Facebook hype: Nat Pak nominatie

Er is weer een nieuwe hype op Facebook! De nat pak nominatie. De kans is groot dat je dit al bent tegengekomen op je Facebook en kijk anders eens onder #natpak. Eerst hadden we de neknominatie (een drankspel), die eigenlijk best wel gevaarlijk was. Gelukkig is de nat pak nominatie een stuk minder gevaarlijk, dus kan iedereen er veilig aan meedoen. Of je dat ook wilt is natuurlijk weer een heel ander verhaal. Het is in ieder geval flink populair op Facebook en erg grappig om te doen en te bekijken! Ik denk dat ik dagelijks wel drie tot vijf filmpjes tegenkom.

bron foto

Het is allemaal begonnen met de neknominatie, iets dat waarschijnlijk is overgewaaid vanuit Australië. De uitdaging bij de neknominatie is dat je in één keer een glas alcohol naar binnen moet werken. Je nomineert daarna een paar van je vrienden die binnen 24 uur hetzelfde moet doen. De neknominate is echter wat uit de hand gelopen, aangezien mensen elkaar wilden overtreffen. Bijvoorbeeld twee glazen alcohol of sterkere alcohol. Bij een erg groot aantal glazen is dit natuurlijk levensgevaarlijk.

Hoe werkt de Nat Pak Nominatie?
Je wordt hiervoor genomineerd door je vrienden en je moet dan binnen 48 uur een nat pak halen. Doe je dat niet, dan moet je voor de vriend die je genomineerd heeft wat kopen. Bijvoorbeeld een fles wijn of een ijsje. Een nat pak haal je door een emmer water over jezelf heen te gooien, in een sloot of in de zee springen of onder de douche te staan. Hiervan maak je een filmpje, wat je vervolgens weer op Facebook deelt. Nu mag jijzelf ook weer iemand nomineren. Onderstaand kan je een aantal voorbeeld filmpjes zien van mensen die reeds een nat pak hebben gehaald en anderen hebben genomineerd.

Oh je bril, je bril!

De traktaties die gevraagd worden, worden wel steeds duurder. Het begon bij een lekker waterijsje of wat te drinken. Tegenwoordig zie ik steeds vaker een dure fles alcohol of Ben & Jerry’s langs komen. Ik vind zelf dat je niet van anderen kan verwachten dat zoiets gekocht wordt. De druk om het dan maar te doen wordt hierdoor ook groter.

Wat vinden jullie van deze hype?

Amy

Geschreven door Amy

Reacties

75 reacties op “Facebook hype: Nat Pak nominatie”

 1. De meest grote onzin ooit. Blij dat ik geen Facebook heb

 2. Ik vind hetecht supergrappig 🙂

 3. Ik ga daar niet aan meedoen hoor, dat heb ik m’n vrienden al duidelijk gezegd…

 4. Ik ben blij dat ik nog niet genomineerd ben xD een vriend van mij ging gewoon in de regen staan, en ging dat filmen, haha, kreeg die toch ook een nat pak?!

 5. Hahahaha, ” ik ben toch even terug gegaan om hem te zoeken…”
  Leuk! Zolang ik zelf niet genomineerd wordt. 😉

 6. Ik vind dit echt zo’n onzin.

 7. Haha gelukkig had hij zijn bril toch weer gevonden:p anders had hij net zo goed een nieuwe bril kunnen vragen ipv chocola of stroopwafels :p

 8. Ik was ook genomineerd alleen vond het te idioot om een bak water over me hoofd te gooien 😉

 9. Raar gedoe.

 10. Best wel onzinnig eigenlijk.

 11. Als ik genomineerd word, weiger ik gewoon. Ze kunnen me echt niet dwingen xd ik vind het onzin!

 12. Zó kinderachtig eigenlijk!
  Maar zie in ieder geval liever dit dan neknominations..
  Gelukkig doen mijn vrienden/kennissen er niet aan mij!

 13. Hahaha dat is echt grappig. Dat doen wij op school ook. Ben al een paar keer genomineerd -_-
  Maar is echt leuk

 14. Overdreven zelf negeer ik het

 15. Ik vind het wel grappig eigenlijk, ben zelf (gelukkig) nog niet genomineerd geweest. Het is trouwens niet helemaal ongevaarlijk, laatst vertelden ze bij editie NL dat er iemand in australië om het leven was gekomen hierdoor. Daar moeten ze het namelijk op een zo’n originele mogelijke manier doen en die jongen deed het met zijn fiets, maar was zo slim om zijn fiets aan hem vast te maken zodat hij hem niet kwijt zou raken in het water, mja door het gewicht van de fiets kwam hij niet meer boven water…. Dus mensen denk wel na voordat je een nat pak gaat halen op welke manier je het gaat doen en ga het dus niet als een kip zonder kop doen…..

 16. Ikzelf vind het maar niks, maar ach als sommigen dat leuk vinden, kan ik me er ook niet druk om maken.

  Ík ga er in ieder geval niet aan meedoen.

 17. Ik vind het wel grappig. Ik weet niet of ik er zelf aan zou meedoen, maar ik vind de filmpjes leuk. Nu ik erover nadenk zou ik denk ik eigenlijk wel meedoen, maar ik zou niet weten wie mij zou nomineren. Mijn vriendinnen sparen me denk ik, haha.

 18. Ik doe niet mee aan deze onzin, ik zag het al. Weer een idiote actie.

 19. Ook zonder facebook kan je inmiddels al genomineerd worden!

 20. Zwervers koop je eigen ijsje:p

 21. Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar mocht ik genomineerd worden (die kans is denk ik heel klein), dan doe ik er niet aan mee. En ik voel me niet verplicht om iets voor een ander te kopen.

 22. Dit waait heel snel weer over omdat binnen een paar stappen elke Nederlander zich elke dag een nat pak kan geven en iedereen iedereen nomineert.

  Hoeveel doen er mee als telkens 3 mensen genomineerd worden voor een ‘nat pak’ op facebook?

  Stap deelnemers per keer totaal aantal deelnemers
  1 3 3
  2 9 12
  3 27 39
  4 81 120
  5 243 363
  6 729 1.092
  7 2.187 3.279
  8 6.561 9.840
  9 19.683 29.523
  10 59.049 88.572
  11 177.147 265.719
  12 531.441 797.160
  13 1.594.323 2.391.483
  14 4.782.969 7.174.452
  15 14.348.907 21.523.359

 23. Ik vind het echt super stom echt allemaal domme emo’s die zich zelf snijden ugh

 24. Ik werd genomineerd maar ik wilde niet
  Maar toen werd io gedwongen maar ik deed het alsnog niet Ik vind het maar raar en omg ily

 25. ik doe het ook zonder nominatie vind zwemmen in kleren altyd al leuk,
  dus ik doe mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *