De week van Lonneke - photo blog 26

 

Leuk dat je weer benieuwd bent naar mijn afgelopen week! Het was een drukke, maar ook heel fijne week. Een week waarin nieuwe (en oude) hobby's, warme lunches, de nodige rustmomenten en kittens (!!) allemaal weer voorbij kwamen. Hopelijk kun je er weer wat inspiratie en motivatie uit halen. Pak wat lekkers te drinken en veel lees- en kijkplezier!

Maandag

Net als op de meeste maandagen, begin ik mijn week met een rondje hardlopen door het bos. Ik merk dat ik me dan ook zoveel energieker voel gedurende de dag! Voordat ik mijn werkdag begon, had ik zelfs nog even tijd om lekker te lezen. Ik lees nu in een boek van Murakami, mijn lievelingsschrijver!

In de avond werkte ik, zoals gebruikelijk, ook voor Proud2Bme. Ik begeleid dan een chatavond van 19.00-21.00 uur. Als je behoefte hebt aan wat steun, advies of even wilt spuien, weet dat je elke avond welkom bent om mee te praten in de chats. 

Dinsdag

Een rustige werkdag vandaag, dus vooral veel eet- en dierenfoto's. Spaghetti als lunch kan ik elke dag wel eten!

Meestal begin ik op de dinsdag al vroeg, zodat ik nog een beetje middag 'over' heb. Die middag wordt eigenlijk elke week wel gevuld met rijles, zo ook vandaag weer. 

Woensdag

Ik keek er de hele dag al naar uit: vanavond mag ik weer sporten! Als je Proud2Bme al even volgt, heb je misschien wel eens wat blogs of video's van mij voorbij zien komen over mijn relatie tot bewegen. Die is niet altijd even gezond geweest. Zo heb ik lange tijd last gehad van bewegingsdrang, gevolgd door juist een aversie tegen sporten. Vorige maand ben ik toch begonnen bij een soort CrossFit sportklasje, nadat een vriendin van mij hier zo enthousiast over was. En wat vind ik het leuk! Lekker buiten, fijne mensen, dat maakt sporten voor mij nu zo fijn. 

Toen ik thuiskwam had mijn vriend mijn lievelingskaas (Manchego) en een flesje wijn gehaald en keken we samen voor het raam naar de regen.

Donderdag

Een dag naar kantoor voor mijn andere werk. Vandaag was 'fotodag'. Er moesten nieuwe foto's gemaakt worden voor de website en hierdoor heerste er op kantoor een 'middelbare school gevoel'. Iedereen zag er prachtig opgedoft uit en toeval wilde (ik was het allang weer vergeten) dat ik zelfs een jurk aanhad. Grappig ook wel om te merken, dat ik er niet zo stil bij stond. Jaren geleden was dat wel heel anders geweest. Nu volstaan een paar foto's en kan ik me daarna weer op mijn werk storten, waar voorheen geen enkele foto 'goed genoeg' was geweest. Herkenbaar? Hoe ga jij hiermee om?

Het was sowieso een beetje een feestdag. Collega's bestelden eten en bleef er een Subway koekje over. Hmm, lucky me! Die avond hadden mijn vriend en ik beiden geen zin om te koken, dus bestelden we pizza. Ik koos voor een veganistische pizza met 'tonijn', best een aanrader!

Vrijdag

Het kon voor mij niet snel genoeg vrijdag zijn! Niet alleen zijn de vrijdagen leuk om te werken, ook hadden we een afspraak om weer naar de kittens te kijken! Toch wel echt een hoogtepuntje. Waar het de vorige keer echt nog kleine, onhandige propjes waren, zijn het nu echt al kleine katjes! Helemaal verliefd reden we even later weer naar huis. "Komende week naar speeltjes en mandjes kijken?"

Zaterdag

Vroeg opstaan is minder erg wanneer je een leuke dag voor de boeg hebt. Na een sportlesje (in de zon!), racete ik snel weer naar huis om me op te frissen en om te kleden. 

Ik had namelijk een afspraak bij de kapper! Iets wat ik niet heel vaak doe, maar soms echt wel weer nodig is. Ik weet zelf nooit zo goed wat ik wil (alleen wat ik niét wil), dus ik vertrouwde mijn kapper volledig, met succes gelukkig!

Hierna weer op de fiets, dit keer richting een vriendin. Zij is bezig met het maken van (baby)kleding en had gevraagd of ik hier wat foto's van wil maken voor wanneer ze een eigen bedrijfje wil beginnen. Een tijd geleden had ik ook haar zwangerschapsfoto's gemaakt. Sindsdien wil ik steeds vaker mijn camera oppakken, dus ook voor mij was dit een heel leuk vooruitzicht! Dat ik hier zelf steeds weer pro-actiever in word, vind ik een fijn teken. Ik heb fotografie gestudeerd, maar door een burn-out is de drempel om te fotograferen heel hoog geworden. Daar schreef ik in deze blog al eens over. Ook al is er inmiddels veel tijd verstreken, sommige dingen kun je niet forceren. Ik vind het vooral heel fijn dat ik er weer plezier in kan hebben, naar uit kan kijken en energie uit kan halen, in plaats van dat het me alleen energie kost. En dat proces is soms lastig, maar ook juist heel waardevol denk ik. Zonder iets te moeten, te hoeven, alleen wanneer het goed voelt. 

Tegen het vallen van de avond, zat ik weer op mijn fiets. Dit keer naar de ouders van mijn vriend. Zijn broer was (eindelijk!) overgekomen vanuit Milaan. Daar woont hij al een tijd. De groene soep die je op de foto ziet, heeft hij gemaakt. Het recept hiervan deelde ik eerder hier al eens! 

We dronken onze eigen gemaakte appelcider (die eindelijk klaar is!), afgewisseld met wat oranje wijn. 

Zondag

De laatste dag van de week alweer! En meteen één van de drukste! Om 9 uur stonden we alweer in de tuin van de ouders van mijn vriend. Wéér had ik mijn camera mee. Mijn vriend en zijn broer deden beiden mee aan de Veluwezoomtrail; een hardloopwedstrijd georganiseerd op, de naam zegt het al, de Veluwezoom. Het was pittig warm, maar ze hebben het allebei echt waanzinnig gedaan. En de foto's zijn ook gelukt. Tussendoor at ik frietjes en genoot ik van de gezelligheid. Lang geleden, maar ook direct weer vertrouwd!

We waren beiden helemaal kapot toen we thuiskwamen. Mijn vriend wat meer dan ik natuurlijk, maar het was een lange dag. We bestelden Indiaas; ik had al weken zin in een vegetarische butter curry. Tevreden zakten we onderuit op de bank. Doe mij nog maar zo'n week!

Hoe is jouw week geweest?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Maandag 5 juli 2021 19:31
He Lonneke,

wat mooi te zien hoe een week van een mooie herstelde vrouw eruit ziet. Prachtig hoe je balans weet te vinden en zo kan genieten van het echte leven. Knap hoe je ook weer met sport kan omgaan. Hoe is crossfit voor jou? Ik ben benieuwd hoe je traint nu en hoe je met je grenzen omgaat. Ik weet zelf nl niet hoe ik ooit om zou moeten gaan met sporten waarin getallen en gewichten een grote rol spelen. Hoe ga jij daar mee om? Train je ook erg weer met zware gewichten of vermijd je dat liever? Ik merk dat ik momenteel vooral stiekem trainen op lichaamsgewicht leuker begin te vinden. Gaaf zeg ook die kittens en ik ben ook wel verliefd op jouw reptielen!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 6 juli 2021 09:57
Hee Patroklos,

Bedankt voor je lieve berichtje! Ik snap je vraag heel goed inderdaad. Ik ben net begonnen dus ik ben nog niet echt met zware gewichten aan de gang (voor mij wel zwaar al nu haha), maar gewichten etc zie ik nu meer als iets praktisch. Mijn trainer helpt me nu ook kiezen wat mij bij past, dus ik vertrouw hem hier volledig in en als het toch een keer te veel is geweest, doe ik die keer erna weer wat minder! :)

Liefs!
Patroklos10 - Dinsdag 6 juli 2021 16:14
he Lonneke, nog even een reactie. Wat fijn dat je vertrouwen hebt in je trainer. Is het ook een fijne, relaxte plek zonder dat er te veel moet? In veel sportscholen gaat het nl vaak om meer, zwaarder, harder. Hoe ga jij daar mee om, hoe helpt je trainer jou? WIl hij jou echt tot het uiterste laten gaan of gaat het om lekker bezig zijn? Ik hoop echt dat je een fijne trainer hebt. Heb je ook een doel? Hoe vaak train je in de week? Ik verlang ook weer naar lekker buitenshuis trainen. denk zelf aan spinnng of boksen, dus iig iets zonder 'getalletjes'

Gave beestjesfoto's ook en mooi hoe je straalt! Prachtige vrouw ben je! sterkte met je reuma, dat maakt misschien ook wel dat bewegen goed is maar dat je ook om je grenzen denkt. Hoe doe je het met eten rondom je trainingen? Dat vind ik nl erg lastig wat goed valt voor die tijd. Kan je daar ook een keer een blog of video aan wijden als je een dagje mee eten filmt misschien?
Lonneke - Team Proud2Bme - Vrijdag 9 juli 2021 09:32
Hi Patroklos,

Ja dat is het zeker, daar heb ik het juist ook op uitgezocht. Voor mij gaat het vooral over lekker bezig zijn inderdaad, dus af en toe die fysieke (en mentale) grens op zoeken, maar vooral zoeken wat haalbaar maar ook uitdagend is. Dat is voor mij ook voornamelijk mijn doel, weer echt genieten van bewegen zonder moeten.

Wat betreft het eten, dit verschilt per keer een beetje. Net wat ik in huis heb en net waar ik zin in heb, want ook dat is elke keer weer anders. Ik kan het wellicht wel een keer meenemen in een dagje, mee. :)

Liefs!
Patroklos10 - Vrijdag 9 juli 2021 13:52
thanks voor je reactie. Hier kan ik wat mee. Fijn te horen at het nu ook bij jou gaat om lekker bezig zijn, want dat is echt anders geweest he. Als ik jouw proces zo een beetje volg.

Van dag dagboekje zou leuk zijn!

Fijn weekend!
Saskia - Maandag 5 juli 2021 20:29
Oh die foto’s van het bos, wauw! Ik was toevallig laatst in de buurt van Arnhem, ik dacht dat je daar woonde maar misschien heb ik het helemaal mis, en echt genoten van de prachtige bosrijke omgeving!

Lijkt me heerlijk om zo dicht bij het bos te wonen!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 6 juli 2021 09:56
Hee Saskia,

Ha, nou je hebt het goed hoor ;)
Het is ook echt heerlijk, je kunt zoveel kanten op hier en er blijven zoveel plekjes die ik nog steeds niet heb gezien! Echt magisch soms ook wel! Fijn dat je er ook van hebt genoten!

Liefs!
M@@rtje - Maandag 5 juli 2021 21:56
Klinkt als een fijne week Lonneke.
Mooi kapsel :)
Oh en die kittens… smelt, wat ontzettend lief. Daar word je toch helemaal blij van!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 6 juli 2021 09:55
Hee Maartje,

Lief, dankjewel! En het zijn echt blije propjes, heel aanstekelijk, haha!

Fijne dag gewenst en ik hoop dat je een goeie week zult hebben!

x
Flo - Maandag 5 juli 2021 22:19
Heee lieve lonneke!
Wat zijn ze lief!! Heb je al namen voor ze?
Je ziet eruit alsof je lekker in je vel zit! Fijn!
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 6 juli 2021 09:54
Hi Flo,

Bedankt voor je lieve berichtje! Snoezig, he! De grijze gaat 'Fiep' heten (we luisteren vaak naar een franse radiozender 'Fip') en de zwarte heet 'Sopje', van 'Sipje en Sopje' van Bert en Ernie, haha. :)

x
Pinklady89 - Dinsdag 6 juli 2021 08:50
Hoi Lonneke,

Leuk om te lezen hoe je relatie met beweging zich heeft ontwikkeld! Ik vroeg me af hoe het nu gaat met je reuma en - indien nog aanwezig - hoe dat gaat met sporten. Als je daar geen last meer van hebt, heb je dan enig idee hoe je dat hebt bereikt?

En kittens... Wat een schatjes! Ik heb twee fantastisch lieve katten, maar ik heb echt een zwak voor kittenopvangcentra. Die moet ik echt niet volgen op social media, want dan wil ik ze allemaal een fijn thuis geven. Niet alleen kittens trouwens: ook volwassen katten. Maar helaas, twee katten is echt even genoeg hier.
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 6 juli 2021 09:53
Hi Pinklady,

Bedankt voor je lieve berichtje! Reuma heb ik helaas nog steeds, maar ik merk wel dat wanneer mijn lichaam iets sterker wordt, ik redelijk wat op kan vangen gelukkig. Het blijft wel echt belangrijk om per keer aan te voelen wat haalbaar is en ook hierna goed rust te pakken, maar gelukkig gaat dit steeds beter! Sowieso merk ik dat in de zomermaanden de pijn ook minder is dan in de winter. Lief dat je er naar vraagt!

Ah ja, heel herkenbaar! Het liefst wilden wij een katje uit het asiel, maar het is zo druk, we kwamen er niet eens tussen. Opzich heel fijn denk ik, maar ik ben ook wel een beetje benieuwd hoe dat over een aantal maanden is. Maar uiteindelijk hebben deze ook een huisje nodig, dus ook heel blij dat we hen dit kunnen geven natuurlijk!

Liefs aan de katten en fijne dag gewenst! x
Eva - Dinsdag 6 juli 2021 18:40
Wat een fijne, leuke en inspirerende blog, dankjewel! Krijg er echt een gemotiveerd gevoel van.
Anne - Woensdag 7 juli 2021 06:48
Het is zo fijn wanneer bewegen weer iets is dat je doet omdat je het lekker vindt en dat je voelt dat je lichaam goed doet. Ik heb dat nu ook en dat is heerlijk. Net als toen je nog een kind was, gewoon heerlijk bewegen. 🙂
Ook mooi dat je zo ontspannen om kan gaan met fotos.Fotos en dat soort dingen zijn wel een van de dingen waar ik erg veel moeite mee heb.Is die ontspannen houding t. o. v fotos vanzelf gekomen naarmate je herstelde of eraan gewend raakte?
Leuk dat je weer fotografeert.Ik merk ook dat ik bijna vergeten interesses en kwaliteiten in mijzelf hervind. Dat voelt raar en fijn tegelijk. Alsof ik dan af en toe mijzelf terug krijg 🏵️


RosaV - Woensdag 7 juli 2021 12:03
Wat leuk dat je bij little wonderland werkt. Ik bestel daar heel vaak producten. Ik ben echt een korean beauty freak
Eva - Woensdag 7 juli 2021 16:30
Misschien een beetje een gekke vraag; maar naar welk bos ga jij meestal? Het ziet er altijd zo fijn en rustgevend uit als jij in de plogs laat zien dat je regelmatig wandelt en hardloopt in het bos