25 dingen om te doen in de vakantie

 

De vakantie is voor veel mensen een lastige periode. In de vakantie valt de structuur vaak weg, misschien heb je niet veel plannen waardoor je je geïsoleerd kan voelen of misschien zijn al je vrienden op vakantie waardoor je je eenzaam kan gaan voelen. Het kan dan zwaar zijn om de vakantie door te komen. Daarom is het ook belangrijk om het voor jezelf zo leuk mogelijk te maken en veel dingen te plannen. In dit blog beschrijf ik 25 dingen die leuk zijn om te doen in de vakantie.

vakantie

Kleding batikken
Heb je nog een saai wit shirt liggen die je wel zou willen pimpen? Dan is batikken een optie. Batikken is een verftechniek die je op veel verschillende manieren kan doen. Op Youtube staan veel filmpjes waarin staat uitgelegd hoe je het kan doen. Onder andere in dit filmpje wordt het duidelijk uitgelegd.

Vrijwilligerswerk
Als je iets nuttigs wil gaan doen in je vakantie kan je natuurlijk altijd vrijwilligerswerk gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan het dierensasiel, bejaardentehuis of de kinderboerderij. Er zijn altijd wel organisaties in je omgeving die op zoek zijn naar vrijwilligers. Je bent op die manier lekker bezig in de vakantie en je helpt ook nog anderen.

Zoek DIY ideetjes op internet en ga iets maken
Zoek op google eens naar DIY en er zullen talloze ideeën verschijnen. Maak eens een lijstje met de ideeën die jou het leukste lijken en probeer die deze vakantie eens te doen. Daar ben je wel een tijdje zoet mee en het is leuk om lekker creatief bezig te zijn. Maak bijvoorbeeld je eigen maskertjes of maak armbandjes.

Picknick
Pak een kleedje, wat lekkere hapjes, wat lekker drinken, een stapel tijdschriften, een radiootje en ga de natuur in. Er zal vast een mooi park bij jou in de buurt zijn waar je kan gaan zitten. Soms kan het ook heerlijk zijn om even niks te doen en te genieten van de natuur om je heen. Als het slecht weer is kan je natuurlijk ook gewoon binnen picknicken! Zet wat planten om je heen en zet een cd op met natuurgeluiden, kan jou het wat schelen!

Milkshakes en smoothies maken
Er is niks lekkerder dan op een warme zomerdag een grote koude milkshake of smoothie te drinken. Er staan op internet zat ideeën van milkshakes en smoothies, maar het is natuurlijk ook heel leuk om je eigen milkshake of smoothie te maken. Pak gewoon wat fruit, groenten en ijs wat jij lekker vindt en experimenteer tot je een heerlijke milkshake of smoothie hebt.

milkshake
bron

Foto's maken of een fotoshoot met anderen
Fotografie is voor veel mensen een fijne hobby. Je bent geconcentreerd bezig en het heeft vaak een mooi resultaat. Je kunt er ook voor kiezen om een fotografie cursus te gaan doen. Het is natuurlijk ook leuk om met anderen een fotoshoot te houden. Trommel wat vriendinnen en familie op en zoek een mooie plek waar je de fotoshoot kan houden. Als je vriendinnen op vakantie zijn kan je natuurlijk ook zelf een mooie plek zoeken om foto's te maken.

High tea
High tea is de laatste tijd ontzettend populair, maar het is ook ontzettend lekker. Je kan tegenwoordig in best veel restaurants high tea-en, maar het is natuurlijk ook hartstikke leuk om je eigen high tea te maken. Maak bijvoorbeeld lekkere scones, sandwiches, hartige taart en kies wat lekkere theeën uit.

Weekendje weg naar een leuke stad
Nederland heeft heel veel leuke steden. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Antwerpen, Haarlem of Leiden. Maak eens een lijstje met steden die jij graag zou willen bezoeken in de vakantie. Het is natuurlijk ook een uitdaging om leuke steden op te zoeken die niet zo bekend zijn. Wie weet ontdek jij wel een hele leuke stad.

Nachtje in een tent
Zin in een klein avontuur? Ga eens een nachtje overnachten in een tent. Je kan dit natuurlijk alleen doen, maar ook met iemand samen. Je kan eerst buiten de tent liggen en staren naar de sterren, en als je moe bent kruip je je tent in. Het is ook leuk om bij een kampvuur een tent op te zetten, zodat je voor je gaat slapen wat marshmallows kan roosteren.

De bezem door je kledingkast & oude kleding pimpen
Bij veel mensen is de kledingkast een zooitje en bijna iedereen heeft wel kleding liggen wat nooit meer gedragen wordt. Haal eens alle kleding uit je kast en bekijk wat je nooit meer draagt. Als je kleding ertussen hebt zitten die je saai vindt kan je deze natuurlijk ook pimpen. Denk bijvoorbeeld aan het bow back shirt of versier je kleding met studs.

kast
bron

Taart bakken
Ga een middagje de keuken in en bak en versier je eigen taart. Met taarten kan je heel creatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan eetbare versieringen en marsepein, daar kan je de mooiste taarten van maken. Kijk in je kookboeken thuis of op google of je een lekker recept kan vinden en kijk daarna hoe je de taart wil gaan versieren. Houd je niet van taart, maak dan iets anders lekkers. Kijk ook eens naar onze kook video's voor een leuk en eenvoudig ideetje.

Make-up middagje
Ben jij ook altijd benieuwd of bepaalde looks jou staan? Of vind je het gewoon leuk om lekker bezig te zijn met make-up? Ga dan lekker een dagje make-uppen. Nodig eventueel wat vriendinnen uit en vraag of zij hun make-up ook mee willen nemen. Op Youtube staan heel veel make-up tutorials, maar je kan natuurlijk ook zelf experimenteren. Wees lief voor jezelf. Lees hier hoe.

Geef je kamer een make-over
Wanneer je je kamer zat bent en je uitgekeken bent op de stijl die je nu hebt kan je je kamer een keer een grote make-over geven. Geef de muur bijvoorbeeld een ander kleurtje of koop wat leuke accessoires. Het is natuurlijk een hele leuke uitdaging om alles zo goedkoop mogelijk te krijgen. Ga bijvoorbeeld langs kringloopwinkels en kijk of je wat leuke meubels of accessoires kan scoren. Bekijk ter inspiratie ook eens onze blog Pimp je kamer en maak je kamer jouw kamer.

Meiden filmavond of serie marathon
Het kan soms ook heerlijk zijn om lekker niks te doen en een dagje alleen maar films en series te kijken. Je hoeft niet altijd bezig te zijn. Kijk of je een leuke nieuwe serie kan vinden en houd een serie marathon of zoek wat leuke chick flicks en kijk deze. Bekijk ook onze Top 20 leukste meidenfilms.

Zelf ijsjes maken
Op een hete zomerdag is er niks lekkerder dan een heerlijk verkoelend ijsje. Je kan natuurlijk naar de ijsboer rijden, maar het is veel leuker om het zelf te maken en dan ben je ook weer even bezig. Het is ook fijn dat je zelf iets kan samenstellen en kan experimenteren met smaken. Je kan hier lezen hoe je zelf ijs kan maken.


bron

Mooie boeken kopen of huren
Je hebt vast nog wel een lijstje met boeken die je nog heel graag wil lezen. In de vakantie heb je daar alle tijd voor! Kijk eens of er boeken tussen zitten die je zelf graag zou willen hebben en of er boeken tussen zitten die je kan lenen. Als je een tablet hebt kan je hier natuurlijk ook boeken op zetten.

Moestuin beginnen
Als je deze zomer buiten bezig wil zijn kan je een moestuintje beginnen. Dat is niet heel moeilijk, maar het is wel iets waar je bijna elke dag wel mee bezig bent. Het resultaat is natuurlijk ook heel leuk en met je oogst kan je weer lekkere dingen maken. Daarnaast is tuinieren ook nog goed voor je zelfvertrouwen en is het werkt goed tegen een depressie!

Cocktails maken
Er zijn ontzettend veel verschillende cocktails en het is hartstikke leuk om cocktails te maken. Het is ook leuk om een beetje af te wijken van een recept en zelf te experimenteren. Wie weet maak je een ontzettend lekker cocktail die nog niet bestaat! Er bestaan ook cocktails zonder alcohol, dus als je niet drinkt is het ook nog leuk om te doen. Je kunt ook een mocktail maken!

Je eigen dummy maken
Je eigen boek maken kan op veel verschillende manieren. Je kan bonnetjes, kaarten, bioscoopkaartjes etc. allemaal verzamelen en in een boek plakken. Zo kan je terug kijken op de leuke dingen die je gedaan hebt. Je kan bijvoorbeeld ook opschrijven waar je trots op bent, wat je allemaal hebt overwonnen of schrijven over gebeurtenissen in je leven. Soms lucht het ook wel op om van je af te schrijven. Lees hier meer over zelf een dummy maken.

Begin een blog
Je kan tegenwoordig op veel sites je eigen blogs schrijven. Je kan over luchtige dingen schrijven zoals make-up en mode, maar ook over serieuze zaken zoals wat je hebt meegemaakt. Het is vaak al leuk om op te zoeken waar je over wilt schrijven. Je kan natuurlijk ook een blog schrijven voor Proud. Lees er hier meer over.

naaien
bron

Leren naaien of breien
Hou je ervan om creatief bezig te zijn? Dan is naaien misschien wat voor jou. Het is niet alleen een leuke bezigheid, maar je kan natuurlijk ook hele leuke dingen maken. Ontwerp bijvoorbeeld je eigen kleding. Je wordt er natuurlijk steeds handiger in en je kan dan ook steeds mooiere creaties maken. Je kan zelf leren naaien, maar je kan natuurlijk ook naailes nemen. Daarnaast is het leuk om te leren breien. In deze blog lees je de basis van breien. Wil je lekker hip doen, probeer dan eens om te breien op breiringen.

Buiten relaxen
Soms kan het ook heerlijk zijn om even lekker helemaal niets te doen en gewoon lui te zijn. Neem een goed boek, tijdschriften, muziek, lekkere hapjes en een groot glas limonade mee naar buiten en ga lekker de hele dag relaxen. Probeer ervan te genieten. Als je niet goed alleen kan zijn, kan je natuurlijk altijd een vriendin uitnodigen.

Meubels pimpen
Het is hartstikke leuk om oude meubels, die wel een likje verf kunnen gebruiken, te pimpen. Vooral hele oude meubels zijn leuk om te pimpen. Ga langs wat kringloopwinkels en kies wat leuke meubeltjes uit. Bijvoorbeeld een nachtkastje of een tafeltje. Ik heb laatst een nachtkastje gepimpt. Deze zag er heel ouderwets uit. Ik heb hem zacht roze geverfd en het knopje vervangen door een knopje met bloemetjes. Uiteindelijk heb ik hem weer verkocht op marktplaats en nog winst gemaakt ook!

Neem een huisdier
Als je al nadacht over een huisdier nemen is de vakantie een geschikte tijd om dit plan door te zetten. In de vakantie heb je alle tijd om een nieuw diertje te nemen en deze te trainen. Je zal je in de vakantie met een nieuw dier, wat nog alles moet leren, nooit vervelen. Daarnaast is een dier natuurlijk ook goed voor als je je wat eenzaam voelt. Neem natuurlijk wel alleen een dier als je echt de tijd hebt om ervoor te zorgen en het zelf ook aan kan.

Fotoalbum maken
Ik vind het zelf altijd hartstikke leuk om foto albums te maken. De foto's hebben vaak goede herinneringen en het is leuk om creatief bezig te zijn. Het is ook heel leuk om bijvoorbeeld een scrapbook te maken. Dan heb je niet alleen de mooie foto's, maar ook een gezellig boek. Maak bijvoorbeeld een fotoalbum van je vorige vakantie of van belangrijke mensen/dieren in je leven.

Wat doen jullie altijd in de vakantie?
Heb je nog leuke tips?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

angela - Vrijdag 4 juli 2014 10:31
Vakantiewerk? ;)
Anoniem - Vrijdag 4 juli 2014 10:32
Haha, ik ga vanavond net een moestuintje maken :-)
WhinoHoPho - Maandag 12 februari 2018 13:42
Hmmmmmmmm ik wil anders wel een moestuintje delen met jou😏😏😏😏😏
My name e Jeff
Bizabaja - Vrijdag 4 juli 2014 11:45
Dingen die ik leuk vind:
- Nieuwe muziek zoeken en buiten op een kleedje luisteren :)
- Computer ordenen. best gek, maar ik kan er heel blij van worden. Door tijdgebrek door het jaar heen lukt het vaak niet. Ook oude documenten die je niet meer nodig hebt, zoals afgeronde vakken etc. kun je dan weg doen. Voelt als een bevrijding.
-Uitzoeken welke plekken van de wereld je nog wil zien
- Als je op vakantie gaat: uitzoeken wat daar te doen is en bedenken welke spullen je mee wilt nemen. De zogenaamde voorpret.
-Lijst van dromen maken. dingen die je wilt bereiken. Zowel op korte als lange termijn. Geen dingen die moeten, maar die je leuk vind of wilt. Zo wil ik later best zo'n keuken van scarlet hebben in mijn huis haha. of bepaalde kleding die je wilt, weer een keer schaterlachen etc. Je kunt ook denken aan dingen die er gewoon niet van komen, maar wel heel leuk zijn, zoals oude vrienden opzoeken of verwaterde contacten weer eens benaderen.
- mensen die je dierbaar zijn zomaar een kaartje of een lange brief sturen.
- de fiets pakken en op een rustig bankje even rusten. (wellicht met een lekkere lunch/lekkernij) als je dit moeilijk vindt en eten niet je 'doel' van de middag mag zijn, neem dan een (wegwerp)-camera mee. Kun je ook een zomerproject van maken. Elke keer als je moet lachen of je fijn voelt: maak een foto. Als je dit rolletje afrukt, heb je al die mooie momenten en ben je er van bewust dat ze er wel zijn!
- ga (totaal ontspannen) gewoon een eindje lopen. in een park of desnoods gewoon in de winkelstraat. als je goed om je heenkijkt, zie je zoveel! Iemand helpen die niet bij een product in de winkel kan, goedendag zeggen tegen een oma met een rollator, iemand voor laten gaan in de winkel. Het maakt iemands ander zijn dag en je voelt je er zelf fijn door!

maar vooral: Probeer te te genieten! En doe wat voor jou fijn is. Als jij juist het idee hebt dat je afgeleid wilt worden, dingen moet doen: doe dat dan! Probeer te luisteren naar wat JIJ wilt :)

Ik ben van plan lekker te doen waar ik zin in heb en even tot mezelf te komen. Heel het jaar ren ik overal heen. Maar dit is natuurlijk voor iedereen anders. Succes allemaal en veel plezier, hopelijk vinden jullie mijn bezigheden een leuke aanvulling!
hopexfaithxlove - Vrijdag 4 juli 2014 11:48
Leuke blog met inspirerende dingen! Heb net vakantie!
Krissy - Vrijdag 4 juli 2014 12:07
Nog iets leuks: TIENERTOER :)
.... - Vrijdag 4 juli 2014 18:55
"Nederland heeft heel veel leuke steden. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, ANTWERPEN??" ;) Wel een leuke blog met fijne tips!!
Denisee.. - Vrijdag 4 juli 2014 23:30
Goede blog, mijn vakantie is altijd zo 'leeg' dat ik deze tips zeker kan gebruiken!
Klietjje - Zaterdag 5 juli 2014 06:34
Leuke ideeen bizabaya!
*MAAN* - Zaterdag 5 juli 2014 22:54
leuke ideeen

varen in giethoorn
esther - Dinsdag 24 juli 2018 16:50
dat is echt heel leuk ik heb het ook wel eens gedaan
Nienke - Zondag 20 juli 2014 12:39
Het zwembad amstelbad in Ouderkerk is echt een aanrader voor als je kinderen hebt! Je kunt je kinderen heerlijk je gang laten gaan in het speeltuintje en er is ook een volleybal veld en voetbal! Je hebt ook een soort zandbak waar je allemaal leuke dingen kunt doen zoals water over planken laten stromen kuilen graven kasteeltjes maken. En je hebt ook nog minigolf ook erg leuk voor je kinderen en zelf kan je baantjes trekken die in het zwembad zijn. En er is nog een kleinzwembadje voor baby's en en een ondiep bad voor de wat grotere kinderen zonder diploma en een diep bad voor kinderen met diploma's. Ik zou het zeker een keer proberen!
Knetter ;) - Zondag 3 augustus 2014 11:03
Super handige blog! Ik heb hier veel ideeën vandaan gehaald. Bedankt ;)
A - Vrijdag 8 augustus 2014 14:33
Fuck her right in the pussy
naamloos - Maandag 13 oktober 2014 20:57
ik heb nu een leuk idee
Milena - Zaterdag 18 oktober 2014 20:05
Ik heb wel een leuk idee ik ben 11 jaar maar dit idee is niet alleen leuk voor jezelf maar ook voor anderen !!!!!
Mijn oma woont in een dorp met oude mensen dus hebben ik en mijn vriendin knutseldingen gemaakt en verkocht voor een goed doel en we hadden €10,00 opgehaald !!!!
XXX Milena uit noord Holland
Cool heid - Zaterdag 25 oktober 2014 13:40
Niks aan deze dingen alleen maar tijdverspilling! degene die dit heeft bedacht heeft geen goeie ideeën
*anno* - Zondag 21 december 2014 09:10
Ik heb met een vriendin van mij heel veel geld opgehaald voor Kika door het verkopen van kaarten. Met z'n tweetjes maar liefst 150 euro!! Als er een keer een familielid jarig was gingen we op die verjaardag kaarten verkopen. Echt leuk om een keer te doen en je steunt er iemand anders ook mee.
Anoniem - Maandag 22 december 2014 12:37
Ik zou graag vrijwillergerswerk willen doen maar ik ben 13 en kun je met 13 al bijv in een dierenasiel helpen?
esther - Dinsdag 24 juli 2018 16:58
he ik ben ook 13 jaar ik ben op 10 januari jaarig en ben gebooren in 2005
laf☺☺☺ - Donderdag 30 april 2015 11:58
Leuk blog, ik ga er zeker wat mee doen
(N)Iemand - Vrijdag 12 juni 2015 15:40
wel leuk maar kun je ook een blog maken over wat kinderen van 11 kunnen doen. ik ben namelijk 11 en verveel me best vaak
@nnoniempieeee - Maandag 29 juni 2015 11:08
Je kunt ook allemaal lekker smooties maken en testen of je ze lekker vind!
En je eigenstappenplan maken wat je in je vakantie allemaal wil doen!!!
Meisje van 14 - Woensdag 1 juli 2015 11:53
Ik heb niet zoveel aan deze ideetjes gehad alles wat hier staat heb ik zelf ook al verzonnen om te gaan doen maar het valt tegen als je er iets leuks van verwacht.
Mijn tips misschien vind je het ook niks maar het valt te proberen :
1 leer een instrument bespelen!
2 vrijwilligerswerk in een bejaardenhuis
3 idd een kamer make over is ook leuk
4 op visite gaan bij een tante of een familielid.
Want misschien heeft die nog een leuk idee of kan je samen met die persoon lekker gaan shoppe of andere dingen doen :)
Peter - Zondag 5 juli 2015 13:15
WTF Saaie Ideeën Kunnen Jullie niet iets Beters verzinnen ofzo?!!
sanne - Woensdag 27 juni 2018 20:04
wtf kan jij dan niet gewoon iets anders met je tijd doen?
UKNOW - Dinsdag 7 juli 2015 16:31
Dit zijn hele leuke iedeeën!
Hier kan ik wel wat mee :)
kato - Dinsdag 14 juli 2015 22:23
danje nu heb ik wat ideeen thxx
kus kus - Vrijdag 24 juli 2015 11:46
hoi ik vin dit niet echt iets voor in de vakantie
kim - Dinsdag 4 augustus 2015 18:20
Tip: je kun je sleutels lakken met nagrlak en als jr gaat verhuizen dan haal je het met remover er op en klaar.
Lenn - Zondag 9 augustus 2015 14:04
Deze dingen zijn slecht !!!
Serene - Vrijdag 6 november 2015 08:29
Inderdaad goede tips, vooral van het trainen van een huisdier! Naaien en breien zie ik mezelf nog niet echt doen, vooral niet in de zomer. Maar ik heb afgelopen zomer een groot groot opzetzwembad gekocht waar ik heel veel in heb gezeten met vriendinnen. Ingredienten: Zelfgemaakte ijsthee, ligbedjes, zonnebrand, tijdschriften en natuurlijk zonnebrand! greetzz Serene
Mariëlle - Woensdag 25 november 2015 16:13
Wat een leuke ideeën! Wij hebben voor onze volgende vakantie een lekker weekendweg geboekt in Brabant. Gaan daar lekker van de natuur en de Brabantse sfeer genieten!
saskia - Woensdag 30 december 2015 13:31
Ik verveel me in de kerstvakantie!hoe erg kan dat zijn!
Yvon - Dinsdag 5 juli 2016 18:28
Ik houd ervan om mijn kamer op te ruimen en te verbouwen of om spulletjes anders beer te zetten

13 jaar
ahh.. - Zaterdag 9 juli 2016 22:40
Goede tipss... maar ik wil ook iets met mijn ouders doen.. ik ben namelijk 11.
Joost kostelijk - Maandag 22 augustus 2016 23:05
Wat dacht je van een bijdrage leveren bij buren of familie om klusjes te doen voor een ander je maakt de ander blij en je bent zelf tevreden dat je verdienstelijk hebt opgesteld help iedereen die het nodig heeft laat de ander zien wat je waard bent dan bereik je veel gelukkige mensen die je hulp enorm waarderen
Channa - Maandag 24 april 2017 09:23
naar het zwembad kan ook dat is superleuk☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
anoniem - Maandag 16 oktober 2017 11:31
je kunt ook foto's maken op de manege als je op een manege zit of als je een eigen paard hebt kun je daar ook een fotoshoot mee doen
B - Zaterdag 21 oktober 2017 22:11
thanx anoniem, chick natuurlijk heeft iedereen een paard.
C - Zaterdag 21 oktober 2017 22:13
Dankuwel mevrouw B, ik heb zelf wel een paard maar geen fotocamera. Erg onhandig dat hier niet aan gedacht is door anoniem!
Team Proud2bme - Zondag 22 oktober 2017 09:32
Hey allemaal,

Anoniem bedoelde dit natuurlijk helpend en zei ook duidelijk: 'Als' je dat hebt. Laten we allemaal respectvol met elkaar omgaan hier op de website.

Liefs, team Proud2bme
esther - Dinsdag 24 juli 2018 16:53
naar de speeltuin . kinderboederij , loogeren, zwemmen , iets voor je vader of moeder , spelletjes , naaar het strand ,