Eten voor eetstoornisherstel

 

Leren eten op gevoel, hoe doe ik dat eigenlijk? Moet ik voor mijn herstel 'all in' gaan of kan ik beter opbouwen met een eetlijst? Hoe vind ik een dieet dat bij mij past? In de video van vandaag bespreek ik deze vragen met Queeny van IAmStuffed.nl. Queeny is afgestudeerd diëtist, maar in deze video bovenal iemand die zelf hersteld is van een eetstoornis. Vanuit die ervaring praat ze met mij over het vinden van antwoorden op deze vragen. 

Deze video heeft een ander format dat je misschien van ons gewend bent. Ik ben ontzettend benieuwd of je het prettig vindt om een video te zien en/of beluisteren die een meer podcast-achtige setting heeft. Laat het gerust weten in de reacties en neem voor meer video's eens een kijkje op ons YouTube-kanaal.

Note: Tijdens het maken van deze video heb ik een hoop technische problemen gehad, daardoor is het beeld soms wat haperig. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jo - Dinsdag 26 januari 2021 13:22
Dankjewel voor deze helpende video
Maartje - Dinsdag 26 januari 2021 13:33
Mooi en waardevol filmpje. Dit soort videoā€™s mogen er wat mij betreft zeker vaker komen. En even.. dat jasje van Queeny, wauw..die wil ik ook Haha.
Amber - Dinsdag 26 januari 2021 14:19
Mooie video, dankjewel! Wat mij helpt op dit moment om meer op gevoel te eten en te kijken waar mijn lichaam behoefte aan heeft is yoga :) veel yoga doen, bijna elke dag en merk dat ik zo (langzaam) meer tot mezelf kan komen
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 januari 2021 14:55
Hey all!

Goed om te lezen dat het filmpje fijn is om naar te kijken! Dat nemen we dan zeker mee. :-) Laat het gerust weten als er nog onderwerpen of personen zijn van wie of waarover je meer zou willen weten. We kunnen natuurlijk niks beloven, maar de input is altijd welkom!

Liefs
Chentje - Dinsdag 26 januari 2021 15:17
Super video! Heel fijn aanvullend perspectief op intuĆÆtief eten.
Sophie99 - Dinsdag 26 januari 2021 16:22
Heel fijn filmpje; 'op gevoel' eten of intuĆÆtief eten kan zo lastig zijn als je eetpatroon jarenlang sterk is beĆÆnvloed door je eetstoornis. Luisteren naar je lichaam is dan niet zo vanzelfsprekend, want in hoe verre kan (en durf) je op je lichaam te vertrouwen? Van mij mag hier vaker aandacht aan geschonken worden! :)
Stephanie - Dinsdag 26 januari 2021 18:34
Mooie video! Dit is zeker heel erg fijn en helpend. Ik moet zeggen dat dit mij meer helpt dan dat ik honderd miljoen keer blogs lees. Die gaan vaak ene oor in andere uit. Het is fijn om een gezicht erbij te zien. Het raakt me meer. Dankjewel Irene! :) X (ps: de roze beanie van Monki is besteld hoor, hihi. Merci voor de tip)
Elke - Dinsdag 26 januari 2021 22:30
Heel interessant interview. Bedankt Irene en Queeny. Wat ik graag nog zou zien als tekst of video is alternatieven voor emo-eten: wat is een snelle en gemakkelijke manier om je emoties te uiten op een gezonde manier zonder zo nodig allerlei snacks in je mond te proppen? Heeft iemand ervaring met bijvoorbeeld art-journaling of zo?

G. - Donderdag 28 januari 2021 17:44
Oeh! Heel fijn interview, knap gedaan ook zo online! Een gesprek volgen over topics zoals deze is helpend. Wat mij betreft vaker zo'n interview vorm - gewoon over en weer praten hoe iets voor je is, delen van ervaring.

Sterk aan dit interview vind ik dat Queeny duidelijk aangeeft dat iemand met een eetstoornis gebaat is bij een psycholoog naast een eventuele diƫtist. En dat dat wat zij deelt - voor haar werkt en mogelijk niet voor anderen. Tof!
Muizenmeisje16 - Vrijdag 29 januari 2021 18:02
Ik vind het heeel fijn! Echt helpend =) Dankjewel! =D