22

Varkentjes in de moddertaart

Gepost op Maandag 11 maart 2013 13:04 door Scarlet Hemkes in Proud2Cook.

Overal op Facebook zie ik ze langskomen: Varkentjes in de moddertaarten. Het is een echte hit deze taart. Het recept werd als eerste gepost door de Facebookpage van Taartjes van Fiona. Al snel werd het recept door honderden mensen gemaakt en verschenen er tig foto's van het resultaat op Facebook. Een kennis van Proud2Bme maakte ook een dergelijke taart en onderstaand zie je het resultaat. Wil je zelf zo'n taart maken? Hier is het recept:

varkentjes in de modder taart

Wat heb je nodig?

  • 3 maal een five-pack KitKat
  • Een biscuit(taart) van 20 cm (kant en klaar kopen of zelf maken)
  • 2 repen melkchocolade van 200 gram
  • 250 ml slagroom
  • Taartvulling: jam of fruit en bakkersroom
  • 250 gram varkensroze marsepein
  • Roze lint

En dan?

Maak eerst de varkentjes. Ikzelf kan beter kant en klare kopen bij V&D omdat er anders gekke roze misbaksel uitkomen, aangezien ik -zacht uitgedrukt- geen aanleg heb voor kleien.

  • Verwarm de slagroom (niet koken)
  • Voeg de chocolade er in kleine stukjes door
  • Lekker roeren tot een glad mengsel ontstaat
  • Van het vuur afhalen en al af en toe roerend laten afkoelen
  • Snijd vervolgens het biscuit in twee lagen en vul met vulling
  • Breek de kitkats in 2-en
  • Smeer de zijkanten van het gevulde biscuit in met de chocolade, gebruik hiervoor een spatel
  • Plak hierna de Kitkats tegen de zijkant van de taart. Zitten ze er allemaal omheen, doe dan snel het roze lint eromheen om te zorgen dat de Kitkats niet weer omvallen.
  • Giet nu de rest van de chocolade op de taart
  • Zet de varkentjes in de zachte chocolade en laat het geheel afkoelen in de koelkast

Foto: Maja van der Wal

We it!

 

Gerelateerde blogposts

29
OKT
20
21
MEI
11
10
AUG
6
 

Reacties

K - Maandag 11 maart 2013 13:22

Niets voor mij,Teveel chocolade bij elkaar

Het ziet er wel leuk uit.
Ik zou niet weten hoe ik eraan moest beginnen eten

patty - Maandag 11 maart 2013 13:24

Leuk idee voor de verjaardag van mijn zoontje, die is gek op chocolade!

Lexii - Maandag 11 maart 2013 13:39

Ik heb 'm ook voorbij zien komen op mijn facebook. Dacht nog: zal ik het naar Proud sturen?
Leuk om hem hier ook te zien. Voor mij teveel werk, ik vind brownies bakken (alleen water toevoegen) al te veel werk ;-).
Als iemand anders 'm voor me wil maken, eet ik gerust een stuk (zonder big, vegetariƫr he ;-)) op.

m - Maandag 11 maart 2013 14:07

Leuk verzonnen wel, voor een of ander groot feest en dan met een koekje oid erin dippen.

PeanuttButterfly - Maandag 11 maart 2013 14:27

Ziet er superleuk uit, heb m al eerder op fb voorbij zien komen.
Ik ga 'm maken, chocofreak die ik ben. :)

thattgirl - Maandag 11 maart 2013 14:33

ik heb zoiets gemaakt goor mijn neefje alleen was het bad gevypdbmet geld (marsepijn) en een poppetje van marsepijn ( zelf gemaakt leek.op hem) en had er een groter biscuit onder gedaan als grasveld met zijn hobby's

Koffie - Maandag 11 maart 2013 15:17

Leuk! Mijn tante maakte een paar weken terug nog net zo een ^^

Vlindertje. - Maandag 11 maart 2013 16:31

Ziet er echt leuk uit! ik zou alleen een andere taartvulling nemen als ik hem zelf zou maken.

Hoi - Maandag 11 maart 2013 16:36

Ooo te gek! Thanks voor het recept! Heb het wel eens gezien maar had geen idee hoe te maken :)

bs - Maandag 11 maart 2013 16:42

haha zo toevallig!
ik heb m gister gemaakt
xx

Nerveus - Maandag 11 maart 2013 17:07

Ik ga ook eens een keer zo'n taart maken, het ziet er zo geweldig uit en lekker natuurlijk! Dus ik wil er ook eentje!

lilith - Maandag 11 maart 2013 20:07

Leuk! Vind de decoratie alleen niet echt origineel meer als iedereen dat doet.

angstig meisje. - Maandag 11 maart 2013 20:25

loiefde voor varkentjes.

angstig meisje. - Maandag 11 maart 2013 20:26

*liefde

Elina94 - Maandag 11 maart 2013 20:54

ADORABLE ME WANTS

glynis - Maandag 11 maart 2013 22:43

wat ik me afvraag hoe snijd je zo n taart? :p

Wendy - Dinsdag 12 maart 2013 16:37

Hij is fantastisch!
Maar wel erg machtig!
Hoe je het snijd? Voorzichtig met een heel scherp mes!
(Of zoals wij het zondag gedaan hebben, omdat we niets anders om handen hadden: een plamuurmesje)

glynis - Dinsdag 12 maart 2013 17:39

haha super !! :D

k - Woensdag 13 maart 2013 16:44

ik heb hem al eens gemaaakt! alleen niet zelf van gegeten haha.

s - Woensdag 13 maart 2013 16:59

oei da's een uitdaging om die te eten!

marian - Dinsdag 26 maart 2013 12:05

wil hem graag gaan maken maar kan je hem ook invriezen??
ziet er zo lekker uit!!

Eef - Zondag 26 mei 2013 22:26

heb deze taart een keer op een verjaardag gehad.
zit heel leuk in elkaar maar ik vond 'm tegenvallen kwa smaak.
de combinatie cake met heel erg veel chocola vond ik niet heel erg lekker.
een beetje drogig zelfs.

TAGS

Geschreven door Scarlet

Scarlet Hemkes is oprichter en hoofdredactrice van Proud2Bme. Ze schrijft regelmatig blogs en is te vinden op het forum.

Vind je dit waardevol?

Ken je iemand die dit moet zien?