Brief aan de daders

 

Als ik hoor hoeveel mensen in hun leven te maken hebben gehad met aanranding en verkrachting, doet het mij pijn en maakt het mij boos. Ook ik heb te maken gehad met ongewenste intimiteiten. Helaas kan ik het voor niemand ongedaan maken. Ik moest iets doen met mijn emoties hierover. Die moest ik omzetten in een brief.


Bron

Niet beste jij,

Tja, 'beste' kan ik je niet noemen na alles wat jij hebt gedaan. Dacht je soms stoer en overmachtig te zijn? Nou, ik vind je laf. Vreselijk laf. Ik kom woorden tekort als ik denk aan alles waarvoor ik jou zou willen uitmaken. Nee, grofgebekt ben ik niet, maar voor mensen als jij kan ik geen mooie woorden bedenken. Jij hebt iemand zo respectloos behandeld. Daar kan ik natuurlijk geen enkel respect voor hebben. Heb jij soms geen manieren geleerd? Is de betekenis van 'nee' jou niet bekend? Slim kan ik jou niet noemen. Ik vind je ronduit dom. Vind je mij nu gemeen klinken? Sorry, ik zal geen sorry zeggen, want ik meen het echt, en heb jij ooit je excuses aangeboden?

Het is moeilijk voor mij om onaardig te zijn, maar vandaag ben ik het toch, omdat ik vind dat jij het verdient. Jij hebt een ernstige fout begaan en daar kun jij niet zomaar mee wegkomen. Jij hebt iemand beschadigd, fysiek en mentaal. Jij bent het monster in nare dromen waar iemand bezweet uit ontwaakt. Jij bent de angst in persoon. Hoe kun je iemand opzadelen met zoveel pijn? Hoe kun je jezelf nog in de spiegel aankijken? Jij bent degene die moet lijden onder de schaamte, de schuld, de spijt en de walging, want alles wat jij hebt gedaan, valt niet goed te praten.

Door aandringen en afdwingen, misschien zelfs door geweld te gebruiken of iemand te drogeren, wilde jij jouw lusten vervullen en dat heb je bereikt, of bijna bereikt, maar hoe kun je plezier beleven aan iets dat niet van twee kanten komt? Hoe kun je zo wreed zijn en doorgaan met iets waarvan je merkt dat een ander het niet wil? Heb jij wel een hart? Dit getuigt namelijk van grote harteloosheid. Van een onnadenkend brein. Volgens mij ben jij hol en kil van binnen.

Ach, weet je, ik zal er geen lang verhaal van maken. Zoveel tijd wil ik niet aan jou besteden. Deze alinea wordt de laatste. Jij neemt al te veel tijd in iemands leven in beslag. In gedachten, in herinneringen en in herbelevingen. Therapie moet eraan te pas komen. Dan kan er gewerkt worden aan het verwerkingsproces, wat een zware taak is, maar jij bent het niet waard om iemand levenslang gebukt te laten gaan onder de last. Jij en jouw daad vormen een open wond in iemands hart. Een wond die pijn veroorzaakt die onverdraaglijk kan zijn en als die eindelijk is dichtgegroeid, een litteken achterlaat dat voor altijd gevoelig blijft. Kun je dan ooit spreken van 'genezen'?


Bron

Onvriendelijke groet,

mij

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

charlotte - Dinsdag 11 augustus 2015 19:15
Ik vind het knap hoe veel emotie en kracht met deze brief op mij overbrengt ik hoop dat de dader zo noem k hem/haar maar even zijn leven lang schuld zal voelen en dat jij hier sterker uitkomt ik wens je een geweldig leven toe
xxxx
Charlotte - Dinsdag 11 augustus 2015 19:25
Deze brief is heel mooi geschreven!! Steun aan alle mensen die dit hebben doorgemaakt. Ik heb dit ook ooit gehad, en ik was toen nog maar 12 jaar oud. De andere jongen was er 14. Bij mij viel het mee, het was niet ernstig en ik heb er niets aan overgehouden omdat ik hem van zijn fiets kon duwen toen hij me achtervolgde en kon ontsnappen.
Toch heel veel steun voor mensen die hiermee moeten leren omgaan en verwerken.
Rosalie - Dinsdag 11 augustus 2015 19:31
Jeetje, wat ben jij dapper! Sterk geschreven.
nijn - Dinsdag 11 augustus 2015 19:35
Wow wat krachtig,hij raakt me
minniemouse - Dinsdag 11 augustus 2015 19:38
Wow ! Deze tekst is zeer mooi geschreven . ik hoop dat mensen steun hebben. Ik snap dat dat lastig is.
Maar knap dat je dat neerschrijft.
Veel liefs
N. - Dinsdag 11 augustus 2015 19:46
Wat knap van je dat je dit schrijft en met ons deelt! Respect
kim300808 - Dinsdag 11 augustus 2015 21:15
Respect. Hele mooie brief. Zo waar!
~ - Dinsdag 11 augustus 2015 23:29
Dankjewel hiervoor, echt.
Ik vind het nog steeds lastig om boos te kunnen zijn op 'mijn dader'.
Om te lezen hoeveel kracht jij hierin hebt weten te verwoorden , helpt me beseffen dat het niet oké is.
Dat het nooit oké is.

Heel dapper, en mooi.
Harry (manonwheels) - Woensdag 12 augustus 2015 00:39
Deze brief, ik dacht hij zal nooit zijn excuses aanbieden. Nee, hij zal zich nooit meer iets aantrekken van het gevecht en de ellende. Hij is dood en misschien is dat ook maar het beste. Maar deze brief maakte veel los, zoveel kracht, zoveel energie, pijn, ellende, maar ook hoop. Dat sprankje hoop maakt alles waard... Dank je wel voor het schrijven van deze brief.
Miekie - Woensdag 12 augustus 2015 09:41
Waauw kippenvel momentje
Bizar hoe wreed mensen kunnen zijn he ik ben zelf slachtoffer geweest van
Meerdere verkrachtingen in mijn leven en jou brief omschrijft exact dezelfde boosheid en emoties ,
Dankjewel voor deze moedige daad je helpt mij ook hiermee door mijn eigen proces heen . Je bent een topper en god houd van je .
Liefs Miekie
... - Woensdag 12 augustus 2015 13:42
mooi
Yvette1994 - Woensdag 12 augustus 2015 21:19
Heel mooi geschreven!
Beauutjuhx - Woensdag 19 augustus 2015 18:39
Precies wat ik zou hebben willen zeggen, maar het niet kan, super mooi geschreveb
Beauutjuhx - Woensdag 19 augustus 2015 18:40
Geschreven*
Shenanie - Vrijdag 2 oktober 2015 13:02
Heel mooi geschreven zo waar!