De week van Lonneke photo blog 14

 

Wat een pittige week, ik kan niet anders zeggen. Gevoelens van schuld werden afgewisseld door opluchting en andersom. Gelukkig zijn er ook fijne dingen gebeurd waar ik positieve energie uit kon halen. Zonder downs ook geen ups.

Een week die voelde als jaren; zo heb ik het ervaren. Er is zoveel gebeurd en het is dan ook een ontzettend lange photo blog geworden. Pak er een lekker kopje thee bij en veel leesplezier!

Maandag

Net zoals de voorgaande weken begon ik ook deze maandag met een tekenbeet... Waar ik dit talent ineens vandaan haal, geen idee, maar dit jaar spant echt de kroon wat betreft tekenbeten. Gelukkig kan ik ze ondertussen goed zelf verwijderen en ook het bellen van de huisarts zit wat meer in mijn systeem. Toch blijf ik het altijd enorm spannend vinden en ben ik er niet snel gerust op.

Gelukkig kon ik snel mijn aandacht verzetten. Gisteren heb ik foto's gemaakt van mijn prachtige zwangere zusje, die ik nog moest bewerken. Het was een spontane actie dus we waren een beetje zoekende, maar ik ben toch wel blij dat we uiteindelijk wat foto's hebben gemaakt. Winnie heeft me trouwens goed geholpen met het Photoshoppen. :)

Voordat ik begon, heb ik nog een rondje langs ons 'plantenruilkastje' gelopen waar ik een paar stekjes monstera achter heb gelaten. Deze madagascar jewel heb ik meegenomen. Ook mijn ficus elastica kreeg een nieuw blad; ik vind die kleur altijd zo mooi.

Tijdens het werken kreeg ik plots een nieuwe bestelling koekjes binnen die ik was vergeten. Altijd een leuke verrassing! Na het werken besloot ik om mijn kleding uit te zoeken en ik heb uiteindelijk toch twee zakken kunnen doneren. Die avond had ik zelf een chat op het programma staan. Tegenwoordig komt Winnie ook 's avonds lekker bij mij zitten. 

Dinsdag

Vandaag werk ik weer een dag voor mijn andere werk. Ik heb in de afgelopen photo blogs verteld dat ik daar tegenwoordig op de fiets heen ga. Ik heb deze sportieve actie(s) misschien een beetje overdreven. Sinds twee weken heb ik - waarschijnlijk hierdoor - veel last van mijn knie en ik vrees een beetje voor een soort beginnende peesontsteking. Ik heb besloten om even niet naar mijn werk te fietsen, maar het beter even rustig aan te doen. Wel heb ik onderweg voor het eerst het nieuwe album van Taylor Swift geluisterd en bij het nummer 'Exile' (een duet met Bon Iver) begon ik vrijwel meteen te huilen. Wat het precies is weet ik niet, maar het maakt heel veel in me los.

Tijdens de lunch heb ik mezelf getrakeerd op het boek van Teske de Schepper. Die had ik al eens van Irene geleend, maar ik wilde hem toch zelf ook graag hebben. Ik heb hem voor het grootste gedeelte ook al uitgelezen tijdens het eten zelf. Verder heb ik geprobeerd echt rustig aan te doen en tijdens het werken door ook veel te zitten. Niet de meest ideale manier, maar het is even wat het is. 

Toen ik naar het station liep, appte ik mijn vriend of we vanavond iemand konden uitnodigen voor spelletjes. Normaal komt dit altijd van zijn kant, dus ik ben stiekem wel trots dat het nu echt uit mij komt. Niet veel later zat ik aan een heerlijk biertje met mijn vriend en een goede vriend van ons. Van dat spelletje is niks gekomen; we hebben vooral veel gepraat, wat heel fijn was. Ik had trouwens ook een keepcup beker besteld en die is binnengekomen. Dat leek me wel fijn nu ik onderweg koffie weer wat vaker koffie haal, zodat ik minder wegwerp bekers gebruik. 

Woensdag

Een drukke woensdag deze week. Mijn werkdag voor Proud2Bme begon ontzettend fijn met een koffietje op het balkon.

Toen ik in mijn pauze Chef in bad deed, schrok ik enorm. Een deel van zijn staart was pikzwart. Dit is echt geen goed teken en kan betekenen dat zijn staart er zelfs af moet. In paniek belde ik de dierenarts en we konden die middag meteen terecht. 

Chefke zelf vond het allemaal prima en heeft de hele weg op mijn schoot gezeten. Ook bij de dierenarts was hij zijn rustige zelf en de assistentes hebben zelfs foto's voor op hun Instagram gemaakt. Wat ik dacht was waar en met een nieuwe afspraak voor een operatie en medicatie in de pocket gingen we weer terug naar huis. 

Ik was wel klaar met de dag en wilde eigenlijk heel graag een lange douche nemen en lekker huilen. Helaas had ik nog een afspraak staan. Ik heb me een tijd geleden opgegeven als bloeddonor. Dit is iets wat ik tijdens mijn eetstoornis graag wilde, maar destijds nooit heb gedaan omdat mijn bloedwaardes niet goed waren. Na een lekker frietje pakte ik de bus naar het ziekenhuis. 

Ik vond het echt een interessant en ik ben heel blij dat ik mezelf heb opgegeven. Wel heb ik al 3 maanden vertraging in de pocket, want mijn hb bleek te laag. Er zijn alsnog 4 buisjes bloed geprikt en wanneer die onderzocht zijn, hoor ik waar ik precies een tekort aan heb en waarom ik dus bloedarmoede heb. Ik ben hier trouwens best van geschrokken en had het echt niet verwacht. Om mezelf een beetje te troosten stapte ik op de terugweg een paar haltes eerder uit zodat ik nog even langs de 'plantenruilkast' kon. Ik had er afgelopen week veel stekjes in gezet, dus ik vond dat ik wel een plantje mee mocht nemen.

Donderdag

Ik begon mijn dag op mijn andere werk. Ik kwam er al snel achter dat ik mijn oplader was vergeten van mijn telefoon. Onderweg heb ik dan ook maar een leesboek gehaald. Ook kwam ik dit tweedehands boek tegen dat ik mee heb genomen. 

 

De dag verliep verder wel oké. Ik was een beetje overprikkeld, maar van mijn leidinggevende mag ik de radio in de winkel uitzetten en dat helpt altijd wel. Aan het einde van de dag krijg ik meestal hoofdpijn door de prikkels en dat was ook dit keer het geval - ook door de spanning rondom Chefke denk ik. Toen ik in de trein naar huis zat, voelde ik een lichte migraine-aanval opkomen. Helaas kwam ik er achter dat ik mijn sleutel in de winkel had laten liggen. Zo stom, ik kon wel huilen. Op het station weer uitgestapt en de reis terug weer gemaakt. Zo was ik uiteindelijk - meer dan een uur later dan gepland - eindelijk thuis. Met hoofdpijn.

Ik heb trouwens een nieuwe blouse; voor het geval je het je afvraagt waarom ik deze hele week dezelfde kleren draag. Dit gebeurt er met nieuwe kleren. ;-)

Na een lange, koude douche trok de hoofdpijn gelukkig een beetje weg en heb ik op de galerij nog wat plantjes verpot.

Ook vond ik in mijn brievenbus dit boek dat ik een tijd geleden tweedehands had besteld. Stiekem blijf ik een Olsen fan.

Vrijdag

Gelukkig is Winnie een ontzettend blij beestje en maakt mij elke ochtend op tijd wakker. Dat maakt me altijd heel gelukkig.

Om tien voor acht stonden mijn vriend en ik al braaf voor de (nog) dichte deur van de dierenarts. Liever te vroeg dan te laat, was ons motto. Chefke vond het allemaal prima en kroop braaf op mijn schouder. Het daadwerkelijke afgeven voelde fijn en rustig en ik was minder emotioneel dan ik had verwacht (en ik was geweest de dagen ervoor). Rustig ging ik weer op huis aan. Om mijn gedachtes wat te verzetten, ben ik de rest van de tijd voor het werken met mijn planten bezig geweest.

Het werken bood een fijne afleiding, al voelde ik me wel ontzettend misselijk de hele ochtend. Toch een beetje de spanning (en misschien wat teveel koffie). In de middag belde de dierenarts. Chefke deed het goed, was lekker aan het kijken en zijn staart zat er nog aan. Ze vertelde me dat ze veel hadden overlegd met het expertisecentrum en dat ze hem tóch eens kans wilde geven. Het zou toch een stuk vervelling kunnen zijn dat zijn doorbloeding afknelt. Hij krijgt met watervaste stift een streep op zijn staart. Van het weekend moet het goed vochtig gehouden worden met vaseline en badjes en als het maandag niet erger is geworden gaan we op deze manier verder. Anders gaat maandag alsnog zijn staart eraf. De spanning zakte, maar toch is het gevaar niet helemaal geweken. Ook al hoop ik op het beste natuurlijk.

Het weekend zou ik met mijn vriend naar de ouders van een andere vriend gaan in Zuid-Limburg. Ik zag dit echt niet zitten maar uiteindelijk, na flink wat overleg, heb ik besloten om Chefke mee te nemen. Gelukkig kan dat prima, zeker nu het weer zo warm is. Snel kocht ik nog wat bloemen om mee te nemen. Er wachtte al een lekker wijntje op ons toen we aankwamen. De mensen waar we verbleven waren extreem gastvrij en hebben een heel fijn huis met grote tuin en zelfs een eigen wijnkelder. Het verblijf voelde dan ook echt als een heel warm bad.

Zaterdag

Onze vrienden sliepen in het gastverblijf en mijn vriend en ik wilden graag in ons tentje in de tuin slapen. Wat was dat fijn wakker worden! Chef was ook al vroeg wakker en heeft lekker rondgelopen na zijn badjes en medicijnen. Ik was echt onder de indruk van zijn veerkracht. 

Na een flinke boswandeling, zijn we in de middag naar een grote verswinkel geweest en kochten we witte truffelchips. Onderweg stopten we bij een herberg om een biertje te drinken en wat nacho's te eten. 

In de avond dronken we wijn - gemaakt door Angelina Jolie en Brad Pitt - en aten we zelfgemaakt brood en salades.

Ik merkte dat ik me vandaag al zoveel rustiger en fijner voelde. Ook omdat het beter ging met de staart van Chef, ook omdat ik toch wel behoefte had om er even uit te zijn.

Zondag

Na een fijne dag zonder iets te hoeven, zijn we na het eten weer op huis aangegaan. Wat was het een fijn weekend. Misschien dat ik, juist door de hoeveelheid spanning, extra heb kunnen genieten van de rust, het eten, de gezelligheid. Geen pieken, zonder dalen.

 

Al met een al een pittige week, maar ook die zitten er tussen. Ik ben blij dat het me nu lukt om die gevoelens te ervaren, te mogen huilen, me rot te mogen voelen, zonder er iets mee te hoeven. Dat is iets wat ik jou ook gun. Ik hoop dat je een goed weekend hebt gehad en ik wens je een fijne week toe.♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Femke 🌈 - Maandag 3 augustus 2020 19:21
Ach wat voel ik mee met je en ik snap je spanning omtrent al deze gebeurtenissen heel goed. Maar jee wat ga je er goed mee om. Zonder te oordelen leef jij er doorheen en onderga je het leven in plaats van het denken te kunnen sturen door negatieve coping. Accepteer je de dualiteit die inderdaad juist het genieten toelaat omdat je weet dat er pas met dat duale verschil is. Neemt niet weg dat jij je rot hebt gevoeld, maar de manier waarop jij voluit durft te leven en alles omarmt en er doorheen gaat zonder allerlei veroordelingen en straf naar jezelf, is een groot goed om aan jezelf te geven. Dat je luistert naar wat je nodig hebt vind ik ook zo mooi om te zien. Chefke lieve kleine mopsel, ik wens je beterschap. Lonneke bedankt voor het zicht op jouw leven. Ik neem er inzicht uit mee. 😘
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 3 augustus 2020 19:24
Hee lieve Femke,

Dankjewel voor je ontzettend lieve en begripvolle reactie, echt heel fijn om te lezen! Een hele dikke knuffel van Chefke, het gaat heel goed met hem!

Liefs,
Lonneke
Femke 🌈 - Dinsdag 4 augustus 2020 11:46
Ah fijn lieve Lonneke. Heel graag gedaan. Geen dank eigenlijk. En oh wat goed zeg... Het gaat goed met de Chef😀! Oh wat een opluchting is dat hè. Knuffel terug voor hem. Liefs! 😘
Nijntje475 - Maandag 3 augustus 2020 19:59
Ochjee wat een week :(
Hoe is het met chefke nu? Is de zwarte streep nog uitgebreid?
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 3 augustus 2020 20:08
Hee Nijntje,

Wat lief dat je het vraagt! Het gaat goed met Chef, de zwarte streep is braaf onder de markerstreep gebleven dus dat is goed nieuws!
Bedankt voor je lieve berichtje!

Liefs!
Tiger Lily - Maandag 3 augustus 2020 20:02
Wat herken ik de ups en downs. Mooi en stoer dat je die wil delen. Zo te lezen heb je ook flinke stappen voor jezelf gemaakt, supergoed!!

Hier was afgelopen week en weekend ook ineens pittig, want m'n zoontje heeft een breuk in z'n been en zit dus in het gips. Niet gek dat zowel hij als ik extra snel moe is. Ipv boos worden op mezelf me erbij neergelegd.
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 3 augustus 2020 20:15
Hey Tiger,

Bedankt voor je mooie compliment. Dat klinkt inderdaad heel pittig, wat moet dat ook pijnlijk zijn voor hem! Ik hoop dat het goed heelt en dat jullie samen een weg vinden om jullie er door heen te slaan. Lieve Tiger, je doet het goed, echt.

Liefs.
Dianne1312 - Maandag 3 augustus 2020 20:19
Heey Lonneke, eerste wat ik dacht toen ik de plog zag ‘ yesss leuk!! Een plog van Lonneke!!! En toen zag ik dat het best een heftige week voor je is geweest en dat vind ik super rot voor je! Wat een rollercoaster van emoties lijkt me! Heel goed dat je het er gewoon hebt laten zijn, hoe moeilijk dat ook soms kan zijn. Zorgen om je diertjes is echt iets machteloos en naar. Chefke mag super trots zijn op zo’n lieve mama als jij! Gelukkig heb je ook hele fijne momentjes meegemaakt. Heerlijk met vrienden en familie! En zo bijzonder om een zwangerschaps shoot van je zusje te mogen doen :) ik hoop ook dat er niets ernstigs uit je bloedonderzoek komt! Hou je ons op d ehoogte? Dank weer voor het delen Lon! :) Je bent een topper !
Oowjaa enne je blouse is heeel gaaf!!
Okee lange reactie dit! Hahah!
Liefsss
Lonneke - Team Proud2Bme - Maandag 3 augustus 2020 20:31
Hee Dianne,

Ik kreeg een beetje traanogen van je bericht, wat ontzettend lief van je. Ik ben ook echt benieuwd hoe het verder gaat met het onderzoek, je ziet het vast vanzelf voorbij komen!

Ik wens je een fijne avond lieve Dianne, dankjewel!
Dianne1312 - Maandag 3 augustus 2020 20:53
Jij ook een hele fijne avond, doe rustig aan en lief zijn voor jezelf :). Liefss
Arwen - Maandag 3 augustus 2020 21:06
Hey lieve lonneke ik hoop echt dat het goed komt met chefke wat akelig voor hem wat hij aan zijn staart heeft maar fijn dat je ook mooie momenten had vorige week en ik vind de liefde die jij voelt voor dieren en in het bijzonder je huisdieren zo mooi om te zien groetjes
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 5 augustus 2020 09:29
Hoi hoi Arwen,

Dankjewel voor je mooie compliment, fijn dat het zo overkomt!

Liefs,
Lonneke
britneyangel - Dinsdag 4 augustus 2020 04:10
wat een pittige week! vervelend van de staart van chefke, gelukkig gaat het nu weer goed, misschien een gekke vraag maar wat zou er gebeuren als de staart eraf moest, werd hij dan niet meer beter?
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 5 augustus 2020 09:29
Goeie vraag! Uiteindelijk zou prima kunnen leven zonder staart, het is vooral vetreserve en voor zijn balans. Ik zou dan zijn terrarium wat anders in moeten delen dat hij wat grotere vlakken heeft om overheen te klimmen dan dunne takjes, maar dat zou goed te doen zijn uiteindelijk. :)
britneyangel - Woensdag 5 augustus 2020 11:00
gelukkig dat hij dan nog gewoon kan leven! fijn dat je hoofdpijn wel weg gaat, hoofdpijn is erg vervelend vind ik
11arual94 - Dinsdag 4 augustus 2020 10:53
Hee Lonneke,

Fijn om onderin de reacties te lezen dat het beter gaat met Chefke! :) Leuk om weer eens een uitgebreide plog te lezen, met alle ups en downs. Ik vroeg me nog af hoe je Chefke precies had meegenomen, zat hij nou gewoon in je tas? :P En wat doe je tijdens zo'n weekend weg, met je andere diertjes?

Liefs,
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 5 augustus 2020 09:31
Hoi Arual,

Ha, ja hij zat gewoon in mijn tas. Hij klimt het liefst in mijn nek, dus het meerendeel van de tijd zat hij daar, ook in de auto. 's Nachts had ik hem op een warme plek en dus wel in het tasje, omdat hij dan toch slaapt. Het zusje van mijn vriend paste in de tussentijd op de andere beesten. Winnie is vrij eenkennig maar die twee gaan heel goed samen!

Liefs,
Lonneke
Flower girl - Dinsdag 4 augustus 2020 12:00
Hoi Lonneke,

Wat een leuke blog zeg! Heel knap hoe je nu met lastige dingen omgaat, gewoon doorgaan en jezelf wat tijd gunnen om weer te 'herstellen'/bij te komen.
Vind het ook wel goed dat er zo iets gedeeld wordt, vaak (vind ik hoor maar dat is puur mijn ervaring) lijken jullie levens zo perfect. Ik weet dat het niet zo is hoor, iedereen heeft zijn moeilijkheden, ook als je geen eetstoornis hebt gaat alles je niet zomaar voor de wind. Wel rot voor je dat je zo'n week hebt gehad maar hopelijk ga je wel een positieve week tegemoed.

Ik vroeg mij nog even af, wil ook al heel lang bloeddoneren alleen laat mijn gewicht dat nu nog even niet toe. Maar heb wel eens gehoord dat die naalden heel veel dikker zijn, is dat ook werkelijk zo. Heb nml best wel last van prikangst maar wil mij erover heen zetten voor zo'n goed doel. Alleen als ik die verhalen dan hoor dat het prikken heel anders is dan een 'gewone' bloedafname in bv. het ziekenhuis of bij je HA dan wordt ik wel een beetje bang. Weet jij hoe dat gaat/is?
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 5 augustus 2020 09:28
Hee Flowergirl,

Wat lief, dankjewel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe het precies met de naalden zit. Ik ben heel bang voor bloed dus ik heb de hele tijd weggekeken, haha. Ik heb er in ieder geval niet echt iets van gevoeld, misschien stelt dat je iets gerust!

Liefs,
Lonneke
Saskia - Dinsdag 4 augustus 2020 13:58
Wat een pittige week moet dit voor jou geweest zijn. Mooi om te zien dat je je gedachtes en gevoelens er laat zijn en dat je extra geniet en dankbaar bent voor je fijne weekend!

Het nieuwe album van Taylor Swift, Folklore, vind ik ook mooi. Ik wordt er rustig van, maar soms ook emotioneel. Bijzonder wat muziek kan doen!
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 5 augustus 2020 09:26
Hee Saskia,

Wat leuk dat je 'folklore' ook zo fijn vind! Ik draai hem nu ook! Heel bijzonder :) Fijne dag gewenst!

Liefs!
britneyangel - Dinsdag 4 augustus 2020 16:11
ik vind het altijd zo leuk die fotos van je diertjes! dat is niet goed dat je hoofdpijn kreeg van veel prikkels, hopelijk heb je dat niet iedere keer
Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 5 augustus 2020 09:26
Hee Britney,

Wat lief, dankjewel! Soms komt het ineens opzetten maar gelukkig gaat het meestal snel weg :) Ik wens je een fijne dag!

Liefs!
Anoniemmm - Woensdag 5 augustus 2020 13:59
Hoi Lonneke,

wat fijn om weer een weekje met je mee te kijken! Ik word er helemaal zen van :) Dankjewel!

Liefs!

Lonneke - Team Proud2Bme - Woensdag 5 augustus 2020 14:02
Hee Anoniem,

Ah wat fijn om te lezen, dankjewel!

Liefs!