De week van Lonneke - photo blog 25

 

Een week waar ik zowel naar uitkeek als tegenop zag. Ik had namelijk, voor het eerst in tijden, weer echt het gevoel dat ik een drukke week voor de boeg had. Veel (leuke) dingen gepland, maar daardoor voelde de week ook wel als een onderneming. Uiteindelijk heb ik vooral veel plezier gehad. Niet alleen omdat ik jarig was, maar ook vanwege onze gezinsuitbreiding! Leuk dat je er weer bent en mee wilt lezen. Ik hoop dat deze photo blog je weer wat inspiratie geeft!

Maandag

28; de leeftijd waarop ik vroeger dacht kinderen te hebben. Een koophuis met een grote, groene tuin en een hond die daar dan in kon lopen. De leeftijd waarvan ik dacht dat ik dan iemand zou zijn die meteen de was opruimt en zeker wel een rijbewijs zou hebben. Maar niets van dit alles is waar. Toch ben ik vandaag 28 jaar oud geworden en het is allemaal goed zoals het is. Mede door mijn eetstoornis heb ik geleerd dat het leven, tot op zekere hoogte, komt zoals het komt en dat het belangrijk is om juist van het heden te genieten zonder teveel met de toekomst bezig te zijn. Dat vind ik vaak best moeilijk. Ik ben veelal bezig met alles wat ik niet heb, zonder te kijken naar alles wat ik wél heb. Ik probeer nu vooral die rust te vinden. Het heeft allemaal geen haast. Ouder worden houd je niet tegen, maar het lijkt me eeuwig zonde om later terug te kijken op een periode waarin ik niet heb kunnen genieten, terwijl ik juist zoveel moois om me heen heb.

Dat is waarom ik mijn dag begon met een rondje hardlopen door het bos. Even lekker in het moment zijn. Ik kan er niet over ophouden; hier laad ik écht op. De geuren, de geluiden, alles vind ik heerlijk aan buiten zijn.

 

Verder was het een gewone werkdag. Nou ja, 'gewoon'. Toen Nadine, Daphne en Irene me toezongen in een zoommeeting voelde ik me toch wel heel erg jarig! Ook de crodino tijdens werktijd voelde heel feestelijk. Dit dronk ik op mijn verjaardagen vroeger thuis al!

Na het werken nog even naar buiten - ik zat heel erg in het moment vandaag. Na mijn vaste chat-avond keken we alvast voor leuke vakantieplekken (een paar dagen weg was zijn cadeau!). Ik heb dan misschien geen koophuis, hond of rijbewijs, ik heb wel de liefste vriend die ik me kan wensen, het leukste werk (en collega's!) dat er bestaat en de fijnste mensen om me heen. En dat is denk ik zoveel meer waard. Ik hoop dat, als jij je ook meer bezighoudt met de toekomst dan het nu, je ook kunt zien wat je nu allemaal hebt en hiervan kunt genieten. ♥

Dinsdag

Meestal begin ik op de dinsdag al vrij vroeg met werken, zodat ik in de middag nog wat tijd heb voor andere dingen. Meestal is dit rijles, maar vandaag was dat een wandeling door de wijk, het uitzoeken van wat kleding en het weghalen van dode blaadjes van mijn planten. 

Na het werken had ik nog tijd om even naar buiten te gaan. Het weer is, voor mijn gevoel in ieder geval, zo snel omgeslagen. Het voelt en ruikt echt al als zomer. Nu ga ik graag naar buiten, maar dit kon soms ook wel als een 'verplichting' voelen. Dat ik 'gebruik' moest maken van het mooie weer en ik dit niet mocht 'verspillen' door binnen te blijven. Hierdoor kon ik dus ook niet genieten van de momenten dat ik naar buiten ging, best zonde eigenlijk. Want ongeacht het weer; mag je gewoon naar jouw eigen behoeftes luisteren, toch? Herken jij dit? Wat heb je nodig om hier wat meer rust in te vinden?

Vandaag dus geen rijles (zoals gebruikelijk op de dinsdag) maar dat kwam eigenlijk wel goed uit. Vandaag hadden we namelijk ook al een intervisie gepland met het Proud2Bme-team. Leuk om iedereen zo weer eens te 'zien' via Zoom! 

Woensdag

 

Een drukke, maar fijne dag vandaag. Chef vond zijn weg naar het raam, waar hij de hele middag in de zon heeft gelegen terwijl ik druk aan het werk was. Met een half oog volgde ik natuurlijk ook het Instagram account van Proud2Bme en de WEDAD, want vanwege de World Eating Disorder Action Day was er weer een leuk en vol programma te volgen online. Zo hield onze Daphne met Eric van Furth een live Q&A op Instagram. Heb jij het ook gezien? Zo niet maar wil je dit nog graag zien; de video's komen binnenkort online via het Instagram account van de WEDAD! Irene en Daphne maakten trouwens ook deze video in de aanloop naar deze bijzondere dag.

Ik kreeg er de hele week al kriebels van als ik eraan dacht; kittens! Eindelijk is het zover! Nadat onze kat Winnie in januari overleed, hebben mijn vriend en ik het er weer over gehad. Wel weer een kat? Misschien een hond? Of even niets? Een nestje kittens kwam vorige week op ons pad en we waren beiden resoluut: dit willen we! Heel spannend maar ook heel leuk!

 

Er waren al wat kittens onder voorbehoud, dus mijn vriend en ik kozen voor de zwarte. De grijze die je linksboven ziet is al besproken, maar de kans is aanwezig dat het niet doorgaat. Mocht zij toch geen huisje hebben, nemen we haar er ook bij. Dit vierden we met een ijsje! 

Donderdag

En er is weer een 'nieuw' ontbijt! Ik geloof dat dit voor mij een continue zoektocht is; waar heb ik zin in 's ochtends? Op het moment eet ik graag havermout met koekkruiden, pitjes en zaden, noten en een flinke lepel speculoospasta (crunchy!) erin. (Oh, en wortel! Dat voegde ik later in de week vaker toe.) 

Verder een normale werkdag bij mijn andere werk. Het gebruikelijke rondje wandelen tussen het werken door was prettig en ik zag zelfs een scholekster - toch bijna 30 ;). In de pauze werd ik ineens verrast door mijn collega's met deze taart! Zo lief, het ontroerde me zelfs een beetje. Na het werken snel naar huis, want er was onweer op komst. Gelukkig was ik net op tijd en na de regen verscheen dit (linksonder) prachtige uitzicht. 

Vrijdag

Een ontzettend fijne, frisse en energieke start van de dag. En dat om half 6! Vandaag ga ik weer eens een dagje naar kantoor, waar ik veel zin in heb. Door de regen is het buiten wat minder klam en ruikt het heel lekker. 


De dag was weer gezellig en productief. We aten buiten en filmden alvast een proefvideo met onder andere deze producten! Houd onze website (of YouTube account) in de gaten als je benieuwd bent!

 

Na een fijne werkdag ging ik snel door naar de moeder van mijn vriend. Zij had heerlijk gekookt én ik kreeg heel leuke cadeautjes. Onder andere dit prachtige kookboek! 

Zaterdag

We begonnen het weekend al heel vroeg bij een vriend. Hij was namelijk jarig geweest en we wilden hem zijn cadeau geven tijdens zijn koffiemomentje in de ochtend. Om negen uur 's ochtends zaten we al aan deze prachtige taart (en koffie natuurlijk). 

Hierna snel door, want mijn vriend had een personal training gewonnen en ik mocht mee. Ik was verbaasd hoe goed ik het bij kon houden en hoe leuk ik het vond! 

Omdat mijn vriend en ik allebei geen zin hadden om te koken, bestelden we Indonesisch. 

Zondag

Mijn lichaam voelde ik wel de ochtend erna. Ik had beloofd om mee te gaan met mijn vriend; hij loopt op zondag altijd hard en soms fiets ik mee. Ik had best wat spierpijn dus ik twijfelde, maar ik weet ook hoe fijn fietsen dan juist kan zijn. Het bleek een goede keuze om mee te gaan. Niet alleen was het heel gezellig, ook voelde mijn lichaam hierna veel minder stijf. 

 

De middag was rustig. Op het balkon, met koffie en scones. 

Ook al voelde de week heel druk, ik teken direct voor nog zo'n week! Ik hoop dat jij ook een fijne week hebt gehad, of deze nu druk of rustig is geweest, en dat je hierin ook de nodige momenten voor jezelf hebt kunnen pakken. 

Wat is jouw hoogtepunt geweest afgelopen week? 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Maandag 7 juni 2021 19:23
wat schattig die kittens
Patroklos10 - Maandag 7 juni 2021 19:39
wauw Lonneke, wat klinkt dat als een fijne week. Druk idd en ook sportief en ook veel genietmomentjes zo te zien. Of alles misschien wel. Mooi hoe jij in balans bent en zo mooi dat je zo positief ben. Benieuwd naar de testvlog! Laatst zat ik iets terug te kijken van jullie op youtube. Zou een van jullie weer eens een dagje mee eten kunnen doen waarin 'wij' jullie volgens mogen kiezen wat jullie per moment eten? Irene heeft dat een keer gedaan en zou het bijzonder en leuk en helpend vinden als dat weer eens kwam.
Saskia - Maandag 7 juni 2021 19:52
Dit blijft zo leuk om te zien!

Ik heb best wel moeite met balans vinden in het lekker bezig zijn enerzijds en het even rustig aan doen anderzijds, zeker in deze coronatijd (die hopelijk snel echt helemaal voorbij is en nooooit meer terugkomt).
Misschien een ideetje voor een blog?
V - Maandag 7 juni 2021 22:13
Awwww ik ben echt verliefd op die kittens! En super leuk weer om zo over je week te lezen
Flo - Maandag 7 juni 2021 23:36
Wow gefeliciteerd met jullie kitten op komst! En wat supertof als het er twee kunnen zijn!
Heel leuk om je week weer te hebben mogen inzien.šŸ˜˜šŸ˜˜
Nostalg - Dinsdag 8 juni 2021 08:16
Wat een leuke week! De kittens zijn supercute! We hebben zelf pas een oudje geadopteerd en kan alleen maar bevestigen hoe warm zo'n diertje in huis je kan maken :D

Het verplicht naar buiten moeten is heel herkenbaar. Nog steeds heb ik daar soms last van. Ik geniet nu veel meer van buiten zijn, maar als het echt zonnig is, voelt het soms toch "verboden" om binnen te blijven, ook al wil ik dat soms liever. Fijn om te lezen dat anderen dit ook ervaren.
Misa - Dinsdag 8 juni 2021 09:29
Gefeliciteerd Lonneke. Ik had jou rond de 22 jaar geschat, bizar hoe jong je oogt.

Trouwens, een tip. Misschien kun je "ouder worden houdt je niet tegen" anders formuleren. Ik denk dat dit mensen kan kwetsen. Mij in elk geval wel. Ouder worden is wel degelijk tegen te houden. Ik heb mensen jong verloren aan zelfdoding en aan ziekte.. Die hebben ouder worden toch echt wel tegengehouden. En dat doet pijn.

Verder mooie blog en veel geluk met je kittens.
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 8 juni 2021 10:10
Hee Misa,

Bedankt voor je reactie. Ik snap, zeker nu je het zo zegt, hoe je dit kan lezen en dat het kwetsend kan zijn. Ik heb er niet bij nagedacht hoe het kan zijn om dit te lezen met de ervaring die jij hebt, dat spijt me. Bedankt dat je dit wilde toelichten.

Liefs,
Lonneke
Misa - Dinsdag 8 juni 2021 10:21
En jij dankjewel voor je reactie terug. Fijn om te lezen dat je me begrijpt. Ik vind het begrijpelijk dat je niet alle zinnen voor iedereen zo kan formuleren dat het nooit iemand kwetst. Fijn dat je de lezers zo serieus neemt door te reageren.

Liefs,
Musa
Misa - Dinsdag 8 juni 2021 10:21
Musa moet Misa zijn;)
Lost girl - Dinsdag 8 juni 2021 12:04
Gefeliciteerd!! Ik was afgelopen vrijdag jarig. Wat een supersnoezige kitten. Mijn hoogtepunt is dat ik ben aangenomen bij een organisatie waarvan ik vroeger droomde maar eigenlijk mezelf voor had afgeschreven. Ik had net als jij mijn leven anders ingepland. En had een ander idee van wat ik op deze leeftijd zou hebben bereikt. Uiteindelijk komt alles wel uit wat ik wil. Alleen dan minstens tien jaar later dan wat ik als kind voor ogen had, omdat ik heel veel hobbels op de weg tegenkom. Ik ben een pechvogel en geluksvogel tegelijk hihi. En vladder gewoon van de ene naar de andere kant.
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 9 juni 2021 10:59
Hee Lost Girl,

Jij ook nog gefeliciteerd! En yes, wat ontzettend goed en tof! Ik ben heel blij voor je! Mooi dat je leert dat jouw tempo hierin goed is en het juiste om te volgen. Ik wens je heel veel succes en plezier bij de organisatie, ik hoop dat je je snel op je plek voelt!

x
w - Dinsdag 8 juni 2021 12:56
Ik word er helemaal blij van en ook knap hoe je alles relativeert en wat leuk
Ć©Ć©n of twee jonge katjes.
Aine - Woensdag 9 juni 2021 09:37
Hey Lonneke wat gaaf dat je na het verlies van Winnie toch weer een kat hebt genomen. Ik vond dat zelf best wel moeilijk maar zoals je weet zit dat nu helemaal goed met mijn Saar en Roos. Gister zag ik nog een filmpje voorbij komen van mijn overleden kat, facebook geeft dat wel eens als herinnering. Dat doet dan best wel even pijn. Heel veel plezier met je nieuwe kitten en hoe gaat hij/zij heten? :)
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 9 juni 2021 10:03
Hi Aine,

Wat lief dat je dat zegt, je bent hier ook zeker een inspiratie in! Begrijpelijk en herkenbaar ook dat dat oude verdriet hiernaast blijft bestaan. Ik ben heel benieuwd hoe het dadelijk hier gaat als ze echt hier zijn! We willen er eentje 'Fiep' noemen (naar radio 'Fip', een franse zender), maar we vinden dat beter bij de grijze passen maar dat is dus een misschien. Nog even zoeken dus! :)

Liefs!