De week van Irene - photo blog 39

 

De maatregelen vanwege het coronavirus, al het nieuws en de sfeer daaromheen... Bleh, zelf vind ik het behoorlijk deprimerend. Toch probeer ik mijn beste beentje voor te zetten en dat lukt goed. Ik hoop dat het verslag van mijn week jou daar dan ook in kan inspireren. Om meer te doen van wat jij fijn vindt. Om meer te zien van wat jou jou maakt. Om meer te focussen op de goede dingen, terwijl verdrietige of moeilijke momenten er ook echt mogen zijn. In coronatijd, eetstoornistijd en alle tijd die je daarbuiten nog gaat krijgen! Voor mij betekent dat op dit moment vooral lekker naar buiten gaan, creatief bezig zijn en de tijd voor mezelf - die ik eerder juist kon missen - nu maar echt even nemen.  

♥ Maandag

De afgelopen tijd is mijn schermtijd verdubbeld. Dus ik begon de week met een liefdevolle herinnering in mijn agenda aan dingen die ik kan doen in plaats van op mijn telefoon zitten. Kán doen, niet móet doen, maar misschien wel een beetje wil doen. Toch een belangrijke nuance. 

Verder nam ik vandaag via beeldbellen een video op met Queeny van IAmStuffed. Deze video komt morgen online en gaat over manieren om te eten voor eetstoornisherstel en leren luisteren naar je lichaam. Ik was behoorlijk zenuwachtig voor de video vanwege het feit dat ik het omgevingsgeluid niet kon controleren. De buurman wil de muziek soms wel eens hard aanzetten en de kinderen van hieronder moeten hun energie tijdens de lockdown ook kwijt. Het is me niet echt gelukt om me van te voren minder druk te maken, al wist ik dat het geen zin had, maar gelukkig is het allemaal goed gedaan. Heel goed zelfs! Die voelde ik zó van m'n schouders afvallen.

Dagelijks naar buiten gaan, vind ik belangrijk voor mezelf. De vorige keer dat ik een photo blog maakte was het om vijf uur 's middags al donker. Maar nu vind ik het weer licht genoeg om nog snel een rondje door het park te maken na werk. Langzaam maar zeker worden de dagen toch weer ietsjes langer. Toch kan de winter - zeker na de feestdagen - best leeg en donker aanvoelen. Herkenbaar? Ik schreef er deze blog over!

♥ Dinsdag

In de video van vorige week vertelde ik het al: al een paar jaar achter elkaar doe ik in januari de '30 Day Yoga Journey' van Yoga With Adriene. Zo ook dit jaar. Met de verscherpte maatregelen merk ik dat ik er ook meer rust en tijd voor heb dan anders. Toch een zilveren rand aan een donkere wolk. 

Ik zit erg in een spinaziefase de laatste tijd en eet overal spinazie bij. Ik vraag me af of dat dan is omdat ik het lekker vind - is zeker ook zo! - of omdat mijn lichaam onbewust om bepaalde voedingstoffen vraagt. Ik luister er braaf naar en verwerk het in mijn lunch van vandaag! Na een dag vol regen en Zoom-meetings is het gelukkig even droog en wandel ik nog snel een rondje buiten. In de avond speel ik weer even op mijn basgitaar. Same old, same old. Same good. ♥

♥ Woensdag

Er zullen maar weinig mensen zijn die naar de tandarts gaan echt leuk vinden, maar ik vind het ook nooit erg. Juist een belangrijk stukje zelfzorg. Het was weer tijd voor de halfjaarlijkse controle. Doe jij dat ook altijd netjes? Een handige tip is om aan het eind van de afspraak meteen een afspraak voor over een half jaar te maken. Dan vergeet je het niet. 

Verder had ik vandaag eigenlijk totaal niet mijn dag. De persconferentie hakte er toch iets meer in dan ik dacht, samen met al het andere nieuws op het moment en alle onzekerheid en onduidelijkheid rondom het virus. Het duurt ook al zo lang, dat weegt toch zwaar. Ook bleef maar een foutmelding krijgen bij het exporteren van de video die ik maandag had opgenomen, terwijl ik echt veel tijd in het editen had gestoken. Het kwam even allemaal op hetzelfde moment. Daardoor voelde ik me ook een beetje vies en kriebelig; dat is dat niet lekkere in je vel zitten, wat zo'n effect kon hebben op mijn lichaamsbeleving. Gelukkig reageer ik daar niet meer op door met eten te willen rommelen en weet ik heel goed dat mijn lichaam of gewicht er geen bal mee te maken heeft, maar een fijn gevoel is het niet. Ik ben maar een lekkere warme douche gaan nemen, maar het liefst kroop ik in bed en kwam ik er deze dag niet meer uit. 

Echter liet de dag dat niet toe. Er moest nog gewerkt worden en heel toevallig stond er een themachat over het coronavirus op de agenda. Tijdens het maken van die planning wisten we nog niets van de persconferentie, maar het kwam eigenlijk heel goed uit. Ik vond het een heel fijne chat, stiekem ook een beetje voor mezelf. Er was echt even ruimte voor een uitlaatklep, maar ook voor tips en een grapje. Het had me echt goed gedaan en ik hoop dat dat voor de andere aanwezigen in de chat ook zo was, want daar ging het natuurlijk om.

♥ Donderdag

Een nieuwe dag brak aan. De zon scheen. I'm still standing speelde af. En zo geschiedde.

Ik besloot een recept uit mijn nieuwe kookboek te proberen: pindakaas-granola.

In de avond kwam mijn lijstje van maandag goed van pas. Ik zou met een bandlid aan wat nummers gaan werken, maar ze had last van haar keel, dus het ging niet door. Met het idee dat de komende bandrepeties door de avondklok ook niet door zouden gaan, hoe begrijpelijk ook, was dat nogal een domper. Ik voelde me moe en niet gemotiveerd. Nu besloot ik een serie aan te zetten en mijn schetsboek erbij te pakken. Deze combinatie is zo chill. Ik zal eerlijk bekennen dat het feit dat ik een photo blog bijhoud, deze keuze makkelijker maakt. Ik weet dat er mensen meelezen. De les die ik daaruit haal is: deel je doelen met anderen. Het kan echt een stok achter de deur zijn, al doe je het voor jezelf.  

Dat delen van je doelen kan bijvoorbeeld ook bij ons op het forum! Weet dat je welkom bent om je hart te luchten, vragen te stellen en/of in contact te komen met een waardevolle community rondom eetstoornisherstel. 

♥ Vrijdag

Yes, yes, yes! Met wat hulp van Lonneke is het vandaag toch nog gelukt om de video goed te exporteren en uploaden. Wat een ontzettende opluchting was dat. Ik had er niet meer op durven hopen! 

Verder was vandaag eigenlijk een gewoon thuiswerkdagje. Met weer een gewoon blokje om achteraf. En als ik zo naar de foto's kijk, is met 'gewoon' niks mis. In tegendeel.

De tijdsbesteding van de avond hiervoor viel in de smaak, dus ook deze avond bevond ik mezelf met een serie aan en mijn tekenspullen op tafel. Ik kijk trouwens de serie Once Upon A Time (voor de tweede keer, daarom kan ik prima met een half oog meekijken). Overigens ben ik echt mega trots op deze tekeningen! Ik werk nu sinds kort weer meer met waterverf en ik verbaas mezelf echt! Ik zie dat ik veel heb afgekeken (geleerd) van anderen en dat eigen weet te maken. Ben jij ook ergens trots op?

♥ Zaterdag

Ik app een vriendin: "Hey, ik heb zin om naar het strand te gaan. Ga je mee?" 

Na wat huishoudelijke taakjes, kroop ik in de avond met mijn vriend op de bank voor knuffels en een filmpje.

♥ Zondag

Vandaag sprak ik met een andere vriendin af om een rondje te wandelen. Zij is gek op de duinen, dus we gingen naar duingebied Meijendel. Een mooi stukje natuur!

Maar we hebben ook een stuk over het strand zelf gelopen. Ik hou zo van het strand. Het was weer prachtig.

We hadden een stuk verder gelopen dan gepland, dus moe maar voldaan kwam ik weer thuis. Na het avondeten ben ik lekker in bed gaan liggen met een serie. Ik had ook m'n tekenspullen meegenomen, maar niet echt inspiratie. Ook prima. Een serie kijken it is! 

Eindstand deze week: mijn schermtijd is minimaal verminderd, maar ik heb ook een hoop dingen kunnen doen die ik wilde en dat is toch fijn!

Een ogenschijnlijk simpele vraag, maar toch goed om jezelf te stellen:
Wat vond jij fijn de afgelopen week?

Verlies het niet uit het oog. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

G. - Maandag 25 januari 2021 20:09
He Irene, thanks for sharing. Als ik dan lees over je kriebelig voelen, niet lekker in je vel etc. Dat je wel doorgaat, werkt en daar iets positiefs uit kan halen. In combinatie met de next day muziek: Elton John, I'm still standing. Dan zou ik je even een knuffel willen geven!! Klinkt enerzijds als even heel erg rot, pijnlijk - verdrietig. Waarbij je jezelf weer energie geeft, ergens doorheen trekt bijv. ook dmv muziek. Wat uiteindelijk ook gewoon echt werkt, de energie weer stroomt. Nou ja:) Hopelijk heb je genoeg warmte en liefde om je heen om inderdaad hier goed mee om te blijven gaan. You go girl!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 08:52
Wat lief G! Ook aan jou een dikke knuffel! En inderdaad, muziek is zo iets krachtigs he?! Heb jij dat ook met een bepaald nummer?
Stephanie - Maandag 25 januari 2021 20:25
Weer een leuke blog on te lezen Irene! Je illustraties zijn weer super mooi! Mag ik ook vragen waar je leuke roze muts van is? Ben er al een tijdje naar op zoek :) Liefsss
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 08:49
Thanks Stephanie! De muts is van Monki. :-)
Saskia - Maandag 25 januari 2021 21:06
Zo toevallig, ik heb me afgelopen vrijdag ook bedacht dat ik m’n schermtijd wil verminderen zodat er meer tijd overblijft om bijvoorbeeld te wandelen, een spelletje te spelen of te slapen haha
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 08:51
Ik vind het zo moeilijk, haha. Maar goed om bewust van te zijn. Het is me dus wel gelukt om tijdens het op m'n telefoon zitten meer andere dingen te doen. :') Maar minder mag ook echt nog wel. Ik ga het gewoon blijven proberen. Jij ook succes en bovenal: enjoy!
Flo - Maandag 25 januari 2021 22:26
Lieve foto van jou en je vriend! 😍
Klinkt toch als een fijne week waarin je dichtbij jezelf hebt kunnen blijven. Hoe mooi! X flo
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 08:52
Zo kijk ik er ook op terug Flo! Dankjewel! Veel liefs!
Chentje - Dinsdag 26 januari 2021 09:42
Jouw huidige verfstijl vind ik prachtig! 😍
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 15:11
Ah thanks! Weer even een andere padje aan het bewandelen daarin. Heel leuk. Verf of teken jij ook graag? :-)
M. - Dinsdag 26 januari 2021 10:34
Leuke blog! Ik hou zelf ook ontzettend veel van het strand! Met al het thuis zitten heb ik ook genoeg tijd om regelmatig tussen de middag even naar het strand te gaan :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 15:12
Wat heerlijk zeg! Goed dat je dat ook doet! :D
frida - Dinsdag 26 januari 2021 13:10
he hoi, prachtig wat je maakt in je fotoblog zeg. Crea hoor. Verder benieuwd wat je precies bedoelt als je je zegt dat je je vies en kriebelig voelt in je lijf? En hoe dit werkt en waar het vandaan komt. Heel benieuwd ook naar de video die je hebt opgenomen over eten voor eetstoornisherstel en leren luisteren naar je lichaam. Komt ie hier op de site?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 14:53
Hey Frida!

Goede vraag, ik weet niet zo goed hoe ik het anders kan omschrijven dan 'vies en kriebelig'. Ik kan de woorden 'plakkerig en onrustig' er nog bijplakken, maar verder kom ik ook niet. Het is heel erg 'een gevoel'. Ik denk dat dat komt als ik me niet op m'n gemak voel, als ik gestrest ben of niet zo goed weet wat ik met mezelf aan moet. Dat kan je echt een beetje in je lijf voelen natuurlijk!

De video staat trouwens online op deze site ja! Als je naar de hompage gaat staat hij op dit moment bovenaan. Maar ik zal hem hier ook even linken:

https://www.proud2bme.nl/Video_divers/Eten_voor_eetstoornisherstel

Liefs!
frida - Dinsdag 26 januari 2021 15:02
ah, zo. Ik associeer 'vies' meestal meteen met het gevoel dat meiden/vrouwen hebben ivm misbruik, maar in jouw geval dus miss iets anders. Ik zag de blog idd op de site staan nu. Ga het zo even kijken. Jij nog tijd om op mijn spuidagboekje te reageren vandaag? De caht hielp mij niet zo vandaag. Nu beetje stress
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 15:11
Ah ja, die associatie begrijp ik. Snap dat dat weer anders kan zijn. Yes, goed! En we zullen zeker nog in de dagboekjes reageren vandaag. :-) Take care x
Laura - Dinsdag 26 januari 2021 20:07
Whoo ik ben echt jaloers, wat doe jij een leuke dingen!! En je bent zo mooi en stoer en cool. Maar het motiveert mij ook wel weer om meer yoga/muziek/wandel/verfdingen te doen :)
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 29 januari 2021 16:16
Jaaa doe het! Goed bezig ♥ En soms lukt het ook even niet, dat heb ik ook wel eens. Maar als het lukt is het fijn. Take care x
Lost girl - Vrijdag 29 januari 2021 10:57
Wauw! Die tekeningen zijn echt geweldig! Dit is hoe ik altijd van tevoren inbeeld hoe mijn tekeningen eruit komen te zien. Helaas strookt het nooit met het eindresultaat hahaha. Maar ben toch altijd blij dat ik iets gemaakt heb wat van mij is.
Jij kan altijd van die prachtig tevreden gezichten trekken vooral zo onder je dekentje. Zo schattig om te zien.
Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe muziekinstrument die afgelopen week is binnen gekomen. Allerlei mensen gaan aan de “coronahobby” dus ik dacht, laat ik es met een trend mee doen voor het eerst in mijn leven hihi. Het is zoooo fijn!! 200% enthousiast.
Irene - Team Proud2Bme - Vrijdag 29 januari 2021 16:18
Haha ah thanks Lost Girl! Je zou voor de grap eens in mijn schetsboek moeten kijken welke tekeningen allemaal niet uit de verf komen. ;-) (Wat en grappige uitdrukking in deze context.) Maar het gaat inderdaad vooral over dat je plezier hebt in het maken van iets dat van jou is! Mooi hoe je dat zegt!

Ik ben nu wel heeel nieuwsgierig naar je nieuwe muziekinstrument. Fijn dat je er zo erg van geniet! Mooi om te lezen. :-D

xx