Lunchen met Irene 2

 

De vorige keer dat ik mijn lunches van een week deelde in een blog, werkten we veel thuis en bleef de broodtrommel in de kast liggen. Dat is deze week wel anders. De coronamaatregelen staan er op het moment heel anders voor. We werken weer op kantoor, ook de bibliotheek is weer open om te bezoeken en voorzichtig zijn er wat evenementen gaande. Inpakken die broodtrommel! Kortom, weer een hele nieuwe week aan lunches. Ik hoop dat het inspireert en motiveert om weer eens een stukje van mijn maaltijden mee te kunnen kijken. 

Vind jij de lunch - of een andere maaltijd - lastig? Zet dan eens een video van 'De Lunchpauze' op. Deze video's hebben wij gemaakt om samen te kunnen lunchen en je door dat moeilijke eetmoment heen te helpen. Schuif gezellig aan tafel met Daphne, Lonneke en mij, maar voor nu: veel leesplezier!

Maandag

Tteokbokki; pittige rijstplakjes. Ik schreef hier al eerder over in een photo blog en ik ben verslaafd! Ik bak graag een schep kaas mee in de pan en zo is het voor mij het ultieme comfortfood. Ik eet er dumplings en kimchi naast.

Dinsdag

Brood met bosbessenjam en emmentaler kaas. Heerlijk! Ernaast eet ik een bakje sla met slasaus. Simpel en verfrissend.

Woensdag

Regelmatig werk ik naast thuis en op kantoor, ook wel eens een dagje vanuit de bibliotheek. Dat betekent dat ik een lunch meeneem. Ik ga voor brood met heks'nkaas, vegetarische ham en emmentaler kaas. 

Donderdag

Elke week worden er wel een keer leftovers van de avond ervoor gegeten. Vandaag is dat een restje curry. De rijst was alleen wel op, dus ik at het met de quinoa die ik achterin de kast vond. De volgende keer ga ik toch liever weer voor pandan rijst, maar het was oké! 

Vrijdag

Vandaag gaat de broodtrommel weer meer, naar kantoor dit keer. De inhoud is echter hetzelfde als op de woensdag, want dat broodbeleg had ik nog in huis. Anders dan in mijn ouderlijk huis, heb ik zelf geen grote voorraad aan broodbeleg die netjes wordt aangevuld, het gaat een beetje per drie of vier soorten en als het dan op is haal ik weer wat nieuws. 

Zaterdag

Wellicht heb je het oproepje voorbij zien komen; op deze dag nemen we de pitchvideo voor de crowdfuning op. Dat verklapt dat deze blog al eventjes geleden is geschreven. Weer een dag van huis die vraagt om een broodtrommel. 's Ochtends beleg ik mijn brood met emmentaler kaas, kipfilet en tahini met chipotle pepers. 

Zondag

Vandaag ben ik met Uit Het Gareel mee naar een kunstmarkt om niet alleen wat werk te verkopen, maar vooral een gezellige dag te hebben. Avondeten wordt verzorgt, maar de lunch moeten we zelf meenemen. De lunch van zaterdag is voor herhaling vatbaar. 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Maandag 13 september 2021 14:45
wie denkt ook: brrrr, emmentaler? Dat is toch van die zoetige, Zwitserse kaas? ;)
Patroklos10 - Maandag 13 september 2021 16:25
hoe maak je jouw curry? welke groente zien we? Ziet er heerlijk romig uit nl!!! :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 14 september 2021 11:47
Een zak voorgesneden thaise wokgroenten, kokosmelk en currypasta! :-)
Iris - Maandag 13 september 2021 23:31
Wat heerlijk! Ik ben al heel lang op zoek naar lekkere Kimchi. Waar koop jij dat? X
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 14 september 2021 11:47
Ik kocht een pot uit de koeling bij de Amazing Oriental! :-)
Anna - Dinsdag 14 september 2021 00:02
heel fijn om te zien

neem zelf naar school boterhammen met pindakaas mee, beetje saai maar ach
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 14 september 2021 11:48
Boterhammen met pindakaas zijn zo lekker! :-D
Gigi - Dinsdag 14 september 2021 16:39
Hey Irene,

Zit met een vraag:

Hoe ga je om met een maaltijd die niet super, maar 'gewoon'' ok is?
Als het bijvoorbeeld tegenvalt?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 14 september 2021 16:44
Hey Gigi,

Goede vraag. Ik vond dat best nog wel eens lastig, want het voelde dan als 'zonde van de kcal'. Ik weet niet of dat iets is dat jij ook herkent? Tegenwoordig denk ik gewoon: volgende keer beter. Soms valt iets een keertje tegen, maar dan is er geen man overboord.

Eventueel kan je nog iets kleins eten dat ik wel heel lekker vind, om zo toch die voldoening wel te hebben. Want die voldoening niet hebben kon soms ook een eetbui uitlokken.

Dit is een beetje wat in mij opkomt. Laat het gerust weten als jij ergens anders tegenaan loopt!

Liefs
Gigi - Woensdag 22 september 2021 19:52
Sorry voor de late reactie.

Het zonde vinden van de kcal is heel herkenbaar.

En het idee dat kcal op de 1 of andere manier 'nuttig' moeten zijn (anders zonde).

Hoe heb je geleerd om te denken: volgende keer beter?

Liefs,

Gigi
Pinklady89 - Dinsdag 14 september 2021 18:19
Interessante vraag! In mijn omgeving is dat me wel eens opgevallen bij iemand zonder eetstoornis en daar heb ik eens naar gevraagd. Waarom iedere maaltijd weer behoorlijk hoge eisen aan een maaltijd stellen? Het is in de eerste plaats voedsel: om te voeden dus! Je lichaam én je geest.

Haar heb ik toen een aantal vragen gesteld: Komen die hoge eisen vanuit je lichaam? Of vanuit je geest? En in beide gevallen geldt: wat heb je nodig? Gaat het écht om die fantastische en/of bijzondere smaak of heb je eigenlijk behoefte aan iets anders? En mag iets ook "gewoon" of misschien zelfs een keer minder lekker zijn? Voed je daarmee je lichaam niet meer? En als je teleurgesteld bent in een voedingsmiddel of maaltijd, werkt dat door (bijv. dag verpest) of blijft het hangen?

Bij een eetstoornis kunnen er zoals Irene opmerkt ook nog gedachten zoals "zonde van de calorieën" bij komen.

Je mág genieten van eten (of in ieder geval iets lekkers kiezen), maar als mogen moeten (of juist niet mogen) wordt, is het interessant om na te gaan wat die eetregel nou eigenlijk betekent. Ook bij mensen zonder eetstoornis.
Gigi - Woensdag 22 september 2021 21:36
Lieve Irene en Pinklady89,

Dank jullie voor jullie reacties.

Vind het gewoon zonde om gedachteloos iets te eten. Iets wat niet bij een gemiddeld mens gewoon naar binnen schuift, zoals een vreet schuur