Doe mee aan Proud2Bme video!

 

Zoals velen van jullie inmiddels weten, zijn we bezig een crowdfunding (ook wel: ProudFunding) op te zetten. Een actie waarbij we mensen die Proud2Bme een warm hart toedragen vragen om eenmalig een donatie te doen om de nieuwe website van Proud2Bme te financieren. Een nieuwe website vóór jullie, gemaakt in samenwerking mét jullie. Daarvoor is het belangrijk dat ook mensen die op (dit moment) geen gebruik maken van Proud weten wat Proud2Bme betekent voor mensen die hier steun en advies komen zoeken. We hebben jouw hulp daarbij nodig! Want wie kan beter over de kracht en het belang van Proud2Bme vertellen dan de leden zelf? Daarom willen we jou oproepen om mee te werken aan een video over Proud2Bme.

Meer lezen over de ontwikkelingen rondom de nieuwe website: bekijk deze blog.

Waar draag je aan bij?
Al meer dan twaalf jaar zet Proud2Bme zich in voor online hulp en steun op gebied van eetstoornissen. In die tijd is het platform uitgegroeid tot een ontzettend grote community, de grootste van Nederland en België op dit gebied. Je kan op ons forum en in de chats op een veilige manier in contact komen met lotgenoten, maar ook steun en advies vragen aan onze diëtisten, psychologen en ervaringsdeskundigen. We delen informatie over eetstoornissen. Ook delen we onze eigen en jullie ervaringsverhalen in blogs, video's en op sociale media. Zo willen we iedereen zo goed mogelijk informeren, inspireren en motiveren om voor eetstoornisherstel te gaan. We weten hoe het is. Je bent niet alleen. We zijn er voor je.


bron foto

En we willen er blijven zijn. Ook voor alle mensen die in de toekomst helaas met een eetstoornis te maken zullen krijgen; of ze nu zelf lijden aan deze ziekte, of dat iemand in de omgeving het hier moeilijk mee heeft. Om dat zo goed mogelijk te kunnen blijven doen, moeten we meegaan met de tijd. En die tijd gaat ontzettend snel op het wereldwijde web. Proud2Bme is toe aan modernisatie. Wij hebben jullie suggesties, feedback en opmerkingen van afgelopen jaren meegenomen. Ook hebben we jullie om input en advies gevraagd in een enquête. En inmiddels weten we welke stappen we moeten en willen zetten. Daarover kan je meer lezen in dit artikel. Tijdens het proces zullen we jullie blijven meenemen en updates geven, want Proud2Bme doen we voor én met elkaar.

Waarom een video?
Om zo veel mogelijk mensen te bereiken en de kracht en het belang van Proud2Bme goed weer te geven, willen wij een pitchvideo maken voor de ProudFunding. Met deze video hopen we natuurlijk zoveel mogelijk mensen over te halen om een eenmalige donatie te doen voor de nieuwe website. Natuurlijk kunnen wij een video maken waar alleen wij zelf in voorkomen en vertellen over het werk dat we doen, maar uiteindelijk gaat het niet over ons, maar over jou. Het gaat over jouw ervaring en de steun die jij uit het platform haalt of hebt gehaald. Over wat jij nodig hebt of had om te herstellen van jouw eetstoornis. En hoe Proud2Bme daaraan bijdraagt. En wie kan dat beter vertellen dan jijzelf? 

Wat ga je zien in de video?
In de video zullen wij zelf aan het woord komen, maar ook willen we jou als Proud2Bme lid jouw boodschap laten meegeven. Daarin laten we jou vrij. Je kunt bijvoorbeeld kort vertellen wat Proud2Bme voor jou betekent of heeft betekend, waarom het belangrijk is dat Proud2Bme zich ontwikkelt en wat je mensen mee wilt geven die met een eetstoornis of omliggende problemen worstelen. We zullen je bij aanmelding drie vragen meegeven, zodat je er thuis al even over na kan denken. En besef: elk verhaal is waardevol. Ook als het niet perfect verteld is. 

Wie krijgt de video te zien?
Deze video zullen we gebruiken tijdens de crowdfunding actie die de hele maand oktober zal lopen. Wij zullen de video gebruiken op de donatie-pagina en delen op onze eigen website, social media kanalen en in mails.

Wie zoeken we?
- Mensen met een eetstoornis of andere psychische aandoening die gebruik maken van Proud2Bme;
- Mensen die hersteld zijn van hun eetstoornis of psychische aandoening en steun hebben gevonden bij Proud2Bme;
- Ouders die een kind hebben met een eetstoornis of psychische aandoening en bekend zijn met Proud2Bme;
- Hulpverleners die werken met mensen met eetstoornissen en psychische problemen en affiniteit hebben met Proud2Bme;
- Alle leeftijden zijn welkom.

Goed om te weten:
- De opnames zijn op zaterdag 28 augustus in Leiden;
- De geldende coronamaatregelen worden in acht genomen;
- Meedoen duurt ongeveer een uurtje;
- Wanneer je jonger bent dan 18 jaar, is toestemming van je ouders op papier nodig;
- Je geeft toestemming dat de video op onze website, de crowdfunding pagina, onze social media kanalen en in mails komt en dat deze ook gedeeld mag worden met derden;
- Je bent met je gezicht in beeld, we filmen tot en met je schouders;
- Er komt geen naam bij jouw gezicht te staan;
- Er is plek voor 30 mensen;
- Deelname is vrijwillig (er is geen vergoeding, ook niet voor reiskosten);
- Meer informatie volgt na aanmelding.

Vragen of meedoen?
Stuur uiterlijk donderdag 19 augustus een mailtje naar redactie@proud2bme.nl met als titel 'Meedoen Proud2Bme video'. Laat in je mail weten wie je bent en waarom je graag wilt deelnemen aan onze pitchvideo. Wij zullen iedereen op vrijdag 20 augustus een reactie geven.

We hopen dat we samen een heel toffe video gaan maken!

 

Gerelateerde blogposts