Best gelezen blogs 2013

 

Aan het einde van ieder jaar kijken we even terug op het afgelopen jaar. Wat ging er goed, wat ging er minder goed en wat waren nou hoogtepuntjes. Als het gaat om de vele blogs die we dagelijks plaatsen, dan zijn we toch ook wel benieuwd naar wat nu dit jaar weer de best gelezen blogs waren. Waren dat enkel blogs over eetstoornissen of waren dat ook ander soort blogs? We namen een kijken achter de website en bekeken de bezoekersaantallen van de vele blogs en kwamen vervolgens tot onderstaande blog top 15.

Ik ben benieuwd of jij alle blogs hebt gelezen uit ons 'best gelezen blogs van 2013 lijstje! Daarnaast ben ik benieuwd naar waar jullie in 2014 graag over willen lezen.

best gelezen blogs 2013

1. Anorexia Tot op Het Bot
Op de eerste plaats van best gelezen blogs van 2013 staat onze blog over het TV programma Tot Op Het Bot. Deze blog heeft ook direct de meeste reacties. Inmiddels al rond de 200 reacties. Er kwam bij jullie lezers flink wat emoties los bij de aankondiging van dit programma.

leontien van moorsel tot op het bot anorexia bnn


2. Verlatingsangst
De blog die hierna het best gelezen was, is niet eens een blog over eetstoornissen! Maar waarschijnlijk komt dit probleem wel veel voor bij mensen met een eetstoornis: verlatingsangst. Een persoonlijke blog waarin vanuit eigen ervaring wordt geschreven over afhankelijkheid, de angst om verlaten te worden en om alleen te zijn.

verlatingsangst


3. Wat weegt iemand met Anorexia?
Tsja, de titel van deze blog deed een hoop stof opwaaien. Maar waarom? Dit bleek toch een zeer vaak gestelde vraag door veel mensen in de google zoekmachine. Juist daarom leek het ons interessant om hier nou eens een goede blog over te schrijven. Uiteindelijk gaat een eetstoornis namelijk helemaal niet over gewicht, maar over de problemen die ten grondslag liggen aan de eetstoornis. Daar zou het over moeten gaan, niet over hoeveel ondergewicht iemand wel of niet heeft.

eetstoornis gewicht

4. De Sting heeft een webshop!
Blijkbaar zijn veel van onze bezoekers fan van de Sting, want dit bleek de best bekeken fashion blog van 2013 te zijn op onze site. Het werd natuurlijk ook wel tijd dat de Sting een webshop kreeg, want ze hebben ontzettend veel leuke kleding die je soms ook gewoon vanuit je warme bed wilt kunnen bestellen.

the sting

5. Thigh gap trend
Dit vonden wij nou persoonlijk niet zo'n toffe trend: een gat tussen je benen zien omdat je dan zogenaamd dun genoeg zou zijn. Dit slaat helemaal nergens op want of je een ruimte tussen je benen hebt is vooral afhankelijk van je lichaamsbouw. Iemand met O benen heeft bijvoorbeeld altijd een trendy thigh gap ;) Nou ja, het is zo onbenullig, maar helaas toch zo aan de orde van de dag dat deze blog erg veel gelezen werd.

thigh gap


6. Overdracht
En weer een psychologische blog die erg veel is gelezen. Deze gaat over iets wat regelmatig binnen therapie gebeurt: overdracht. Je krijgt allerlei gevoelens voor je therapeut of voor andere mensen, meestal volwassenen, waarmee jij contact hebt. Dit kan voortkomen uit allerlei soort gemis. Deze blog is geschreven vanuit eigen ervaring en legt bovendien goed uit wat overdracht nou precies is.

gemis


7. Slecht eten en de signalen van je lichaam
Een informatieve blog geschreven door de diëtist van Proud2Bme. Ik denk dat het voor iedereen inderdaad wel interessant is om te weten wat nou eigenlijk de signalen en gevolgens voor je lichaam zijn bij slecht en te weinig eten.

koudmuts


8. Pastelkrijt in je haar
Dit is de best gelezen beautyblog van 2013 en het was zo leuk om te doen! Samen met Nouska ging ik naar het creatief lokaal in het centrum eetstoornissen Ursula. Hier mocht zij met pastelkrijt en een stijltang mijn haar te lijf gaan. Een beetje eng was het wel! Nouska haar handen waren helemaal roze en de bovenkant van mijn shirt ook. Maar het was wel goed gelukt!

pastelkrijt

9. Ik ben introvert
Veel mensen zullen zich hebben herkend in de titel van deze blog, want wat werd hij vaak gelezen! Introvert zijn, niet veel uiten over je gevoelens en veelal hierover erg rustig zijn. Wat zijn de voordelen en nadelen van introvert zijn en hoe wordt er over introverte mensen gedacht? Een persoonlijke en duidelijker blog.

introvert


10. Zelf Rainbow cake maken

Het afgelopen jaar waren er weer een aantal creatieve bak trends. Naast de bekende ''Varkentje in de moddertaart' was de rainbowcake razend populair. Wij schreven erover en jullie lazen de blog massaal! Ik ben benieuwd wie er allemaal zo'n ingewikkelde en tijdrovende taart heeft gemaakt.

rainbow cake
bron foto

11. Het geheim van voor en na foto's
Dit vonden we een erg leuke actie! Een dame die zogenaamd een voor en na foto plaatst van zichzelf, maar eigenlijk enkel anders is gaan staan en andere kleding aan heeft getrokken. Het lijkt alsof ze ineens veel slanker is, maar in weze is de foto kort na elkaar gemaakt en is er niets veranderd aan haar lichaam. Het maakt heel mooi duidelijk hoe wij door reclames genept kunnen worden.

meisje voor en na foto


12. Afvallen met laxeermiddel?
Veel mensen denken helaas nog steeds dat je met laxeermiddel eenvoudig kan afvallen. Niet slim, want regelmatig laxeermiddel slikken kan je lichaam beschadigen en darmen sloom maken waardoor je allerlei lichamelijke problemen krijgt. Laxeermiddel ontrekt enkel vocht uit je lichaam waardoor je er iets in vocht van kan afvallen. Maar dat kom er altijd weer aan want je lichaam heeft nu eenmaal een bepaald niveau aan vocht nodig. Dit alles wordt ook duidelijk uitgelegd in deze blog.

laxeermiddel


13. Hero Kokoswater en Gewoon water review
De eerste voeding review in dit blog lijstje. Daar hebben we dit jaar flink wat van gedaan! Kijk maar eens naar al onze voeding reviews van dit jaar. Blijkbaar was de Hero kokoswater en Gewoon water review extra in trek. een fris drankje wat helemaal bij de zomer past.

hero kokoswater en gewoon water


14. Uniek, zonder anorexia
Het best gelezen ingezonden ervaringsverhaal van 2013 is die van Lotte. Een mooi verhaal met een krachtig einde. Het verhaal motiveert en inspireert anderen en werd dus ook erg veel gelezen.

lotte verhaal


15. Magnum 5 kisses
En tenslotte werd de blog met deze video waarin we de nieuwe magnums testen erg goed bekeken. Logisch eigenlijk, want Magnums zou nou eenmaal heel erg lekker en de nieuwe variaties trokken de aandacht van veel mensen. Dit is één van de vele video's die we dit jaar maakten op ons YouTube kanaal.

Heb jij alle blog gelezen & waarover zou jij graag in 2014 willen lezen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Vrijdag 20 december 2013 13:08
Fijn om eens te zien!
Lotte - Vrijdag 20 december 2013 19:38
PROUD om te zien dat mijn verhaal zo vaak gelezen is:)
Ellie-x - Zaterdag 21 december 2013 10:08
Leuk!
Ik heb de meeste blogs wel gelezen of bekeken ja.
Uhm, ja waar ik over zou willen lezen.. er zijn al zoveel blogs gemaakt, dus ik heb geen idee! En ik vind het knap dat jullie telkens weer iets nieuws verzinnen!
sportyspice - Dinsdag 24 december 2013 07:46
Leuk! Ik heb de meesten ook gelezen!

Waar ik graag meer over zou willen lezen; Een sportverslaving. Dit is mijn Eigen probleem en ik lees er af en toe wel eens iets over, maar niet zo heel veel. Ik hoop dat jullie er iets over willen schrijven :)