Bikinis en badpakken zomer 2016

Het is alweer lente en dat betekent ook dat de zomer voor de deur staat en dat er steeds meer bikini’s en badpakken in de winkels verschijnen. Iets waar veel mensen blij van worden, maar wat ook bij genoeg mensen heel andere gevoelens oproept. De zomer betekent warmte, naar het strand gaan, blote kleding dragen en nog het ergste van alles: badkleding! Als je onzeker bent over jezelf en je lichaam wil je dit liever verbergen dan in je bikini over het strand lopen. Ondanks dat ik dit zelf niet op deze manier ken, begrijp ik heel goed dat dit voor veel mensen wel zo is. Het is iets wat ik veel om mij heen zie en wat de zomer voor veel mensen echt minder leuk maakt.

Voorgaande jaren hebben wij al veel geschreven hierover. Lees bijvoorbeeld eens onze blogs over stress voor je bikini, over het warme weer en blote armen en benen, het strand en een eetstoornis, bang voor je lichaam in bikini, hittegolf en je zelfbeeld. Hoe moeilijk het ook is, als je in de zomer wil zwemmen of toch enigszins wil genieten van het strand (zonder allerlei kleding aan), is een bikini of badpak toch wel heel handig. Daarom zet ik een aantal mooie bikini’s en badpakken uit de nieuwe collecties voor jullie op een rijtje. Je kunt natuurlijk wel kiezen voor een model waar jij je prettig in voelt. Bijvoorbeeld een hoger broekje, een top die wat meer bedekt of een badpak. Er zijn ook altijd wel van die bepaalde doeken of wijde jurkjes die je kan omslaan op momenten dat je je niet zo prettig voelt.

Wat zijn de trends? 
Deze zomer zien we ook weer verschillende trends op het gebied van badkleding. Zo zijn de zogenaamde ‘cut out’ bikini’s en badpakken helemaal hip. Hierbij zijn er bepaalde delen open, bijvoorbeeld bij een badpak op de rug of aan de zijkant van een bikini broekje. Dit kan allerlei leuke vormpjes en figuren hebben. Verder zien we veel badkleding met franjes en ruches voor een speels effect en is de kleur wit veel te zien. High waist broekjes en hoge tops zijn ook veel verkrijgbaar en dit kan fijn zijn wanneer je onzeker bent over je lichaam. Veel printjes en bandeau bikini’s zagen we vorig jaar ook veel en die zijn ook deze zomer weer veel te zien. Ik vind de bandeau bikini’s heel fijn aangezien ik het niet altijd fijn vind om een strikje in mijn nek te knopen en daarnaast vind ik het mooier om bruin te worden met een bandeau bikini. 

Naast de kleur wit zijn ook oranje bikini’s in trek in verschillende tinten. Verder zien we veel streepjes, net als dat dit ook een trend is op het gebied van kleding. Ondanks dat we de bandeau bikini’s veel zien, zijn ook de triangel bikini’s in overvloed verkrijgbaar en natuurlijk badpakken. Ze werden een paar jaar geleden nog een beetje gezien als oudbollig en iets wat niet tot de mode behoorde van de jeugd, maar inmiddels is daar niks meer van terug te zien. Badpakken worden veel gedragen en zijn er ook in allerlei soorten, kleuren en maten. 

H&M

 

Asos

New Look

Wat voor badkleding vind jij het leukste en draag jij het liefste? 

Redactie

Geschreven door Redactie

Reacties

51 reacties op “Bikinis en badpakken zomer 2016”

 1. ooh die twee laatste witte asos bikinis zijn zoo leuk

 2. @Gems
  Je moet er wel op letten dat wit vaak doorschijnt (vooral bij bikini’s). Als je dus een witte bikini neemt oppassen!

 3. Die van Asos met bladeren(?) print is zo mooi! Ik vind hoge broekjes ook altijd fijner, blij dat daar tegenwoordig veel meer van zijn. Al is het vaak altijd een strugle met bikinies, maar zodra ik dan ga zwemmen dan ben je vooral in het water haha dan ziet niemand je meer dus dan zijn mijn zorgen al vaak weg. Ik merk wel dat ik mezelf wel vaker vergelijk met anderen… Denk dat het daar dan een beetje mis gaat.

 4. Wat een leuke badmode, en wat een mooie modellen! Veel rieeler dan alleen maar hele dunne modellen.

 5. Ik draag het liefst een bikini.

 6. Wat fijn dat er normale modellen tussen zitten! ­čÖé en ik heb er zelf eentje van de newyorker, die zijn echt heel fijn!

 7. ik ga het liefst voor een badpak aangezien mijn striae schaam ik me nogal ook voor mijn dikke buik..(overgewicht) en dan een corrigerende badpak.

 8. Ik heb een soort badbakjurkje (er is vast wel een naam voor, hihi) waarin ik me best veilig voel. Het zijn idd goede modellen.

 9. Wat fijn dat er zo veel foto’s van vrouwen met een normaal figuur tussen zitten in plaats van (alleen maar) magere modellen!

 10. Ik draag een tankini! Heb een leuke donnkerblauwe met gekleurde steentjes! heel vrolijk!

 11. Wat een mooie modellen had een rot dag vandaag qua zelfbeeld en te zien dat deze meiden gewoon mooi en normaal zijn doet me goed!

 12. Hier wordt ik blij van, er zitten echt veel mooie tussen zeg. Eigenlijk droeg ik altijd bikini’s, alleen in het zwembad niet meer. Sinds ik in de Hengelhoef van de wildwaterbaan ging en mijn bikini topje ergens rond mijn oren hing , super g├¬nant ­čśë Zonnen vind ik dan weer wel fijner in een bikini, en dan neem ik altijd een luchtig jurkje mee, just in case.

 13. Oh en prachtige modellen!

 14. Ik weet niet meer wanneer ik voor het laatst een badpak of bikini had .Ik zou zo graag weer willen zwemmen !
  Dit jaar heb ik echt opgelet wat er is op dit vlak en ik vind de bikini’s met de hoge broeken heel mooi en de cut out badpakken, maar ik zou mij het meest op mijn gemak voelen in een tankini.
  Ben blij dat er ook vollere modellen zijn !

 15. Heb er toch een stuk of twee gezien die ik echt wil hebben ­čÖé

 16. Ik heb hier O Neill onwijs leuke badkleding gekocht voor onze vakantie- Ze zitten echt onwijs lekker. We zijn er blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *