De week van Daphne 35 - photo blog

 

Wat. Een. Week! Het was een hele fijne en bijzondere week voor mij. De zon scheen, we kregen allemaal weer een beetje meer van ons oude leven terug én ik zette een serieuze stap in het grotemensenleven. Emotioneel alle kanten op geslingerd en fysiek alle kanten op gereden, maar gelukkig op tijd bijgetankt met de lekkerste tiramisu van de stad. Leuk dat je benieuwd bent hoe dat er allemaal uitzag, heel veel kijk- en leesplezier!

 

♥ Maandag
Het is vandaag tweede pinksterdag. Altijd een beetje onwennig om dan ineens een vrije dag te hebben. Het is ook nog eens de hele ochtend een miezerig weertje. Ik maak van de gelegenheid gebruik om vast een creatief voorproefje te nemen op iets leuks wat ons deze week te wachten staat.

Zodra het opklaart, heb ik zin om in de zon te lopen. Bij Arket kon ik een Too Good To Go-pakketje ophalen, dat nooit teleurstelt. Ook nog een pizzaatje mee voor vanavond en let's call it a day.

♥ Dinsdag 
Wie wat bewaart - of op tijd reserveert en ophaalt - die heeft wat! Kaneel- en vanillebroodjes zijn echt fantastisch als ontbijt. Na een dagje werken, stappen we in de auto om te eten bij moeders. De pasta-avonden hebben we weer hervat, heerlijk!

Correctie: pasta-avonden met Cornetto's. Nóg beter!

♥ Woensdag
Vandaag is een heel spannende dag. Voor de gezelligheid - en een beetje ter afleiding - zit ik al vroeg op het terras aan een lekker ontbijtje met mijn vader. 

 

Dan is het zo ver; mijn vriend en ik mogen tekenen voor ons eerste echte grotemensenhuis! Onwerkelijk, ontzettend leuk én mega spannend tegelijkertijd. Ineens doe je mee aan een soort grotemensenspel, waarbij ik mezelf aan iedereen hoor vragen: "Hoe werkt dit? Ik doe dit voor het eerst.." Maar met het zetten van die tientallen parafen voelt het toch wel heel écht. Je doet toch echt mee, ineens, en over een paar maanden zitten we in een heel fijn huisje. Mét tuin. Man, wat heb ik hier zin in!

Het was overigens geen makkelijk proces, we zijn als best een tijdje op zoek en in de markt van nu kun je enorm gaan twijfelen aan jezelf. Wat doen we verkeerd? Waarom lukt het niet?! Maar dat iets (nog) niet lukt, betekent natuurlijk niet dat je iets fout doet. Het heeft mij echt geholpen om vast te houden aan een positieve visualisatie, om mezelf gewoon al in mijn droomhuis te zien lopen, én om optimistisch te blijven.

"Degene die denkt dat hij iets niet kan en degene die denkt dat hij iets wel kan, krijgen meestal allebei gelijk."

Niet omdat het met 'posititief denken' de volgende dag allemaal anders kan zijn natuurlijk, maar omdat ik zelf merk dat die gedachtes invloed hebben op mijn gedrag. Voor mij persoonlijk is het een domino-effect. Bijvoorbeeld: geloof ik niet dat iets gaat gebeuren of dat een koophuis voor mij weggelegd is, dan ga ik automatisch ook minder huizen zoeken of kom ik bij een bezichtiging binnenlopen met een minder goede energie. Want in mijn hoofd lukt het waarschijnlijk toch niet... Dat heeft denk ik ook effect op de uitkomst. Als ik geloof dat het gaat lukken (ook als ik dat nog helemaal niet zeker weet), heeft dat direct effect op mijn eigen actieve houding. Als je ergens in gelooft, breng je direct een sprankeling mee in alles wat je doet. Die sprankeling en dat geloof, maakt meer uit dan je denkt. Misschien niet vandaag, maar wel bij alles wat je vandaag in gang zet. En soms is er inderdaad een beetje geluk bij nodig, maar dat geluk kan alleen maar jouw kant op vallen als je erin gelooft. 

♥ Donderdag
Tijdens deze werkdag ga ik even naar Irene om samen een video op te nemen. Morgen staat er namelijk weer een nieuwe video voor je klaar, waarin de 'Aankaarten' centraal staan!

Verder een lekkere rustige dag, want in de avond zit ik weer klaar voor de chats!

♥ Vrijdag

Wie is er klaar voor een dagje online meetings?! Ik! Of nouja, ik zal wel moeten... Vandaag staat de training met de nieuwe vrijwilligers op de planning. Dat is altijd leuk om te doen! Hoewel het online toch anders - en iets minder leuk - blijft, krijg je echt veel energie door met een groep samen te zijn. En wat ook energie geeft? Die zon! Ein-de-lijk!

De dag sluit ik af met de positieve woorden van onze minister president. Het ziet er goed uit, het wordt allemaal beter en vrijer. Weer meer naar het oude normaal. Hoewel ik minder last heb van mijn eigen corona blues, merk ik dat dit vooruitzicht me echt een rustig en fijn gevoel geeft. Meer perspectief, meer zin in de zomer. Hoe is dat voor jou?

♥ Zaterdag
Een dag om in te lijsten, als je het mij vraagt. Opstaan met dit zonnige weer doet zo veel goeds. Vandaag ga ik met vriendlief de stad in om erna lekker vroeg op het terras van ons favoriete restaurant te zitten. Het restaurant zit tegenover ons huis. Dus zolang we nog overburen zijn, nog even extra genieten. 

Om in te lijsten zei ik, toch? Alleen die tiramisu al. 

♥ Zondag
Opnieuw een leuke dag voor de boeg. We stappen in de auto om familie in Brabant te bezoeken en na een tijd van weinig uitjes, voelt dit als een enorme roadtrip. Het is zo fijn om ineens weer echt op pad te zijn en meerdere dingen op een dag te kunnen doen. 

De laatste stop van de dag is vervolgens bij mijn moeder in de tuin. Waar we al barbecue'end de laatste zonnestralen meepakken. Het voelt gewoon een beetje als vakantie!

Ik hoop dat die warme en zonnige dagen je letterlijk wat licht kunnen geven. Ik weet namelijk ook dat ze je de stuipen op het lijf kunnen jagen. Vanwege de kortere mouwen, een plakkeriger lichaam en spontane barbecues. Vanwege de angst misschien niet zo zonnig te zijn als de rest. Vanwege de angst dingen te missen of juist de angst om mee te moeten doen. Er lijken zo veel ongeschreven regels in de zomer, die je slechter laten voelen over jezelf, terwijl er ook bij mij heel wat zomers voorbij gingen waarbij de gordijnen dicht bleven.

Kijk wat goed voelt voor jou. Nu, op dit moment. Dat is het enige wat belangrijk is. Je leven is net zo veel waard achter de gordijnen, je lichaam is net zo veel waard als het veiliger voelt om het te bedekken. Het kan volgend jaar allemaal anders zijn. Want, om er maar even op terug te komen; wie denkt dat hij of zij iets kan, krijgt meestal ook gelijk. En voor die dagen dat je dat even niet voelt, mag je extra lief zijn voor jezelf. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saskia - Maandag 31 mei 2021 19:35
Lijkt me een heerlijke, zonnige week zo!
En wauw, een grote mensen huis, gefeliciteerd!

Thanks voor de doe wat goed voelt deze zomer reminder!
Lisa - Maandag 31 mei 2021 19:50
Oh echt zo leuke blog weer! En gefeliciteerd met het huis! En die broek die je op de laatste foto aanhebt is echt prachtig! Waar is ie van als ik vragen mag?
Liefs
Daphne - Proud2Bme - Vrijdag 4 juni 2021 08:42
Hi Lisa,

Dankjewel! De broek is van de Zara :)

Liefs.
M@@rtje - Maandag 31 mei 2021 20:15
Leuk om weer met je mee te mogen kijken.
Wat een ontzettend leuk nieuws over jullie nieuwe huis. Heerlijk om naar uit te kijken! Veel plezier met alle voorbereidingen.
Patroklos10 - Maandag 31 mei 2021 20:27
als een kind zo blij hahaha in de grote mensenwereld. Maar cornetto mag altijd he! Combi van culturen. Pasta is ook heerlijk. Mooie glimlcah weer
Moesy - Maandag 31 mei 2021 21:28
Wat een heerlijke blog weer! En van harte gefeliciteerd met jullie huis wat een goed en leuk nieuws!
Ellie-x - Dinsdag 1 juni 2021 07:57
Leuke plog weer en gefeliciteerd met jullie huis!
Arwen - Dinsdag 1 juni 2021 09:37
Lieve daphne wat fijn dat je zo'n leuke week hebt gehad ik ben blij voor jou en iedereen dat we teruggaan naar het oude normaal fijn dat je zoveel mensen hebt die van je houden ik vond 1 van je katten er goed uitzien dat vind ik fijn gaat het ook echt goed met hem en hoe gaat het nu met je andere kat ik hoop dat jij en je vriend jullie ideale huis krijgen en dat jullie een leuke tijd daar zullen hebben groetjes
britneyangel - Dinsdag 1 juni 2021 18:56
leuk weer om weer te lezen wat je in je weekje gedaan hebt. ik dacht dat je al samen woonde!
Veer - Dinsdag 1 juni 2021 19:17
Gefeliciteerd met je huis! Ik hoop dat het een lekker plekje voor jullie wordt! En super fijn weer om zo over je week te lezen :)
Ingrid - Woensdag 2 juni 2021 06:37
Gefeliciteerd met jullie huis, dat is toch geweldig! Super foto's x
R - Donderdag 3 juni 2021 00:15
Ha, jij ook aan de Too Good To Go? Prima manier om uit je comfortzone te komen. Ik mag morgen weer een pakketje ophalen. Brood ... slik.
Daphne - Proud2Bme - Vrijdag 4 juni 2021 08:36
Hi R,

Ja zeker, doe ik regelmatig. Wat goed en stoer van je, inderdaad een hele goede manier om nieuwe dingen te proberen. Je kan het en geniet ervan!

Liefs.
Daphne - Proud2Bme - Vrijdag 4 juni 2021 08:37
Iedereen ontzettend bedankt voor de lieve reacties en de felicitaties! :)
Maluka - Vrijdag 4 juni 2021 21:09
Wat leuk geschreven Daphne, ik ben het ermee eens dat als je ergens in geloofd je het waar kunt maken! En ik zie je ook echt sprankelen op de foto's, fijn om te zien ♥ Doe het rustig aan in deze roerige tijd en blijf goed voor jezelf zorgen ♥