Lunchen met Irene

 

De laatste keer dat ik op kantoor ben geweest, is nu echt al een hele tijd geleden. Jammer, maar het is even zo. Dit heeft wel wat veranderd voor mijn lunches gedurende de week. Geen bammetjes in een broodtrommel - die ik dan toch ook vaker doortrek in de rest van de week - maar meer goedgevulde lunches met vaak ook een portie groente. Met het thuiswerken heb je je avondeten van gisteren makkelijker bij de hand, maar ik neem ook vaker de tijd om echt even iets warms voor mezelf te bereiden in de middag. Dat is, zo in de winter, toch wel heel erg lekker. Hoop dat het jou ook kan inspireren! 

Maandag

De dag hiervoor had ik een enorme pan couscous gemaakt, dus dat stond vandaag ook als lunch op het menu.

♥ Dinsdag

Een restje pompoen-zoete aardappelsoep van gisteravond met twee maïsboterhammen. Hmm, maïsbrood vind ik zo lekker! Vanuit de vriezer doe ik ze altijd even in de oven, dan worden ze ook lekker knapperig. Ook lekker met een plakje kaas.

♥ Woensdag

Wederom een restje avondeten. Ik had een flinke bak lasagne gemaakt, al met het idee in mijn hoofd dit vandaag ook als lunch te kunnen eten. Ik gebruikte hiervoor broccoli, pompoen, rode paprika, tomatenblokjes met kruiden, ricotta en strooikaas! 

♥ Donderdag

Vandaag geen restjes, maar speciaal voor de lunch even in de keuken gestaan. Ach, zo veel werk is het nou ook weer niet. Ik ga voor zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise. Daarnaast eet ik geroerbakte spinazie met een beetje satésaus en vegetarische saté schnitzelstukjes van Valez. Eigenlijk zijn die stukjes gewoon een hele schnitzel, maar ik heb hem voor het bakken in stukjes gesneden. 

♥ Vrijdag

Je kan wel zien dat ik van hartige lunches houd. Een boterham met gebakken ei, chilisaus en kiemgroente. En nog een boterham met spinazie en zalm. Ik drink er een cafeïnevrije koffie bij en mijn favoriete sapje: 'Here Comes The Sun' van Innocent Smoothies. 

♥ Zaterdag

Vandaag voor de verandering dan toch een zoete lunch, want ik had bananenbrood gebakken! Lekker met chocopasta, pindakaas en banaan.  

♥ Zondag

We hadden nog kroepoek over van het avondeten van gister en dat inspireerde mij om naast twee boterhammen ook wat groente met satésaus te wokken. Hierbij at ik de overgebleven kroepoek. Lekker! 

Wat was jouw favoriete lunch afgelopen week?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Gwen - Zaterdag 6 maart 2021 19:53
Fijne inspiratie weer, Irene, ziet er echt lekker uit allemaal! Goed idee om wat meer tijd en aandacht aan de lunch te besteden nu dat makkelijker kan; ga ik ook wat vaker doen :)
*Flora - Zaterdag 6 maart 2021 20:28
Wat zien jouw lunches er lekker uit Irene! En lasagne is echt mijn lievelingseten. Ik durf het al een half jaar niet meer te eten, maar die van jou ziet er echt heerlijk uit. Wil je een keer het recept delen misschien?
Jo - Zondag 7 maart 2021 12:55
Eet je dan 2 keer op een dag warm of pak je dan savonds brood ?
M - Zondag 7 maart 2021 22:52
Kan niet voor Irene spreken, maar ik leef voor twee keer warm eten op ene dag. Eigenlijk zelfs op sommige dagen drie keer per dag. Ik vond het in het begin wel lastig, omdat het veel volume was (o.a. veel groente), maar dat gevoel went. Ik vind het ook veel gezonder dan brood in de middag. Brood in de middag is niet ongezond, vind het ook niet juist om eten als ongezond/gezond te bestempelen, eerder de hoeveelheid die iemand eet die ongezond/gezond kan zijn (verschilt per persoon, lichaam, alles). Maar anyway, ik voel me fitter, krijg meer vezels binnen en voel mij lekker verzadigd. Iets wat ik eerst heel lastig vond, maar nu elke dag normaler wordt.
Irene - Team Proud2Bme - Maandag 8 maart 2021 11:20
Ha Jo,

Ik eet dan inderdaad twee keer warm op een dag en niet in de avond boterhammen! :-)

Liefs!
:) - Zondag 7 maart 2021 18:14
Ohhh ik eet het liefst ook heel de dag warm!! ❤️

Bedankt voor het delen Irene, ook fijn om te zien dat je vegetarische producten en dierlijke producten gewoon door elkaar heen kunt gebruiken in je dieet. Ik voel me altijd een fraudeur daardoor maar op een vega(n) dieet gaat mijn lichaam niet zo lekker. Op internet is het zo zwart-wit!
Anoniem - Maandag 8 maart 2021 12:26
(Al dan niet bewust gekookte) leftovers zijn ideaal, he? Doe ik ook heel vaak. Eet eigenlijk nooit meer brood nu in thuiswerk. Hoogstens een keer een tosti als ik echt trek heb in kaas.

Zo afwisselend als jij eet ik momenteel trouwens niet, haha. Ik zit in een erwtensoepfase, dus ik kook wekelijks een grote pan en daar eet ik elke dag van als lunch. Dat ben ik over een paar weken vast zat en dan eet ik waar ik dan trek in heb.