De week van Lonneke - photo blog 15

 

Zoals jullie aan de foto kunnen zien, heb ik groot nieuws! Ik heb namelijk een andere baan. Nee, ik ga niet weg bij Proud2Bme hoor... Naast Proud heb ik nog een andere baan, maar die heb ik opgezegd en afgelopen week heb ik een nieuw contract bij een ander bedrijf getekend. Vandaag kunnen jullie meelezen hoe dit voor mij is geweest (spoiler: veel stress) en wat ik nog meer heb meegemaakt!

 

Maandag

Het is weer maandag; ik ben helemaal klaar voor een nieuwe week. Na al die hitte was een beetje regen ook erg welkom. Het maakt het appartement wel altijd vrij donker, maar ik vond het dit keer niet zo erg. 

 

Als ontbijt maak ik de laatste tijd een soort fruitsmoothie met granola. Het recept hiervan heb ik trouwens gister al gedeeld in deze blog: Onze favo recepten: augustus.

Een paar maanden geleden heb ik een nieuwe laptop gekocht. Mijn oude was helemaal op. Ik heb uiteindelijk een gamelaptop gekocht (want ja, als je toch de keuze hebt..). Een vriend van mij heeft een uitgebreid Steam-account (een game platform) en de ochtend heb ik dan ook goed besteed om deze te ontdekken. Ondertussen stond mijn calathea heel sip onder de douche met spint. Ik had hem al flink besproeid met een mengsel van spiritus en groene zeep, maar een kleine douche leek me ook geen overbodige luxe. 

Ik heb meteen mijn Caladiums een beetje vastgebonden. Of nou ja, geprobeerd vast te binden. Ik heb wel geleerd dat mijn talent hier niet ligt, maar goed, ze staan weer rechtop. Verder besloot ik een courgette soep te maken met croutons. Ik was hier best trots op, vooral op het feit dat ik had gekookt. Normaal doet mijn vriend dat vrijwel altijd. Ik sloot de avond af met een heerlijke koek en het wespje dat ik op de vensterbank vond heeft genoten van een bosbesje. 

Dinsdag

Ook al was ik vandaag vrij, ik stond alweer vroeg naast mijn bed. Ik had in de ochtend een afspraak bij de huisarts omdat ik al een tijd zo'n last heb van mijn knie. In mijn vorige photo blog vertelde ik al dat ik dacht dat ik hem een beetje heb overbelast. Dit bleek inderdaad zo te zijn. Met een verwijzing naar een fysio op zak liep ik weer richting huis. Ondertussen moet ik zelf flink smeren met Voltaren-gel, hopelijk verzacht dit de pijn een beetje.

Deze zoete-aardappelmochi is sinds de proefvideo van vorig jaar favoriet. Als ik in de buurt van een Aziatische supermarkt ben, neem ik altijd een paar pakjes mee. Ook kocht ik andere smaken mochi, bananensap, gerookte tofu en koekjes die ik er lekker uit vond zien.

Woensdag

En, het is alweer woensdag! Ik werkte weer een dagje thuis. Nu geniet ik hier stiekem altijd erg van. Winnie die een beetje rondkachelt en af en toe aan het kattengras knabbelt. Dat geluid is echt thuis voor mij.

Na een drukke dag kwam mijn vriend met een waanzinnig idee. We hebben al een tijd een fysieke spaarpot staan waar we allebei fanatiek in sparen. Speciaal voor etentjes of leuke uitjes. Hij had het plan om - voor het eerst sinds maart - uiteten te gaan in ons favoriete restaurantje. Daar zeg ik geen nee tegen natuurlijk! En daar ging de spaarpot. 

En wat was het fijn. Een heerlijke salade, lekkere biertjes. Dit wil ik elke dag wel. Als toetje een vertrouwde McFlurry met oreo's en caramelsaus. Mijn lievelings. Toen we naar huis wilden gaan, appte een vriend van ons net dat hij op dat moment in de kroeg was voor een biertje. We hebben plannen om van het weekend zelf cider te maken, dus we liepen door voor nog een drankje om het plan concreet te maken. (Uiteindelijk heeft dit plan wat vertraging opgelopen want we konden niet genoeg appels vinden. To be continued...) 

Donderdag

Vandaag was ik overdag weer vrij. Na een heerlijk ontbijt dook ik - overmoedig - op een andere plant die geknakt was. Het is geen ideale constructie, maar hopelijk houdt de plant het even totdat ik een bamboestok heb. 

De laptop waar ik maandag nog zo blij over vertelde, hield er ineens mee op. Na een lichte paniekaanval - ik stootte ook nog dit volle flesje om - heb ik uiteindelijk praktisch gehandeld en een aantal belletjes gepleegd. Niet veel later zat de laptop veilig ingepakt, klaar om teruggestuurd te worden.

Ik voelde me nog steeds sip, dus ik haalde ik lekkere broodjes om mezelf een beetje op te vrolijken. Ondertussen kreeg ik van een vriend van mij deze foto van mezelf toegestuurd. Dit is alweer 2 tot 3 jaar geleden tijdens een fotowandeling die hij destijds had georganiseerd. Er is in die tijd zoveel veranderd en dit was gek genoeg ook wat ik nodig had om mezelf weer te herpakken. 

Dat was ook wel nodig, want ik moest nog werken die avond. Gewapend met een tas vol mochi zat ik even later in de bus naar mijn andere werk. Onderweg kwam ik langs een bierspeciaalzaak en kocht daar deze unit. Heel benieuwd naar. 

Vrijdag

Op vrijdag moet ik altijd vroeg op. Gelukkig gaat dit me best goed af, zeker omdat Winnie ook al vroeg wakker is. Zij zorgt er wel voor dat ik me niet verslaap.

Het voordeel van dat het weer wat vroeger donker wordt, is dat het ook wat later licht wordt. Nu vind ik dit niet perse positief, maar daardoor kan ik wel genieten van de zonsopkomst. Dat is leuk meegenomen! Onderweg kocht ik deze salade bij de Albert Heijn. Op het station in Utrecht kun je nu zelf saladebakjes vullen; zo lekker!

Ook op kantoor was het weer fijn! Ik merk dat ik me dan vaak toch iets beter kan concentreren dan thuis. Ook is het veel gezelliger dan alleen thuis werken natuurlijk - ook al moet ik Winnies gesmak dan wel even missen. 

De avond sloot ik af met een heerlijke maaltijd (gemaakt door mijn vriend) en Call of Duty. 

Zaterdag

Ik heb weer een druk weekend voor de boeg. Ik sta maar liefst het hele weekend ingeroosterd bij mijn andere werk.

In de winkel vond ik trouwens dit lieve poppetje. Waarschijnlijk de dag ervoor blijven liggen. Ik vind het best sip dat er ergens een kindje heel verdrietig is om dit poppetje.

Ik had al eerder een tussendoortjes-blog gedaan, maar bij deze wil ik wat nieuwe vondsten delen. Op dit moment ben ik verslingerd aan de BE-KIND notenrepen en ook die van Nature Valley vind ik super lekker. Daarnaast heb ik de hartige Sultana's ook weer helemaal ontdekt. Daar bleef het vandaag niet bij, want op het station kwam ik deze donut tegen. Zo lekker!

Tijdens het werk kreeg ik een appje dat één van onze favoriete barretjes de laatste pizza-avond van de zomer hield. Dat konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan. Ik heb denk ik nog nooit zo snel de winkel afgesloten. Ik koos voor een pizza met aardappel en snijbiet. Misschien een gekke combinatie, maar zo lekker!

Zondag

Het is geen geheim dat ik naast Proud2Bme nog een andere baan heb. Ik voel me daar de laatste maanden niet heel prettig meer en ik merk dat ik die specifieke werklast op het moment niet heel goed aankan. Nu heb ik vorige week een sollicitatie gehad bij een bedrijf waar ik tot dusver alleen maar van kon dromen, maar ik ben daar aangenomen en heb mijn nieuwe contract getekend! Ik houd het voorlopig nog even voor mezelf waar het is, maar het heeft met beauty en cosmetica te maken en zoals jullie weten word ik daar erg blij van!

Ik denk dat dit voor mij ook erg meespeelt in mijn spanningen afgelopen week. Ik kan niet zo goed tegen onduidelijkheid en voelde me toch best gehaast omdat ik ook met een opzegtermijn zit. Ook al vind ik het een ontzettend leuke uitdaging, ik vind ergens weggaan ook lastig. Nu ik zeker weet dat ik hier wegga, word ik ineens emotioneel als ik onderweg ben naar mijn werk. Gek hoe dat werkt eigenlijk.

De eerste huilfoto heeft gelukkig niets met mijn baanswitch te maken, maar met de film die ik onderweg keek. Na lang twijfelen besloot ik toch om de film 'Okja' te kijken. Ik heb het merendeel van mijn leven vegetarisch gegeten en ik heb ook een tijd plantaardig gegeten. Uiteindelijk heb ik de keuze maakt weer vlees en zuivel te nemen omdat ik ergens bang was dat deze keuzes (deels) vanuit mijn eetstoornis kwamen. Door dit soort films begin ik hier weer enorm aan te twijfelen. Op het moment even een persoonlijke worsteling dus. Mijn boterhammen had ik thuis al belegd met vegetarische worst. Puur toeval, maar dat voelde wel meteen een stuk beter.

Het weer zat me niet mee, maar gelukkig was ik toch onderweg naar huis. Bij aankomst heb ik Chef meteen in een badje gezet, dat was namelijk alweer lang geleden. Na het eten dronken mijn vriend en ik nog een lekker biertje (terwijl we keken naar een survival-programma op Discovery) en zijn we vroeg in bed gedoken. Op naar een nieuwe week!

Ik hoop dat jij een hele fijne week hebt gehad! Staan er komende week nog speciale dingen voor jou op de planning?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Maandag 31 augustus 2020 19:20
Leuk om weer te lezen en had idd wel even een paniek momentje van ohnee niet weggaan bij Proud!!! Gefeliciteerd met je nieuwe baan en hoop dat dit meer naar je zin is. Altijd leuk om Winnie te zien maar ook Chef. Ik voel mij altijd ook weer zo goed als ik mijn dames weer zie :)
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 31 augustus 2020 19:33
Hi Aine!

Haha ahh, geen zorgen!! Dankjewel voor je lieve berichtje! Liefs aan Saar en Roos!

Dianne1312 - Maandag 31 augustus 2020 20:11
Ahh gefeliciteerd met je nieuwe baan!! Altijd even spannend en vooral om zo'n stap te maken, maar als hij eenmaal gezet is, gaat het goed voelen. Hopelijk ga je het naar je zin hebben, maar dat komt vast goed! Hoe was de donut??? Ik zie hem ook zo vaak liggen! is hij ook gevuld? Hihi, die zijn namelijk t lekkerst haha!
Leuk om weer een plog van je te zien! :D Groetjes
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 2 september 2020 09:46
Hoi Dianne,

Dankjewel!! Zeker spannend, maar gelukkig voel ik nu ook wel wat opluchting, dus dat is fijn. De donut was heel lekker, niet gevuld, maar dat mag de pret niet drukken denk ik :)

Liefs,
Lonneke
dianne1312 - Woensdag 2 september 2020 11:18
Nee zeker niet hihi, hij lijkt me alsnog mega lekker.
Arwen - Maandag 31 augustus 2020 21:12
Hallo lonneke gefeliciteerd met je nieuwe baan ik hoop dat je daar een leuke tijd krijgt en dat het helemaal goed komt met je knieƫn liefs
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 2 september 2020 09:50
Hi Arwen,

Dankjewel! We gaan het zien, ik heb er vertrouwen in dat het gewoon allemaal goed komt!

Ik wens je een fijne week toe!

Liefs!
Iris - Dinsdag 1 september 2020 08:30
Leuke plog, ook leuk om weer eens een blog van jouw tussendoortjes te zien :)
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 2 september 2020 09:51
Hoi hoi Iris,

Misschien wel weer leuk om een nieuwe tussendoortjes blog te doen! Ik ga er eens voor zitten! :D

Liefs,
Lonneke
Vivian - Dinsdag 1 september 2020 10:57
Zo te zien vind Winnie het ook leuk om vroeg op te staan hahahšŸ¤£ Leuke fotoblogšŸ‘ŒšŸ»
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 2 september 2020 09:51
Hahaha, Winnie vind alles prachtig zolang ze maar geknuffeld wordt :P
Merel - Dinsdag 1 september 2020 18:41
Wat leuk!! Heb je nog uitsluitsel gekregen over je bloedwaarden?
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 2 september 2020 09:50
Heey Merel,

Wat leuk dat je dat hebt onthouden! Ik heb dus bloedarmoede door een ijzertekort. Nu val ik net op de grens van bloedarmoede, dus in principe is er niet veel aan de hand, maar het is wel te laag om voor nu te doneren. Hopelijk trekt het bij en is het de volgende keer beter! :)

Liefs,
Lonneke
britneyangel - Dinsdag 1 september 2020 23:06
gelukkig blijf je nog bij proud werken! leuk dat je een nieuwe baan hebt ! gefeliciteerd. ik kan ook niet tegen onduidelijkheid. puddingsbroodjes zijn lekker he?
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 2 september 2020 09:52
Hoi hoi Britney,

Wat lief, dankjewel! Ja, naar kan dat zijn he, gelukkig is het bij mij allemaal goed gekomen :) Leuk dat je puddingbroodjes ook zo lekker vind! Ik vind stiekem die van een duitse bakker het allerlekkerst!

Liefs!
Jelle - Woensdag 2 september 2020 10:24
Leuk! Gefeliciteerd met je nieuwe baan :)