De week van Irene - photo blog 45

 

Ja hoor, ik heb weer eens een nieuwe hobby ontdekt. Longboarden! Het was best een impulsaankoop - ik noem het enthousiasme - maar ik heb er echt de grootste lol van. Je bent nooit te oud om iets te leren! Al vind ik zo'n leercurve soms ook wel frustrerend, zoals ik met het klimmen ervaar. Maar het was een fijne week met nieuwe snacks, favoriete recepten en leuke uitjes!

Maandag

Het is een zonnige ochtend, maar anders dan in mijn vorige foto blog, heb ik deze week geen zin om buiten naar een podcast te luisteren. Liever nestel ik me, met mijn onbijt, binnen achter mijn laptop om een serie te kijken.

Na het werk trek ik eropuit met mijn longboard. Deze kocht ik drie weken terug in een impuls, nadat ik een vriendin ermee zag. Ik had nooit eerder op een longboard gestaan. Best even oefenen hoor, maar je bent nooit te oud om iets nieuws te leren. En ik vind het zo leuk! Het is echt een perfecte zomeractiviteit en ik heb een heel lekker stukje asfalt gevonden langs de Vliet.  

Een flinke after dinner dip vandaag. Ik val zelfs twee uurtjes in slaap.

Na een warme douche, begin ik aan een nieuw boek. Al wint mijn telefoon het regelmatig als ik 's avonds in bed lig, gaat het lezen toch ook best wel lekker voor mijn doen!

Dinsdag

Mijn laptop en ik van negen tot vijf. Even een frisse neus halen in de pauze. Vandaag is een rustige werkdag.

Na werk neem ik mijn longboard mee richting strand. Dit keer samen met een vriendin. De boulevard op Scheveningen heeft ook heerlijk gladde tegels. Met windkracht vijf in de rug, gaat dat nog best hard! In het begin vond ik dat een beetje spannend, maar rustig aan blijf ik proberen en vind ik mijn balans. Dan is die harde wind ineens júist mega leuk!

Woensdag

Vandaag werk ik een halve dag en een paar uur in de avond. Omdat het zo lekker uitkomt en het een fijne onderbreking van een dag achter de computer is, is de woensdagmiddag een beetje een vaste bouldertijd geworden!

Er waren weer een hoop nieuwe klimroutes gebouwd voor mijn klimniveau! Dat is leuk, want het werd veel van hetzelfde. Hoewel ik in het begin snel beter werd met klimmen, begint dat nu een beetje te stagneren. Heel eerlijk vind ik dat soms best demotiverend, maar het is normaal dat progressie soms even stagneert of zelfs achteruit gaat. Ik train door te herhalen wat ik al kan, zo aan mijn kracht en techniek te werken of toch beginnetjes maken aan wat ik nog niet kan. Een halve steen verder komen, is toch weer een halve steen verder. En als ik weer samen met iemand anders ga klimmen, durf ik vaak ook wat meer, omdat ik word aangemoedigd, af kan kijken of we samen kunnen puzzelen. Het komt wel weer en in de tussentijd niet vergeten plezier te hebben. Dat zit wel goed! 

Mijn vriend kookt vanavond mijn huidige lievelings: orange tofu. Ik begeleid een themachat over het onderwerp 'Mijn eetstoornis is niet erg genoeg'. Heb je hem gemist en had je hier graag bij willen zijn? Als je vragen hebt of je verhaal kwijt wilt, ben je altijd welkom op forum! Welke themachats eraan komen, kan je per maand terugvinden in onze chat agenda. 

Donderdag

Good day sunshine! Het is nog rustig in de stad als ik 's ochtends op zoek ga naar een nieuw heuptasje. Vorige zomer heb ik, na jaren plezier ervan te hebben gehad, mijn favoriete heuptasje versleten en ik miste hem erg. 

Na een middag werken trek ik mijn schoenen aan om even boodschappen te doen, maar verder heb ik ondanks het lekkere weer zin om binnen basgitaar te spelen. 

Zowel mijn gezicht als mijn haren trakteer ik op een maskertje. En dan kruip ik lekker weer met m'n boek in bed. 

Vrijdag

Vandaag werken we op kantoor in Leiden, waar Lonneke de volgende Proud Podcast opneemt. Dit keer is Laurence te gast. Je kunt haar kennen van BINGE OVER of de blog 'Mateloos Moedig: 30 jaar eetbuien'. Het is een heel toffe aflevering geworden! De 27ste van deze maand komt hij online. 

Het is vet lekker weer, dus we lunchen buiten in het zonnetje. 

En als ik 's avonds langs mijn vriend bij Future Intel ga, zie ik aan het eind van de dag diezelfde zon achter de skyline van Den Haag verdwijnen. Het blijft een mooi gezicht. 

Zaterdag

Vandaag zou ik een kunstmarkt bezoeken, maar de aangescherpte maatregelen gooien de avond van tevoren roet in het eten. Wat nu? Het is echt super rot en verdrietig voor de organisatie, maar voor mij is schakelen geen punt. Boulderen of boarden? Boulderen of boarden? Ik besluit voor boulderen te gaan. 

Dan ben ik meteen in de buurt van de stad, om de gezichtsreiniger die Lonneke me aanraadde te halen. Ook ga ik langs de Amazing Oriental voor een instant versie van een snack die ik nog eens vers wil maken: topokki of tteokbokki. Lekker met een beetje geraspte (vegan) kaas!

Toen gisteren bleek dat mijn dag ineens nog helemaal open zou liggen, zei ik tegen mijn vriend: "Zullen we anders naar Doloris' Meta Maze in Tilburg gaan?" Al meer dan twee jaar wilden we naar het kunstdoolhof, maar het kwam er maar niet van. Vandaag bood zich een uitgelezen kans. Je mag geen foto's maken in het doolhof, maar ik kan je vertellen dat het echt cool was.

Zondag

En zo zat je lege dag plotseling helemaal vol. Ik viel moe en voldaan in slaap, om vandaag lekker uit te slapen en er een extreem chille ochtend van te maken.  

's Middags is het tijd voor bandrepetie. Ik ben helemaal vergeten om een foto te maken, wat opzich een goed teken is, dus hier is een foto van een ander moment met Ivyvox.


fotografie: Sanne Molenaar

Daarna ga ik met Daphne naar de bioscoop. We kiezen, met evenveel angst als plezier, altijd voor de engste thriller of horrorfilm die op het moment draait. Opgevouwen op het bioscoopstoeltje en veilig vanachter onze bak popcorn, kijken we 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It'.

Het was een lekker weekie en echt een goede film, maar je begrijpt dat ik de komende dagen met een lichtje aan slaap, haha. Ik hoop dat je het leuk vond om weer een weekje met me mee te kijken en lezen! ♥

Liefs,
Irene


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Maandag 12 juli 2021 19:23
@Irene, gaaf dagboekje weer. Vraagjes: wat zit er in dat pastabakje van maandag allemaal? Ziet er heerlijk uit.

Mooie week zeg. Heel veel maskertjes ook!

Gaaf wat jij durft qua sport, die schuine wanden en op zo'n board!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 08:51
Verse pasta met tomatensaus, vega gehaktballen, olijven en kaas. En daarnaast een salade met balsamico creme! Binnenkort ook bij jou op het menu? :-)
Patroklos10 - Dinsdag 13 juli 2021 13:35
zonder olijven en wat meer groente haha. Maar eh... jouw pasta ziet er heerlijk uit, wat voor soort dit dat?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 14:10
De pastasoort heet pappardelle!
Patroklos10 - Maandag 12 juli 2021 19:24
Kan je de film trouwens ook zien zonder de eerdere delen gezien te hebben? Wat leuk trouwens dat jullie elkaar ook buiten werktijd zien!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 08:51
Ik had geen andere delen van de film gezien en dat kon prima! x
Patroklos10 - Dinsdag 13 juli 2021 13:36
leuk, misschien ga ik een keertje zelfs dan maar in mijn eentje. Of is het rillen en heeel eng thuiskomen alleen na de film haha?
britneyangel - Maandag 12 juli 2021 21:01
wat een leuke blog! kon je na de film wel slapen na zo een enge film? waar heb je die gouden maskertje gekocht?
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 08:52
Gelukkig was het een hele late film, dus ik viel al snel in slaap! Het maskertje is van de HEMA! Ik vind de maskers van daar altijd fijn! :-)
M. - Maandag 12 juli 2021 21:01
Wat ontzettend leuk dat je zo enthousiast bent over boulderen! Ook al voelt het misschien alsof je stagneert, gewoon lekker door blijven klimmen en dan komt die progressie vanzelf ;) En misschien kunnen mensen in de hal soms tips geven als je vast zit met een route. Ik ben sinds 3 jaar helemaal gek erop, en vul nu zelfs mijn vakantie met tripjes naar buiten boulder plekken - ook een grote aanrader!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 08:55
Ah thanks voor je berichtje! Ja, ik moet me dan ook even over die frustratie heen zetten en dan probeer ik precies die gedachte vast te houden. Het is zo ontzettend leuk. Soms geven mensen in de hal ook tips ja! Er hangt een fijne sfeer om de sport heen vind ik ook! Het lijkt mij echt tof om ook een keer naar buiten boulder plekken te gaan op vakantie. Dat staat zeker op mijn bucketlist! :-) x
britneyangel - Maandag 12 juli 2021 21:33
ik weet een leuke film over klimmen , Ulvesommer en er komen ook wolven in voor. je zult hem vast leuk vinden irene. als je hem gezien hebt dan hoor ik het graag! ik vond de themachat een fijne en goeie chat, die mag vaker!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 08:55
Oe thanks voor de tip! En fijn om te lezen van de chat! :-)
B - Maandag 12 juli 2021 21:53
Wat een heerlijke photoblog weer Irene! Ook echt heerlijk dat staartje boven je maskertje hahahha

Je schrijft over dat het soms kan demotiveren - het boulderen. En dat je af en toe vindt dat je teveel op je telefoon zit. Ik merk dat ik zelf snel in destructieve gedachtes duik bij dit soort momenten. Wat zijn jouw gedachten op dit moment? Ik ben heel hard aan het oefenen om dit om te buigen, maar het lukt niet altijd.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 09:03
Goede vraag! Ik moet best even nadenken over het antwoord daarop, omdat het denk ik wat meer onbewust gaat. Maar nu je het zegt is dat zeker anders dan vroeger, toen ik veel strenger was voor mezelf. Ik denk dat het me helpt te beseffen dat ik ook 'maar een mens' ben en dat telefoonverslavingen en stagnatie in een leerproces ook gewoon menselijk zijn. Dat ik bewust ben dat het erbij hoort, dat het anders mag (maar niet hoeft) en nadenk over hoe ik daarin wil staan. Doelen stellen mag en is goed, maar wees daarin niet te streng voor jezelf, houd het leuk en weet dat er meer is dan dat moment. Je bent geen machine en je hoeft niet perfect te zijn! :-) Ik hoop dat dit een beetje helpt!
B - Dinsdag 13 juli 2021 10:25
Dat helpt zeker, mooie aanvulling en ik kan me voorstellen dat je even na moest denken omdat het zo automatisch gaat. Fijn ook.
Jelle - Dinsdag 13 juli 2021 05:56
Wat leuk dat je zoveel verschillende hobby's hebt. En zo enthousiast bent.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 09:05
Dank voor je lieve berichtje Jelle! Al is het voor iedereen anders en is het allemaal goed, hoop ik dat het een beetje kan inspireren. ♥
Anne - Dinsdag 13 juli 2021 10:36
Wat leuk om te lezen en wat heerlijk om zo op je longboard met de wind in de rug te rijden.
Ik lees ook heel graag in bed Heerlijk vind ik dat, maar ook bij mij wint de telefoon het (te) vaak,.Ik vind het zo irritant van mijzelf,maar ik begrijp mijzelf ook wel een beetje.
De zonsondergangen zijn vaak zo mooi, daar kan ik ook echt van genieten,.
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 11:43
Het blijft een ding he, die telefoon! Zo veel mensen hebben het. Het speelt ook echt in op je brein natuurlijk, dus als je het met liefde kan veranderen is dat mooi, maar als het niet lukt is dat ook begrijpelijk. Dan maar extra genieten van de keren dat het lezen wel lukt, denk ik dan! Ja, echt heerlijk zonsondergangen, zeker met zo'n uitzicht. Heel bijzonder. Ik wens je een goede dag vandaag! x
Linn - Dinsdag 13 juli 2021 16:21
Wat een leuke blog weer Irene! Dankjewel!

Mag ik je misschien vragen wat voor longboard je hebt gekocht? Ik wil namelijk zelf ook graag een longboard kopen, maar doordat er zoveel soorten, merken en prijsverschillen zijn raak ik een beetje 'lost'. Ik heb nu dus na maanden nog steeds geen longboard gekocht, terwijl ik er wel graag een wil hebben. Het lijkt me zo leuk :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 13 juli 2021 16:46
Hey Linn,

Zeker mag je dat vragen! Ik heb zelf een surfskateboard. Dat is een board waar je vooral goed bochten mee kan maken en kan 'pumpen', omdat de voorste truck erg flexibel is. Dat is wel echt anders dan een meer standaard longboard, die zijn wat stabieler, meer voor rechtuit en kan je ook wat makkelijker snelheid mee maken. Het ligt er dus een beetje aan wat je ermee wilt denk ik!

Ik heb overigens niet heel erg veel verstand van longboards hoor, haha, ik doe ook maar wat. Ik denk dat je 'gewoon' ergens moet beginnen... Maar wat ik zou adviseren is om eens langs een skatewinkel te gaan en te kijken of je wat boards kan uittesten of advies kan vragen!

Het is echt heerlijk voor op mooie zonnige dagen en ik ken ook veel mensen die het als vervoersmiddel gebruiken. Als vervoersmiddel zou denk ik een meer standaard longboard beter zijn, maar het is ook maar net wat je gewend bent en fijn vindt natuurlijk. Hoop dat je hier iets mee kan!

Liefs!
F - Dinsdag 13 juli 2021 22:21
Heb eens wat opgezocht op youtube, wat een vette poprock maken jullie met Ivyvox! Ik zie dat jullie binnenkort een livestream optreden hebben, zal hem eens in de digiplanner zetten en een stuk meekijken als ik de tijd kan vinden!

Horrorfilms .... niets voor mij, ik blijf er (echt serieus) nog jaren van dromen. Kan daar verschrikkelijk in blijven hangen. Maar leuk dat jij en Daphne ook vriendinnen zijn, naast collega's.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 14 juli 2021 09:31
Ha F, wat leuk zeg dankjewel! Ik ben benieuwd hoe je het vindt! :-D Fijne dag vandaag! x
britneyangel - Donderdag 22 juli 2021 22:41
vond je die breaker lekker? ik heb dinsdag met banaan geproeft en hij was lekker. ik heb vandaag vanille gekocht , ik ben benieuwd!