Een dagje mee-eten met Irene 20

 

Al voor de twintigste keer neem ik jullie een dagje mee in mijn eetpatroon. Die twintig verschillende keren zullen er ongetwijfeld ook verschillend uit hebben gezien. De ene dag weer andere producten dan de andere dag. Soms wat meer en soms wat minder. Of gewoon op een andere manier verspreid over de dag. Met deze video's hopen we je een veelzijdig beeld te geven van hoe eten na een eetstoornis eruit kan zien, hoe we eten op gevoel, op verstand en ons écht vrij voelen in onze keuzes. Laat het je inspireren en motiveren. Want als ik het kan, kan jij het ook!

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Kijk meer van mijn dagjes mee, of kijk de dagjes mee van Daphne, Lonneke en Phoi Cai. Elk mens en elk eetpatroon is weer anders. Dat is het mooie eraan. Doe wat goed voor jóu is. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maria - Dinsdag 19 januari 2021 13:24
Irene, je hoeft je echt niet schuldig te voelen over het feit dat je na je avond eten niks meer hebt gehad. Je hebt een gezonde relatie met eten en ziet er gezond uit, als er mensen zijn die commentaar hebben over het feit dat jij niks meer nam omdat jij vol zat ligt dit niet aan jou, dat is de eetstoornis in hun die liever met een wijzend vingertje naar een ander wijst (ik deed dit vroeger ook, heel obsessief bezig zijn met of een ander wel genoeg at) Fijn om je zo te zien stralen in het filmpje :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 januari 2021 14:19
Dankjewel Maria! Mooi hoe je daarin bij jezelf zo'n verandering hebt opgemerkt. Goed bezig! :-)
Esmee - Dinsdag 19 januari 2021 14:15
Leuke video Irene!
Valentijn klinkt wel als een sneaky persoon in WIDM, heb hem namelijk nog niet voorbij zien komen haha. Ik zit op Marije en Charlotte!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 januari 2021 14:17
Hahaha ik bedoelde natuurlijk Florentijn. :') Inmiddels zit ik op Lakshmi en Marije, het gaat echt alle kanten op. :-)
britneyangel - Dinsdag 19 januari 2021 16:13
ik vind als je vol zit dan moet je niks meer eten anders raak je nog voller en krijg je misschien wel buikpijn endat wil je helemaal niet.
maak je er geen zorgen over irene!
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 20 januari 2021 09:53
Je hebt helemaal gelijk Britney. Dankjewel! ♥
frida - Dinsdag 19 januari 2021 16:57
@Irene

wat mooi om te zien wat je eet op een dag! Gewoon zo lekker gezond die hh cruesli en dat je het niet afweegt en gewoon ook eigeel! Doet me goed
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 20 januari 2021 09:53
Fijn om te lezen Frida! Dat kan jij ook! Zet hem weer op vandaag :D
frida - Donderdag 21 januari 2021 15:00
@irene, al twee dagen gelukt om te lunchen met brood. Omgaan met 'geen-hongergevoel-als-het-tijd-is-voor-een-tussendoortje' vind ik het lastigst.
Irene - Team Proud2Bme - Donderdag 21 januari 2021 15:49
Heel herkenbaar wat je schrijft, dat je geen noodzaak voelt om te eten als je geen honger hebt, of dat zelf heel spannend vindt om te doen. Wat dat betreft kan ik deze blog wel aan je meesturen:
https://www.proud2bme.nl/Proud2Live/Pas_eten_als_je_honger_hebt

Zet hem op. Stapje voor stapje. :-) Je bent goed bezig!
frida - Donderdag 21 januari 2021 17:49
ik lees me een ongeluk op jullie site. Ook een andere blog gevonden over eten als je geen trek hebt. Fijne reminders!
Lost girl - Dinsdag 19 januari 2021 17:03
Gezellige video. Ik denk dat je het idd groter maakt dan dat het isšŸ˜‰. Wat niet wil zeggen dat het voor mensen die middenin hun es zitten, zoals ik, en/of een eetlijst volgen geen big deal is, maar voor jou is het gelukkig geen punt meer. Dus niet nodig om je daar onzeker over te voelen, denk ik.

O en je zit er compleet naast.......het is reneeee!!! Ik weet het 99,9 procent zeker. (Laten we het niet hebben over het feit dat ik het vorig jaar voor het eerst in 20 jaar goed had geraden hahaha!) Hoewel ik de groene vingerafdruk-jumper van Marije enigszins verdacht vond. Oke, misschien is dat die 0,1 procent onzekerheid haha.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 20 januari 2021 09:54
Thanks Lost Girl. Ik denk inderdaad dat je gelijk hebt :-) En wat de mol betreft..... we zullen zien, we zullen zien. ;-P xx!
Anoniemmm - Dinsdag 19 januari 2021 18:56
Super fijne video:) ik kijk de dagjes mee-eten vaak als ik veel paniek voel. Ik word er rustig van om dan jullie video's te kijken. En haal er vaak inspiratie uit voor producten (ik ga zeker een keer de vega spek proberen met ei)
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 20 januari 2021 09:55
Wat fijn om te lezen Anoniem! En leuk dat je ook wat lunchinspiratie op hebt kunnen doen. Eet smakelijk! :-) x
Emmy - Woensdag 20 januari 2021 13:17
Sluit ik me bij aan! Enorm helpend en relativerend als ik onzeker ben over wat ik eet.
frida - Donderdag 21 januari 2021 15:01
vond ik ook! Vooral die hh cruesli en ei! ;)
Anoniempje - Dinsdag 19 januari 2021 22:00
Bedankt om zo eerlijk te zijn
je helpt mij hier heel erg mee
ik oefen nu namelijk met op gevoel eten, en soms zit ik ook vol genoeg en vind ik het ook een verantwoording naar mezelf toe, terwijl op gevoel eten ook gewoon betekend dat zoiets kan..

Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 20 januari 2021 09:57
Ik denk dat je altijd een deel op verstand en een deel op gevoel eet. Oefening baart kunst en dat gaat gepaard met uitproberen en reflecteren. :-D Luister goed naar je lichaam! Fijn dat je iets aan deze video hebt gehad. ā™„!
Vera - Donderdag 21 januari 2021 09:48
Juist alleen maar fijn dat je niet juƭst gaat eten na het avondeten om dat aan ons te laten zien. Soms was ik daar stiekem wel bang voor met de meeƫetvideo's, dat als er niet voor proud gefilmd zou worden, de dag en het eten er heel anders uit zou zien.

Oh en ik eet ook aaaaltijd een rauw stukje van mijn vleesvervangers voor het in de pan gaat hahaha
Anne - Donderdag 21 januari 2021 18:29
Helemaal mee eens, dit maakt het juist authentiek. Super!
Lotte - Zaterdag 23 januari 2021 10:34
Leuke video! Bedankt dat je zo eerlijk erover bent. Ik vind jouw haar trouwens ook echt super leuk zitten!