Uit onze comfort zone!

 

Zoals je van ons gewend bent, staat er vandaag weer een video voor je klaar. Deze keer tijd voor iets anders; andere smaken en een ander continent. Proud op de Aziatische tour. We gingen deze week op onderzoek uit in de Aziatische supermarkt en hebben producten meegenomen die we nog niet kenden. Producten die misschien een beetje buiten onze comfort zone liggen, maar wel graag wilden uitproberen. 

Bij de Oriental vonden we een aantal interessante producten. Eten dat we normaal niet zo snel zouden kiezen, want je valt toch al snel terug op de producten die je kent. Iets wat natuurlijk best normaal is, maar wat vooral tijdens je eetstoornis een grote rol kan spelen. Dan kan het zijn dat voeding al snel buiten je comfort zone ligt, dat er maar weinig écht veilig is, terwijl je dat juist zo graag wilt doorbreken. In deze video testen we voor ons onbekende producten en bespreken we wat ons heeft geholpen om tijdens onze eetstoornis uit die comfort zone te kunnen stappen. 

Wil je meer video's zien? Op ons Youtube-Kanaal vind je meer dagjes mee, proefvideo's en proudpraat-video's. Mis je iets? Laat gerust je tips achter in een reactie! 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

suzy - Dinsdag 27 augustus 2019 15:19
dankjewel dames
puck - Dinsdag 27 augustus 2019 16:59
dus wat jullie zeggen eigenlijk uitdagingen aangaan waardoor je die producten weer durft te eten die je eng vind om te eten.

dat is wat ik doe iedere week 1 uitdaging en begin nu te proberen met 2 per week . 1 oude en 1 nieuwe
L - Dinsdag 27 augustus 2019 18:37
Onwijs leuke video weer! Mochi is echt heeerlijk. Heb een jaartje in een restaurant gewerkt en de chinezen daar hadden dat ook heel vaak. Met sesam of rode bonenpasta erin, of groene thee. Ik kon nooit kiezen welke smaak dus nam ze allemaal hahaha.

Het gekste ooit.. Van die gedroogde maden of weet ik het wat, smaakte muf. En dingen die ik normaal niet snel at, zoals kleefrijst en bamboe, maar dat is tegenwoordig al wel 'normaal', als in.. te koop in een beetje grote reguliere supermarkt. :)
Anoniem - Dinsdag 27 augustus 2019 20:54
Hoi!

Bedankt voor alles wat jullie doen, het is heel helpend! Graag zou ik weer eetdagboeken (plog) van een hele week zien, dit geeft mij duidelijkheid hoe jullie eetpatroon er verder uit ziet en is daarom erg relativerend en helpend. Ik hoop dat jullie dat ook leuk vinden om te doen en dat het wellicht terug komt :)

Fijne dag nog!
Gwen - Woensdag 28 augustus 2019 20:22
Leuke video! Lonneke je bent top!
Lonneke - Team Proud2Bme - Vrijdag 30 augustus 2019 18:36
Ah wat een lieve reactie, dankjewel! :D ♥