De week van Irene - photo blog 38

 

Afgelopen week had de kortste dagen van het jaar, maar kerstlampjes verlichtten overal de straten. In deze photo blog bezoek ik weer bos en strand in de zon en regen. Toch maar wel weer wandelend, in plaats van met hardloopschoenen aan. Maar de motivatie- en leermethode van basgitaar spelen heb ik wel meegenomen uit mijn vorige photo blog. Dit werkt zo goed! Verder maak ik een domme fout op werk, wat we nog altijd vanuit huis moeten uitvoeren. De eerste oliebol lag alweer op m'n bord en uiteraard kan ook kerst in dit verhaal niet ontbreken. De blog sluit ik af met een eindejaarsboodschap die ik iedereen graag mee zou willen geven. 

♥ Maandag

Ik begin de week met de laatste dag van een korte vakantie in een huisje op de Veluwe. Het was echt heerlijk! Lekker gewandeld, spelletjes gespeeld en veel glühwein gedronken. 

♥ Dinsdag

De thuiswerkfashion is als altijd weer 'on fleek'. Een tijdje terug zag ik een artikel in het AD voorbij komen over de voor- en nadelen van thuiswerken in coronatijd. Hoe het als voordeel ook een verademing kan zijn voor mensen die normaal gesproken de druk voelen om er goed uit te zien. "In onze prestatiegerichte samenleving gaat het naar mijn idee veel en vaak over keeping up appearances. Je moet er fit, goed gekleed uitzien, haar in de plooi, fris gewassen, open, vriendelijk, aardig en perfect." Dat vertelt bedrijfspyscholoog Ellen Huismans in het artikel. Hoewel ik het ook echt heel fijn en leuk vind om me mooi aan te kleden, kan ik me hier zeker ook in vinden. Al ben ik liever wel fris gewassen, dan voel ik me ook frisser. Je moet wel goed voor jezelf blijven zorgen, maar dat kan prima in joggingbroek. Het is misschien al vaak gevraagd de afgelopen maanden, maar hoe is dit voor jou?

 

Na werk wandel ik langs de oliebollenkraam voor - uiteraard - oliebollen! Ook kwam Daphne even de vlogcamera langsbrengen in haar heerlijke nieuwe jas.

♥ Woensdag

De camera was nodig, want vandaag filmde ik wat materiaal voor de oudejaarsvideo die morgen online komt. Daar mogen oliebollen natuurlijk niet bij ontbreken. Mij hoor je niet klagen! 

Wat ik wel heel vervelend vond, was dat ik per ongeluk de beelden van Daphne voor deze video had gewist. Die waren dus kwijt! Ik voelde me zó stom! Achter de schermen gaat er ook heus wel eens iets mis op werk. Even flink balen, maar niet te lang, want je moet toch verder... Dus tussen het werken door snelde ik naar de supermarkt voor bubbels en sterretjes. Ik zou de volgende dag de camera terugbrengen naar Daphne en had bedacht dat we dan nog snel wat beelden konden opnemen met deze attributen. 

Voordat mijn chatavond begon, speelde ik wat op de basgitaar. Elke dag vijf minuten is het doel, zoals ik in mijn vorige photo blog schreef. En dat is niet zonder reden. Omdat de lat zo laag ligt, doe ik het acht van de tien keer en vijf minuten worden er meestal vijftig - al is vijf ook prima. Het loont echt om die lat lager te leggen. Het maakt alles veel behapbaarder en daardoor een stuk leuker. Want hoewel het niet zo is dat ik met tegenzin basgitaar speel, vind ik het thuis vaak lastiger om eraan te beginnen dan wanneer we samen in de oefenruimte zijn. 

♥ Donderdag

Er wordt wat afgereisd met de camera. Soms gaat hij zelfs met de post mee naar Arnhem voor Lonneke en Phoi Cai. Deze dag dus terug naar Daphne op Scheveningen. Gelukkig lukte het nog om leuke beelden te filmen voor de video. En daarmee hebben we weer beelden van ons alledrie om het jaar mee af te sluiten.

Ik maak, zoals altijd als ik op Scheveningen ben, van de gelegenheid gebruik om even naar het strand te gaan. Al dan niet in regenbroek en -jas. "Weertje hé?!" Roepen voorbijgangers op het strand naar elkaar. Ondanks - of misschien juist door - het weer met een verwarmende glimlach.

Deze avond was het kerstavond, maar dat was niet per se de reden om na werk samen met een vriendin pizza te eten. Het kwam toevallig zo uit. Ik had al heel lang geen pizza tutti frutti gegeten en ik wist al toen we het afspraken dat ik deze wilde. Ik denk dat maar weinig mensen het lekker vinden; fruit op je pizza. Ananas en druiven dit keer. Maar ik heb er ook wel eens kiwi en aardbei op gehad afgelopen zomer. Ja, mét kaas en tomaat. Zou jij dit lusten? Of toch liever andere toppings?

♥ Vrijdag

Wauw, wat was het heerlijk weer deze ochtend. Op weg naar de supermarkt voor nieuw wc papier. Wat een timing zo op eerste kerstdag en ook lekker vooruit gedacht, haha. Gelukkig was er iets open. Onderweg werd ik door meerdere mensen begroet met "Fijne feestdagen". Daaruit haalde ik een mooie kerstboodschap voor mezelf en misschien ook voor jou. Ik deelde hem hier op ons Instagramaccount.

Voor de kerst ging ik met mijn vriend langs zijn moeder. We brachten eten mee van de Vegetarische Toko. Ons lievelings! 

♥ Zaterdag

Geen stralend zonnetje op tweede kerstdag hier in Den Haag. Maar het was wel droog en lekker om even naar buiten te gaan. 

Aan het eind van de middag en in de avond werkte ik voor Proud2Bme. Want het forum en de chats gaan ook met de kerst gewoon door. Júist met de kerst is het misschien wel fijn dat er een plek als Proud2Bme is om even op terug te kunnen vallen en je ei kwijt te kunnen. Ik vind het echt te gek dat onze vrijwilligers zich ook tijdens de feestdagen weer zo hard hebben ingezet. Kerst kan een lastige tijd zijn voor velen. En ik hoop dat, hoe kerst er voor jou ook uit heeft gezien, je de dagen een beetje oké door bent gekomen. En zo niet, neem het jezelf niet kwalijk, maar zorg goed voor jezelf, want het is ook niet niks.

Als avondeten hadden we nog meer dan genoeg eten over van gisteravond. Jamjamjam! Na het werk schonk ik een lekker wijntje in voor mezelf en plofte ik tevreden op de bank om de Top2000 a Gogo terug te kijken. Want yes, dat is natuurlijk weer begonnen. Ik hou van dat programma!

♥ Zondag

Er is storm in het land, maar ik ben volledig in chillmodus. Terwijl het buiten tekeer gaat, kijk ik lekker een serie en ook de basgitaar wordt er tussendoor bijgepakt voor steeds een paar minuten techniekoefeningen. 

Ik val nog even op de bank in slaap en moet mezelf echt van de bank slepen om langs de studio van m'n vriend te gaan. Maar als ik eenmaal in beweging ben, dan gaat het wel prima en vind ik mijn energie weer terug. Nog een laatste kerstdiner in de studio dan, op deze 'derde kerstdag'. 

 

Ik steek nog een laatste sterretje aan en sluit daarmee mijn laatste photo blog van 2020 af. Ongetwijfeld zal ik vele of sommige van jullie nog spreken op het forum of in de chat, toch wil ik je bij deze alvast een gelukkig nieuwjaar wensen. Ik besef goed dat we op 1 januari niet wakker worden met een verse start, maar dat het gewoon weer een volgende dag is aansluitend op de vorige. Toch is het een moment waarop velen terug- en vooruitblikken.

Blik terug op de stappen die je dit jaar hebt gezet, maar ook op de mooie momenten, die ene fijne dag of gewoon de muziek die je hebt geluisterd. En kijk uit naar nog beter voor jezelf mogen zorgen. Nog meer stappen zetten naar een leven zonder eetstoornis. Maar ook naar nieuwe mooie momenten. Nieuwe fijne dagen. Bijzondere connecties met mensen. Welkome verrassingen die je nu misschien nog niet kan indenken. Want hoewel een eetstoornis je leven totaal kan beheersen, is er ook meer dan dat. En dat geeft iets om voor te vechten. Vergeet dat niet. Blijf ervoor vechten. Met liefde. Vergeet niet te leven.

Veel liefs,
Irene


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nina - Maandag 28 december 2020 19:06
Wat een fijn blogje weer! En ananas vind ik een beetje overrated, de allerbeste fruitcombi met pizza is toch echt banaan en verse vijgen (gewoon op een margherita- of funghipizza) ♥
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 29 december 2020 09:42
Dat klinkt echt heerlijk Nina! Ga ik zeker eens proberen. :D
R - Maandag 28 december 2020 19:11
Thanks Irene! Jouw blogs zijn heel helpend geweest en hebben me er af en toe echt doorheen geholpen! Fijne jaarwisseling en een gezond 2021 (voor mij hopelijk met een beetje minder eetstoornis) :)
Tinka - Maandag 28 december 2020 19:42
Heel leuk weer!
Lisasjourney - Maandag 28 december 2020 20:02
Wat een leuke en fijne blog! Ik kreeg even kippenvel bij het lezen van de laatste zin. Er is inderdaad iets om voor te vechten, om voor te leven. Dat 2021 in teken mag staan van herstel.

En alvast een hele fijne jaarwisseling lieve Irene! Bedankt voor al je lieve reacties op het forum, de fijne chats, de blogs en eigenlijk gewoon bedankt dat jij bent wie jij bent.

Liefs!
V - Dinsdag 29 december 2020 00:22
Bedankt weer voor deze blog Irene. En fijne jaarwisseling alvast :)
Saskia - Dinsdag 29 december 2020 14:33
Dankjewel dat je ons telkens weer in kijkje laat nemen in jou leven!
britneyangel - Dinsdag 29 december 2020 19:35
leuke blog weer met leuke fotos. de fotoblogs vind ik altijd wel erg leuk om te lezen, en dan denk ik o het is al vrijdag , het gaat zo snel haha! fijne jaarwisseling irene.