De week van Daphne - photo blog 38

 

Het beeld zal weinig divers zijn in deze photo blog, want ik heb zelf ook weinig anders gezien dan ons nieuwe huis. Elke dag stond in het teken van klussen en hoewel me dat aanvankelijk best zwaar leek, heb ik er vooral intens van genoten! Het was ook best overzichtelijk. Elke dag klussen in dezelfde kleren en tussendoor lekker eten en ontspannen. Ik hoop dat het je kan inspireren om - welke klus jou ook te wachten staat - goed voor jezelf te blijven zorgen. Voor lichaam en geest, je hebt het allebei nodig!

Maandag

Een goede morgen, maar niet volledig zonder zorgen. Gister heb ik mijn tweede vaccinatie gehad en die hakt er behoorlijk in. De nacht was pittig en zweterig en het voelt alsof ik onder mijn bed heb gelegen, in plaats van erin. Het gaat gelukkig goed genoeg om wat te werken, dus ik maak het mezelf comfortabel en stel de lat voor gewoon wat bij voor vandaag.

Aan het einde van de dag voel ik me toch fit genoeg om naar het nieuwe huis te gaan. Voor wie denkt: nieuw huis?! In deze photo blog kun je lezen dat ik met mijn vriend een huis heb gekocht. Na veel papierwerk en nog meer handtekeningen, hebben we eindelijk de sleutel en kan de verbouwing beginnen. En daarmee kunnen ook de klassieke klus-maaltijden beginnen. Eerlijk? Ik vind het heerlijk! 

Dinsdag

Vandaag ben ik nog niet helemaal mezelf, maar het gaat al een stuk beter dan gister. Ik krijg een prachtige bos bloemen, de zon schijnt en dat doet me altijd goed. Na werk ga ik - surprise surprise - naar het nieuwe huis. 

Woensdag

Ik begin de dag met een bezoekje aan de Franse bakker, want er wordt weer hard gewerkt vandaag en daar hoort een lekker ontbijtje bij. Het is ons eerste ontbijtje in het nieuwe huis, in de zon, in de nieuwe tuin; dat voelt goed!

Het voelt überhaupt heel goed allemaal. Dat is natuurlijk de bedoeling, maar aanvankelijk vond ik deze stap best spannend! Er is moet heel wat werk verricht worden, maar in plaats van bergen zie ik enkel hoe mooi het huis strakjes gaat zijn. Het is werkelijk een puinhoop, maar we zijn elke dag vrolijk en genieten tot nu toe met volle teugen van dit project. Vroeger kon dit alles mij behoorlijk aanvliegen en gaven grote veranderingen - en veel onbekende klussen - me vooral stress, onrust en onzekerheid. Alsof ik het nooit aan zou kunnen. 

Nu is dit geen stressvrije periode, maar het leren loslaten, wat ik mezelf had voorgenomen de afgelopen jaren, is iets wat dus echt zijn vruchten heeft afgeworpen. Dat werken aan jezelf merk je niet meteen - tot ieders frustratie - maar elke dag dat je het blijft proberen, doet ertoe. Het lukt me nu redelijk om me geen dubbele zorgen te maken, geen zorgen om iets wat morgen misschien fout zou kunnen gaan. Het helpt enorm om alles per dag te bekijken en elke geslaagde dag koesteren we. Of ik dit de hele verbouwing vast kan houden? Geen idee! Maar dat hoeft gelukkig ook niet. Dat wat op ons pad komt, pakken we aan en lossen we op. Het komt uiteindelijk goed en daar vertrouwen in hebben, voelt misschien nog wel beter dan het eventuele eindresultaat.

Het emotioneert me zelfs een beetje. Omdat vertrouwen hebben in dit project, ook iets zegt over vertrouwen hebben in jezelf. Dat vertrouwen kan enorm op de proef gesteld worden als je worstelt met psychische problemen. Maar dat vertrouwen kan dus écht herstellen en dat besef je totaal niet wanneer je de hele zomer met je gordijnen dichtzit. Dat besef je niet als je in de regen terugfietst van moeilijke therapiesessies. Je leeft dan van moment naar moment, kijkt misschien niet ver vooruit en daardoor voelt het onhaalbaar. Misschien is het nu inderdaad nog niet haalbaar, maar door elke dag op te staan en je best te doen - ook op de 'verpeste dagen' - zet je soms per ongeluk de stappen die nodig zijn om ergens te komen. Als het vertrouwen vandaag de dag ontbreekt, als het loslaten niet lukt en je het moeilijk hebt, kan ik alleen maar zeggen dat het niet altijd zo hoeft te blijven. Het is nu misschien de harde realiteit, maar het is nooit set in stone. 

Over stone gesproken, die zijn er in ons huis in ieder geval uit! En daarna is het heel fijn als de maaltijdbezorger voor de deur staat. 

Donderdag

Vandaag een lange dag werken, waarbij ik in mijn pauze even langs het nieuwe huis fiets. Altijd leuk om de vorderingen van die dag te zien. Als ik 's avonds weer aan het werk ben, gaat mijn vriend uiteten bij één van mijn favoriete restaurants. De pijn wordt gelukkig verzacht door een dubbele portie spekkoek voor mij mee te nemen. Yay!

Vrijdag

Eerst even een uitgebreid ontbijtje. Maak je geen illusies hoor, in deze periode bak ik helemaal niets zelf en dus ook niet mijn lievelingspannenkoeken. Choose your battles. Deze pannenkoeken komen uit een pakje van de Albert Heijn en waren heerlijk! In de nieuw tuin rond ik de laatste dingen voor werk af, voordat ik weer ga klussen. 

Zaterdag

Klushuis of geen klushuis, het blijft wel weekend. En dat betekent: ontbijt in bed. Juist nu merk je hoe belangrijk ontspanning is, zeker als je je optimaal wilt blijven inspannen voor iets. Dus na een relaxte ochtend kunnen we weer aan de bak. Maar natuurlijk niet zonder de lekkernijen die je bij de kassa van de Gamma mee kan pakken. 

Zondag

Ik ben al vroeg in het nieuwe huis, waar ik met een ontbijtje en een muziekje nog even wakker kan worden. 

Daarna begin ik aan een leuk klusje: de muren insmeren met een primer voor het stucwerk. Het heeft ons zelfs geïnspireerd om de muren misschien daadwerkelijk deze kleur te schilderen. Houdt jij van kleur in je huis? Of liever wat neutraler? Tijdens het moment van de foto vroeg mijn vriend waarom ik eigenlijk een bril op had. Maar door het vele schuurwerk - en de bril die daarbij op moest - is het zo'n standaard onderdeel van mijn outfit geworden, dat ik hem elke dag opzet. Zonder er nog over na te denken of het nodig is... Je ziet het. Ik ben aan het einde van deze week vergroeid met mijn kluspak en mijn klusspullen. 

We sluiten deze fijne week af met lekkere brownies. Ze zeggen wel eens: work hard, play hard. In mijn geval is het nu: work hard, relax hard. En dat is denk ik altijd een goed idee. Hard werken, met je lichaam óf met je geest, vraagt om de nodige ontspanning. Dus vergeet niet te ontspannen, voor jezelf te zorgen en als alles even zwaar of onhaalbaar voelt; gewoon te kijken naar wat vandaag wél haalbaar is. Want elke stap telt, je doet het goed.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 16 augustus 2021 20:10
Wat leuk om dit proces te kunnen volgen!
M@@rtje - Maandag 16 augustus 2021 20:17
Wat leuk Daphne dat we zo een beetje mee kunnen kijken met de verbouwing! Heel veel klusplezier!
Team Proud2Bme - Dinsdag 17 augustus 2021 10:05
Hi Maartje,

Dankjewel voor je leuke reactie! En heel erg bedankt. Hele fijne dag vandaag :)

Liefs!
Arwen - Maandag 16 augustus 2021 21:10
Lieve daphne leuk om je week weer te zien lastig van dat klussen dat is natuurlijk altijd veel werk en knap hoe positief je staat in het klussen maar vervelend voor jou en je vriend dat veel dingen moeilijk zijn fijn hoe je geniet van die ontbijtjes en fijn dat je je best doet om goed voor jezelf te zorgen en voor anderen groetjes
Team Proud2Bme - Dinsdag 17 augustus 2021 10:06
Hey Arwen,

Dankjewel voor je reactie. Het is inderdaad even wat werk, maar komt helemaal goed! Maak er een fijne week van en zorg ook goed voor jezelf.

Liefs!
Patroklos10 - Maandag 16 augustus 2021 22:27
heerlijk zien die maaltijden eruit en PRachtig dat glas in lood. Ben ik zo'n fan van! Mooi ook wat je schrijft over vertrouwen en hoe dat na je es doorwerkt als je mentaal sterker bent ook voor andere projecten wat het ook mag zijn.
Team Proud2Bme - Dinsdag 17 augustus 2021 10:07
Hi Patroklos,

Mooi he, dat glas in lood, zelf ook enorm verliefd op! Fijn dat je er iets aan had om mijn verhaaltje te lezen, dat vertrouwen kan inderdaad zo sterk doorwerken in alles. Mooi gezegd. Take care vandaag!

Liefs!
Anne - Dinsdag 17 augustus 2021 10:06
Wat goed om dit te kezen. Dat het kan, dat je de dingen aan kan die eerst zo overkomelijk leken.Ik beb ook zo veel moeite met veranderingen en er zie er nu weer een of meerdere aankomen waardoor ik heel gespannen ben.Het deed mij goed om te lezen hoe het jou vergaat.

Inderdaad goed voor jezelf zorgen is cruciaal, anders kan je(ingrijpende) veranderingen gewoon niet aan.
Shelly - Woensdag 18 augustus 2021 18:02
Vind de foto week altijd leuk om te zien.
Starchild - Vrijdag 20 augustus 2021 10:15
Daphne, veel bloemen en planten zijn giftig voor katten. Ik weet niet of je dat weet, maar ik wilde dat even kwijt. Ik heb zelf ook twee katjes.