Binge eating disorder

Binge Eating Disorder (BED)/ eetbuienstoornis is minder bekend dan anorexia en boulimia, maar komt veel vaker voor. Het is een schaamtevolle een eenzame eetstoornis. Op het web zijn er maar weinig filmpjes te vinden over BED, in tegenstelling tot andere eetstoornissen. De meeste mensen met BED hebben overgewicht, mede doordat zij hun eetbuien niet, zoals bij boulimia, compenseren.

We zijn voor jullie op zoek gegaan naar een aantal interessante filmpjes op youtube. Tussen een flink aantal slecht filmpjes vonden we de volgende (Engelse) betere filmpjes:

“Girls with anorexia get sympathized and attention, girls with binge eating disorder are criticized….”

WHY?

The morning show deel I

Deel II

Uitleg wat BED is

Nederlands filmpje: tv Gelderland (stond al eerder op de site)

Ken JIJ iemand met BED?

Scarlet

Geschreven door Scarlet

Reacties

9 reacties op “Binge eating disorder”

  1. Ik heb eigenlijk zowel anorexia, boulimia als BED gehad. De ene keer heel veel controle willen, wat zich uit in Anorexia. Op den duur glipt de controle meer weg, en dan komt de boulimia om de hoek kijken (compenseren). En op den duur ben ik er zo ziek van, dat ik alle controle laat varen en mezelf extra ga straffen door veel te eten, zonder dat ik er echt van kan genieten. Vooral in combinatie met anorexia en boulimia is BED, voor mij persoonlijk, gezien als zwakte, en ik schaam me hier zoveel meer voor dan toen iedereen nog kon “zien” dat ik aan anorexia leed. Mensen die teveel eten worden vaak als verwend en zwak bestempeld, en als ze overgewicht hebben worden ze nagekeken. Ik vind het zo verdrietig dat mensen zo hard weten te oordelen over deze ziekte. Het geeft mij nog meer een minderwaardigheidsgevoel.

  2. fijn dat hier ook aandacht voor is…

  3. @ Teresa Ik herken heel veel in wat je zegt, het idee dat dun mooi is. Toch hoop ik dat je kunt zien dat elk eetprobleem ongeveer hetzelfde werkt in je hoofd. Het een is dus niet beter dan het andere!

    Heb jij dan ook tijdens je BED periodes het anorexia gedeelte van jezelf dikker zien ook?

    Ik heb ook BED,inmiddels 3 jaar. Gedurende die drie jaar had ik niet door dat het een eetstoornis was, maar dacht ik gewoon dat ik zelf een enorm probleem met eten had, en juist het feit dat ik niet door had dat het een eetstoornis was was het het voor mij nog beschamender was omdat ik dacht dat ik alleen was. Ik ben er sinds ongeveer een maand voor uit dat het een eetstoornis is. Al is het bij mij moeilijk te definieren, omdat het niet mijn leven bepaald. Mijn sociale leven is ontzettend fijn, ook mijn band met mijn ouders is goed en ik ben laatst 2 weken op vakantie geweest en ben toen totaal niet bezig geweest met eetbuien. Toch ben ik ontzettend blij dat ik erachter kwam dat het een veelvoorkomend probleem is. Ik ga naar een psycholoog om mijn eetprobleem aan te pakken. Maar het is goed dat het eetprobleem onder de aandacht wordt gebracht en dat er tegen stemmen komen tegen het idee dat het “gewoon” veel eten is. Terwijl het dat juist niet is! Dus ook goed dat deze site er aandacht aan besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *