wauw Nouska. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. Dankjewel voor je jarenlange inzet, je rakende woorden en prachtige blogs. Je hebt me ontzettend geïnspireerd. Ik hoop dat het leven je nog zoveel mag bieden – en ik wens je natuurlijk ontzettend veel geluk en liefde met je man en Flip. Dankjewel, het ga je goed.

  Liefs

 19. Moussa ik wil je hartstikke bedanken voor alles wat je voor me betekent hebt in de strijd tegen mijn eetstoornis. Ik heb vele stappen mogen zetten zodat ik uiteindelijk mag leven zonder eetstoornis. Nogmaals hartstikke bedankt en veel geluk samen met het gezin! Liefs

 20. Wauw! Zo mooi omschreven! Dank je om je zo hard in te zetten en alles te geven van jezelf! Je hebt een goeie keuze gemaakt om nu ook eens aan een nieuw hoofdstuk in je leven te kunnen beginnen!
  Prachtig, al je werk, liefde!
  Geniet van je nieuwe weg!
  Bedankt voor alle steun en je inzet!!
  ❤️❤️❤️❤️

 21. Dankje voor alles nouska,we gaan je missen

 22. Wauw, Nouska wat heb je dit prachtig geschreven, en wat een waardevolle woorden. Ik snap wat je schrijft en merk zelf ook dat ik ondanks dat ik bijna nooit meer op het forum kom (omdat de eetstoornis verleden tijd is) Proud na zoveel jaren een plekje in je hart krijgt. En dat er naast liefde ook afstand ontstaat.

  Lieve Nouska, het ga je goed! Geniet van het prachtige ventje in je armen, en wees trots op wat jij hier hebt mogen betekenen voor zo velen waaronder voor mij!

 23. Hey Nouska, ontzettend bedankt voor al jouw inzet. Het heeft mij zeker geholpen.
  Heel veel geluk met jullie nieuwe kindje. Ik vind Flip zo’n lieve naam 🙂
  Bedankt voor alles ♥

 24. Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan lieve, mooie Nouska. De dankbaarheid die ik, en met mij vele anderen, voel is niet in woorden te vatten. Ik wens je een hele mooie toekomst met je man en met Flip; super leuke naam trouwens 🙂 Nogmaals bedankt, je bent een enorme inspiratiebron voor me, en ik weet zeker dat je een hele lieve mama bent voor je kindje!

 25. Ik had al een beetje een vermoeden… dit lijkt me een goede keuze! Toch voelt het ergens ook heel raar, omdat je op een bepaalde manier heel vertrouwd bent geworden! Dankjewel voor alles en gefeliciteerd met je lieve, stoere kerel💕😘

 26. Wauw Nouska.. prachtige blog.
  Van harte gefeliciteerd met je zoontje! Prachtige foto’s ♡
  En eeen hele dappere beslissing, maar we zullen je wel missen!

 27. Dag Nouska,
  Ik geef toe dat ik stiekem een klein traantje heb moet wegpinken bij het lezen van je blog. Ik wil jou speciaal bedanken omdat je van alle vrijwilligers bij Proud2Bme, diegene bent waar ik mezelf ontzettend in kon herkennen.

  Je moed geeft me een gloed warmte, vertrouwen en hoop om te blijven doorvechten. Heel veel succes & knuffels vanuit België (ja, zelfs hier verwarm je enkele harten)!

  PS: Stiekem ben ik benieuwd, heb je al toekomstige werkplannen??? :-)xxx

  1. Dankjewel!

   Ik heb nog geen nieuwe baan en sta open voor iets nieuws over een paar maandjes. Ik wil eerst even de tijd en ruimte nemen om het moederschap onder de knie te krijgen en Flip alle aandacht te bieden deze eerste maandjes van zijn leven. Daarna ga ik eens op zoek naar een leuke part-time baan.

   Liefs!

 28. Gefeliciteerd met je zoon!
  Super mooi geschreven!
  Ik ben heel benieuwd of je al een nieuwe baan hebt?

 29. Ah wat jammer!! Nouska je was echt mijn favoriet hier op Proud, ik haal zoveel inspiratie uit jouw filmpjes en blogs! Echt heel jammer dat je gaat, maar het leven gaat door, ik kan mij goed voorstellen dat je er klaar voor bent om een andere kant op te gaan nu in jouw leven. Dat is ook mooi, om dingen achter je te kunnen laten.

  Heel erg bedankt voor alles en heel veel geluk in wat je ook gaat doen!! Ik ben wel erg benieuwd of je al een andere baan hebt of weet welke kant je op wilt gaan. Wens je heel veel liefde en geluk voor jezelf en met jouw gezinnetje!

  Ook al heb ik je nooit ontmoet, ga je toch missen!

 30. Heel mooi, en bedankt, voor alles!

 31. Lieve Nouska,

  Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje Flip! Ik wens jullie samen een gelukkig, gezond en liefdevol leven toe!

  Wat ontzettend jammer dat je stopt, maar ook weer heel begrijpelijk. Soms is het tijd om iets fijns en vertrouwds los te laten. Dat is eng en maakt je kwetsbaar, maar geeft ook ruimte voor nieuwe kansen, ervaringen en contacten! Ik ben ook heel benieuwd wat je gaat doen eigenlijk!! Heel veel succes in ieder geval!

  Liefs en heel erg bedankt voor je hulp!

 32. Prachtig! Geniet en veel plezier met wat je gaat doen.
  Je hebt mij altijd heel erg geinspireerd. Dankjewel!

 33. Van harte gefeliciteerd met jullie zoon Flip!! Jammer dat je gaat, maar hele begrijpelijk! Ik wil je al het goede meegeven en wensen wat je nodig hebt, je was voor mij een voorbeeld en dat zal blijven! Het beste Nouska en alle geluk met je man en lieve kleine Flip!

 34. Lieve Nouska, bedankt voor alle inspirerende jaren. Persoonlijk zag ik je als een voorbeeld, zo puur en rustig en bij jezelf. Ik zal je woorden missen, evenals jou als persoon, hoewel het toch wel erg goed is dat je dit kan afsluiten. Heel veel geluk in de toekomst met je mooie gezinnetje!

 35. gefeliciteerd nouska! wat leuk voor je, veel plezier met flip

 36. Welkom mooi klein mensje en lieve Nouska bedankt voor alles en heel veel plezier met deze nieuwe fase.

 37. Wowwww, wat een prachtig zoontje hebben jullie, echt een wondertje, kleine Flip! Dank je wel voor deze mooie blog en fijne woorden. xxx

 38. Gefeliciteerd met je zoontje flip
  Jammer dat je stopt bij proud maar ik gun je het leven samen met je man en zoontje flip.

 39. Lieve Nouska,

  Dankjewel. Jouw blogs zijn zo voelbaar met liefde geschreven.
  De puurheid van je hart, jouw stappen in je persoonlijke groei, de moed om kwetsbaar te zijn. Bedankt voor al je liefdevolle ondersteuning, en heel veel geluk met je gezin en met alle verdere stappen in jouw leven. Maak er iets moois van, wil ik schrijven, maar eigenlijk hoeft dat niet. Je hebt het al zo mooi gemaakt.

  Leven. Met open armen. Met een open hart. Jij kan dat. Flip boft met een moeder als jij.

  Liefs, Mimosa

 40. Gefeliciteerd met jullie zoontje Flip! Wat een mooi wonder is het!
  Ik hoop dat het einde van de zwangerschap, de bevalling en de eerste maanden goed verlopen zijn.

  Wat jammer dat je weggaat bij Proud, maar ik begrijp het. Je moet je hart volgen en doen waar jij gelukkig van wordt.

  Ik wens jou dan ook heel veel succes in de toekomst met jullie mooie zoontje en met wat er verder op jou pad komt.

 41. Lieve Nouska,

  Super jammer dat je stopt met je werk voor Proud2Bme. Toen Laura stopte, was ik daar even van slag van, maar bij jou heb ik precies hetzelfde gevoel. Ik volg je al sinds het begin en al jouw blogs waren een enorme steun voor mij in mijn herstel. Inmiddels heb ik mijn leven flink op de rit, maar bezoek ik Proud2Bme nog dagelijks. Ik vind het jammer dat je weggaat en dat ik nu jouw fijne blogs moet gaan missen. Maar ik snap ook heel goed dat je in een andere fase van je leven terecht bent gekomen. Je bent nu moeder van Flip, echt een heel lief kereltje, zo te zien op de foto’s!
  Ik ga je missen, ook al ken ik je niet persoonlijk. Ik wens je het allerbeste toe samen met Sim en Flip. Bedankt voor al je steun, blogs, openheid, verhalen en filmpjes. Je bent een hele inspirerende vrouw en ik gun je het allerbeste.

  Succes verder met je nieuwe avontuur!

  Heel veel liefs
  xxxxxx

 42. Wow … Tranen in mijn ogen … Omdat ik het heel erg jammer vind dat je weggaat. Want enkele van je blogs hebben me heel erg geraakt en vooruit geholpen, lees ik nu soms nog opnieuw. Maar ook tranen omdat je me hoop geeft. Omdat ik blij ben voor jou dat je verder kan gaan in het leven, dat je prachtige avonturen beleeft, … Dat geeft me weer wat moed en geloof in de toekomst. Bedankt voor je jarenlange inzet voor Proud en het ga je goed!

 43. Hoi Nouska,

  Wat ontzettend jammer dat je stopt. Ik weet het eerste moment dat ik een blog hier op proud2bme las, dat was een blog van jou. Elke blog inspireerde je me weer en zorgde je ervoor dat ik weer de motivatie kreeg om door te gaan.
  Ik begrijp wel dat je op dit moment stopt en ik wens jullie een hele mooie toekomst met jullie zoon.

  Groetjes autianno

 44. Nouska alsjeblieft blijf filmpjes maken met wat je op een dag eet op YouTube ik heb jebalndienkaanden Emily en nu ga je weg 😭 :'(

 45. Lieve Nouska

  Ik wens jou en je gezin alle geluk van de wereld toe. Jou blogs en vlogs zijn enorm inspirerend en helpen me om tegen mijn eetstoornis te vechten. Je bent een voorbeeld voor velen. We zullen je missen. ❤❤❤

 46. Heel veel geluk gewenst met je gezinnetje 🙂

 47. Van harte gefeliciteerd met je kleine bink! Geniet ervan en heel veel geluk,liefde en gezondheid voor het hele gezin! Ik ben trots op je! Xxx

 48. Heeeeeel veel geluk Nouska!
  Ik ga je wel missen hoor.
  Van de andere kant voel ik het ook wel als een goede stap voor ons: een voorbeeld. Zo een nieuwe stap in je leven. Dat moeten wij ook een keer doen. Als je begrijpt wat ik bedoel.
  En een kindje is zo een wonder.
  Heel veel liefs voor jou, Sim en kleine Flip

 49. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je/jullie zoontje! Wat fijn om te lezen dat het leven je zo toelacht!

  Een nieuwe levensfase, klinkt goed 🙂

  Weet dat je zeker in je beginjaren als Proud-medewerkster erg veel voor me heb betekend met je blogs. Je was zo ‘normaal/doorsnee’ en puur, waardoor het zo makkelijk was mezelf met jou te identificeren. Dat maakte dat de blogs me echt raakten en echt iets voor me konden betekenen. Dankjewel daarvoor!

  Veel geluk!!

 50. Bedankt voor alles hier, Nouska. Je bent een geweldig mens en je hebt me zoveel gegeven aan motivatie en inspiratie.
  Gefeliciteerd met de mooie Flip, hij ziet er prachtig uit op de foto’s. Geniet ervan en heel veel geluk, gezondheid en liefde gewenst voor de toekomst.

  Nogmaals zo erg bedankt voor alles wat je hebt betekend, ik vind het bijzonder hoe je je eigen ervaringen zo goed hebt kunnen gebruiken.

  Liefs

 51. gefeliciteerd, heel erg bedankt voor alles, ik heb zo veel van je mogen leren met je blogs, ik heb veel aan je gehad
  heel veel liefde, gezondheid en welzijn voor jou en je lieve en mooie gezonnetje

 52. Hoi Nouska,

  Gefeliciteerd met Flip!
  Ik begrijp het helemaal dat je verder wilt gaan en daarom stopt met werken bij Proud2bme.
  Ook deze blog is prachtig geschreven en verwoord!
  Ik wens jullie het beste voor de toekomst!

  Liefs xx

 53. We gaan je missen, maar geniet van alle nieuwe avonturen, samen met je twee grote liefdes! Dankjewel voor alles! 🎀

 54. Gefeliciteerd met je prachtige kindje! Heeel erg bedankt voor al je mooie werk, we gaan je missen! Geniet van alle mooie nieuwe dingen die op je pad komen. ❤

 55. Lieve Nouska,

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je kindje!

  De stap die je nu zet is denk ik een heel logische. Dank je wel voor alles wat je op en voor proud gedaan hebt en heel veel succes op je verdere weg. Geniet van alle mooie dingen die je nog mee gaat maken, en dan vooral met je zoontje!

  Liefs

 56. Ik moet huilen….

 57. Lieve Nouska,

  Allereerst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoont Flip. Flip ook gefeliciteerd; welkom op de wereld jongen. Omarm deze zoals jouw mama mij dat leerde doen en om een beetje bij haar woorden te blijven; dan komt het goed. Heel goed.

  Want ja Nouska, dat met je armen open leven, heb ik van jou geleerd en daardoor kon ik op een gegeven moment stukje bij beetje het leven en alles wat dat leven met zich meebrengt weer aangaan en ondertussen kan ik leven, écht leven. Iets wat ik nooit meer dacht te kunnen, maar het is geen overdreven feit als ik schrijf dat ik dit door jouw beschrijving van ‘open armen’ weer kan.

  Niet krampachtig alles vasthouden waardoor je de controle door kramp in je handen uiteindelijk verliest, maar open die armen en zodoende je handen vrij hebben om te dealen met het leven dat nu eenmaal van alles aan leuke, maar ook minder leuke dingen met zich meebrengt. Maar aanpakken kun je het, met beide handen. Precies dat heeft mij gered. Doordat jij mij dat in vele blogs en vlogs liet inzien. Van ‘hoe dan’ naar ‘oh zoooooo’. Ja het kwartje viel uiteindelijk.

  Wat ik van je leerde, probeer ik door te geven aan anderen en dat was toevallig van de week nog. Dan heb ik het over die uitleg en over wie me die gaf, dat jij me dat leerde: Nouska van Proud. En nu las ik net je afscheidsblog waarin je weer dat omschrijft wat je me leerde en wat ik dus als levensmotto heb overgenomen en dat samen te lezen met dat je weggaat, was een moment met tranen. Maar de lach is er ook!

  Het is gewoon dubbel. Ik vind het meer dan jammer dat je gaat, maar ik ben ook erg blij voor je en ik kan je goed begrijpen. Jij gaat een nieuwe andere fase in waarin je verder kunt groeien, leren, ervaren etc. Ik wens jou daarmee veel succes en vooral heel veel plezier. Het leven staat nooit stil, het beweegt. En zo vloei je nu door. Je voelt dat een hoofdstuk af is en je bent klaar voor een nieuw. Er is iets af, de cirkel kan niet ronder betreft Proud voor jou en dat je daarnaar kan handelen, daar heb ik bewondering voor.

  Bedankt voor alles Nouska. Bedankt voor alles.

  En nu een ferme aanloop naar je verdere toekomst en sla dan je vleugels uit richting waar je naartoe wil. Ik gun je de mooiste horizon en regenboog.

  Ik ga je nooit vergeten. Veel liefde en geluk!

  Liefs,

  Femke

 58. Lieve Nouska,

  Gefeliciteerd met die kleine(en wat een leuke outfit).
  Je blogs hielpen altijd ,omdat je het gevoel had dat jij echt was. De blogs kwamen binnen omdat ze recht uit je hart kwamen. Dit was zo mooi en daarom ga ik dit erg missen. Ik wens je het beste

  Liefss

 59. Wat een super mooi berichtje. Ik vond en vind jou zo inspiratie. De manier waarop jij leeft, hoe je bent, de blogs die je schrijft. En in mijn strijd een aantal jaar geleden heb jij ook mij gesteund en daar wil ik je voor bedanken! Heel veel succes en geluk verder! En wat een leuke naam trouwens; Flip!!

 60. Lieve Nouska,

  Jouw blogs gaven mij altijd zoveel motivatie en kracht om door te zetten! Dat kwam door jou als mens, zo puur en eerlijk.

  Geniet van je man, van Flip en ik gun je het allerbeste!

  Liefs!

 61. Nouska, bedankt. Bedankt voor al je inspirerende blogs en vlogs. Zoals hierboven al meerdere keren gezegd: jij bent heel puur en oprecht. Jij hebt mij vaak geraakt met jouw woorden en ik heb altijd gevoeld dat je met zoveel overtuiging werkte voor Proud. Jij wilde echt iets betekenen voor deze doelgroep en dat is je gelukt. Wees trots op jezelf en op je prachtige gezinnetje! Je bent een echte topper!

 62. Bedankt voor alles Nouska, ik wens je het allebeste! ❤

 63. Lieve Lieve Lieve Nouska,

  Super bedankt voor al je mooie blogs, videos, chat gesprekken.
  Je hebt mij super goed geholpen. En je blogs en videos blijven dat ook nog doen.

  Ik wens je het beste toe.
  X

 64. Lieve Nouska,

  Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoontje! Wat een ontzettend leuke naam.

  Ik vind het jammer dat je weggaat bij Proud, maar zoals je schrijft klinkt het heel logisch en ik vind het super goed van je dat je “verder” wil.
  Hopelijk vind je een leuke, nieuwe baan over een tijdje!

  Ik wil je in iedergeval bedanken voor de berichtjes op het forum en de blogs die je schreef. Je verwoord alles altijd zo goed en duidelijk en wist op mij door te dringen dmv de blogs, waar niemand anders dat soms kon.

  Ook vind ik je een enorm inspirerend persoon en bewonder ik de manier hoe jij in het leven staat, zo puur en oprecht ondanks dat je ook veel hebt meegemaat. Dat het zo goed met je gaat geeft mij ook hoop, herstel kan echt.

  Ik wil je veel succes wensen in de toekomst!

 65. Lieve Nouska, wat een prachtige blog heb je geschreven. Zo lief, oprecht, waardevol! Heb jou altijd al zo’n prachtmens gevonden, van binnen en van buiten. Ik gun jou dan ook echt alle geluk van de wereld, meer dan verdiend. Trots op alles wat je heb bereikt, wat ben jij een krachtige vrouw. Bedankt, voor ALLES en geniet van elkaar. Je bent een voorbeeld voor velen, dat blijkt maar weer!♥

 66. Bedankt voor alles en veel succes in de toekomst❤

 67. Lieve Nouska,

  Gefeliciteerd met je zoon Flip. Wat een mooie foto’s….
  Ben er even stil van. Je blogs hebben mij heel erg geraakt en geholpen. Zoveel liefde wat er doorheen, waarmee je mij heel erg hebt geïnspireerd. bijvoorbeeld om mild naar jezelf te zijn en dat er hoop is. Dankjewel hiervoor.
  Dankjewel voor je werk bij Proud. Ik ga je hier missen. Het allerbeste, met je gezinnetje.

 68. Wat een mooie foto’s Nouska! Ik wens je veel succes en een fijne toekomst met je gezinnetje toe. Bedankt voor al je mooie blogs en inspirerende woorden. Ze hebben me vaak geholpen!
  Ook de woorden aan het begin van deze blog herken ik volkomen. Het is onwijs bijzonder om mee te mogen maken mama te worden, zeker na een eetstoornis te hebben gehad. Een oprecht wonder. Ik had net als jij deze droom en ook voor mij is deze uitgekomen. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik hiervoor heb gevochten en nog elke dag vecht (al ben ik gezond, de gedachten zijn er vaak nog). Ik ben ontzettend blij voor je dat deze droom ook voor jou is uitgekomen! Liefs!

 69. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Flip!
  Bedankt voor alles wat je bij Proud hebt gedaan. Ik vond je blogs altijd erg waardevol. Ook nu heb je het weer mooi verwoord. In je blogs komt altijd iets van hoop naar voren. Hoewel ik het jammer vind dat je weggaat, snap ik je keuze heel goed. Ik wens je het allerbeste met je twee mannen.

 70. Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie mooie zoontje! Heel mooi om jullie ook samen op de foto te zien. Ik hoop dat je er ontzettend van mag genieten, het is je gegund.

  Jammer dat je weggaat bij proud2bme, ik wil je graag bedanken voor alle mooie en helpende blogs die je in de afgelopen jaren hebt geschreven, en alle andere dingen die je hebt gedaan voor proud. Ik heb vooral heel veel steun van je blogs ervaren, en zoek regelmatig bepaalde blogs en filmpjes van je terug die voor mij helpend zijn. Je bent voor mij een positief voorbeeldfiguur geweest. Ondanks dat ik het echt jammer vind dat je weggaat hier, vind ik het ook een heel mooi en bemoedigend teken dat je het hoofdstuk eetstoornis echt op een bepaalde manier kunt afsluiten. Ik wens jou en je gezinnetje heel veel goeds en mooie nieuwe dingen op je pad toe. We zullen je aanwezigheid hier gaan missen, maar vooral ontzettend bedankt!

 71. Lieve Nouska! Ik moet bijna huilen bij het lezen van je blog – het raakt me: de liefde waarvan ik denk dat je die kan voelen en geven. Wat onzettend mooi.

  Veel liefde geluk & gezondheid voor jou en je dierbaren 🙂 ik ga misschien stiekem (of niet zo stiekem;) deze blog wel printen. Soms lezen. Om mijzelf te reminden: het kan wel, heb lief.

  Liefs!

 72. Wow nouska! Ik heb met jou in de 3 daagse gezeten en heb sindsdien regelmatig je blogs gelezen hier op proud.Niet zo zeer de eetgerelateerde blogs maar die over hoe je in het leven staat, hoe je dicht bij jezelf blijft en bewust leeft. Toevallig heb ik zelf in september ook een kindje gekregen en ik begrijp dus volkomen dat er voor jou nu een heel nieuw hoofdstuk aanbreekt. Fantastisch dat het zo kan gaan, dat bewijst maar weer dat je heel veel (alles) kan bereiken na een eetstoornis. En wat is het moederschap mooi en bijzonder he? Ik wens je alle liefde en geluk toe!! Er komt op werkgebied sowieso weer wat moois op je pad..

 73. Wat mooi geschreven, Nouska. Dankjewel voor al je prachtige blogs en waardevolle reacties. Je hebt veel levens aangeraakt met je werk bij proud en ik weet zeker dat je ook in de toekomst mooie dingen zult kunnen doen. Heel veel succes en geniet van Flip! Je bent een topper. Veel liefs.

 74. Lieve Nouska,

  Van harte gefeliciteerd met jullie zoon Flip.
  Ik heb hem ‘in het echt’ gezien, want ik spotte jullie laatst op een terras hier in de buurt. Een prachtventje is het, wat zullen jullie trots zijn.

  Wat een moeilijk besluit om te stoppen met dit werk, maar ook heel dapper.
  Ik wens je heel veel geluk voor de toekomst.

  We wonen in hetzelfde dorp, dus stiekem hoop ik jou en Flip nog wel een keer tegen te komen. Lijkt me leuk.

  Liefs x

 75. Super gefeliciteerd en heel veel geluk!

 76. Het ga je goed Nouska!
  Je bent een geweldig mens en ik hoop dat je je ervaringen en dromen voort kunt zetten. Bedankt voor de goeie, harde, realistische blogs die je schreef. Je hebt er velen mee kunnen helpen en ik hoop dat je trots bent op het feit hoe je dit hebt gedaan!

 77. Wauw Nouska! Gefeliciteerd met jullie zoontje Flip!
  Ik heb je leren kennen in de 4 daagse, 9 jaar geleden, en toen was al duidelijk wat een doorzetter je was, ook al was het ook zichtbaar hoe zwaar je het destijds had. Jaren later kwam ik je weer tegen, hier op proud! Wat ongelofelijk fijn dat het zo goed met je gaat! Ik wens jou en je gezinnetje alle geluk voor de toekomst!

 78. Bedankt voor alles wat je gedaan hebt Nouska ! Ik begrijp je dat je niet terug komt.Alles heeft zijn tijd.
  Wat ontzettend mooi dat je liefste dromen uitgekomen zijn.❤
  Heel veel geluk in je nieuwe avontuur !

 79. Dankjewel voor alles nouska xxxx

 80. Lieve Nouska, allereerst gefeliciteerd met de geboortje van jullie mooie zoontje! Daarnaast vind ik het natuurlijk ook heel jammer dat je weggaat! Heel erg bedankt voor alle video’s, blogs, forumreacties etc! Ik wens je heel veel succes in de toekomst met je gezin, een nieuwe baan en alle andere dingen die op je pad komen!
  Liefs

 81. Heel hartelijk gefeliciteerd met jullie zoon, met Flip. Wat een prachtig cadeau na alle ellende die je achter de rug hebt, na het intense gevecht waarin jij knokte voor een beter leven. Ik gun het je heel veel, een man, een kindje.
  Toen ik zag dat jij deze blog schreef, wist ik dat je afscheid van Proud gaat nemen. Zo’n voorgevoel. Ik hoopte dat mijn gevoel geen gelijk zou krijgen, maar toch. En Nouska, ik begrijp het helemaal. Er is een verder leven buiten ‘eetstoornisland’. Echt zó bedankt voor alles wat jij hier deed, met grote toewijding. Ik heb jouw inzet hier groot gewaardeerd. JE blogs, je bijdrage op het forum en nog zoveel meer. Dankjewel!
  En dan – ik wens je alle goeds voor de toekomst. Ik ga je missen (dat deed ik al in de periode dat je met zwangerschapsverlof was), maar ik gun je daarbij ook alle moois wat er op je pad komt.
  Dag dag, mooi, bijzonder mens. Liefs, Anne-Maria

 82. Ik wil je even bedanken voor alle mooie, fijne en helpende blogs je hebt geschreven. Ondanks dat ik je, helaas, nooit heb ontmoet, lijk je me wel echt een geweldig mens.

  Ik wens je al het goeds toe!

  Xx

 83. neee :_( wat jammer dat juist jij weggaat, ik vond ik jou altijd een stukje ik. Ik herkende mezelf in jou. Maar ik snap ook heel goed wat je bedoelt, en eigenlijk is het heel mooi dat je weggaat. Je gaat verder, de toekomst in met flip en sim. Heel erg gefeliciteerd, ik vind het vreselijk jammer zeg. Bizar wat dit met mij doet terwijl jij mij niet eens kent haha. Maar… nogmaals ook heel mooie stap. Ik wens jullie een mooie toekomst toe en ik wil je vooral heel erg bedanken, voor jouw mooie verhalen, confronterende blogs, mooie inzichten, grapjes met knor (ja ik ben een poezenvriend;)) en jouw creativiteit. Wat ik het meest onthou als ik aan jou denk is dit: wees mild voor jezelf, slow living, en je glimlach:) bedankt nouska! Heel veel liefs Aloe

 84. Nouska! Wat ontzettend jammer dat je weggaat, dit doet wel echt pijn! Ik kom al jaren op Proud en lees al jaren jouw blogs. Je bent belangrijk geweest in mijn herstel. Toen ik op mijn lichtste gewicht zat hebben jouw “een dagje mee eten met Nouska” filmpjes mij enorm geholpen. Niet alleen door wat je at, maar ook door de persoon die je was. Zo leuk, vrolijk en volwassen wilde ik ook wel zijn! Ook jouw blogs hebben mij enorm geholpen. Ik ben zonder professionele hulp voor een groot deel uit mijn eetprobleem gekomen, Proud was eigenlijk mijn hulp. Hier wil ik jou ontzettend voor bedanken! Ik wens je samen met Sim en Flip het allerbeste toe!

 85. Gefeliciteerd met je kleine zoontje.
  Jammer dat je weggaat.
  Ik hoop dat je leuk werk krijgt.

 86. oke ik heb al gereageerd;-) maar ben eigenlijk de hele dag een beetje van slag. Ik draai Maria mena (die ik via jou leerde kennen) ‘I always liked that en growing pains en leaving you’ ter ere van wat jij voor mij betekende nouska en ter ere van dat je proud ontgroeit bent! Ik vind je een heel bijzonder mens, in alles wat je liet zien op proud. Groeipijn doet soms pijn, dat je afscheid neemt van proud doet jou pijn en toch… inderdaad, soms is iets goed, heel goed zelfs en is het tijd om verder te gaan, ruimte voor andere dingen! Wederom veel Liefs van Aloe (en hopelijk is je rugpijn minder of weg, heb ik veel aan gedacht) liefs 😉

 87. Wauw! Hele mooie blog. Bedankt voor alles & heel veel geluk!

 88. Wat mooi geschreven Nouska. Ben helemaal van de kaart, mijn maag draait om en ik word er zelfs wat duizelig van. Ga je echt afscheid nemen? We gaan je enorm missen, bedankt voor alle lieve woorden, steun, jouw ervaring en zoveel meer <3 Ik wens je al het goede, en zoveel plezier in het nieuwe hoofdstuk dat voor je opengaat. Liefs, Olivia xxx

 89. Lieve Nouska, van harte gefeliciteerd met je mooie zoontje. Toen ik je op tv zag, vond ik het zo bijzonder om je zo te zien, zo onwijs mooi zwanger, je had een onwijze glow om je heen hangen! En wat ben ik blij voor je dat je een mooi huisje daar in het westland hebt gevonden, heerlijk voor jou en je gezinnetje! Ik wens je al het geluk toe. Ik heb zoveel aan je blogs gehad, aan je filmpjes, je reacties op al mijn berichten op het forum. Ook op de proud2meets heb ik fijn contact gehad met je en al sinds ik hier te vinden ben, sinds 2012, inspireer je me. Ik moet hier stiekem wel een traantje om wegpinken, ik ga je erg missen hier. Je hebt oprecht bijgedragen aan mijn herstel. En nu het weer wat minder goed gaat met me en ik dit lees, een jonge vrouw die net moeder is geworden en de liefde van haar leven heeft gevonden na een jarenlang gevecht met een eetstoornis, geef je me toch weer een beetje hoop. Dankjewel daarvoor. Dankjewel voor alles lieve Nouska, heel veel geluk en ik hoop dat je een mooie, leuke baan vindt over een tijdje. Het is je ZO gegund!
  Heel veel liefs

 90. Lieve, lieve Nouska,

  Wat een onwijs mooie, laatste blog. Dank je wel voor alles wat je voor Proud hebt gedaan. Dank je wel voor je reacties op het forum, je blogs en de kijk die ik mocht nemen in je leven.
  Ik wens je heel veel geluk, liefde en gezondheid toe. Geniet van je prachtige Flip, liefde van je leven en het leven.
  Dank je wel voor alles!

  Liefs, Paula

 91. Van harte gefeliciteerd! Bedankt voor alles wat je voor me hebt betekend! Ik hoop dat er een prachtige toekomst op je staat te wachten met je mooie gezinnetje. Het is je zo gegund! Veel liefs Vlien

 92. Awh gefeliciteerd met je zoontje lieve nouska, en heel erg bedankt voor alles💓💓💓

 93. Heel erg bedankt voor alles, ik denk dat je meer hebt betekend voor zoveel mensen dan je je voor kan stellen!!! Een mooie tijd toegewenst met jullie wondertje

 94. Lieve nouska,

  Heel erg bedankt voor je mooie blog ( blogs ) en je inzet/medeleven op proud.
  Gefeliciteerd met jullie zoon!!
  Heel veel geluk en liefde gewenst met je gezin en wens je het beste voor de toekomst.

 95. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Gods zegen toegewenst bij de toekomst en alles wat op je pad komt!

 96. Lieve Noushka,

  Gefeliciteerd met jullie zoon! Je hebt heel veel gegeven en heel veel betekent voor zoveel mensen. Ik begrijp dat je toe bent aan een afsluiting maar ik hoop dat we in de toekomst nog van jou gaan horen, misschien als coach of mindfulnesstrainer of journalist? Want dat jij bijzondere kwaliteiten hebt die je ook buiten het es gebied kunt inzetten daar zal iedereen het over eens zijn.

 97. En als ik zo de reacties kort doorlees lijken de meeste het ook wel aangevoeld te hebben. Je hebt alles gegeven en nu begint een nieuw avontuur!

 98. Wat erg dat je gaat!!! Maar heel veek geluk, hebt zo veel voor me betekent.. ♥

 99. Lieve Nouska,

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon, de foto is zo mooi om te zien en ik voel de liefde die je voor hem hebt.

  We gaan je missen hier, je oprechtheid, je puurheid en je mooie woorden. Je hebt mensen geraakt, mensen op weg geholpen door een stukje van jouw ervaring te delen. Bedankt, voor alles, maar vooral veel succes verder en geniet van alles wat komen gaat!

  Liefs

 100. Bedankt voor alles wat je hebt betekend voor Proud.
  Het ga jullie goed!

 101. Bedankt dat van je mochten genieten. En gefeliciteerd met Flip! Veel succes en liefs!

 102. Lieve Nouska,

  Allereerst: gefeliciteerd met de geboorte van jullie mooie ventje!
  En verder wil ik je vooral enorm bedanken voor al je werk voor Proud. Je blogs hebben me meerdere malen heel diep geraakt en me laten zien hoe leven met gevoeligheid ook kan. Onbewust heb je mij geleerd hoe ontzettend waardevol en krachtig gevoel kan zijn, evenals liefdevoller omgaan met jezelf. Zeker toen jij een periode ‘ziek’ was door je rug en ik zelf ook ziek werd ben je af en toe een inspiratie voor me geweest in hoe je hiermee omging. Echt, vanuit het diepst van mijn hart: bedankt, heel erg bedankt. Dat is ontzettend waardevol voor me geweest. Heel veel succes met alle dingen die je op je pad gaan komen ♥!

  Liefs,
  Heidi

 103. Dank je wel Nouska, voor alles wat je voor mij hebt betekent en nog steeds betekent. Ik vond het erg fijn om jouw blogs te lezen en te zien wat je allemaal nog kunt bereiken als de eetstoornis niet meer op de voorgrond staat. Ik houd van de visie die jij uitdraagt over je manier van lezen, met meer bewustwording om het zo maar even kort door te bocht te benoemen. Zo heb je mij niet alleen op het gebied van eten geholpen. Je hebt mij aan het denken gezet over hoe ik zou willen leven en hoe ik tot nu toe heb geleefd en hier concrete handvatten voor aangereikt. Ook al lukt het me nu nog niet om zo te leven, ik denk er in ieder geval over na en het heeft me meer bewust gemaakt. Dank je wel daarvoor en gefeliciteerd met Flip! Ik vind het heel erg fijn voor je en hoop dat je nu flink tijd hebt om van hem te genieten. Je bent een prachtmens en ik ga je hier missen!

 104. Nooo! Ik heb het me zo vaak afgevraagd en gevreesd! Veel geluk! Kus!

 105. Hartelijk dank voor alles wat je voor Proud, dus voor ons, heeft betekend!
  Veel succes met alles!

 106. Je bent een bijzonder en sterk mens Nouska! Ik ga je missen bij proud2bme.
  Heel veel geluk voor de toekomst!!

 107. Dankjewel lieve Nouska, ik zal je missen… Heel veel geluk met je leven!

 108. Bedankt voor alles…
  Van harte gefeliciteerd met je zoon en heel veel geluk gewenst!

 109. Bedankt voor alles Nouska! Van harte gefeliciteerd met jullie kindje en ik wens jou en je gezin alle goeds toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *