Avondeten van Nouska 1

Vandaag ben ik aan de beurt om jullie weer eens te laten zien wat ik zoal als avondeten eet. Dit is een voorbeeld weekje, want iedere week ziet er natuurlijk weer net even iets anders uit. Ik hoop dat je wat hebt aan onze voorbeelden in de blogs en video’s over hoe een eetpatroon er uit kan zien. Zoals je weet, is dat voor ons alle vier heel anders. Eten is iets persoonlijks en heeft veel met smaak of je plezier in koken te maken. En er is ook nog eens ontzettend veel eten en variatie mogelijk. Hopelijk vind je het fijn om deze blog te lezen en te zien en wie weet haal je er leuke ideeen uit om zelf eens te koken. 

Wil je een oordeel geven over de hoeveelheden, lees dan eerst dit eens. 

♥ Maandag
Vandaag at ik een couscoussalade. De couscous ligt op een paar Paksoi bladeren. Verder zitten er verschillende kruiden doorheen, knofloos, feta, avocado, tomaatjes, komkommer, spinaziebladeren en wat koriander. Het was een heerlijke, frisse maaltijdsalade. En ja, deze borden zijn eigenlijk schalen. Ze zijn trouwens van Jamie Oliver. Ik vind dat je ze prima als diep bord kunt gebruiken, al zijn ze wat lomp 🙂

♥ Dinsdag
Vandaag at ik een romige pasta met groene asperges. De kaas er bovenop is versgeraspte parmezaanse kaas. Een heerlijk simpel pasta’tje met champignons.  

♥ Woensdag
Vandaag maakte ik een gerecht met rijstnoedels. Ik heb er allerlei kruiden doorheen gegooid en verschillende soorten groenten. Het was een probeersel, maar het smaakte erg goed. Ook de knapperige uitjes er bovenop waren een goede combinatie. Ik heb er ook gebakken tofu met kruiden sojasaus doorheen gedaan. 

♥ Donderdag
Vandaag heb ik zelf pesto gemaakt. Ik maakte er die avond pasta van met zwarte olijven, basilicum, tomaat, geroosterde pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Simpel, maar super lekker. De basilicum komt uit mijn eigen moestuin, dus de pesto ook deels! 

♥ Vrijdag
Dit is een heerlijke pasta met tomatensaus. Zoals je ziet, houd ik erg van pasta! In deze pastasaus zitten verschillende groenten en ik heb er verste kruiden en een tomaatje bij gegeten. Heerlijk. 

♥ Zaterdag
Vandaag at ik zelfgemaakte sushi. Super vers en echt heerlijk! Deze sushi rolls zijn met avocado, zalm, komkommer en sommige met alle drie. Zoals je ziet een bord vol, maar dat waren dan ook meerdere porties bij elkaar. Ik heb er heerlijk van gesmuld!

♥ Zondag
Vandaag at ik couscous in een strandtent. De couscous was wat droog, dus heb ik er extra van de lekkere yoghurtsaus bij gevraagd. De smaak zelf was wel heel erg lekker! 

Ik hoop dat je het weer leuk vond om eens te zien!

admin

Geschreven door De Redactie

Reacties

48 reacties op “Avondeten van Nouska 1”

 1. Wat een fijne voorbeeldjes en goede receptideeën, al zijn sommige nog wel moeilijk voor me, tegelijkertijd zou ik het wel heel lekker vinden. Ik ben nog hard aan het werk!

 2. Ziet er heerlijk uit allemaal! De eerste salade ga ik ook eens proberen na te maken!
  Nouska, jij bent toch ook vegetarier? Of eet je soms nog vis? Zelf ben ik vegetarier maar mis ik soms ook de sushi met vis best, al hoewel met groentes ook heerlijk is!

 3. @Merizz
  Klopt, maar heeeel soms eet ik een stukje gerookte zalm, zoals in deze sushi. Lees meer over mijn vegetarisme als je in de zoekbalk ‘Ik eet vegetarisch’ intoetst 🙂

 4. He Nouska. Was laatst al zo benieuwd hoe het met je tuintje was.
  Heb je al meer kunnen oogsten?

 5. Ik vind je borden/schalen erg leuk!! 🙂

 6. hm lekker… ik eet ook best graag pasta 🙂
  vind het wel knap dat je elke dag de moed kan opbrengen om te koken, dat lukt me vooralsnog niet echt…

 7. Hoi nouska,
  Wat een super fijne en leuke blog weer! Super leuke ideetjes weer.
  Hoe heb je de pasta saus gemaakt op vrijdag?
  De borden van Jamie zijn erg mooi!!

 8. Leuke inspiratie tips. Je eerste gerecht ga ik zeker maken.

 9. Mooi, ziet er lekker uit. Wat lijkt me dat cool om iets uit je eigen tuintje te kunnen eten! Dat lijkt me extra lekker

 10. Wow echt perfect mijn smaak deze receptjes! Lekker Nouska!

 11. Dat ziet er allemaal lekker uit !
  Ik vind het knap dat je elke avond iets anders bedenkt .Kook jij ook wel eens voor 2 dagen tegelijk ?
  Ik vind het moeilijk om voor 1 persoon en ook nog eens kleine porties te koken .

 12. Wat een leuke en lekkere en vooral ook inspirerende gerechten. Je hebt wel kook talent, Nouska!

 13. Ziet er weer fantastisch uit, Nouska! Jij mag ook wel eens voor mij koken ;-).
  Die schaal van Jamie Oliver heb ik ook. Twee, een groene en een blauwe. Ze zijn prima te gebruiken als ovenschalen; serveert veel leuker dan die saaie doorzichtige schalen.

 14. Je zou dat zo eens moeten kunnen proeven een hapje en zien of het lekker is 😉 De foto’s zijn in ieder geval super!

 15. Lijkt me lekker, en het ziet er echt goed uit!

 16. lekker : ) had jij de sushi zelfgemaakt? Ben wel benieuwd, misschien iets voor een vlog om te laten zien? : D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *