Onze favo recepten: augustus

 

Aan het einde van elke maand delen wij onze favoriete recepten van de afgelopen tijd met jullie. Vorige maand kon je onze favoriete recepten van juli bekijken. Vandaag kan je meelezen en eventueel zelf uitproberen wat wij in juli hebben gegeten. We hopen je hiermee te inspireren en motiveren weer eens iets anders op tafel te zetten! Eet smakelijk en zorg goed voor jezelf.

Irene: het makkelijkste cake recept EVER!

Toen ik op Culy.nl las dat je een cake kon maken van gesmolten vanille-ijs en zelfrijzend bakmeel, was ik meteen nieuwsgierig. Ik vind bakken wel leuk, maar dan vooral het eindresultaat, dus ik heb mijn recepten het liefst zo simpel mogelijk. Dit recept vond ik ook gewoon interessant. Het klinkt wel logisch, maar werkt het thuis dan ook echt? Dit moest ik proberen, maar ik besloot wel voor chocolade ijs te gaan in plaats van vanille-ijs. En in plaats van zelfrijzend bakmeel, gebruikte ik zelfrijzend amandelmeel, want dat had ik nog staan en dat zou vast ook prima werken. 

Wat heb je nodig?

  • 500ml roomijs naar keuze
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel/amandelmeel
  • Eventueel wat zeezout

Zorg ervoor dat het ijs goed gesmolten is, vervolgens meng je het meel en goed doorheen. In het recept dat op Culy staat wordt wat zeezout over de taart gestrooid voordat het in de oven gaan. Zo krijg je die lekkere zout-zoet combinatie. Bij mijn chocoladecake werkte dit ook top, maar kijk vooral zelf of je het lekker vindt en of je denkt dat het bij jou gekozen ijssmaak past. Vervolgens doe je het mengsel 35 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven en voilá. Het resultaat was echt heerlijk! 

Daphne: Pasta Carbonara Vegetariana

Het enige waar ik als vegetariër jaloers op was, was de pasta carbonara. Ik heb nooit geweten hoe de vlees-variant smaakte, maar het zag er zo ongelofelijk lekker en romig uit. Ik keek een 'koken met Karin'-achtige YouTube video (ongeveer zes keer) en nu kan ik het zelf! Een vegetarische pasta carbonara! De Italianen vermoorden me vast voor die scheut slagroom erin...

Wat heb je nodig?

  • pasta (ik gebruikte spaghetti)
  • 3 eieren
  • groot blok Parmezaanse kaas
  • knoflook
  • spekjes (of vegetarische spekjes)
  • verse slagroom
  • peper en zout

Je kookt de pasta zoals het staat op de verpakking. In een grote braadpan of wokpan bak je de spekjes in wat olie, samen met de knoflook. Terwijl dat een beetje suddert, kluts je in een bakje de twee eieren. Goed roeren en wat peper erbij gooien. Dan rasp je in een ander bakje bijna het hele blok Parmezaanse kaas, ik hield maar een klein blokje over. Die spek zal nu wel klaar zijn, daar gooi je een scheutje slagroom bij en dat wordt meteen helemaal opgenomen door de spekjes. Vrij snel daarna zijn de spekjes klaar en kun je ze van het vuur halen. Als de pasta klaar is giet je de pasta af en gooi je het meteen in de pan met de spekjes. Daarna: geraspte kaas én de eieren er bovenop gooien. Nu heel goed roeren en alles goed langen mengen. Vervolgens de deksel even een paar minuutjes op de pan, zodat het ei kan stollen en de saus lekker smeuïg kan worden. Oeh la la! Je bordje kun je uiteindelijk afmaken met nog wat extra verse gemalen peper erover en nog wat geraspte kaas. Geniet!

Lonneke: ontbijt bowl

Wat heb je nodig?

  • twee bananen
  • diepvries aardbeien
  • handje haver
  • 200 ml (plantaardige) melk 
  • drie eetlepels Griekse yoghurt of kwark

Echt een goede naam voor dit recept weet ik nog niet, maar het is een soort hybride tussen een ontbijtbowl en een smoothie. Ik heb al wel eens vaker gedeeld dat ik niet echt een top ontbijter ben. Vaak heb ik (nog) geen honger en ik wordt ook snel misselijk. Echt een goed ontbijt heb ik ook nog niet kunnen vinden, tot nu! Het recept is echt heel simpel, je hebt alleen een blender nodig.

Je kunt er alle kanten mee op, maar ik vind zelf banaan altijd lekker vullend. Ik prak de bananen een beetje, doe ze samen met de rest van de ingrediënten in de blender en dat is eigenlijk alles al. Dit doe ik in een kom en hierop strooi ik nog wat granola en nootjes. Ik merk dat ik dit met veel minder moeite 's ochtends weg krijg.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Eef. - Maandag 31 augustus 2020 06:37
De cake lijkt mij leuk en zo makkelijk om te maken! Die wil ik zeker proberen.

Ik eet in de ochtend ook liefst iets lichts. Als ik iets zwaars eet heb ik de hele dag last van maagpijn etc. Zoiets als een smoothie gaat het best of fruit alleen. Zon ontbijtbowl lijkt mij ook wel goed. Is het ook zonder banaan lekker?